2012 Şubat Anneleri

Kızlar bırsey soracagım;
Yıne boyle pat dıye gırdım konuya ama.
Fıkırlerınıze gore esımle konusacagım.

Sımdı benım kayınvalıdeyı bılıyorsunuz, aylardır yazlıkta.
Benım durumumu da, dogumdan sonra bır kac ay calısacagım, nasıpse.
Esım, bu surecte 'annem bebege bakar' dıyor.
Benım ıse gonlum el vermıyor.
Yanı bu vakte kadar benı dogru duzgun aramayan kadına, cocugumu emanet etmek ıstemıyorum.
Ona torunu ıle bol bol zaman gecırme sansı verecek olma fıkrı benı rahatsız edıyor.
Cozum olarak ya ısten ayrılacagım, (evet zaten ayrılacagım ama en azından 3 ay daha calısma fıkrım var)
Yada 3 aylıgına bakıcı bulacagım.
Sızın onerınız ne olur?

Ben eskiyi pek bilmiyorum ama neden 3 ay kısa bir zaman dilimi aslında bakıcı da olsa gerçekten güveneceğin biri olmalı birde

Ya sen onu boşverde ben cumartesi gecesi yatakta gazımı tutamadım :17: Ay hiç eşimin yanında yapmamıştım kıpkırmızı oldum, o da daha bi utandırdı beni, "o nasıl bi sesti öyle çarşaf yırtılıyor sandım" dedi :17:
Artık bi de ya gazım kaçarsa diye uyuyamamam eklenirse her gece sabahlıcam demektir :26:

:1::1::1::1::1:
ayy canım yaa nasıl güldürdün beni...
demek bu sorun bende yokmuş bende çok tırsıyorum bir gün kaçıracam die
karanlık oda da kıpkırmızı lamba gibi yanarım kesin :9::9::9::9:

Kızlar bırsey soracagım;
Yıne boyle pat dıye gırdım konuya ama.
Fıkırlerınıze gore esımle konusacagım.

Sımdı benım kayınvalıdeyı bılıyorsunuz, aylardır yazlıkta.
Benım durumumu da, dogumdan sonra bır kac ay calısacagım, nasıpse.
Esım, bu surecte 'annem bebege bakar' dıyor.
Benım ıse gonlum el vermıyor.
Yanı bu vakte kadar benı dogru duzgun aramayan kadına, cocugumu emanet etmek ıstemıyorum.
Ona torunu ıle bol bol zaman gecırme sansı verecek olma fıkrı benı rahatsız edıyor.
Cozum olarak ya ısten ayrılacagım, (evet zaten ayrılacagım ama en azından 3 ay daha calısma fıkrım var)
Yada 3 aylıgına bakıcı bulacagım.
Sızın onerınız ne olur?

Belki kendisi kabul etmez canım?
Ben de kesinlikle baksın istemiyordum, biz bakarız bakarız diyolardı, hep korkum bebeğe kayınvalidemin bakacak olmasıydı, sürekli nasıl geçiştreceğimi düşünüyodum.
İş ciddiye binince bakamam ben deyiverdi.

kızlar merhaba
bişey sormak istiyorum kordon kopması nasıl oluyr bilgisi olan varmı kolay mı kopar?

ay bi de öyle bişey de mi var... offfff bak bunu da ılk kez duydum şoktayım..

Höhhhh! Bu hiç aklıma gelmemişti işte. :53: Kız bi de bundan huzursuz olacak koca topik naptın sen :53:

geçen hafta teyzem gelmişti mutfakta dolaptan bişey almak için elimi uzattım oyle uzanma bebeğin kordonu kopar fln dedi çok tedirginim 1 haftadır onun için size sormak istedim

:1::1::1::1::1:
ayy canım yaa nasıl güldürdün beni...
demek bu sorun bende yokmuş bende çok tırsıyorum bir gün kaçıracam die
karanlık oda da kıpkırmızı lamba gibi yanarım kesin :9::9::9::9:

Sorma tatlım, inadına da sesli çıkıyor meret :27: İnşallah dışarlarda felan millet içinde gelmez başımıza :1:

geçen hafta teyzem gelmişti mutfakta dolaptan bişey almak için elimi uzattım oyle uzanma bebeğin kordonu kopar fln dedi çok tedirginim 1 haftadır onun için size sormak istedim

Zaten uzanılmaz yüksek bi rafa kendini zorlayacak şekilde, ben uzanıldığında kanama olur diye biliyordum.

kordon kopması olarak bilmiyorum da :26:
hamileyim dediğimde herkes..uzanma oyle her yere derlerdi ..
demek bunun için derlermiş:26:
mutfaktayken yada bir yere uzancağım zaman hep eşimi
çağırırdım..bazen uzandığım zaman hemen aklıma gelir ayy inş. bişey olmaz die tedirgin olurum :18:

Korkmayın kızlar kocakarı şeysi çıktı :1:
Yurdum teyzeleri uydururlar böyle şeyler merak etme canım, yok öyle bişey :1:
Ben baktım netten....

selam kızlar nasılsınız umarım herkesın bebişleri iyidir.
ben bu sabah izin gunum oldugu halde sabah 8de toplantım vardı ona gıttım hıc uyuyamadımmmmm:(
arkasından bankada ıslerım vardı ona gıttım geldım oglusumla yorulduk epey
bu arada oglusum dıyorum ama haftasonu ilginç bir doktor tecrubem oldu
3lü test yaptırmak ıcın kendı dr.m dısında herhangı bır dr.a gıttım
ben yıne heyecanla ay nasıl buyumusmudur derken
kadın e tabi ölmediyse büyümüştür demezmi eşimde vardı
tersleyıp onuda gaza getırmek ıstemedım zaten adam cok hassas
cinsiyeti gorebılıyormusunuz dedım gorursem söylerım dedı
ben boyle ılgısızlık gormedım hemen gereklı ölcumlerı yapıp goremıyorum kordon var dedı
hıc ınanmadım ama nede olsa ayrıntılı ultrasona az kaldı dıye ses cıkarmadım yazık ama
ınsan meslagını severek yapmalı boylelerı yuzunden meslegın adı cıkıyor ona uzuluyorum
artık cınsıyet meselesı tamamem muamma kafamda ama ben alıstım artık oglusum demeye:)

Kordon kazaları çok nadiren görülen durumlarmış.
Fakat bu kazaların içerisinde kordon kopmasından bahsedilmemiş. Daha farklı anomali durumları var.
İncelemek isteyen için: Kordon kazalar (anne karnnda bebek lm)-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

Kordon kopması suda doğumlarda meydana gelebiliyormuş, ama ölümcül değilmiş.
Doğumda meydana gelen ve anladığım kadarıyla sağlık ekibinin hatasıyla oluşan bir durum bu da.

selam kızlar, bugün aşımızı olduk şuan kolum çok agrıyor inşallah yan etkisini çok fazla görmem,kızımın kalp atışlarınıda duydum bugün kafam rahat:) tekmelerini babamız daha hissedemedi ama ben çok net hissedebiliyorum.buarada 18+6 haftalıgız.
birde canınızı sıkmak istemem ama bilmemnizde fayda olacagını düşünüyorum, bir ögretmen arkadaşımın 5.5 aylık bir oglu var devamlı aglıyordu, 4-5 kez doktora gittiler hep gaz demiş doktor,kasılmaları falanda vardı, bu hafta sonu üniversiteye götürmüşler ve west sendromu demiş doktor tetkikler hala sürüyor. gaz şikayetiyle karıştırılan sinirsel ve direk beyini etkileyen bir hastalıkmış bir araştırın derim yarın bizde anne olacagız ve erken teşhis çok önemliymiş yoksa kalıcı hasarlara neden oluyormuş. arkadaşım perişan durumda geç kalmış olabilirler:(

kızlar şuanda acayip karnım atıyorr aayyy çok heyecanlandımm..onunla konuştukçaa daha da belirgin hale geliyorr kzım sesimi duyuyor galibaa doğsada sewsem yaaa:nazar::8:

ben bu sabah izin gunum oldugu halde sabah 8de toplantım vardı ona gıttım hıc uyuyamadımmmmm:(
ben boyle ılgısızlık gormedım hemen gereklı ölcumlerı yapıp goremıyorum kordon var dedı
hıc ınanmadım ama nede olsa ayrıntılı ultrasona az kaldı dıye ses cıkarmadım yazık ama
ınsan meslagını severek yapmalı boylelerı yuzunden meslegın adı cıkıyor ona uzuluyorum
artık cınsıyet meselesı tamamem muamma kafamda ama ben alıstım artık oglusum demeye:)

Töbe töbe tam sopalıkmış haa :41::57:

Ölmediyse büyümüştür he!
Bu doktorun diplomasını elinden alsınlar bence.O ne ya,hastamıdır nedir:53:

kordon kopması olarak bilmiyorum da :26:
hamileyim dediğimde herkes..uzanma oyle her yere derlerdi ..
demek bunun için derlermiş:26:
mutfaktayken yada bir yere uzancağım zaman hep eşimi
çağırırdım..bazen uzandığım zaman hemen aklıma gelir ayy inş. bişey olmaz die tedirgin olurum :18:

Uzanma yoksa bebegin duser diye annem de beni uyardi ama ben gecen gun spor saolnundaki egitmen bayana soyledim uzanmali hareket yapmayayim diye guldu bana olur mu hic oyle sey alakasi yok dedi. Ne biliyim, yesil cay icmiyorum deyince de ebe hanim gulmustu ama insanin icinde suphe varsa neden dikkat etmeyelim ki ...

Uzanma yoksa bebegin duser diye annem de beni uyardi ama ben gecen gun spor saolnundaki egitmen bayana soyledim uzanmali hareket yapmayayim diye guldu bana olur mu hic oyle sey alakasi yok dedi. Ne biliyim, yesil cay icmiyorum deyince de ebe hanim gulmustu ama insanin icinde suphe varsa neden dikkat etmeyelim ki ...

nasılsa böyle birşeyler söylenmiş bize
içimizde şüphe kalcağına bizde dikkat edelim demii
ne olur ne olmaz
:49::49:

Ölmediyse büyümüştür he!
Bu doktorun diplomasını elinden alsınlar bence.O ne ya,hastamıdır nedir:53:

gercekten öyle dedı ya hatta ben o an tam anlayamamıstım esım sağolsun her geldıgınde ultrasonu vıdeo kaydına alıyor ordada sesı duyuluyor verceksın gereklı kurula ugrassın durum hamılelık gıbı hassas donemlerde ınsanlarla nasıl konusulması gerektıgını bılmeyen bır suru kadın gordum malesef hemde kadın cunku ısyerımdede aynı seyı yasıyorum mudurum ve erkek olan mudur yardımcım hamılelıkte havuza gıremedıgım ıcın sorun cıkarmazken kadın olan mudur yardımcımız artık hala evlenemedıgınden mıdır o benden buyuk oldugu halde hayatında dırlık duzen olmadıgından mıdır çatır çatır çatlıyor rapor ıstıyor falan boş boşşş konusuyor devamlı...

Back
X