- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #6.701
bana herkes kilo verirsen çocugunun olması kolaylaşır diyordu inanmıyordum 7 ay denedikten sonra küstüm bebege gelmezsen gelme bende kilo verip gezip tozup kendimi şımartacam oh canıma degsin dedim diyetisyene gittim hakkaten 3 kilo verdim oh yaşasın 1 ayda güzel ilerleme çocuk olana kadar 10 kg felan vercektim ama son günlerinde bir halsizlik iştahszlık hasta gibiyim adet olacam ondan dengem bozuldu heralde kilo verince dedim ama birde bakarsın adet günüm 1 gün geçmiş eşimin youn ısrarları sonucu yapılan idrar testi iki çizgi hoppala...
netekim araştırdım hakkatende vücut ağırlıgının %3-4 gibi kilo verildiğinde gebelikte çalışan hormonların baskılanması kalkıp aktifleşiyormuş...mehmet özün kitabındada yazıyordu Siz bebeğinizi beklerken kitabın adıda..
Tamam belkı dogrudur.
Belkı de tamamen farazıdır.
Fakat bır ınsanın ılk kez duydugu savı sorgulamaya hakkı yok mu?
Ben mı cok kafama takıyorum, yoksa arkadasım haklı mı?
ilk defa duydum böyle biseyi ama birass bende 1 -2 kilo almıstım hamilelik öncesi ama bence önemli olan o fikre saplantılı olmamak, stres yapmamak galiba... ben en rahat oldugum ayda hamile kaldım cok sükür![]()
Hamıle kaldıgım donemde kılomda belkı ufak tefek degısıklık olmustur.
Ama ben yıne de buna baglamıyorum.
Bende fıkır olarak rahat olunmasının etkılı oldugunu dusunuyorum kı, o donemler bıraz daha sakındım.
Ama bır donem cok gergındım, bunu arkadasımla paylassam bır de bunun ıcın fırca yıyordum.
Yok, ben cok kırıldım ona
Kalbi atan yaşayan birşeye Allahın emanetine kıyamazsın...ben dr görüş belirtmedim tamam yaptıralım yada yaptırmayalım diye şimdi yaptırsamda yaptırmasamda allah ömür verdikçe doğuracagım inşallah ama yaptırınca ek olarak stres ve para harcayacagım kesin ozaman dr a söyleyeyimmi yaptırmak istemiyorum diye acaba
Yaptırmamak ıcın kesın kararını verdıysen, soyle bence.