- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #34.261
erkek yada kız yeni doğana kurban yada adak kesmek iyidir belaları def eder ama şart değil farz değil,ama durumu olan kesip mevlüt okutsa çok çok iyi olur...ama ben yapamicam..hem o kadar akrabam yok hemde durumum....üstelik 40 diye bişeyde yokmuş dışarı çıkılmaz falan 40 ın çıkmadan bunlar eskiden köylerde gece cin çarpar lohusayı çocuğu diye denmiş şeyler..günümüz şartlarında böyle bişey çok şükür yok ama tabi akşam ezanından sonra dışarda olmakta bi lohusa için iyideğil...ben en azından dikkat ederim..zaten evdeyim doğumdan sonrada...bide benim annem bebeğin 40 çıkmadan çamaşırlarını akşam ezanına kalmadan dışarda asılıysa toplardıki cin min musallat olmasın gece gece diye ..ipte bırakmazdı..inanmıyorum ama ..kış günü dışarı çamaşır asmam zaten .....
doğru söylüyosun tatlım mevlütte şart değilmiş ama birtek akika kurbanı çocuktan hastalığı kazayı belayı defedermiş erkek çocuğuna 2 kız çocuğuna 1 tane kesiliyormuş ben mevlüt felan yapmıcam ona harcıcam para ile kurbanını keserim Allah izin verirse bide 3taksit yapıyorlar bağış yaptığında kendi kurbanımızıda geçen yıl öyle yapmıştık nasip olursa bu senede bağış yapacak durumumuz yok ama vacip olan kurbanımızı evde kesmicez bağış yapıcaz