2012 Şubat Anneleri

Senin neyin var kuzu..
Olur ama bazen insana sıkıntı çöker..
Ve gider..
Hayır olsun diyelim..

Hayat gailesi bitmiyo ki be tatlım…Az önce kayınvalidem aradı.Eşimde bir karaciğer rahatsızlığı var da 3ayda bir kan tahlili veriyor.
Onu yazdırmaya gitmişti, doktor bir de ultrason yazmış 10 ekime, senede bir girmesi gerekiyor usg kontrolüne. Stres yaptım kendi kendime ben de…
Böyle kendim yada ailemden biri doktora gidecekken geriliyorum ben…Hele bi de eşimin hastalığı ilerlemiştir filan diye korkuyorum…
Aslında maşallah subhanallah çok da iyi gidiyor tedavisi-durumu, ama ben rahatsızım ya malum biraz kafadan bu sağlık konusunda….
Doktoruyla kendim de konuştum,bana endişeleneceğim bir şey olmadığını o da uzun uzun açıkladı ama işte içim durmuyor…
Zaten bu sağlık meselelerinde takıntılı hale gelmeme de sebep bu eşimin hastalığı oldu biraz…
Yorgun hissediyorum kendimi,oturacak takatim bile yok valla.Kendi bile bu kadar takmıyor.(yada öyle görünüyor)

Can sıkıntısından eksik alınacaklar listesi yapıyorum :49:
Meğer daha ne çok şey varmış alınacak kızlar ya, ben evlenirken çeyizimi düzerken bile bu kadar kafam karışmadıydı :27:

Tatlım bücürük magazası hazır bi liste vereyor onu gördün mü? Ben o listeye göre gittim hep... Bi de istersen sende listeni paylas bizimle bakalım atladıgim seyler var mı? cokda abartmamak lazım tabii ama biras abartıyorum galiba:26::69:

Sen nasılsın canım bu arada?:70:

kızlar canım bol köpüklü türk kahvesi istedi yanında da fal :)) aşeriyorum galiba fallı türk kahvesi keyfine..bblau gel canım sende sıkılmıssın bak bugun kahveler benden fal senden ama.canı çekenler kapatın bakim fincanlarııı...

Keşke can sıkıntısı olsa be tatlım benimki iç sıkıntısı :)
Neyse iyi düşünelim iyi olsun…
Rabbim bizi kendinden uzaklaştırmamak için arada sırada hayatımıza böyle sıkıntılar veriyor.
Veriyor ki dua edelim Hakka yaklaşalım…

Hayat gailesi bitmiyo ki be tatlım…Az önce kayınvalidem aradı.Eşimde bir karaciğer rahatsızlığı var da 3ayda bir kan tahlili veriyor.
Onu yazdırmaya gitmişti, doktor bir de ultrason yazmış 10 ekime, senede bir girmesi gerekiyor usg kontrolüne. Stres yaptım kendi kendime ben de…
Böyle kendim yada ailemden biri doktora gidecekken geriliyorum ben…Hele bi de eşimin hastalığı ilerlemiştir filan diye korkuyorum…
Aslında maşallah subhanallah çok da iyi gidiyor tedavisi-durumu, ama ben rahatsızım ya malum biraz kafadan bu sağlık konusunda….
Doktoruyla kendim de konuştum,bana endişeleneceğim bir şey olmadığını o da uzun uzun açıkladı ama işte içim durmuyor…
Zaten bu sağlık meselelerinde takıntılı hale gelmeme de sebep bu eşimin hastalığı oldu biraz…
Yorgun hissediyorum kendimi,oturacak takatim bile yok valla.Kendi bile bu kadar takmıyor.(yada öyle görünüyor)

canım çok geçmiş olsun
bak doktorda söylemiş endişelenecek bişey yokmuş
bebeğinin hatrına biraz sakin olmaya çalış olur mu:26:

:48::70::70: minnos haklısın canım insan kendinden cok sevdikleri icin üzülüp endiseleniyor.... ama bak masallah gayet iyi gidiyormus, tatlım hep olumlu düsünce göndermeye calis sen zaten biliyosun ama olsun bir kez daha duy, karninda ki yavruyu da endise ettirme annesi, sev minnosu :16:ohhh missler gibi masallah :nazar::nazar::nazar:

Keşke can sıkıntısı olsa be tatlım benimki iç sıkıntısı :)
Neyse iyi düşünelim iyi olsun…
Rabbim bizi kendinden uzaklaştırmamak için arada sırada hayatımıza böyle sıkıntılar veriyor.
Veriyor ki dua edelim Hakka yaklaşalım…

güzeel anne,güzel insan içinide sıkma eşininde hiçbişeyi yoktur insallah rutin kontrolunüz istediğiniz gibi cıkar.

yaa bi ben şu gayrete gelemedim.gerçi ben birazda kızımınkilere güveniyorum.gerçi oğlan olursa ters köşe olur tutusurum ama.yada ne olcak yatsın pembişlerin içinde olmaz mı teyzeleri?

İlk bebişte de geç mi geldin gayrete :)) Oğlana pembe ters bacım, kıza mavi olur da erkek adam pembiş giymez :9:

haftasonu bende liste yaptım daha alınacak dünya kadar şey var nasıl yetiştiricez
hem zaman hem para olarak bilmiyorum
eşim hesap yapmaya şimdiden başladı zaten :37:

Eşlerin işi gücü o zaten :))

Tatlım bücürük magazası hazır bi liste vereyor onu gördün mü? Ben o listeye göre gittim hep... Bi de istersen sende listeni paylas bizimle bakalım atladıgim seyler var mı? cokda abartmamak lazım tabii ama biras abartıyorum galiba:26::69:

Sen nasılsın canım bu arada?:70:

Görmemiştim canım sağol.
Benim şimdi kalanlar;
biberon ısıtıcısı, ana kucağı, 2 tane zıbın, bebek bakım çantası, bana gecelik felan :23:, bir tane hastane çıkışı,odaya halı ve cibinlik :), 10lu ağız bezi, banyo küveti ve filesi..Daha da başka birşey gelmedi aklıma :26: Kıyafet olarak zaten çok şükür pek eksiğimiz kalmadı.
Ayrıca sağol tatlım iyiyim çok şükür sen nasılsın?

canım çok geçmiş olsun
bak doktorda söylemiş endişelenecek bişey yokmuş
bebeğinin hatrına biraz sakin olmaya çalış olur mu:26:

Öyle yapıyorum canım…Geçen sene kullandığı ilaca artık cevap vermemeye başladığında bir üst basamak ilaca geçtik.
O zaman çok korkmuştum kendim gittim konuşmaya, güzelce açıkladı bana doktoru, içimi rahatlatmıştı.
Ama tabi her an aman bir komplikasyon gelişir mi, umulmadık birşey olur mu,kötüye giden birşey olur mu diye pır pır oluyor insanın içi. Kendi ailesi benim kadar panik değil, benim yapım bu işte.
İyi düşünelim iyi olsun inşallah…

haftasonu bende liste yaptım daha alınacak dünya kadar şey var nasıl yetiştiricez
hem zaman hem para olarak bilmiyorum
eşim hesap yapmaya şimdiden başladı zaten :37:

maddi olarak kısıtlamak çok zor kendimizi helede zengin sınıfında değilsek Allah cümlemize yardım etsin ama şuda bir gerçek çok fazla abartmaya gerek yok zaten soğumdan sonra konu komşu akraba eş dost o kadar çok şey getiriyo ki aldıklarınızla beraber hepsini giydircek zamanınız olmadan küçülecek komşuma öyle oldu şahidim o yüzden çok abartmayı düşünmüyorum bende akraba çok birazda onlar alsın cnm :34: zaruri ihtiyaçlarını alsak kafi babannesi erkek die hal oluyo alıyo bir sürü şey halaları yığınla şey almışlar anakucağı falanda filanda amcası desen tulumları dizmiş dayıları ayakkabı üst baş boş durmazlar öğrenci olsalarda anneannesi saten çocuk odası bana ait dedi bize bişi kalmadı doğum masrafları ıvırı zıvırı var onlarıda 150 tl ayırsam ayda 4,5 ayda hepsini tamamlarım bişicik kalmaz

:48::70::70: minnos haklısın canım insan kendinden cok sevdikleri icin üzülüp endiseleniyor.... ama bak masallah gayet iyi gidiyormus, tatlım hep olumlu düsünce göndermeye calis sen zaten biliyosun ama olsun bir kez daha duy, karninda ki yavruyu da endise ettirme annesi, sev minnosu :16:ohhh missler gibi masallah :nazar::nazar::nazar:

güzeel anne,güzel insan içinide sıkma eşininde hiçbişeyi yoktur insallah rutin kontrolunüz istediğiniz gibi cıkar.

Çok sağolun canlar, inanın çok iyi geldi sizinle paylaşmak.
Dost insanın içinin zehirini alıyor işte, hakkınızı helal edin….
Doğru diyorsunuz,Allahın izniyle rutin kontrol, evrene güzel mesajlar gönderelim ki her şey güzel olsun Rabbimin izniyle…
Olumlu düşüneceğim :16:

maddi olarak kısıtlamak çok zor kendimizi helede zengin sınıfında değilsek Allah cümlemize yardım etsin ama şuda bir gerçek çok fazla abartmaya gerek yok zaten soğumdan sonra konu komşu akraba eş dost o kadar çok şey getiriyo ki aldıklarınızla beraber hepsini giydircek zamanınız olmadan küçülecek komşuma öyle oldu şahidim o yüzden çok abartmayı düşünmüyorum bende akraba çok birazda onlar alsın cnm :34: zaruri ihtiyaçlarını alsak kafi babannesi erkek die hal oluyo alıyo bir sürü şey halaları yığınla şey almışlar anakucağı falanda filanda amcası desen tulumları dizmiş dayıları ayakkabı üst baş boş durmazlar öğrenci olsalarda anneannesi saten çocuk odası bana ait dedi bize bişi kalmadı doğum masrafları ıvırı zıvırı var onlarıda 150 tl ayırsam ayda 4,5 ayda hepsini tamamlarım bişicik kalmaz

Ama kendinin aldığın şeyin zevki apayrı oluyor kıyafet açısından diyorum :D Kayınvalidem sakın anakucağı veya bebek arabası alma ben göndericem diyor ama işte gel kalbime söz geçir :17:
Bi de doğum fiyatı baya iyiymiş canım ya...Normal istiyorsun sanırım dimi?

Görmemiştim canım sağol.
Benim şimdi kalanlar;
biberon ısıtıcısı, ana kucağı, 2 tane zıbın, bebek bakım çantası, bana gecelik felan :23:, bir tane hastane çıkışı,odaya halı ve cibinlik :), 10lu ağız bezi, banyo küveti ve filesi..Daha da başka birşey gelmedi aklıma :26: Kıyafet olarak zaten çok şükür pek eksiğimiz kalmadı.
Ayrıca sağol tatlım iyiyim çok şükür sen nasılsın?

saol canım hamd olsun fena degilim bende...:16:

tatlım ikea da cok güzel cibinlikler var, hele birtanesine bayıldım ama ben alırken kalmamıstı simdi gelmis, gerci kızlara daha cok yakısır ama ..ben mavi bezli ve bulutlu modelden aldım fiyatta uygundu... bebek cantasi cihicco da icinde birsürü malzeme ile kampanyalı olarak satılıyor bir bak istersen...

tatlım ikea da cok güzel cibinlikler var, hele birtanesine bayıldım ama ben alırken kalmamıstı simdi gelmis, gerci kızlara daha cok yakısır ama ..ben mavi bezli ve bulutlu modelden aldım fiyatta uygundu... bebek cantasi cihicco da icinde birsürü malzeme ile kampanyalı olarak satılıyor bir bak istersen...

Evet o çantadan ben de aldım.Niveanın da var o çantadan ama,onun malzemelerinin hem hacmi daha ufakmış hem de chiccoda daha fazla malzeme varmış.

Allah iyilik versin canım..
Ben de o ikeada tepesi mavi kubbe olana baktım hoşuma da gitti, ama tavandanmış o çok yüksek kalır mı diye tereddüt ettim bizim tavanda yüksek çünkü.Ama kımıl kımıl bi cibinlik çok beğendim ben de :69:

valla canım senin işin kolay benim eşimin ailesinden bişey geleceğini zannetmiyorum
değil bişey almak tenezzül edip gelecekleri bile şüpheli hiç sormadılar zaten ne lazım bizde
şunu alalım bunu alalım diye ya da bizde şunu aldık demediler zaten 20.haftaya giricem daha
2 kere görüştük kaynanamlarla hem paraları çok kıymetlidir ne bana ne torunlarına harcayacaklarını sanmam
benimde annem odasını alacak abimle ablamda bakalım ne yapacaklar görücez
bütün masrafı biz yapıcaz yani

Çok sağolun canlar, inanın çok iyi geldi sizinle paylaşmak.
Dost insanın içinin zehirini alıyor işte, hakkınızı helal edin….
Doğru diyorsunuz,Allahın izniyle rutin kontrol, evrene güzel mesajlar gönderelim ki her şey güzel olsun Rabbimin izniyle…
Olumlu düşüneceğim :16:

Ne demek tatlım ne hakkı? helal olsun tabii...lafı olmaz :69:

yavrus sende o ikea daki cibinlige bi bak istersen icim gitti böyle süslü püslü cok güzeldi yaa.........:34:

valla canım senin işin kolay benim eşimin ailesinden bişey geleceğini zannetmiyorum
değil bişey almak tenezzül edip gelecekleri bile şüpheli hiç sormadılar zaten ne lazım bizde
şunu alalım bunu alalım diye ya da bizde şunu aldık demediler zaten 20.haftaya giricem daha
2 kere görüştük kaynanamlarla hem paraları çok kıymetlidir ne bana ne torunlarına harcayacaklarını sanmam
benimde annem odasını alacak abimle ablamda bakalım ne yapacaklar görücez
bütün masrafı biz yapıcaz yani

Aaaaaa !!!! bu sözler !!! o kadar tanıdık geldi ki ben mi yazdım acaba?:26::26::27::27: hehehe:1::1::1:
aynennnnnn biz... üstelik en acısıda maddi olarak bi hayli iyi durumdadırlar....olmasa neyse

İyi düşünelim iyi olsun kuzu..
Bak Doktorda demiş endişelenecek bi şey yok diye..
Arada öyle yorgunluk bitkinlik çöker ve dediğim gibi geçer gider..
Tekrardan geçmiş olsun kuzu..

Ben de şu etapta çok fazla ürün yığmaya gerek görmüyorum. Hele de benim gibi ilk bebeği olacak tecrübesiz anne adayları için. Yine bebeği olan anneler bilirler ne daha kullanışlı ne gereksiz veya neyin hangi modeli daha uygun ama biz etraftan duyduklarımız-gördüklerimiz yada araştırdıklarımız biraz da zevkimize hitap eden ürünlere göre alışveriş ediyoruz.
Ama belki de bebeğimiz oldukça, o ürünleri kullanmaya başladıkça göreceğiz ki bazıları kullanışsız, bazıları gereksiz.
O yüzden ben zaruri ve acil şeyler hariç kalanları ihtiyaca göre doğumdan sonra tamamlamak taraftarıyım.
Yeni doğum yapmış arkadaşım var bebeği 3 aylık, ben onun tecrübelerinden çok faydalanıyorum, ondan ve eşinden bilgi alıyoruz.
Örneğin o bir bebek odası yapmış, büyüyen ve sallanan beşik almış. Dolabı şifonyeri vs.si ile. Bir de sepet gibi,hasırdan cibinlikli yataklar var ya onlardan.
Yatak odasında, yanında onun içinde yatırıyormuş ilk etapta ama bebek hiç rahat edememiş onda. Ee odasında da yatıramıyorum ki şu an diyor. Mecbur bir de park yatak almış, yatak odasına koymuş.
İlk etapta oda öyle kalakaldı dedi. Kıyafetler için de birçok tavsiyelerde bulundu, bebek arabası filan için de…Onun söylediklerinden gitmeyi planlıyorum ben de.

Back
X