Kızlar günaydın. Bugün keyifsizim. Daha doğrusu sıkıntılıyım,karnımda kelebekler uçuşuyor gibi; sebebini daha sonra anlatırım sizlere. Şimdi pek üstüne konuşmayayım…
Kafamı dağıtmak için biraz size takılayım dedim.
Yazmayacaktım ama tansiyonu yüksek arkadaşımızı okuyunca içim rahat etmedi aynı sorunu yaşadığım için….
Birkaç ilgimi çeken konuya daha cevap vermek istiyorum.
Kızlar bebek arabalarına takmıs vaziyetteyim... Ne alacagimi sasirdim...
Alma kriterlerim; güvenlik, emniyet, ayak koyma pozisyonu nasıl, kuması nasıl, neden yapılmıs, teker 360 derece dönüyo mu, cift yonlumu, fiyat-performans iliskisi dogru mu vs. vs. vs. Sizler ne düsünüyorsunuz?
keske bir ablam yada abim olsada onun cocugunun kullandıgini alp kullansaydım.. en iyi cozum bence :)
Biz eşimle hafta sonu birkaç model baktık, Joker’de.
İçime en çok bebecomfort markasının iki modeli sindi.Bir modelin adı Elea idi ama diğerini unuttum.
Tekerleri 360 derece dönen,kilitlenen, süspansiyonlu (amortisörlü), çift yönlü, 5 nokta güvenlik emniyet kemerli, oturma ünitesi şaseden ayrılıp yerine ana kucağı takılabilen, hafif, şasesi kolay katlanan ve ufalan, aksesuvarları olan modellerdi. Travel sistem denen pusetler bunlar. Fiyatları Chicco ve Maxi-Cosiye oranla daha uygundu ve satış temsilcisinin söylediğine göre performansları da hepsinden iyiydi.13-15 kg’a kadar kullanılıyorlarmış.(Tüm pusetler öyle)
Epey gönlüme ve aklıma yattı benim. Son aylara doğru düşünüyorum.
Eğer hemen almayı düşünenler varsa Joker’de kampanya var. Zaten bebecomfortun ithalatçısı Joker mağazalarıymış.
2 gün önce rüyamda yaşlı bi dede eşimin kulağına "çocuğunun adını
nila koy" diyordu ve nasıl oluyorsa ben duydum bunu...
eşime sabah anlattım hemen anlamına baktık ve anlamı "gözyaşı" demekmiş... kötü yani anlamı. bu ara psikolojim ıyı değil kızlar. rüyalarımda hep kuzenimin hasta bebğini görüyorum hep benim kucağımda oluyor. son gördüğüm ruya da hepten sinirimi bozdu. çocuğum hasta mı doğacak nedir diye kafayı yemek üzereyim.

(
kaldı ki nila da kız ismi benim meleğim erkek olacak!
Gökçecim ben de böyle rüyalar sıkça görürüm. Anlamı hoş olmayan. Genelde bu tarz rüyaları hayra yormak ve kötü tabirlere itibar etmemek, gönlünü ferah tutmak lazım derler.
Ben hiç inanmam kötü anlamlarına, bilinçaltı der geçerim. Sen de öyle yapmaya çalış tatlım.
Evet insan ister istemez etkileniyor ama, bu tarz rüyalar bizim bilinçaltımızdaki korkuların tetiklenmesiyle görülüyor bence. Eminim bir anlamı ve ihbar niteliği yoktur. Hiç takılma.
kızlarrrrr lütfen bi fikri olan yokmu yardım edinnnnn....
Canım geçmiş olsun öncelikle. Benim de geçen haftaya kadar tansiyonum hep yüksek seyretti. Hala da heyecanlandıkça çıkıyor.
Doktor kontrollerimde hep 140/90, 160/100 seyrediyordu. Her seferinde heyecandan diyordum doktoruma çünkü ev takiplerimde her zaman 110/70 ortalamada seyrediyordu.
Ama en son muayenemde 170/100 çıkınca doktorum artık dayanamadı ve beni bir mektupla birlikte kardiyolojiye sevketti. Kardiyolog holter taktı bana, bir gün boyunca tansiyon ve nabız sayımı yaptı alet çeşitli periyotlarda.
EKG ve EKO da çekildi. Sonuçları temiz çıktı, heyecanlanmadığım için tansiyonum hep düşük seyretti. Ayrıca idrar tahliliyle idrarda protein atılımı var mı yok mu ona baktılar. Bu da preeklampsi riskini ekarte etmek için önemli.
Bence heyecandan olması ihtimali de var senin için çünkü gebelikte tansiyon genellikle 27. Haftalardan sonra çıkıyor. Ama yine de doktorundan seni mevcut bir hipertansiyon durumun var mı yok mu diye kardiyolojiye sevketmesini iste. Ayrıca idrar tahlili de istesin albumin atımı var mı diye. Böylelikle risk varsa erken tanımlamış olursun.