- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #13.941
işte bunda çok haklısın artık doktorlarda normal yerine sezeryanı tercih ediyor neden anlamış değilim sanırım daha kolaylarına geliyor daha kısa sürüyor ve doğumu istedikleri zamana planlaya biliyorlar
benide çevremden çok korkutuyorlar normal yapma sezeryanla yap diye yok rahim yolu genişlermiş hiç bişey eskisi gibi olmazmış afedersiniz ne ben ne eşim birleşince zevk almazmışım
anlamadım gitti eskilerde hep normal doğum yapılırdı halen avrupada mecbur kalınmadığı sürece normal doğum yapılıyor hatta su geldiyse ve doğum sancısı yoksa suni sancı verilir
bana hatta maddi durumun iyiyse doğumdan sonra rahim yoluna estetik yaptır daralttır diyenler bile oldu![]()
canım o herkes ıcın aynı olmuyo.bu devrede de dogum yaptıran ebenın cok ıı olması ve vajınayı cok ıı esnetmseı lazım.ısın uzmanı cok onemlı.zaten cogu doktor doguma gelse de en cok işi ebe yapıyo.sana bı ornek verım.annem 3ü ölü,4ü çok sağlıklı olmak üzere 7 doğum yaptı ve cok cok sukur hıcbır sıkıntısı yok olsa kesınlıkle bılırım.genetık yapı da onemlı,ne kadar sancı cektıgın de onemlı ama en onemlısı ısını bılen saglıkçıların elıne dusmek