2012 Şubat Anneleri

Bu 2. ve son hastanemız olacak sanırım.
ınsallah memnun kalırız.
Aslında ben kendı doktorumdan memnundum ama esım daha ıyı bırını buldugunu soyluyor.

Bana kalsa cınsıyetı 5. ayda ogrenecegım.
Evet, cok merak edıyorum aslında ama kesınlesmesı bakımından bıraz da gec gıtmek ıstıyorum.

Ben bır kac parca aldım, ama don degıl :1:
Cıtcıtlı bady fılan.

He bu arada bır karyola daha buldum.
Bu nasıl?

Eki Görüntüle 251620

Fıyatı 219 TL
Ve sallanıyor.

Supermis, markasi nedir bu besigin? Cekmeceli olmasi harika, oncelikle bebegi yatak odasinda uyutacak olanlar icin her turlu dolap cekmece kabulumdur. Ama ben nerden bulurum boyle seyi buralarda o da ayri tabi, bakicaz artik.

benim bu aralar en çok merak ettiğim bebeğimizin hareketleri,sizler ne şekilde hissediyorsunuz tarif edebilirmisiniz,ben 18+2 yim benim karnımda gıdıklanma hissi var sizinkiler nasıl ne şekilde yani,bazıları tekmeliyor diyor hangi haftada olurki bu? :emir_bebek:

Kızlar günaydın. Bugün keyifsizim. Daha doğrusu sıkıntılıyım,karnımda kelebekler uçuşuyor gibi; sebebini daha sonra anlatırım sizlere. Şimdi pek üstüne konuşmayayım…
Kafamı dağıtmak için biraz size takılayım dedim.
Yazmayacaktım ama tansiyonu yüksek arkadaşımızı okuyunca içim rahat etmedi aynı sorunu yaşadığım için….
Birkaç ilgimi çeken konuya daha cevap vermek istiyorum.

Biz eşimle hafta sonu birkaç model baktık, Joker’de.
İçime en çok bebecomfort markasının iki modeli sindi.Bir modelin adı Elea idi ama diğerini unuttum.
Tekerleri 360 derece dönen,kilitlenen, süspansiyonlu (amortisörlü), çift yönlü, 5 nokta güvenlik emniyet kemerli, oturma ünitesi şaseden ayrılıp yerine ana kucağı takılabilen, hafif, şasesi kolay katlanan ve ufalan, aksesuvarları olan modellerdi. Travel sistem denen pusetler bunlar. Fiyatları Chicco ve Maxi-Cosiye oranla daha uygundu ve satış temsilcisinin söylediğine göre performansları da hepsinden iyiydi.13-15 kg’a kadar kullanılıyorlarmış.(Tüm pusetler öyle)
Epey gönlüme ve aklıma yattı benim. Son aylara doğru düşünüyorum.
Eğer hemen almayı düşünenler varsa Joker’de kampanya var. Zaten bebecomfortun ithalatçısı Joker mağazalarıymış.

Gökçecim ben de böyle rüyalar sıkça görürüm. Anlamı hoş olmayan. Genelde bu tarz rüyaları hayra yormak ve kötü tabirlere itibar etmemek, gönlünü ferah tutmak lazım derler.
Ben hiç inanmam kötü anlamlarına, bilinçaltı der geçerim. Sen de öyle yapmaya çalış tatlım.
Evet insan ister istemez etkileniyor ama, bu tarz rüyalar bizim bilinçaltımızdaki korkuların tetiklenmesiyle görülüyor bence. Eminim bir anlamı ve ihbar niteliği yoktur. Hiç takılma.

Canım geçmiş olsun öncelikle. Benim de geçen haftaya kadar tansiyonum hep yüksek seyretti. Hala da heyecanlandıkça çıkıyor.
Doktor kontrollerimde hep 140/90, 160/100 seyrediyordu. Her seferinde heyecandan diyordum doktoruma çünkü ev takiplerimde her zaman 110/70 ortalamada seyrediyordu.
Ama en son muayenemde 170/100 çıkınca doktorum artık dayanamadı ve beni bir mektupla birlikte kardiyolojiye sevketti. Kardiyolog holter taktı bana, bir gün boyunca tansiyon ve nabız sayımı yaptı alet çeşitli periyotlarda.
EKG ve EKO da çekildi. Sonuçları temiz çıktı, heyecanlanmadığım için tansiyonum hep düşük seyretti. Ayrıca idrar tahliliyle idrarda protein atılımı var mı yok mu ona baktılar. Bu da preeklampsi riskini ekarte etmek için önemli.
Bence heyecandan olması ihtimali de var senin için çünkü gebelikte tansiyon genellikle 27. Haftalardan sonra çıkıyor. Ama yine de doktorundan seni mevcut bir hipertansiyon durumun var mı yok mu diye kardiyolojiye sevketmesini iste. Ayrıca idrar tahlili de istesin albumin atımı var mı diye. Böylelikle risk varsa erken tanımlamış olursun.

bblau arkadaşım çok teşekkürler ilgine öğleden sonra dr gittim alfamet 250 mg başladısabah aksam tansiyon ilacıymış tabi tansiyonum yine 140/90 cıktı ve busefer çarpıntımda oldu ama evde ve çalısırkende 110/70 120/80 heycandanmıdır dedim ama yinede başladı ilaca tahliller normal çok şükür tuzsuz diyet verdi allah kimseye yasatmasın bu sıkıntıyı hiç rahat olamadım ilk bebeğimi 2.5 aylıkken kaybettim kalp atışları durdu bundada 16 haftalık oldum ama titizlenip üstüne düşdükçe daha kötü oluyor allah başka dert vermesin insallah hepimiz hayırlısıyla kucagımıza alırız insallah

bblau arkadaşım çok teşekkürler ilgine öğleden sonra dr gittim alfamet 250 mg başladısabah aksam tansiyon ilacıymış tabi tansiyonum yine 140/90 cıktı ve busefer çarpıntımda oldu ama evde ve çalısırkende 110/70 120/80 heycandanmıdır dedim ama yinede başladı ilaca tahliller normal çok şükür tuzsuz diyet verdi allah kimseye yasatmasın bu sıkıntıyı hiç rahat olamadım ilk bebeğimi 2.5 aylıkken kaybettim kalp atışları durdu bundada 16 haftalık oldum ama titizlenip üstüne düşdükçe daha kötü oluyor allah başka dert vermesin insallah hepimiz hayırlısıyla kucagımıza alırız insallah

Canım keşke bi kardiyolojiye görünüp öyle başlasaydınız ilaca. İdrar tahlili filan yapmadan mı başladı?
Benim de sürekli yüksekti, 170/100, 180/100 seyrediyordu. Doktorum eğer sadece kendi ölçtüğüyle değerlendirseydi bana hipertansiyon teşhisi koyardı ama benimki beyaz önlük sendromu.
Doktordan korkuyorum yani. Sadece muayenelerde yükseliyor. Bence sen yine de bi git kardiyolojiye derim.
İlk bebeğini de mi yüksek tansiyondan kaybettin? Evde ölçtüğünde nasıl çıkıyor tansiyonun?

Gurbet güzeli benide ekler misin listeye..
ad: my cupcake
ilk bebek kız
yaşadığım şehir istanbul
sat:24 mayıs
beklenen doğum tarihi:28 şubat
doğum şekli sezeryan
bebeğin cinsiyeti:kesinleşmedi

bblau
empirme kullanıcısından alıntı
Canım keşke bi kardiyolojiye görünüp öyle başlasaydınız ilaca. İdrar tahlili filan yapmadan mı başladı?
Benim de sürekli yüksekti, 170/100, 180/100 seyrediyordu. Doktorum eğer sadece kendi ölçtüğüyle değerlendirseydi bana hipertansiyon teşhisi koyardı ama benimki beyaz önlük sendromu.
Doktordan korkuyorum yani. Sadece muayenelerde yükseliyor. Bence sen yine de bi git kardiyolojiye derim.
İlk bebeğini de mi yüksek tansiyondan kaybettin? Evde ölçtüğünde nasıl çıkıyor tansiyonun?

yok canım ozaman iyiydi tansiyonum normal muayne ye diye gittim kalbi durmuş dedi okadar ne kadar kolay demi neyse kardiyoloji önermedi ben sordum ama gerek görmedi preklemsi denilen hastalık yönünden takibe alındım risk yüksek çıktı idrarda protein çıkmadı ama coraspin magnezyum ve calcium basladı anlayacagın çok sıkı taibe alındım ben çok panik yapıyorum diyorum ama kullanmak zorundasın dedi hayırlısı artık

benim bu aralar en çok merak ettiğim bebeğimizin hareketleri,sizler ne şekilde hissediyorsunuz tarif edebilirmisiniz,ben 18+2 yim benim karnımda gıdıklanma hissi var sizinkiler nasıl ne şekilde yani,bazıları tekmeliyor diyor hangi haftada olurki bu? :emir_bebek:

Bazen seyirme gibi, bazen pırpırlanma şeklinde oluyor benim.Sadece bir kere hepsinden farklı bir dürtme yaşadım inşallah hep yaşarım :nazar:

inşallah :) peki sen kaç haftalıksın ?

19+0 olduk bugün. 17+5den sonra hissetmeye başladım ufaktan.Ama her zaman olmuyor.

19+0 olduk bugün. 17+5den sonra hissetmeye başladım ufaktan.Ama her zaman olmuyor.

Aynen benim de 17.haftayla basladi diyebilirim, pirpir yapip yada dalgalanma gibi sonra da kaciyor :33: Daha hic kuvvetli hissetmedim, tekme gibi seyler daha yok, bazen de resmen uykuda heralde hic hareket yok. Gercekten cok guzel bir duygu bunu 4 ay daha yasayacak olmak cok guzel :69:

minnosların hareketlerine masallah :nazar::nazar::nazar:

bende bugun pırpırlar haric ilk defa güclü bir tekme hissettim hamd olsun :nazar: hatta esim elini koydu oda hisseti.. Rabbim isteyen herkese yasatsin, bizlerede saglikli hayırlı evladlar dogurmayı nasip etsin insallah...

Bu 2. ve son hastanemız olacak sanırım.
ınsallah memnun kalırız.
Aslında ben kendı doktorumdan memnundum ama esım daha ıyı bırını buldugunu soyluyor.

Bana kalsa cınsıyetı 5. ayda ogrenecegım.
Evet, cok merak edıyorum aslında ama kesınlesmesı bakımından bıraz da gec gıtmek ıstıyorum.

Ben bır kac parca aldım, ama don degıl :1:
Cıtcıtlı bady fılan.

He bu arada bır karyola daha buldum.
Bu nasıl?

Eki Görüntüle 251620

Fıyatı 219 TL
Ve sallanıyor.

Canım bende 5. ayı bekliyorum aslında
Ama bu merak fena bişey...

canım ben bebeklerimin hiç birini sallamadım....
sallanan bir hamağım var
onu da nadiren kullandım...

beşik güzel...
uygun da aslında
çekmeceler daha da çekici yapıyor
zira o kadar ıvır zıvırı olacak ki onların:52:

Daha uygun bişey bulamazsan al canım
Park yatağı yine bir düşün...

bende bugun pırpırlar haric ilk defa güclü bir tekme hissettim hamd olsun :nazar: hatta esim elini koydu oda hisseti.. Rabbim isteyen herkese yasatsin, bizlerede saglikli hayırlı evladlar dogurmayı nasip etsin insallah...

Müthiş bir duygu değil mi?
İlk ne hissetin...
Ben acayip korktum :53::60::60::60:

selam kızlar benim bu aralar yine kafamdaki en buyuk sorun acaba melegım içerde napıyor canı sıkılmazmı yeterınce rahatmı off daha şimdiden annelik ne zormuş diyorum artık gerçekten düşündüğüm bi canlı daha var hayattaa ne mutlu çok şükür rabbime:49:

Ben de dun ilk defa icimde dondugunu hissettim oğlumun..

Cok guzel bir duygu gercekten. Daha once hissettiklerimden farklıydı.. Bugun de babasına gosterdim oğlumuzun hareketini.

Pırpır ediyordu o ara yakaladım ve elini karnıma koydum.. Esim inanamadı resmen gobegin atıyor olmasın diyor bana :9:

Gobegim nasıl atsın dedim. Sanırım artık o da oğlunu hissedince baba oldugunu anlamaya basladı :78:

Ben de dun ilk defa icimde dondugunu hissettim oğlumun..

Cok guzel bir duygu gercekten. Daha once hissettiklerimden farklıydı.. Bugun de babasına gosterdim oğlumuzun hareketini.

Pırpır ediyordu o ara yakaladım ve elini karnıma koydum.. Esim inanamadı resmen gobegin atıyor olmasın diyor bana :9:

Gobegim nasıl atsın dedim. Sanırım artık o da oğlunu hissedince baba oldugunu anlamaya basladı :78:

yaaaaaaa ne güzel bende istiyorum daha tık yok bende:2: sabahları bıseyler oluyor karnmda ama gaz oldugunu dusunuyorum....:19:

yaaaaaaa ne güzel bende istiyorum daha tık yok bende:2: sabahları bıseyler oluyor karnmda ama gaz oldugunu dusunuyorum....:19:

2 hafta daha sabret canım ben 18+0 da basladım hissetmeye tam olarak hareketlerini.

Suan bile sanırım icimde donuyor. Rabbim meleklerimizi bagıslasın insallah..

Ben gaz oldugunda ayırt edebiliyorum cunku alttan hemen kacıyor gaz oldu mu :1:

2 hafta daha sabret canım ben 18+0 da basladım hissetmeye tam olarak hareketlerini.

Suan bile sanırım icimde donuyor. Rabbim meleklerimizi bagıslasın insallah..

Ben gaz oldugunda ayırt edebiliyorum cunku alttan hemen kacıyor gaz oldu mu :1:

:66: ilahi dünyam yaa sorma gece yatarken 1.5-2 kilo kadar fazlayla yatıyorum sabaha kadar tuvalete çık gaz çıkar yok oluyorn :33:

:66: ilahi dünyam yaa sorma gece yatarken 1.5-2 kilo kadar fazlayla yatıyorum sabaha kadar tuvalete çık gaz çıkar yok oluyorn :33:

Ben de gece cok cıkıyorum tuvalete sabaha karsı hep uyanıyorum saat bası wc deyim (=

Ama gaz sorunum eskisi kadar yok. Onceden sabahları Gazman oluyordum resmen ama simdi normal bir insan oldum :9:

Her normal insan kadar gazım var yani :9: :9:

Back
X