2012 Şubat Anneleri

msjını silmişim yoksa yazcamda sana ecrin eczilaymıydı neydi yahuu....oda çok iyi biriydi severim..oda onlarla takılıyoo

o gruptaki arkadaşların hepsi çok bilmişti :) ben saDECE yazılanları okuyabiliyordum. sorulan sorulara cevapta vermiyorlardı. kendi aralarında konuşuyorlardı. şu anki grup herkesi kabulleniyor, aralarına alıyor. yeni arkadaşlar onlar zamanında olsaydı topiğe uyum sağlamazlardı. bir sürü gereksiz yazılarla sayfaları dolduruyorlardı. akşama bir bakıyordum 60 sayfa olmuş yetişemiyordum okumaya. zaten o iki günde yaşananlarda hoş bir uslüpte yoktu. resmen kavga olmuştu. neyse okuyorlarsa onlara da sağlıklı gebelikler, mutlu bebekler...

nıhlecim soruma cvp vermişin ben kaçırmışım onu aradım biraz..inş öderler cnm...beni işten çıkardılar ama belfin ssk ödeniyor anlaştık iş verenle.....nıhlee benim şimdi kasım ayıda yatarsa toplmda primim 478 gün..aralığında 25 inde rapor alayım diyorum iki gün geç al dedi doktor işsizlik parası için toplamda aralık 25inde başlayıp rapor ocak 25 1 ay şubat 25 2 ay ve mart 25 3 ay nisan 25de bitiyor olmuş oluyo dimi..doğru hesap...:44:tabi doğumu ne zamn yaptığında önemli diyelim ben şubatın 14de doğurdum ondan sonraki rapor mart 14 nisan 14de bitiyo dimi...öyle oluyo..8 haftayı doğumdan önce diğer 8 haftalık iznide doğumdan sonra alıyorsun .....bildiğim kadarıyla...

evet 8 hafta once 8 hafta sonra ama istersen dr çalışma izni verirse 10 gün kalaya kadar çalışıp kalanı sonuna ekleyebilirsin, bende çok bunları hesaplıyordum ama patronum işten çıkarınca artık takılmıyorum:) şafak sayıyorum son 22 gün:)

aman yaaaa ılk bırınız dogurun da benımm ıcım rahatlasın :1::1: ya ben kılolu oldugum ıcın dıkısler yapısmaz ıltıhap olur dıyorlar dr soledım benm bu zmna kadar kapatamadıgım yara yok ne kılolular yaptım dedı ama ne bıleım aklıma takıldı etrafınızda bole bı olaya sahıt olan varmıkı

Ben 31+2 yim canlar :)

o gruptaki arkadaşların hepsi çok bilmişti :) ben saDECE yazılanları okuyabiliyordum. sorulan sorulara cevapta vermiyorlardı. kendi aralarında konuşuyorlardı. şu anki grup herkesi kabulleniyor, aralarına alıyor. yeni arkadaşlar onlar zamanında olsaydı topiğe uyum sağlamazlardı. bir sürü gereksiz yazılarla sayfaları dolduruyorlardı. akşama bir bakıyordum 60 sayfa olmuş yetişemiyordum okumaya. zaten o iki günde yaşananlarda hoş bir uslüpte yoktu. resmen kavga olmuştu. neyse okuyorlarsa onlara da sağlıklı gebelikler, mutlu bebekler...

ne yalan söylim aynı fikirdeyim hepsini aynı kefeye koyamam ama bazıları öyleydi doğru diyosun...:34:

aman yaaaa ılk bırınız dogurun da benımm ıcım rahatlasın :1::1: ya ben kılolu oldugum ıcın dıkısler yapısmaz ıltıhap olur dıyorlar dr soledım benm bu zmna kadar kapatamadıgım yara yok ne kılolular yaptım dedı ama ne bıleım aklıma takıldı etrafınızda bole bı olaya sahıt olan varmıkı

benim bildiğim kadarıyla senin bahsettiğin yara yerinin iltihap kapması, enfeksiyon olması zayıf kadınlarda da olabilir. bu da bir komplikasyon tabi. dr. un emin konuşmuş güven. ancak her sezeryanda yara yerinin iltihap olma riski var ve çok kötü kokuyor....ıyyy

evet 8 hafta once 8 hafta sonra ama istersen dr çalışma izni verirse 10 gün kalaya kadar çalışıp kalanı sonuna ekleyebilirsin, bende çok bunları hesaplıyordum ama patronum işten çıkarınca artık takılmıyorum:) şafak sayıyorum son 22 gün:)

cnm sorunda o çalışmıyorum şuan sadece sskmı ödüyor iş yerim doğum paramı alayım diye anlaştık...o yüzden raporu ileri atamıyorum anca 2 3 gün oynar doktor..,inş erken doğmaz bizimki inş...düşünmekten kafayı yiyeceğim evde bunları..para önemli değil ama bazende önemli hakkım varsa niye almim dimi..zaten rapor bitince çıkış vercekler sskdan...o zamana kadar inş primimi öderler yaa inş...:34:

dikiş izi olmuyor ve çok çabuk iyileşiyor bende duymustum yaptıranda oldu,

suan itibari ile dogum önceliği sende canım 1 ci sen 2 ci ben gibi gözüküyorum, tabi diğer arkadaşlarda var yazarlarsa

ben 30+3 deyim. doğum 6 şubat. sezeryan olursa 02.02.2012 de yapalım diye düşünüyoruz

Kuzular ben geldim..
Çocukları yazılı yaptım..
bir kişi 1 aldı..
sınıfta bir kişi yine 5 aldı
geri kalan 2-3-4 aldı

Okudum geldim zıpladım aranıza..
Tarih süper bu arada senfatım...

cnm sorunda o çalışmıyorum şuan sadece sskmı ödüyor iş yerim doğum paramı alayım diye anlaştık...o yüzden raporu ileri atamıyorum anca 2 3 gün oynar doktor..,inş erken doğmaz bizimki inş...düşünmekten kafayı yiyeceğim evde bunları..para önemli değil ama bazende önemli hakkım varsa niye almim dimi..zaten rapor bitince çıkış vercekler sskdan...o zamana kadar inş primimi öderler yaa inş...:34:

Canım Allah herşeyi gönlüne göre versin..
İnşallah bebikoğlunda tam gününde doğar...
Sende parasını alırsın:)))

paranı alıcaksan çok güzel iyi kabul etmiş en azından o konuda kafan rahat olucak çünkü ssk asgari ücret üzerinden birde hepsini vermiyor kesinti yaparak veriyor, hakkını tabiki arıcaksın ama dr da sana bilgi verir bu konuda danısırsın, benim öyle bir şansım olmadı patronum direk kapının önüne koyuyor mesela ( patronum akrabam bide ) bakalım p.tesi günüde tazminat olayını konuşmamıştık c.tesi tekrar rapor işini bir konuşayım .p.tesi tazminat olayını konuşucam inşallah pürüz çıkarmaz, çıkarsada beni bağlamıyorya çıkarmayı düşünene tazminatıda düşünmüş olması gerekir.

Son düzenleme:

Cnm morelini bozmak istemem ama doğum iznindeyken ssk ödenmiyor.

benim eltim yaptı da onun ki de sadece iki yandan ipvar uradan çekip dikişleri aldılar hiç iz yok

bizim doktorda böyle yapıyo sezeryanı.....komşularım hep onda doğum yaptı..ama sezeryanda üşütmemeye yarayı iltihap kaptırmamaya çok dikkat etmek gerek....bakımı çok önemli...:30:

dikiş izi olmuyor ve çok çabuk iyileşiyor bende duymustum yaptıranda oldu,

suan itibari ile dogum önceliği sende canım 1 ci sen 2 ci ben gibi gözüküyorum, tabi diğer arkadaşlarda var yazarlarsa

ben 30+3 deyim. doğum 6 şubat. sezeryan olursa 02.02.2012 de yapalım diye düşünüyoruz

olanı gordum ama bu tur bıseye sahıt olmadım, sen dr güveniyorsan sorun yok ona bırak bence
evet guvenıyorum cnm dr a oh be benden once varmıs :1:
bende suan 29 dayım benim 10 subata kadar olması lazım sezeryan olucak bende aynı tarıhı ıstıyorum bakalım kısmet,
erken olur bence ne kadar gec o kadar ıyı kılolu olsun kı bakımıda kolay olsun bence

nıhlecim soruma cvp vermişin ben kaçırmışım onu aradım biraz..inş öderler cnm...beni işten çıkardılar ama belfin ssk ödeniyor anlaştık iş verenle.....nıhlee benim şimdi kasım ayıda yatarsa toplmda primim 478 gün..aralığında 25 inde rapor alayım diyorum iki gün geç al dedi doktor işsizlik parası için toplamda aralık 25inde başlayıp rapor ocak 25 1 ay şubat 25 2 ay ve mart 25 3 ay nisan 25de bitiyor olmuş oluyo dimi..doğru hesap...:44:tabi doğumu ne zamn yaptığında önemli diyelim ben şubatın 14de doğurdum ondan sonraki rapor mart 14 nisan 14de bitiyo dimi...öyle oluyo..8 haftayı doğumdan önce diğer 8 haftalık iznide doğumdan sonra alıyorsun .....bildiğim kadarıyla...

onemlı deıl cnm olur ole seyler bende cok konuyu kacırıyorum.. ınsallah oderler berfın patronun sanırım anlastıysan sorun yok ama ısın zor bıraz muhasebede gun sayısı bıldıgım kadarı ıle 28 gun yanı 4 hafta ızınle aynı oluyor artık sıstem deısmıs ama ozel sektorlerde gecerlımı bılmem ama dogum snrasını 4 yada 6 aya cıkardılar bılıyorum eger ole ıse sanslısın 478 ıse gun sayın 122 gun acıgın var ama bence bunu 125 olarak hesapla 3 gun fazla olsun daha ıyı. tahmınıme gore 4,5 ay kalmıs oluyor senın ıyıce arastırmadan cıkma bosuna 600 ıs gunun yanmasın.. ısten cıkıs tarıhınden sonra hesapla 16 hafta artık ne zmna gelır onu cıkıs tarıhıne gore hesapla :)))

Back
X