2012 Şubat Anneleri

Yalnız koldan alınan kanla, parmaktan alınan kan arasında biraz fark oluyor.
Benim açlığı parmaktan, yüklemeden sonraki tokluğu koldan aldılar.
Kendim yüklemeden sonra hemen parmaktan alıp bakmıştım kendi makinamla, 182 çıkmıştı.
Laboratuar koldan 202 buldu.
Ama açlığı benim makinem 94 ölçmüştü parmaktan, laboratuarın parmaktan ölçne makinası da 88 bulmuştu.
Aradaki fark da zaten geçen süreden kaynaklanıyordur, ben evde ölçmüştüm, hastaneye gidesiye bi yarım saat daha geçmişti.
Doktoruma da sordum damar kanıyla parmak ucu kanı arasında fark var mı diye, var dedi, parmak uçlarına gelen kanda şeker yoğunluğu daha az oluyormuş.
Damar kanında dolaşıma katılan kan olduğu için daha yüksek çıkarmış.

hadi yaaa!
ozaman benimki 145 dden daha yüksektir dünkü!parmaktan 145 çıktığına göre!
koldan da alınan kana yazık değilmi ya!bi tüp kan!zaten aç oluyorsun,suzuz,bide kansız kalıcaz oralarda,bebeğimiz beslenemiyecek diye üzülüyorum ben!
ama net sonucu koldan olan veriyorsa yapacak bişey yok tabi!:((((((((((((((((

günaydın kızlar bugün hava yağmurlu topik gergin bende bi tuhafım nedendir acep?

Günaydın laylam hoşgeldin, Samsun'da da yağmur var, biraz da soğuk ve benim iştahımı açıyor bu hava :18:

neler yapıom da ses çıkmıyor, günde bir iki kez hissediyordum ama dün akşamdan beri hiç bişey yok, endişeleniyorum artık.
:

Akşama kadar bekle, bir tepki almazsan aile hekimliğinde kalbini dinletiyorlar, gidip dinlettir derim..Ama ayakta çalışıyorsan hissetmeyebilirsin..Benimki de bazı günler çok miskin oluyor, çok az oynuyor o da akşama doğru acıkınca.

ya bu kadar kiloyu alıpta bebiş sıska olsa ne olcaktı, neyse maşallah diyelim kuzuya....Bende bugün doktora gideceğim, bakalım bebişim nasıl, kilo için kesin dikkat et felan diyecek..

Sağol canım..İnşallah sen de güzel haberlerle gelirsin :34:

elimi koyunca tepki vermesi bendede var canım1ben de ilk tesadüf sanıyordum ama artık hisseyyiğiğni düşünüyorum!
hatta hateketlerini hissetmediğim zamanlar çok yappıyorum!elimi karnımın üzerinde gezxdiryorum,yada sabit biryere koyuyorum anında pıt pıtını hissediyorum bebeğimin!

Çok güzel dimi :69: Yalnız dün gece ilk kez onun hareketiyle uykumdan uyandım, sağ tarafıma tünemiş, nasıl germiş orayı canım acıdı, utanmasa belime gidicek o kadar kenardaydı sağıma yatamadım.

yokk yokkk topiğimizde gerginlik azaldıi hava konusunda haklısın çok kasvetli...
Dün ben akşam yazılanları okuyum dedim çok şaşaırdım. 1 yıldır kk aktif yazarım, banlanmak yönetiicnin uyarısı felan hiç olmamıştı. Çok şaşaırdım.. Kazeni ben önce kullanıcı felan sandım sonra anladım.

bende herkes burda bayanya!kazen için beyefendi falan denilince şaşırdım birden!nedense erkek olacağını düşünmedim!onuda bayan sanmışım nedense!:1:

Merhaba güzel anneler,

gecmisi okumaya calistim, ama sanırım silinmis mesajlarda oldugu icin tam olarak neler oldu bitti bilemiyorum.. Olaylar olurken burada degildim...

Arkadaslarima, hadi onu gecelim, hamile bayanlara karsı he rzaman cok daha dikkatli ve özenli davranılması gerektigini düsünüyorum. Yapılan bir hata varsa kisi hatasından dolayı özür dileme olgunlugunu gösterebilmeli bence...

Birde tüm olayların dısında en cok yüregimi acıtan seyin "özürlü" kelimesinin hakaret olarak kullanılması oldugunu vicdanıma olan saygimdan belirtmek istiyorum... Bence tüm olayların en yanlıs noktası budur ve bunu söylemek benim insanlık görevimdir...

Arkadaslar cogumuz son 3 aylık döneme girdik. Hepimizin kendine cok daha dikkatli, özenli davranması ve mümkünse hertürlü stres ve moral bozukluklarından uzak durması gereken zamanlardayız...

Lütfen kendimizi ve en önemlisi yavrularımızı ilk sıraya koyalım canımızı sıkmayalım, nesemize bakalım (insallah)

Muhabbetleriniz herkese ayrı ayrı tesekkur ediyorum... Banim yanlızlıgımı ve stresimi azaltıyorsunuz...

ve adengökce arkadasimizin cok samimi ve cok tatlı komik oldugunu düsünüyorum... onu herdaim bu topikte görmek isterim.................

:71: :71: :71:.....

Merhaba güzel anneler,

gecmisi okumaya calistim, ama sanırım silinmis mesajlarda oldugu icin tam olarak neler oldu bitti bilemiyorum.. Olaylar olurken burada degildim...

Arkadaslarima, hadi onu gecelim, hamile bayanlara karsı he rzaman cok daha dikkatli ve özenli davranılması gerektigini düsünüyorum. Yapılan bir hata varsa kisi hatasından dolayı özür dileme olgunlugunu gösterebilmeli bence...

Birde tüm olayların dısında en cok yüregimi acıtan seyin "özürlü" kelimesinin hakaret olarak kullanılması oldugunu vicdanıma olan saygimdan belirtmek istiyorum... Bence tüm olayların en yanlıs noktası budur ve bunu söylemek benim insanlık görevimdir...

Arkadaslar cogumuz son 3 aylık döneme girdik. Hepimizin kendine cok daha dikkatli, özenli davranması ve mümkünse hertürlü stres ve moral bozukluklarından uzak durması gereken zamanlardayız...

Lütfen kendimizi ve en önemlisi yavrularımızı ilk sıraya koyalım canımızı sıkmayalım, nesemize bakalım (insallah)

Muhabbetleriniz icin herkese ayrı ayrı tesekkur ediyorum... Benim yanlızlıgımı ve stresimi azaltıyorsunuz...

ve adengökce arkadasimizin cok samimi ve cok tatlı komik oldugunu düsünüyorum... onu herdaim bu topikte görmek isterim.................

Hoşgeldin pikem polatım :16:

Benim ki çok hijyenik bir kayınvalide öpmez o nedenle..:27:
Hem bir torunu var kadın arada bir , bir gün bakıyor ve onun yorgunluğunu bir haftada anca çıkartıyormuş :D
Üç çocuğu nasıl büyütmüş anlamıyom :D
Bir insan torununa der mi gittikçe çirkinleşti eskiden daha tatlıydı sevimliydi şimdi sevesim gelmiyor diye :27:
Diyen var işte :D

Bende sabah dinledim enfeksiyon uzmanı hocayı aslında hak verdim. Mesela benim ağzımda uçuk çıkar, bu uçuklar 30 günlük bebekte öldürücü olurmuş. İngilterede böyle vaka olmuş.
Ama bebek biraz büyüyünce bağışıklık sistemi arttığı için sorun olmazmış.
Bide şey dedi, insan ısırması köpek ısırmasından tehlikeliymiş. Benim bir arkadaşımın kızı kreşte bütün çoçukları ısırıyordu. Bende demiştimki acaba bir çoçuk psikologlamı görüşsen. Arkadaşım benle mesefeli artık yani bu olaya kırıldı.Aslında haklıymışım

[

Çok güzel dimi :69: Yalnız dün gece ilk kez onun hareketiyle uykumdan uyandım, sağ tarafıma tünemiş, nasıl germiş orayı canım acıdı, utanmasa belime gidicek o kadar kenardaydı sağıma yatamadım.[/QUOTE]

ben genelde sabaha karşı ve sabah daha çok hissediyorum!
geceleri henüz hiç uyandırmadı beni!
bundan bi kaç gün önce yine sabaha karşı uyandırdı hareketleriyle!resmen dönme hareketiydi!içim çok tuhaf oldu!hatta karnımı elledim senin dediğin gibi biyerde toplanmıştı sanki!karnımın orası çok sertti!içim bi hoş oldu ya,elleyince!
çok güzel bi duygu ...çok hemdeee......

:46:
Merhaba güzel anneler,

Muhabbetleriniz icin herkese ayrı ayrı tesekkur ediyorum... Benim yanlızlıgımı ve stresimi azaltıyorsunuz...

:46::46::46::46::46::46::46: haklısın bende senin gibi düşünüyorum

Bende sabah dinledim enfeksiyon uzmanı hocayı aslında hak verdim. Mesela benim ağzımda uçuk çıkar, bu uçuklar 30 günlük bebekte öldürücü olurmuş. İngilterede böyle vaka olmuş.
Ama bebek biraz büyüyünce bağışıklık sistemi arttığı için sorun olmazmış.
Bide şey dedi, insan ısırması köpek ısırmasından tehlikeliymiş. Benim bir arkadaşımın kızı kreşte bütün çoçukları ısırıyordu. Bende demiştimki acaba bir çoçuk psikologlamı görüşsen. Arkadaşım benle mesefeli artık yani bu olaya kırıldı.Aslında haklıymışım

Benim etrafımdaki insanlar genelde hep yeni doğan bebek öpülmez koklanır derler..
Hatta cennett kokusu vardır onda koklayın derler..
Bu ısırma olayı neyden kaynaklanıyor acep ya..
Çünkü burda bir arkadaşın çocuğu kreşte kalıyordu ve bakıcılar farketmeden başka bir çocuk gelmiş ısırmış felan çocuk çok kötü olmuştu.. Dava felan açtılar kreş kapandı..

Emzik hakkında bazı gerçekler

Bebekler doğumun hemen ardından emziğe alışırlar ve ayrılmaları uzun sürer. Genellikle 2 yaşına gelene kadar da emzik alışkanlığını sürdürürler. Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Emzik bebeğin doğal emme içgüdüsünü tatmin ediyor, ayrıca ona güven hissi veriyor. Artık günümüzde uzmanlar bunları söylüyorlar. Emzikten kaçınmak yerine, bu konuda doğru bilgi sahibi olmak ve bebeğe uygun bir şekilde vermek gerekiyor. Çünkü emziğe alıştırılmayan bebek, bir süre sonra parmak emmeye başlayabiliyor. Ancak çocuğunuzu emzikten vazgeçirmek daha kolay oluyor. Parmak emmeye alışınca, çocuğun bundan vazgeçmesi çok uzun yıllar alıyor ve damakta ve dişlerde sorunlar ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla bebeğinize emziğe alıştırın ancak önce yazımızı okuyun.

Emziği neden bu kadar seviyor?
Emzik bebeklerin doğal emme içgüdülerini tatmin ettiğinden onlar için vazgeçilmezdir. Emme hareketi bebek için başlı başına bir memnuniyet kaynağıdır. Çünkü doğumu izleyen haftalarda bebeğin en güçlü refleksi emmektir. Emzik sayesinde üzerindeki gerilimi atar, sakinleşir ve uykuya daha kolay dalar.

Alışkanlığı nasıl engelleyebiliriz?
Anne ve babanın en çok dikkat etmesi gereken nokta; bebekleri gergin, sinirli ve huysuzken emziği onu susturmak için tek çare olarak görmemektir. Ağlayan bebeği susturmak için önce tatlılıkla yaklaşarak sakinleştirmeye çalışmak gerekir.

Emziğin tabanı olmalı mı?
Emzik tabanı bebeğin emziği yutmasını engelleyen bölümüne verilen isim. Bu plastik kısım burun deliklerini kapatmayacak şekilde yapılıyor ve hava geçmesini sağlamak için delikleri bulunuyor. Sert ve yumuşak malzemeden yapılmış olanlarını piyasada bulmak mümkün. Ancak geceleri yumuşak malzemeden yapılanları tercih etmemelisiniz.

Silikon emzik mi, kauçuk mu?
Emzikler kauçuk ve silikon olmak üzere iki maddeden yapılıyorlar. Doğal bir madde olan kauçuk çok elastik ve dayanıklı. Özellikle diş çıkartan bebeklerde kauçuk emzik kullanmak uygun olur. Ancak kauçuk emziklerin formu, suyu içlerine emdikleri için çabuk bozulur. Silikon da silisyumdan üretilir. Silikon emziklerin formu kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine karşı dayanıklı değillerdir. Bu yüzden silikon emzikler henüz diş çıkarmamış bebekler için daha uygundur.

Damaklı mı damaksız mı?
Damaksız emzikler anne memesini andırdığı için bebekler tarafından tercih edilir. Ancak bu tür emzikler özellikle bir yaşından sonra damağa baskı yaparak damak yapısını ve üst ön dişlerin sıralanışını bozabilirler. Bu tür emziklerin bir yaşından sonra kullanılması önerilmiyor. Damaklı emzik ise daha elips ve yukarı doğru kıvrıktır. Bu anatomik şeklinden dolayı 2-3 yaş arasında bile rahatlıkla kullanılabilir. Damağa tamamen adapte olduğundan, herhangi bir deformasyona neden olmaz.

Gece de kullanılabilir mi?
Doğrusu bebekleri geceleri emziksiz uyutmak daha zor olur. Bebek emziksiz uykuya dalamıyorsa, damaklı emzik tercih etmelisiniz. Bebek uykuya daldıktan sonra ise onu uyandırmadan emziği ağzından almalısınız.

Şekere batırılabilir mi?
Emziği bebeğe vermeden önce şekere veya bala batırmak hatalı bir alışkanlıktır. Bu hareket bebeğin diş minelerini zedeler ve diş çürüklerine neden olur. Ayrıca buna alışan bebek, ağzında sürekli tatlı bir tat almak isteyebilir. Bebeklerin kalıcı olmayan süt dişlerinin de bakımı çok önemlidir. Eğer bunlara iyi bakılmazsa hemen altlarında bulunan kalıcı dişler de zarar görebilir.

Nasıl temizlenmeli?
Emziğin temizliği üretildiği malzemeye göre değişir. Kauçuk olanlar özel bir dezenfektan madde yardımı ile soğuk sterilize edilmelidirler. Silikon olanlar ise sıcak yöntemle de steril hale getirilebilirler. Emziklerin devamlı temiz durmasını istiyorsanız, emniyetli bir çengelli iğne ile çocuğun kıyafetine tutturun ve böylece sürekli yere düşmesini engelleyin.

Emzik hangi yaşta bırakılmalı?
Genelde emziğin 2 yaş civarında bırakılması gerekir. Eğer bu gerçekleştirilemiyorsa biraz daha ertelemek mümkündür. Ancak bu esnada emzik kullanma zamanının sürekli azaltılması gerekir. Bu dönemlerde eline kemirmesi için taze sebze verebilirsiniz. Ancak onu asla bir şeyler yerken yalnız bırakmayın. Her ne koşulda olursa olsun, 4 yaşına kadar emzik alışkanlığının ortadan kaldırılması gerekir. Uzun süre emzik kullanımı kulak iltihabına ve diş yapısının bozulmasına neden olabilir.

Dr. Müjdat Türken KIZLAR BU BİLGİ ÇOK ÖNEMLİ OKUYUN

günaydın azoşum Samsunda yağmurlu demek yarın kısmet olursa ordayım keşke bayramda hava güzel olsaydı:10: canın ne istiyo ki :1:

Evet kuşum yağmurlu, hatta dün sel gibi yağdı..Bafra tarafına mı geliceksin merkeze mi?
Canım neler istemiyor ki şimdi sayıp canınızı çektirmiyim zaten diyetteyim bilion :27:

Evet kuşum yağmurlu, hatta dün sel gibi yağdı..Bafra tarafına mı geliceksin merkeze mi?
Canım neler istemiyor ki şimdi sayıp canınızı çektirmiyim zaten diyetteyim bilion :27:

Önce bafra tarafına ikinci gün filan amcaya teyzelere ziyaret için merkeze gideriz.Tamam sormayacam diyettesin sen faydası varmı bari?

Kızlar ayrı oda yapanlar/yapacaklar; ne zaman bebegin odasını ayırmayı düsünüyorsunuz? (insallah) dogduktan sonra mi belli olur acaba, bebegin durumunua göre?:26:

Back
X