2012 Şubat Anneleri

aysebahar yazdıklarını okudum ne güzel yazmışsın
çok güzel anlatmışsın allah eşinle çocuklarınla mutlu huzurlu bi hayat
nasip etsin sana
4 güzel çocugun annesi olacaksın annenle arandaki durum ne bilemem
ama ilk adımı sen at kendini daha iyi hissedeceksin

allah gönlüne göre verdi desene o zaman şükür cnm sağlıklıda maşallah daha ne istiyebilirsin ki bağışla annenle ilgili bir konumu var arayamadın ben tam konuyu bilmediğim için?

Kızlar dün akşam başıma talihsiz bir olay geldi çok korktum bebeğime bişi olcak die duştaydım düştüm belimin üstüne o hışımla allahtan ki bileğimi önce koymuşum yere yoksa başıma gelecekleri düşünmek istemiyorum rabbim korudu bebeğimi ağlaya ağlaya bir hal oldum sabaha kadar bir diremm uyumadım tuvalete girip durdum kanamam var mı die belim çok açıyo ama geçer bebeğime bişi olmasın

ayyy canım geçmiş olsun
bende anneme yada eşime diyorum
15-20 dk kadar çıkmazsam seslenin bana diye
insanın içinde korku oluyor nedense

allah gönlüne göre verdi desene o zaman şükür cnm sağlıklıda maşallah daha ne istiyebilirsin ki bağışla annenle ilgili bir konumu var arayamadın ben tam konuyu bilmediğim için?

kızlar dün akşam başıma talihsiz bir olay geldi çok korktum bebeğime bişi olcak die duştaydım düştüm belimin üstüne o hışımla allahtan ki bileğimi önce koymuşum yere yoksa başıma gelecekleri düşünmek istemiyorum Rabbim korudu bebeğimi ağlaya ağlaya bir hal oldum sabaha kadar bir diremm uyumadım tuvalete girip durdum kanamam var mı die belim çok açıyo ama geçer bebeğime bişi olmasın

Çok geçmiş olsun benim başımada geldi, şükürler olsun bişey olmadı. Ben banyo zemini için plastik bişey aldım, kaymayı engelliyor.

kızlar dün akşam başıma talihsiz bir olay geldi çok korktum bebeğime bişi olcak die duştaydım düştüm belimin üstüne o hışımla allahtan ki bileğimi önce koymuşum yere yoksa başıma gelecekleri düşünmek istemiyorum Rabbim korudu bebeğimi ağlaya ağlaya bir hal oldum sabaha kadar bir diremm uyumadım tuvalete girip durdum kanamam var mı die belim çok açıyo ama geçer bebeğime bişi olmasın

Geçmiş olsun canım ya, Allah korumuş gerçekten..Artık oturarak yıkan ne olur ne olmaz, insanın ayağı kayabiliyor.

Ben de Şubat 2012de ilk bebeğimi doğuracağım Allah'ın izniyle..13 Mayıs son adet tarihim,tahmini doğumum 17 Şubatta olacak,31 yaşındayım ,ilk hamileliğm olacak.Normal doğumdan çok korkuyorum o yüzden sezeryan düşünüyorum .Burayı az önce keşfettim,beni de listeye ekler misiniz...%gün önce de bebeğimin KIZ olacağını öğrendim mutluluktan uçtum .Arkadaşlar bikaç sorum olacak
1.Ben hamileliğimi öğrendiğimden beri ilk önce doktor 2,5 ay cinsel ilişkiye girmeyin demişti,şimdi de ben 17 hafta 5günlük falan hamıleyım ama hala ılıskıye girmedim .Artık adam beni aldatacak dıye hem korkuyorum,hem de hıc ıcımden gelmıyor.Ne yapmalıyım ?Bebege zarar verecek dıye cok korkuyorum.
2.Dişimi 3 aydır fırcalayamıyorum,mıde bulantım cogalıyor.Kendımden tıksındım bu dönemde
3.Hala kusmalarım geçmedı ve en ufak kokuda öğürüyorum .Bir de hala hiç aşeremedim,yoksa ben aşermeyecek miyim:(

Bana sizin nası bu durumları aştığınızı anlatır mısınız?Teşekkürler.

Canım öncelikle Allah tamamına erdirsin :nazar:
Ben de aşağı yukarı senin gibiyim canım anlattığın konularda....

Kızlar şimdi kızı bıraktım geldim..
Yazmaya başlıyorum
Uzun yazabilirim
Siz o arada yazışın
Bana katlandığınız için teşekkürler
Ama en ince ayrıntısına kadar yazmaka istiyorum size
Paylaşmak için sizlerle
BAşka kimsem yok ki...:59:

Günaydın güzel anneler ve bebekleri....

İlk olarak randevu aldığım doktora gittim...
Sırada beklerken
telefonum çalıyor
Kendi doktorum
Beni çağırdı...
NAsıl uçarak gittim anlatamam...

Baştan baktı...Tansiyon:90/60
Kilo:61.1 kg....
172 gr
20 cm..
Rahim ağzı kapalı...Düşük tehlikem yok şükür
Bebeğin durumu gayet güzel..
Dudak anormalisi burun anormalisi dudak yarığı yok
Rabbime şükür
Böbreklerinin ikiside güzel...
Kalp harika.. Yüreğinin sesini dinletti doktorum
Ağlamaya başladım...
Kordon kanı gayet iyi...
Kırmızı mavi olarak görülüyor...
Ayakları parmakları uyuyordu bebeğim karnımda...
Resminini çekti doktorum...

Sana benziyor dedi bebeğime...
Bebeğin suyuna baktı..
Gayet iyi dedi..
Az olsa bebek gelişiminde gerilerdi...
GAyet iyi dedi..

Bebeğinle konuş dedi..
Ona günaydın de iyi akşamlar de...
Şarkı dinle dinlet dedi..
Onu sev okşa sevdiğini hissetsin dedi..

Sütünü beyaz etini sebzeni ihmal etme Yoğurdunu ye dedi..
Kola çay kahve az iç dedi...
Kramplar başlamadı dedi..
Başlarsa calsiyum eksikliği dedi..

Dişlerin için synsodyne diş macunu kullan dedi..
Bebeğin hareketlerini günde 1 defa muhakkak hisset dedi..

Suyun gelmesi kanama gibi durumlarda bana cepten ulaş dedi..

Hamileleiğin belli olmuyor..
Uzun süre saklayabilirsin dedi..
Güldüm...
Kimse bilmiyor dedim..
Artık söyle paylaş mutluluğunu dedi...

Ayrıntılı ultrasona girmeyeceğim kızlar...
Allah korusun kalbi delik deseler
Ya da 6 parnmakllı deseler
Aldırır mıydım?
Asla.....

Doktorum
Gayet sağlıklı bebeğin dedi...
Cinsiyet konusuna gelince
%99 erkek dedi...
%1 i doğuma saklıyorum..
Rabbim gönlüme göre verdi...
Şükürler olsun Rabbim sana...

Her üç evladımda bana rüyalarımda gösteren Rabbim..
Bu evladımda da bunu bana bahşetti...

Hastaneden çıktım.. HAstanenin yaninda bir cami var..
Oraya gittim.. Dua ettim Rabbime
BAhçesinde oturdum ve telefon bir müddet elimde öylece kalakaldım...
Arkadaşlarımı dostlarımı aradım ama annem...
Annemde takılı kaldı gözlerim...
Arayamadım..:59::59:
Çok derin bir ah çektim...Sadece ağladım...
Eşimi aradım gel dedim..

Eşim geldi...
Beni alnımdan öptü..:21:
Arabaya bindik..
Sevinmedin dedim...
Ben mi dedi?
Arabanın camını açtı....
Erkek oluyor!
Hey millet erkekmiş! diye bağırdı...
:52::52::52:
Polisler yolda ceza yazıyormuş durdular bizi...
İlk bebek mi dediler
Yok dedik 4. bu...
HAy maşallah dediler..
:nazar::nazar::nazar::nazar:Güldüler...

Eşim eve dönünce daha büyük bir ev için araştırmalara başladı
Malum kızların odası erkeklerin odası diye iki oda yapacağız artık..:69:

Çocuklara söyledik..Zaten biliyorduk dediler..
Bizde yeni bişey diyeceksiniz sandık dediler
Kız mı erkek mi dedim?
İkiside erkek dedi..
Hatta kızım
Anne ben büyüyünce kız olabilir miyim dedi..:69::37::53:

Akşam eşim tatlı yaptı..
Elleriyle..
Aslında normalde o saatte asla yemezdim..
Ama yepsini yedim kuzumla...

Bebeğe hala alışveriş yapmadım..
24. haftadan sonra sabredebilirsem yapacağım inşallah..

Gece çocukları yatağa yatırdım..
Hepsi uyudu...
Eşimde...
Ben başımı yastığa koydum...
Rabbime dua ettim..
Teşekkür ettim...
İki kız iki erkek anası olacağım için..
Rabbim inşallah onları layıkıyla büyüytmek nasib eder..

Yine de bir yanım hüzünlüydü...
Telefonuma baktım..
Yine arayamadım..
Sessizce ağlarken uyuyakalmışım...:emir_bebek:

Çok sevindim hemşehrim...Allah gönlüne göre verdi...
Eşinden evlatlarından yana şanslısın, inşallah annenden de güzel tepki alırsın.
Ben de ara söyle diyenlerdenim.
Belki beklediğinden daha farklı tepki verir,denemeden bilemezsin.

Çok geçmiş olsun canım verilmiş sadakan varmış mı derler.Aman dikkat...

geçmiş olsun canım, allah korumuş. ben olsam bir doktora giderdim. içim rahatlasın diye...

merhaba kızlar bebeklerinizin hareketlerini ilk hangi haftada hissettiniz:emir_bebek:

kelebeklenme tarzında kıpırtıları ilk 14+3te hissettim ben.
ama çok kısa sürdü ve akabinde uzun süre tekrarlamadı.
19. hafta itibarıyla da daha net, daha uzun ve daha kısa aralıklarla hissetmeye başladım ama hala tutarlı değil hareket sıklığı.

ayyy canım geçmiş olsun
bende anneme yada eşime diyorum
15-20 dk kadar çıkmazsam seslenin bana diye
insanın içinde korku oluyor nedense
öyle bir düşme olabilirmi bilmiyorum ama yerden kalkamadım uzunca bir süre eşim sesime geldi yazık nasıl korktu sakin ol die die bi hal oldu bebeğimi hissetmek için bi dünya cikolata yedim ama şu anda oynamıyo
Çok geçmiş olsun benim başımada geldi, şükürler olsun bişey olmadı. Ben banyo zemini için plastik bişey aldım, kaymayı engelliyor.

sanada geçmiş olsun cnm rabbime emanetiz inan ki insan canı pamuk ipliği gibiymiş ya dün onu daha ii anladım bize annelik refleksi ve koruma iç güdüsü yerleşmiş düşeceğimi anlayamadan düştüm o elimi nasıl destek alırcasına direk düşmiyim die yere koyabildim şaşıyorum kendimi çok şükür ucuz atlattık sizlerde dikkat edin benimde kaymaz paspaslarım var ama bazen kullanıyorum bazen unutuyorum

kelebeklenme tarzında kıpırtıları ilk 14+3te hissettim ben.
ama çok kısa sürdü ve akabinde uzun süre tekrarlamadı.
19. hafta itibarıyla da daha net, daha uzun ve daha kısa aralıklarla hissetmeye başladım ama hala tutarlı değil hareket sıklığı.

benim bebeişlerim ikiz gezdiklerini hissediyorum hatta sert oluyor durduğu yerler ama tam anlamıyla tekme yemiş değilim :1::1:

benim bebeişlerim ikiz gezdiklerini hissediyorum hatta sert oluyor durduğu yerler ama tam anlamıyla tekme yemiş değilim :1::1:

canım ikiz mi seninkiler de
hep aynı tarafta mı hissediyorsun tekmeleri
yoksa ikişer tane mi hissediyorsun
yani ben dünden beri sol tarafımda bişi hissediyorum
ama şimdide neden sağda hissetmiyorum düşüncesi başladı bende

bende tekme yemedim senin gibi karnımda gezindiğini hissediyorum elimi dokununca sem sert oluyo ve göbek deliğim dışarı doğru fırlıyo ya bebeğim soplanıyo yada şekil değiştiriyo çok güsel bir duygu ama

1-bugüne kadar hangi testler yapıldı
2-tek yumurta mı çift yumurta mı
3-cinsiyetleri belli oldu mu kaçıncı haftada
4-doktor hangi haftada doğum yapacağını söyledi mi

hepsine cevap verirsen çok sevinirim :1:

canım ikiz mi seninkiler de
hep aynı tarafta mı hissediyorsun tekmeleri
yoksa ikişer tane mi hissediyorsun
yani ben dünden beri sol tarafımda bişi hissediyorum
ama şimdide neden sağda hissetmiyorum düşüncesi başladı bende

birtanesi sağ kasığımda birtaneside sol göbek kısmında duruyor hele yan sola yattığımda soldaki geliyor en alta yermi etmiş artık nasıl yatıcağımı şaşırdım :1:geziyolar benimkiler daha çok hafif hissediyorum el ayakmı oynatıyolar artık anlamadım

Kızlar dün akşamdan beri ben de müthiş gaz sancıları çekiyorum.
Allahtan bu sancıları evvelden biliyorum yoksa erken doğuruyorum filan zannedebilirdim o kadar feci anlatamam size :2:
Bizim ofisteki bağrı yanık arkadaşlar Klimayı en düşük derecede dur durak bilmeden çalıştırıyorlar.
Dün kollarım ve ayaklarım çok üşüdü. Üstelik de açık ayakkabı filan da değildi yani.
Ben üşüdüğüm zaman çok gazım olur ve bu gazdan kolayına kurtulabilen biri değilim.
Dün artık sağa sola bil eğilemez haldeydim,gece de sancı tuttu. Allah’ım ölüyorum diye uyandım eşim yazık afalladı :53:
Biraz karnımı sıvazladı o iyi geldi…Ama nasıl bir ağrı, böyle bişey olamaz…Bugün iyice giyinip de geldim, klimayı da açtırmıyorum.
Gazı halen tam olarak tahliye edebilmiş değilim :51:
Dün gaz yüzünden yavruşumu da tam hissedemedim. Gazlı bölgeyi geçip de yüzeye ulaşamadı pıtpıtlar.:55:

1-bugüne kadar hangi testler yapıldı
2-tek yumurta mı çift yumurta mı
3-cinsiyetleri belli oldu mu kaçıncı haftada
4-doktor hangi haftada doğum yapacağını söyledi mi

hepsine cevap verirsen çok sevinirim :1:

başta yapılan testler kan vesaire sonra ikili test çift yumurta cinsiyetleri erkek benim bebeklerimin biri diğerinden 1 hafta önde gidiyor 14 haftaydı ögrendiğimde eger sorun olmazsa şubat başı alıcaz bebekleri dedi her hangi sorun oluşursa erkende alabiliriz dedi sezeryan olacak doğum

Son düzenleme:
birtanesi sağ kasığımda birtaneside sol göbek kısmında duruyor hele yan sola yattığımda soldaki geliyor en alta yermi etmiş artık nasıl yatıcağımı şaşırdım :1:geziyolar benimkiler daha çok hafif hissediyorum el ayakmı oynatıyolar artık anlamadım

ya ben öyle ayrı ayrı hissetmiyorum

kızlar dün akşamdan beri ben de müthiş gaz sancıları çekiyorum.
Allahtan bu sancıları evvelden biliyorum yoksa erken doğuruyorum filan zannedebilirdim o kadar feci anlatamam size :2:
Bizim ofisteki bağrı yanık arkadaşlar klimayı en düşük derecede dur durak bilmeden çalıştırıyorlar.
Dün kollarım ve ayaklarım çok üşüdü. üstelik de açık ayakkabı filan da değildi yani.
Ben üşüdüğüm zaman çok gazım olur ve bu gazdan kolayına kurtulabilen biri değilim.
Dün artık sağa sola bil eğilemez haldeydim,gece de sancı tuttu. Allah’ım ölüyorum diye uyandım eşim yazık afalladı :53:
Biraz karnımı sıvazladı o iyi geldi…ama nasıl bir ağrı, böyle bişey olamaz…bugün iyice giyinip de geldim, klimayı da açtırmıyorum.
Dün gaz yüzünden yavruşumu da tam hissedemedim. Gazlı bölgeyi geçip de yüzeye ulaşamadı pıtpıtlar.:55:

aman dikkat et canım
bizdede klima var iş yerinde

Bizim ofisteki bağrı yanık arkadaşlar Klimayı en düşük derecede dur durak bilmeden çalıştırıyorlar.
Dün kollarım ve ayaklarım çok üşüdü. Üstelik de açık ayakkabı filan da değildi yani.
Biraz karnımı sıvazladı o iyi geldi…Ama nasıl bir ağrı, böyle bişey olamaz…Bugün iyice giyinip de geldim, klimayı da açtırmıyorum.

ay geçmiş olsun. benim gaz ağrılarım meşhurdur. okulda bir tutar bazen derse giremem. kaç kere müdürüm gidip ilaç almıştır eczaneden. tahtaya vurayım bu dönemde çok sık olmadı. olura bittim zaten...
ya bir de benim yaramaz ben acıkınca iyice hareketleniyor. yemek istiyor resmen :1: :nazar: 2 gündür toplantıda yakalıyor. ayh dedim bi kere hatta. tüm salon bana baktı...

canım yürüyüş yapsaydın gazım olunca bana çok iyi geliyo
bi de yattığın yerden pedal çevirme hareketi yapınca bağırsaklar
çalışıyo bunları bi dene ve ayağını hep sıcak tut ben ne zaman çıplak
ayak olsam gazım oluyo

Back
X