2012 Şubat Anneleri

ben hic brokoli yapmadim kizima bizde yenmez pek :) ama cumartesi alip yapicam bakalim yer insallh

Biz haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt veya yağ-limon döküp yiyoruz, güzel oluyor tavsiye ederim. Çiğ olarak salatalara da koyuyoruz. Kızım da minik ağaççıkları çiğ olarak, kendisi tutup ısıra ısıra yemeyi seviyor.

Merhaba ben bugün çok temizlik yaptım yatak odamı temizledim banyomu sildim kapılarımı sildim yerlerimi bu kez elimle ovdum esadı arada emzirdim oynadı bi ara susmadı sırtıma sardım ilgilenmem lazm hep ilgi manyağı...çamaşırlarımı astım mercimek çorbamı ateşe koydum şimdi oğlan uyandı oynarken bakayım size dedim...yarın yağmur varmış ben hava durumuna göre yıkıyorum çamaşırları hemen kurutayım dedim..esada aşı ateş yapmadı çok şükür kurt gibi...:52: oynuyoo

Cozget bende borkoliyi haşlıyorum suyunuda dökmüyorum vitamin suyuna geçiyor soğuyunca yoğurdunu o suyla sulandırıp çatalla ezdiğim brokolileride içine atıyorum..daha eline vermedim ağaç fikrinide duymuştum ama esad pek sevmedi gibi..zor yedirmiştim çünkü...dünde ıspanak yedi..birazdan mercimek çorbası vereceğim havuçlu yaptım..

Kkayaist aynen bende yorgun kollarım ağrı içinde uyanıyorum dayak yemiş gibi.esad sağ olsn..yaşardımı gözleri cnm ben dr götürcem esadı..ağlarkende bi gözünden yaş gelmiyor...var bi sorun..nazar değdi oğlumun güzel gözlerine..:97:

buklecim daha iyi bol bol oynarsın rüzgarla...evde zaman geçirirsin onla ne güzel...kocan bişey diyormu çalışmama fikrine..eminim oda memnundur...

yasarmadi bizim ama hava bugun cok guzeldi soguktan oluyor olabilir mi acaba. Bi de ben 6 aydan sonra genel bi goz muayenesine goturmustum pipirikliyim biraz bence sende gotur yasini doldugunda tavsiye ediyolar zaten genel bi goz muayenesi.

Bizde de bugunki menu mevlutvari oldu biraz tavuklu pilav. Seklini de vercez kaseyle :) kizimda yer belki azcik haslanmis tavuk. cok yemiyo zaten bu aralar iyice istahsiz.

buldum senii...:))
zahmet olmazsa brokoli çorbasnını tarifini alabilirmiyim..[/QUOTE

ne demek zevkle çok basit aslında brokoli havuç ve kereviz yaprağını haşlıyorum (rengi çok yeşil olmasın diye kereviz yaprağını en son atabilirsin ) yada ilk denemede havuç ve brokoliyi haşlayın yeter.. sonrasında blenderden geçir içine birazcık tereyağı yada 1 çay kaşığı zeytiyağı koyabilrsin..bu kadar kıvamını biraz koyu yapıyorumdoyurucu oluyo hemde

teşekkürler canım.
senden hemen cevap gelmeyince,internettende biraz bakındım ama çok karışık yapılan tariflerde vardı.yumurtalı terbiyeli,unlu falan.
yumurtslısını dedğilde yoğurt ve sarmısak ekleyebilirim belki azıcık.kerevizim yok malesef.havuç ve brokoliyi birlikte haşlarım,belki patateste eklerim.
tekrar teşekkürler..

benim kızın damak tadı değişti..eskiden yediklerini şimdi yemiyor..2 gün önce balkabağı çorbası yaptım eskiden yaptığımda seve seve yerdi hiç yemedi sıpacık..balkabağı faydalı nasıl yedirsem diye düşündüm..ben de gece yatmadan önce muhallebi tarzı birşeyler yapayım dedim tatlı niyetine:) yiyeceği kadar balkabağını haşladım ezdim içine pekmez, ceviz,muz ve biraz da reçel koydum bayıla bayıla yedi..hem de gece tok tuttu..

brokoliyi ben de haşlıyorum yağ ve limonu karıştırıp üstüne döküyorum..yağmur bu şekilde ısıra ısıra yemeyi seviyor..brokoli çorbasını daha önce ben terbiyeli yapmıştım yumurta sarısı un ve yoğurtla sevmişti..şimdi yapsam yer mi açıkçası emin değilim:) ben en iyisi yine haşlayıp vereyim eline:)

bugün bende geçen tarifini verdiğiniz tarhana çorbasından yaptım
bütün sebzeleri haşlayıp içine mandalina suyu ve tarhana ekleyip yedirdim.gayet lezzetli oldu
akşama da meyve saatine çeyrek muz,1 kivi,2tane haşlanmış kuru kayısı içine de 2 tatlı kaşığı harnup pekmezi biraz da ceviz koyup blendırdan geçirip yedirdim.gayet vitaminli olduğunu düşünüyorum

2 gündür kızımı hugonun yöntemle uyutuyorum denemenizi tavsiye ederim bizde işe yaradı
uyku saati gelince kızımı bizim karyolamıza alıyorum ışığı da kapatıyorum yanına kendimde yatıyorum
o da döne döne bana sürtüne sürtüne uyuyakalıyor
ama şöyle bişey de var kesinlikle babasını istemiyor
başka yerde uyumuyor ille yanımda olacak
ama sabaha kadar deli gibi sağına soluna hatta ters dönüp durduğundan ben uyuyamıyorum:((
salıncaktan kurtulduğumuza seviniyorum ama şu beşiğini sevdiremedim gitti ne yapıcam bilmiyorum

Nisane keşke salıncaktan direk yatağna koysaydın belki yanına değlde oraya alışırdı senin için dahada kolay olurdu bilmiyorum yatağı odanızdamı ama...ben doğdu doğalı esadla yatıyorum önceleri tek ikimizdik yatakda sonra eşimde 6 cı aydan sonra bize katıldı yatak odamızada o zaman geçtik fakat yeni doğum yapacaklara asla yanınıza alıştırmayın derim bebekken bi sorun olmuyo ama büyüyünce döne döne sabaha kadar şimdi bizide uyandırıyo yada sık sık emmek içln bana vurup üzerime yatıp kaldırıyo beni...kollarımda yatıyo bende sabah ağrılar içinde kalkıyorum.mesela dün gece 2 defa yatağına koydum uyandı hep yanımıza geldi emdi yattı bende uyku sersemi olunca artık pes ediyorum al koy al koy pes ettirdi..ama koymaya devam beşiğine..keşke bebeklikten oraya alıştırsaydım.hata bnm...ceremesini şimdi ben çekiyorum...siz siz olun doğum yapacaklar asla onla beraber yatmayın...akılsız başım..bunu okudum bi yerde üstelik bişey olmaz alışır dedim nerdeee...:84:

Nisane keşke salıncaktan direk yatağna koysaydın belki yanına değlde oraya alışırdı senin için dahada kolay olurdu bilmiyorum yatağı odanızdamı ama...ben doğdu doğalı esadla yatıyorum önceleri tek ikimizdik yatakda sonra eşimde 6 cı aydan sonra bize katıldı yatak odamızada o zaman geçtik fakat yeni doğum yapacaklara asla yanınıza alıştırmayın derim bebekken bi sorun olmuyo ama büyüyünce döne döne sabaha kadar şimdi bizide uyandırıyo yada sık sık emmek içln bana vurup üzerime yatıp kaldırıyo beni...kollarımda yatıyo bende sabah ağrılar içinde kalkıyorum.mesela dün gece 2 defa yatağına koydum uyandı hep yanımıza geldi emdi yattı bende uyku sersemi olunca artık pes ediyorum al koy al koy pes ettirdi..ama koymaya devam beşiğine..keşke bebeklikten oraya alıştırsaydım.hata bnm...ceremesini şimdi ben çekiyorum...siz siz olun doğum yapacaklar asla onla beraber yatmayın...akılsız başım..bunu okudum bi yerde üstelik bişey olmaz alışır dedim nerdeee...:84:

ben zaten direk beşiğine koydum ama salıncağı aradığı için durmadı
şu son 2 gündür yanımda yatıyor beşiğine koyduğumda anında uyanıyor sonra ağlıyor tekrar alıyorum emziriyorum koyuyorum 5 dk sonra yine uyanıyor
kokumu arıyor sanırım
bakalım nereye kadar

benim olan benim kızım ilk 6 ay sadcebeşiğinde yattı ama hastalandığında vs. yanımda yatırmak zorunda kaldım bizimkide şimdi alıştı:) bence iyi tarafından bak en azından ilk zamanlar yat kalk yerine koy yapmadın. kayınvalidem bana demişti yatağa alsan kolay olur bende dedim alışsın istemiyorum. o da demişti doğru benimkiler 5 yaşına kadar yanımda yattı :)

Merhaba ben bugün çok temizlik yaptım yatak odamı temizledim banyomu sildim kapılarımı sildim yerlerimi bu kez elimle ovdum esadı arada emzirdim oynadı bi ara susmadı sırtıma sardım ilgilenmem lazm hep ilgi manyağı...çamaşırlarımı astım mercimek çorbamı ateşe koydum şimdi oğlan uyandı oynarken bakayım size dedim...yarın yağmur varmış ben hava durumuna göre yıkıyorum çamaşırları hemen kurutayım dedim..esada aşı ateş yapmadı çok şükür kurt gibi...:52: oynuyoo

benim olan ben hayatta sırtıma sarıp temizlik yapamam kızım çok ağır zaten. gerçi senin oğlanda baya ağır ama canına yazık. dünya fani temizlik bugün yap yarın aynı :) deyip kendimi avutuyorum

oğlum bu akşam 3 adım attı kızlar..
ama devamı hemn gelirmi bilmiyorum.
çok mutlu oldum anlatamam..
bugün de gangnam şarkısını hemen hemen yarısına kadar ellerini bırakıp oynamıştı 2 kere.bu akşamda ilk adımlarını attı.
çok güzel bi duyguymuş yaa inşallah yaşına kadar tam olarak yürür..

hangi arkadas yazdı hatırlamıyorum kusura bakmasın balkabagı çorbası yapmış bebişine. evde balkabagım var ve netten araştırdım, içine krema koymak gerekiyor. ben hazır krema koymadan nasıl yapabilirim. yazarsanız sevinirim.

hangi arkadas yazdı hatırlamıyorum kusura bakmasın balkabagı çorbası yapmış bebişine. evde balkabagım var ve netten araştırdım, içine krema koymak gerekiyor. ben hazır krema koymadan nasıl yapabilirim. yazarsanız sevinirim.

Arkadaşın yazdığını bilmiyorum da ben şunu buldum Balkaba orbas | Gurme Bebek

Çok kullanıyorum gurme bebeğin tariflerini. Elinizde ne varsa o sebzeye bakınca çeşitli tarifler çıkıyor.

balkabağı çorbasını ben yapmıştım, önceleri severek yiyordum kızım ama yeni yaptım yemedi.
balkabağını ve patatesleri haşlayıp eziyorum,irmik veya haşlanmış kırmızı mercimek koyuyorum,kıvamını da varsa etsuyu ile veya az su ile ayarlıyorum..zeytinyağı veya tereyağı ilave ediyorum..üstüne istersen kuru nane de ekleyebilirsin..inşallah bebişin yer

herkese günaydın..hayırlı cumalar..
sayfaları okuyordum ki şimdi eşimin dayısının vefat haberi geldi..hayat işte bir varsın bir yoksun

günaydın kızlar ne var ne yok

bizde oğluma yürüme egzersizleri yaptırıyoruz, işine gelince karşısında sevdiği bişey olunca 7-8 adım atıyo işine gelmezse 1-2 adım sonra kendini yere atıyo
ama yılmak yok her akşam devam ediyoruz alıştırmalara

hemşire nasıl gidiyo canım, az kaldı heralde hazırlığın herşey tamammı?

Back
X