Gelmezler.
Onlar bebek olunca torunum-yegenım dıye sevmeye gelırler.
Ama kayınvalıdesının kendı kızları aynı konumda olsaydı, kızının ustune tıtrerdı.
Cunku sadece onunkı evlattır, onlara gore.
Dun aksam gıttık bızde kayınvalıdeme.
Bakalım gorumceler gelecek mı hosgeldıne dıye ıcımden gecırdım.
3 bekar kız var, ıkısı hıc cıkmadı bıle odasından.
Dıgerı de masayı hazırladı, o kadar.
Ne bır kelam ne bır selam.
Eve gıderken esıme; 'bugun soyluyorum sana, bebegım dogdugunda yegenımı ozledık, sevelım derlerse avuclarını yalarlar.
Asla ıstedıklerı an bebegımı onlara sevdırmeyecegım' dedım.
Ve ınsallah Rabbım ızın verır, onların buyuk gunlerını gorurum.
O zaman alacaklar benden asıl cevabı.
Sanırım bu herkesin hayatında birazcık var eleferacım.Benim kayınvalidem de öyledir. Ben düşük yapıp evde yattığımda, ki eşim de çok ağır hastaydı,ayağa dahi kalkamıyordu, bize uğramadılar bile, kimse kapımı açmadı, aç mısın tok musun,birşeye ihtiyacın var mı demedi.Mazereti de hazır: evde hastam var dedi.
Evde hastası olan bu kadın,tam iki gün sonra kızının çocuklarının doğumgünü partisine gitmeye kalktı ama.
Düşük 10gün sürdü,ilk günleri hem psikolojik hem de fiziksel olarak çok zorluydu.Ama kalktım işime gittim,kendimi salıp yatmadım daha kötü olurum diye. Yorum "eee işe gidiyosa iyidir o zaman." oldu.
Kendi kızı çocuklarını grip,nzele için bile doktora götürse hemen koşuyor, her işinde yardım ediyor.
Bize gelince bişeylerin ucundan tutması için illa laf sokman lazım.
HAmileliğimde sırt üstü yatmam gereken zamanlar oldu, yardıma geldi.Bi silip süpürdü.Neden? Çünkü açıkça "kızının burnu aksa yanındasın, benim ciddi rahatsızlıklarımda kaderimle başbaşa bırakıyosun." "Düşük yaptım kapımı açmadınız,ama doğum günü daha önemliydi ona gittin." dememdi.
Onun etkisi de birkaç hafta sürdü o da ayrı.
Benimkinin ilginç tarafı sürekli beni kızlarından ayırmadığından, kızlarından daha çok sevdiğinden bahseder.İri iri laflar eder.Bir gün bana "annen seni benim kadar sevmiyordur." dedi.Asıl sinirimi bozan bu.Aptal yerine mi koyuyorsun insanı.Ağzından çıkan başka yaptığın başka.
Evet annemden çok seviyorsun beni o yüzden hasta oluyorum annem Eskişehirden kalkıp geliyor, sen 3 km ötedeki evinden kıçını kaldırıp gelmiyosun....