2012 Şubat Anneleri

ayy valla herkes bana bu günlerin tadını çıkar bol bol uyu sonra hiçç uyuyamayacaksın diyor.. bende sabırsızlanıyorum merakla doğmasını bekliyorum...eşim geçen gün bi çıksada yesem onu öpsem koklasam diyor çok büyük merak ve özlemle bekliyoruz yavrumuzu gözlerimiz yollarda:emir_bebek::emir_bebek:Allah sağlıklı bir şekilde doğurmamızı nasip etsin inşallah tek düşüncem sağlıklı olması...

inşallah canım sağlıklı olsunlar gerisi kolay zaten

ayy valla herkes bana bu günlerin tadını çıkar bol bol uyu sonra hiçç uyuyamayacaksın diyor.. bende sabırsızlanıyorum merakla doğmasını bekliyorum...eşim geçen gün bi çıksada yesem onu öpsem koklasam diyor çok büyük merak ve özlemle bekliyoruz yavrumuzu gözlerimiz yollarda:emir_bebek::emir_bebek:Allah sağlıklı bir şekilde doğurmamızı nasip etsin inşallah tek düşüncem sağlıklı olması...

uyku sorunu oluyor çocuk bi düzene alışana kadar sonra ne zaman uyanacağını ne zaman acıkacağını kestirdiğin zaman düzene girince sende uyuyabiliyosun...en fazla 2 ay sürer oda...tahammül ederim diye düşünüyorum ben ama inş allah pişman etmesin....aslında biz ilk çocuğu olcaklar şanslıyız çünkü onlar uyuduğunda bizde yatabiliriz..ama 2 3 daha fazla çocuğu olanlar hem öteki çocukların beslenmesini okulunu v.s düşünmek zorunda..hemde bebeklerinin..o nedenle uykuya zamanları olurmu bilinmezz...gündüz uyduklarında bizde uyuruz napalım..dişimizi sıkacağız artık....sağ sağlim bi doğsalar...elleri ayakları düzgün sorunsuz..gerisi gelir inş...rabbim yardım eder inş...:16:

:9::9::9:merak etme canım o göbek bağı düşene kadar sende kalır biyere gitmez :9::9:

neyseki annemde olacak tek çekemem onu yoksa
:60: biliyodum böyle diyeceğinizi.....ayrıca göbeği düşünce cami bahçesine gömerseniz çocuk dindar okul bahçesine gömerseniz çalışkan evde saklarsanız evine bağlı olurmuş..en iyisi okul...camide olabilir ama şimdi camilerde bahçe kaldımıki...sultanahmete gitmek lazım en iyisi:60:....

gidip boğaziçi üniversitesine gömerim ben orda okusun diye :1:

ıs yerınden ıs yerıne degısıyor cnm kımı oduyor kımı odemıyor

kafam karıştı benim bu konuda yaa..eğer ödenirse doğum raporu bitimimde işsizlik maaşınada hak kazanıyorum...ama ödenmez ise primim eksik kalıyo alamıyorum...çok muhammada kaldım...internettede farklı şeyler yazıyo...inş öderler yavv...hayırlısı artık..:43:

:60: biliyodum böyle diyeceğinizi.....ayrıca göbeği düşünce cami bahçesine gömerseniz çocuk dindar okul bahçesine gömerseniz çalışkan evde saklarsanız evine bağlı olurmuş..en iyisi okul...camide olabilir ama şimdi camilerde bahçe kaldımıki...sultanahmete gitmek lazım en iyisi:60:....

ewet yaa bide o var ben camiye gömsem bile kocam gömdürmez:60:halam torunununkini haca gittiğinde medineye gömmüştü...akika kurbanınında birini mekke de diğerini medinede kesti...sizlerde kesecekmisinizi akika kurbanı kızda 1 tane erkekde 2 tane diyorlar

ewet yaa bide o var ben camiye gömsem bile kocam gömdürmez:60:halam torunununkini haca gittiğinde medineye gömmüştü...akika kurbanınında birini mekke de diğerini medinede kesti...sizlerde kesecekmisinizi akika kurbanı kızda 1 tane erkekde 2 tane diyorlar

anam benim 2 tanemi yandım bennnnn:9:....sanırım kesemicem çünkü o durumu olana diye biliyorum..şart değilki...2 tane kesip kime dağıtacağım bizde pek akrabada yok çevrede....kendin yiyebiliyomusun ondan bi bilgim yok ama ben kesemem büyük olası....:50:

bebeği yıkıyorsun kendin yıkanıyor sun kırkıncı gün
birde dua gibi birşeyler söylüyorsun

hımm sağol canım,

bende kestirdim saçlarımı daha fazla tahammül edemedim..valla çevremde kestiren çok hiçte çocukları salak değil,onu ancak allah bilir dediğin gibi......uydurma şeyler yaaa..bi deli bi kuyuya taş atmış misali..tabiki bazı şeylere dikkat edelim ama fazlasıda can sıkıcı....

aynen bende kestirdim uçlarından

yedim tıkabasa yuvarlana yuvarlana geldim :1: :1:

Afiyet olsun

kaynanan yıkarsa huyu ona benzer sonra söylim..ben eşimle yıkarım inş..ahhh bi doğsaaa....:16:
valla ilk yıkamadamı diyorlar kırk çıkarmadamı , ilk yıkamadaysa eminim herkesin eli değicektir! kırkında ise ben

biz şimdi doğum raporu alıp iş yerine vercezya sonra bizim ssk primimiz ödenmiyomu 4 ay boyunca...:26:

ben muhasebeciyim, hayır canım ödenmiyor

kafam karıştı benim bu konuda yaa..eğer ödenirse doğum raporu bitimimde işsizlik maaşınada hak kazanıyorum...ama ödenmez ise primim eksik kalıyo alamıyorum...çok muhammada kaldım...internettede farklı şeyler yazıyo...inş öderler yavv...hayırlısı artık..:43:

ssk ödenmiyor izinli sayılıyorsun o kadar ssk borçlanıyorsun tıpkı erkeklerde askerlikte olduğu gibi, kadınlardada doğumu borçlanıyorsun, maaşınıda alamıyorsun iş yerinden doğumdan sonra çalışabılır raporu alıp işe başladıktan sonra ssk dan alıyorsun toplu olarak oda tam bilmiyorum ama asgari ücretin 3 de ıkısını sanırım

kesın :9: hahaha bıde acıktım yemek yap dermıs sana bnm kı kesın derde zaten sımdıden dıyo altın doguracan sen dıye :60:

kız snein kaynananın çenesi çok açılmış

evet ben oğluma 1 tane kestim 1 tane daha var

anam benim 2 tanemi yandım bennnnn:9:....sanırım kesemicem çünkü o durumu olana diye biliyorum..şart değilki...2 tane kesip kime dağıtacağım bizde pek akrabada yok çevrede....kendin yiyebiliyomusun ondan bi bilgim yok ama ben kesemem büyük olası....:50:

canım onun acelesi yok yaşadığın müddetçe kesebiliyorsun

kendin yiyebiliyorsun. bende 2 tane keseceğim ama biri önde diğeri daha sonra olabiliyor...ikisini aynı anda kesmen şart değil...

hımm sağol canım,

aynen bende kestirdim uçlarından

Afiyet olsun

valla ilk yıkamadamı diyorlar kırk çıkarmadamı , ilk yıkamadaysa eminim herkesin eli değicektir! kırkında ise ben

ben muhasebeciyim, hayır canım ödenmiyor

ssk ödenmiyor izinli sayılıyorsun o kadar ssk borçlanıyorsun tıpkı erkeklerde askerlikte olduğu gibi, kadınlardada doğumu borçlanıyorsun, maaşınıda alamıyorsun iş yerinden doğumdan sonra çalışabılır raporu alıp işe başladıktan sonra ssk dan alıyorsun toplu olarak oda tam bilmiyorum ama asgari ücretin 3 de ıkısını sanırım

battınız kızlar :))))))))))))))))))))

hımm sağol canım,

canım doktorlar göbeği düşene kadar yıkamın diyor doktorlar
biz yıkadık oyüzden çok geç düştü
zaten 14 günde falan düşüyor oyüzden herkes olmaz

yok ben onu sormadım, yani ilk kim yıkarsa olayımı yoksa kırk çıkarmada kim yıkarsa onun huyuna benzer diyorlar,

evet bazı dr lar yıkamayın diyor ama öylede pis pis çocuk rahatsız oluyor bizde yeğenlerimi hep göbeği düşmeden yıkadık 7-8 günde düştü, 3 ay önce medicanada doğum yapan amcaolunun karısına orda dr lar yıkamayın geç düşer demiş onlarda yıkamamışlar 10 günde düşmüş göbeği yani yıkasanda yıkamasanda belli bir zaman sonra düşüyor, bir tek göbeğini kapatmıcaksın işte o zaman kurumuyor biz yeğenlerimize hep alkolle silip ince bir gazlı bez kapattık hava alsın diye 7-8 günde düştü

kızlar var ya göbeğimden iş yerinde masama yaklaşıp uzaklaşamıyorum

resmen top gibin oldum :1:

bende valla..şimdi sağlık ocağından aradılar benibirbuçuk ay sonrada kan testi dedi bu dönem idrar testi yaptır dediler..idrarda proteine bakılıyomuş..önemliymiş....off off hiç bitmiyo bu testler yaa:5:

Son düzenleme:
Back
X