Kiz hugo yogurt isini detayli anlat maya dedigin ne kavanoz dedigin su kucuk olanlarmi onu olcup o kadar sutmu kaynatiyon hazirsuttenmi yapiyon kaynayinca kaymagini nasil yapiyon detayli detayli:)))
hero babynin meyve püreleri varya iki şişe aldım onlardan
meyvelerini bir güzel yedim :89:
şişelerini güzelce köpürte köpürte yıkadım sonra kaynar suda beklettim mikropları ölsün diye
sonracığımaaaaaaaaa
uzun fikir alışverişinden sonra doktorunda tesiryle ve arkadaşımın teyzesinin sütten hastalanması sebebiyle biz hazır sütten yapmaya karar verdik
şişeyle ölçüp koyuyorum sütü cezveye şişeyi tam doldurmuyorum fazla geliyo çünkü hepsini yemiyorlar
sütü cezveye koyup bir taşım kaynatıyorum ardından şişeye koyup serçe parmağımı soktuğumda yakmayacak sıcaklığa ulaşıncaya kaadar bekletiyorum
( maya dediğim bildiğimiz yoğurt canım
ben hazır yoğurt aldım ondan yarım çay kaşığı ekledim )
süt istediğim sıcaklığa ulaşınca bir çay kaşığı kadar sütü alıp kenarda bekleyen maya diye tabir ettiğim yoğurda ekleyip karıştırıyorumki topak kalmasın yoğurt
sonra bu mayayı şişedeki süte ekleyip bir kere karıştırıp şişenin kapağını kapatıyorum
önceden termos bardağıma sıcak su koymuş oluyorum
ve sıcak su olan termos bardağımın içine yoğurt şişesini yerleştirip bardağın kapağını kapatıyorum havluya sarıp 3 saat bekletip çıkartıyorum ve hemen bebeğime yediriyorum
çok tatlı tazecik olduğundan afiyetle yiyo miniğim
dikkat edilecek noktalar mayayı çok koyarsak ekşir
yarım çay kaşığı yeterli oluyo
çok bekletirsek ekşir
3 saatte oluyo yazın
termosun içine kaynar su koyarsak ekşitebilir kaynamışa gerek yok sıcak olsun yeter zaten termos bardak uzun süre sıcak tutuyo
yoğurt olduktan hemen sonra yedirirseniz bebecikler bayılır tatlı tatlı
istersen içine meyve eklersin
dahada doğal olsun dersen kendini dağa bayıra sal bulduğun taşı kaldır ve karınca yumurtası topla ve maya yerine bunu kullan ilk yoğurt böyle elde edilmiş