2012 Şubat Anneleri

daha önce hastane deneyimi olan bebek beyaz önlüğü gördüğü an bagırıyor.
hidrosefali konusunda için rahat olsun. hamilelikte bile anlaşılması çok kolay. ayrıca her ay kafa ölçülüyor, sağlık ocagında çıkardı.
sağlığın özelleşmesi çok kötü oldu. sonuçta orası bir işletme ve para kazanma mantıgında. nasıl korkutsakda para alsak diye. ama tomografi, röntgen minicik bebeklere. insan kime güveneceğini bilmiyor

:nazar:
daha önce hastane deneyimi olan bebek beyaz önlüğü gördüğü an bagırıyor.
hidrosefali konusunda için rahat olsun. hamilelikte bile anlaşılması çok kolay. ayrıca her ay kafa ölçülüyor, sağlık ocagında çıkardı.
sağlığın özelleşmesi çok kötü oldu. sonuçta orası bir işletme ve para kazanma mantıgında. nasıl korkutsakda para alsak diye. ama tomografi, röntgen minicik bebeklere. insan kime güveneceğini bilmiyor

anlaşılırdı değilmi
basit bir hastalık değil sonuçta

hugocuk bugün 1 yaş aşımızı yaptırmaya gittik aile hekimliğine. kadın, kafa çevresini ölçtü ömer'in. bana söylemedi, ben de nedense sormadım ama kağıtta yanlış görmediysem 46 yazıyordu :1: sen şimdi 42'ye büyük dediler deyince o kadar endişelendim ki ama neyseki diğer arkadaşların verdiği tepkilerle endişelenmemin yersiz olduğunu anladım. biz de eşimle aramızda ömere hiperaktivite teşhişi koyduk :1: ama gerçekten şimdiki çocuklar dur durak bilmiyor.

balı, sütü sordum. anne sütü aldığından süt için acele etme dedi. balı da alıştıra alıştıra ver dedi. yumurtanın beyazını sormadım çünkü vermeye başladım. bir sıkıntı yaşamadık çok şükür.

1 yaş aşısında fışkırarak kusma ya da baygınlık gibi birşey olursa acile götürürsünüz ve kızamık aşısı oldu dersiniz dedi. Allah'a hamdolsun şimdilik bir sıkıntı yapmadı.

kızım da geçen gün biraz rahatsızdı. midesini üşütmüş, yemekleri de biraz karıştırınca karın ağrısı ve kusma yaşadık. şimdi iyi çok şükür. buradan bir arkadaşım kızımın yaşını sormuştu, çok özür dilerim, annemlere kayınvalidemlere falan gidince cevap yazamadım kaynadı gitti. kızım 5,5 yaşında.

kendimi de es geçmeyim. iyiyim şükür. perdeleri yıkadım, cam sildim, yemek yaptım, balkonu temizledim. evi süpürdüm, çamaşır astım, topladım, yerleştirdim. ömeri aşıya götürdüm, oradan markete gittim. ağır işçiyiz yani :31: Allah sağlık versin, sağlıklı olunca insan hepsinin üstesinden geliyor.

$happy.gif

doğum günün kutlu olsun yavrum, Ömerim... Allah sana (ablana da, buradaki arkadaşlarına da) sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı, tüm kötülüklerden arındırılmış dolu dolu bir yaşam nasip etsin. hayatın boyunca herşey gönlünce olsun inşallah. sizi çok seviyorum.

Son düzenleme:
kızlar kusurrma bakmayın üzüntğyle yanlış demişim baş çevresi 46 dedi
netten baktım biraz öyle basit bir hastalık değil en önemli belirtileri her ayda kusma gelişim geriliği diyor 10-11 aylık oturmada kalkmada sorun yaşıyorlarmış
mehmet 5 aylıkken kendi kalkıp oturuyordu 10 aylıktan beridirde zaten hep ayakta
doktor korkuttu bizi boşyere röntgen bilmemne çektirmicem zaten çok korktu ne zamandır hastanelerde şimdi yere yatırınca bile iğne yapıcaklar diye tir tir titreyip ağlıyor

kızlar kusurrma bakmayın üzüntğyle yanlış demişim baş çevresi 46 dedi
netten baktım biraz öyle basit bir hastalık değil en önemli belirtileri her ayda kusma gelişim geriliği diyor 10-11 aylık oturmada kalkmada sorun yaşıyorlarmış
mehmet 5 aylıkken kendi kalkıp oturuyordu 10 aylıktan beridirde zaten hep ayakta
doktor korkuttu bizi boşyere röntgen bilmemne çektirmicem zaten çok korktu ne zamandır hastanelerde şimdi yere yatırınca bile iğne yapıcaklar diye tir tir titreyip ağlıyor

hugocuk canım seni boşu boşuna üzdüler..ben de tekrar yağmurun dosyasına baktım bir buçuk ay önce 46,5 baş çevresi (ben 45 hatırlıyordum) şimdi ne kadardır diye ölçtüm evde 47,5..eee o zaman bizim kız epey koca kafalı o zaman o doktora göre...topikte aşağı yukarı bebişlerin baş çevresi aynı,sorun olsaydı bütün doktorlar bizi uyarırdı..hiç kafana takma canım

o bahsettiği hastalık olsa şimdiye kadar sen farkederdin..memoşun gelişimi gayet iyi..artık çocuğu daha fazla hastanelerde yıpratmayın..sadece enfeksiyonu ağır geçti kuzunun o kadar bence..hatta o doktorun kulak enfeksiyonu teşhisinden bile emin değilim..çünkü çocuk çok ağladığı zaman kulak zarı kızarır ve enfeksiyon varmış gibi yorumlanabilirmiş..

sen en iyisi memoşa yine yaptığın gibi güzel güzel yemekler yap yesin ,paşamız kısa zamanda toparlanır

Hugocuk doktorun dedikleri çok saçma geldi bana. Gelişimi gayet güzel. Oturuyor emekliyor ayakta duruyor sıralıyordu galiba. Kafası doktorun dediği kadar büyük olsa bunları nasıl yapacak. Bu doktorları anlamıyorum bir şey atıyorlar ortaya bu annenin hali ne olu diye dŞünen yok.

$1.webp

Tospiğimin Doğum günü menüsü için düşünüyorum. Geçen gün denedim çok güzel oldu.
İçerisinde kek var yapımı da çok kolay. Kek şeklinde istemezseniz marşmelovlu da yapılıyor.

Eki Görüntüle 615761

Tospiğimin Doğum günü menüsü için düşünüyorum. Geçen gün denedim çok güzel oldu.
İçerisinde kek var yapımı da çok kolay. Kek şeklinde istemezseniz marşmelovlu da yapılıyor.

canımmm bunun tarifinin verirmisin....
bende doğumgünümüzün menüsü içinde düşündüm..keketen yapıcam bende.ammaa internette okadar çok tarif varki,karar veremedim,hangisi güzel bilemedim.
kremşantilisi var içinder,erimiş çikulatalısı,kremalısı vs...
senin tarifi alabilirmiyim..
başka bişey isteseymişim olacakmış.)) yapan birini buldum!!!!

kızlar çok sağolun siz olmasaydınız napardım bilmem
dün bütün gün doktora ulaşmaya çalıştım devamlı hasta muayene ediyodu ulaşamadım akşam cebini ara dediler aradım açmadı
zaten muayene ücreti 120 tl miş ama bize indirim yapmışmış 50 almış
akşam araştırdım öyle basit bir hastalık değil en büyük özelliği gelişim geriliği olması kusma vs.
mehmet herşeyi zamanında çoğu kez zamanından daha önce yaptı
doğduğundan beri hem kafasını tutabiliyordu hemde kaldırabiliyordu iki doktorda bana bunu söyledi şaşırarak
çocuğunuz kafasını yerden kaldırıyor dediler
üstelik bu rahatsızlıkta bıngıldağı dışa doğru şiş olurmuş bizde yoktu öyle bişey
mehmetin hastalığının tekrarlama sebebi onu yıkamış olmam sanırırm
tam düzelirken banyo yaptırdım ertesi günü tekrar akıntı hapşuruk başladı
ama ilaçları iyi geliyo uykuylada toparlıyo
bugün iştahıda değişti daha çok mama içti
buhar makinasını en düşükte çalıştırıyorum gündüz uykusunu güzelce alıyo o zaman
dün gecede deliksiz uyudu
ama dişleride sanırım bianda çıkacak arka azılar filan kabarmış onlarda çok yıpratıyo

mehmet dün gece ateşlendi doğru dürüst uyumadı
sabahta özel polikliniğe götürdük bi orası kalmıştı gitmediğimiz
viral enfeksiyonmuş artı diş geliyomuş artı kulak enfeksiyonu varmış
antibiyotiği bıraktırdı viral enfeksiyonda işe yaramaz dedi
buhar makinası kullanmaya devam dedi iki şurupla fitil verdi
ne için gittik ne öğrendik
mehmete hiperaktif teşhisi koydu
14 aylıktan itibaren hiperaktivitesini bastıracak tedaviye başlayacakmış öyle dedi
kesinlikle durduğu yerde duramaz kendisini kontrol edemez enerjisini boşaltamaz dedi
onun dışında iyi bakılmış bir bebek dedi
kafasını ölçtü büyük dedi yanlız seninde eşinin başıda büyük ırside olabilir bir rahatsızlıkta olabilir dedi
göz muayenesine yolladı orda bişey çıkarsa beyinden tomografiye bakarız dedi
her ihtimali düşünmek lazım biz doktorlar böyleyiz dedi
42 santim kafası büyük dedi
oysaki sağlık ocağıda özel hastanede devlet hastaneside hiç büyük demedi uyarmadı bizi
göz hastanesine gittik ölçüm filan yapamadılar bağırdıda bağırdı gözlerine bakamadı doktor az bişey bakabildi ancak narkozla bayıltıp öyle bakarız dedi bizde kabul etmedik
öff kafam allak bullak oldu

canım öncelikle çok geçmiş olsun.Bizde sana benzer bir durum yaşamıştık.Benim oğlumda 1 ay erken doğdu.Çok ağlayan bir bebekti dr.kontrollerine gittiğiğmzde yatırdığımızda hemen ağlardı kucağıma alır almaz anında susardı.Dr. bunun normal olmadığını bir bebek bu kadar ağlamaz bir şey olabilir deyip bizi korkttu film çektirmemizi söyledi bizde istemeyerek çektirdik daha 2 aylıkken düşün ama allahtan bir problem olmadığını görüp tamamen bebeğin huysuzlıuğundan kaynaklandığını anladık.Kafa büyüklüğü ile alakalı anne karnında benim oğlumun kafası büyüktü doğdu gelişimini yine büyük devam etti.Dr.muz eğer boy ve kilosu ile orantılı giderse bir problem olmayacağını bunun bir genetik durumda olduğunu söyledi şuan 46-47 falandır:)Hareketlilik bizde de aynı hiç durmaz gün içerisinde beni bitirir eriyip bitirdi beni düşün oturduğu nadirdir yürürse düşünemiyorum:)sen hiç moralini bozma böyle kendini bilmeyen dr yüzünden aileleri yıpranıyor illa ki teşhis koymak istiyorlar sen gonlününü ferah tut zaten anne birşey olsa anlar acil şifa diliyorum bir an önce toplarlarsın sen onu:)

hayırlı cumalar kızlar..

hugo:
seni takipteyim merakla,memonun durumu için..
çok şükür ki daha iyiymiş.dünkü doktoruda takmazsan çok daha iyi edersin bence canım.
saçmalayan doktorlardan biri de oymuş.boşver onu sen,gereksiz telaş yapma.memo iyileşiyorya ...

bende merak ettim dün kafaını ölçtüm.ama nasıl ölçtüm zar zor,daha doğrusu mezureyi kafasına koydurtmadı,uyurken ölçtüm.46,5 geldi.
internetten araştırdım normal görünüyor.
oğlum artık iyice yoruyor beni,hiç giremiyorum.

kan tahlili yaptırmıştım lokositler için çok şükür normal çıktı.

hasta olanlar vardı,sizler nasılsınız?iyileştimi bebişleriniz..inşallah iyileşmişlerdir..

Eki Görüntüle 615659

doğum günün kutlu olsun yavrum, Ömerim... Allah sana (ablana da, buradaki arkadaşlarına da) sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı, tüm kötülüklerden arındırılmış dolu dolu bir yaşam nasip etsin. hayatın boyunca herşey gönlünce olsun inşallah. sizi çok seviyorum.

nice mutlu sağlıklı yaşların olsun ömercik..ailenle birlikte uzuuun senelere inşallah...

ben daha doğumgününde ne yapıcam düşünemedim hastalıklardan
pasta alıcaz yanına poğaça yaparım diye düşünüyorum
memoş iyileşsinde kolay
ama memoya doğumgünü hediyesi hazır :1:
annem pilsanın bisikletini aldı
daha doğrusu sipariş verdik burda bulamadık
netten araştırdık çok sağlam filan diye zaten memoyada öyle bişey lazım
bi tane kurabiye kavanozu var renkli ışıklı dans ediyo
önce korkardı ondan şimdi parçaladı nerdeyse
çalıştırınca deli gibi saldırıp sesi ışığı nerden geliyo nasıl çalışıyo anlamaya çalışıyodu dün çözmüş kapağını açıp pillerini çıkarıyo takmaya çalışıyo filan
dönencesinide çözmüş açıyo kapatıyo ışığını yakıp söndürüyo
Pilsan Kontrollü Best Bike - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

şimdi baktım bisikletimiz kargoya verilmiş memo uyurken görmeden monte edip doğumgününde göstericez :1:
evin içindede kullanırız yazında sokaklarda :1:

ben daha doğumgününde ne yapıcam düşünemedim hastalıklardan
pasta alıcaz yanına poğaça yaparım diye düşünüyorum
memoş iyileşsinde kolay
ama memoya doğumgünü hediyesi hazır :1:
annem pilsanın bisikletini aldı
daha doğrusu sipariş verdik burda bulamadık
netten araştırdık çok sağlam filan diye zaten memoyada öyle bişey lazım
bi tane kurabiye kavanozu var renkli ışıklı dans ediyo
önce korkardı ondan şimdi parçaladı nerdeyse
çalıştırınca deli gibi saldırıp sesi ışığı nerden geliyo nasıl çalışıyo anlamaya çalışıyodu dün çözmüş kapağını açıp pillerini çıkarıyo takmaya çalışıyo filan
dönencesinide çözmüş açıyo kapatıyo ışığını yakıp söndürüyo
Pilsan Kontrollü Best Bike - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

ben bu bisiklete bayıldıımmmm...
ayyy bizdemi sipariş versek ne!oğluma 1.yaş günü hediyesi olur.hediye almayacaktım ona ama buna bayıldığım için fikrim değişicek galiba.akşam eşimede göstereyim,oda çok beğenir.
ama biz küsüs yine!
ekranı açıyım o görsün ,hiç konuşmıyım..:37:
biz çok küsüyoruz bu aralar.nazaramı geldik ne..

ben bu bisiklete bayıldıımmmm...
ayyy bizdemi sipariş versek ne!oğluma 1.yaş günü hediyesi olur.hediye almayacaktım ona ama buna bayıldığım için fikrim değişicek galiba.akşam eşimede göstereyim,oda çok beğenir.
ama biz küsüs yine!
ekranı açıyım o görsün ,hiç konuşmıyım..:37:
biz çok küsüyoruz bu aralar.nazaramı geldik ne..

biz aslında burdan alıcaktık yazın sokaklarda görüyodum anne sürüyo içinden bebek var emniyet kemerli filan hoşuma gidiyodu
ama burdakilere baktık fiyatlar aynı ama pilastiği belliki çok sağlam değil ee memoya dayanırmı hiç iki patlatsa dağılır gider bisiklet
pilsana güvendik bunu istedik tekerlekleri kalın sağlam
ilerde bazı aksesuarlarını çıkarıp kendi kendine kullanabiliyo çocuk tekrar tekrar üç tekerlekli bisiklet almaya gerek yok o yönüde iyi

yinemi küstünüz :1: bu ara ikinizde birbirinizden ilgi bekliyosunuz demektir :1:
demekki umut tüm ilgiyi sevgiyi üstüne çekmeyi başarmış :1:

annem aradı hala hidrosefali için ne gerekiyorsa yaptırın araştırın deyip duruyo sinir etti beni
hemen kendi doktorumuzu aradım ama demedim başkadoktor söyledi diye :1:
arkadaşlar sordu dedim içime şüpe düştü dedim bizim oğlanda hidrosefali olabilirmi dedim
hayır yok o hastalığı düşündürecek herhangi bir belirti yok için rahat olsun dedi

Back
X