- 27 Kasım 2011
- 3.317
- 36
- 113
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #56.701
neyse yavru cıktım ben yatayım bıraz yrn grsz tekrardan opuyorm senı(feray :) )
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
once sana fırcamı atım ole
zaten benım dunurde pıyasada yok. bende yoktum 2 gundur.
sen nerlerdesın
telden gunduz gırılmıyomu? alallala yaa
Ben ilk kızımda sezeryan oldum,makat geliş olduğu için.mecburen tüm doğumlarım o sekilde.
Bir sıkıntı yasamadım fakat kim derse sezeryan bebek için iyi diye, icinden söylesin , çünkü cahilde.
Bir kere bebeğin dünyaya adapte olup ilk nefesini şoke olmadan alabilmesi için çekilen sancıların baskısıyla dogum kanalında ilerlemesi gerekiyor.
Bu son derece sağlıklı ve olması gereken bir süreç.
Ve bilinen en önemli gercek,normal dogum
Bebeklerinin nefes alış verişleri ,zeka seviyeleri ameliyat bebeklerinden çok daha artı yonde farklı oluyor.
Adı üstünde Normal Dogum.
öyle doktorların sen minyonsun doguramazsin,yada çatın dar yada bebek 3,5 kilo aman efendim doğmaz safsataları guzel ,planlı hayatlarını bozmak istememelerinden kaynaklanıyor.
Ama su çok net ki, rahatını bozmak istemeyen doktorlar hele ilk bebeğini doğuracak kadınları güzelce etkileyebiliyor.
Benim bebeğim makat gelişti, hiçbir şart altında donmedi. Ki eskiden doktorlar yada ebeler dogum esnasında ellerini soğuk bebeği dondurebiliyordu. Hatta bunu yapan doktorlardan bir tanesi yasına rağmen çok ünlü hastaneler zincirinde gorev yapıyor.
Ama mesela benim bu konuda doktorumdan böyle birsey isteme gibi bir durumum bile yoktu çünkü hemen riske giremem vs vs seklinde tavrını koydu. Ve o zaman guvenebilecegim hiç bir doktor yoktu.
Bunları çok rahat sezeryan dogum yapmış biri olarak söylüyorum üstelik. Belki diyorum Allah herkesin kapasitesine göre ayarlıyor, belki ben sanciyla bas edemezdim ondan bu nasip oldu.
Öte yandan bildigim şey 3. Gebeliğim ve yine dikişlerim her gün, her saat yirtilircasina ağrıyor. Sezeryan olacağı için mecburen yine erkenden alınacak bebeğim. Bunada doktorların son bahanesi; büyüdüğü kadar büyüdü o icerde oluyor.
Hiç bir sıkıntı yokken sezeryana sartlanan kadının durup doktoruna bakması lazım.
Neticede normal
Olmayan ameliyattan bahsediyoruz.
Ha bu arada birde normal dogurup kendini gercek anne ilan eden tipler de var, bahsedilmeye bile degmeyen...
Neticede her bebek bir sekilde dünyaya gözlerini acicak . Keske hepsi en doğal, en sağlıklı yolla olsa...
Sezeryan bebeklerinin dogum esnasında birdenbire aylardır evi olan yerin kesilip dışarı cikaryilirken maruz kaldığı ani oksijen degisimi vs vs çok hoş seyler degil.
Ama Allah hepimiz ve bebeklerimiz için hayırlısını nasip etsin yine de
Tüm bunları yazdım çünkü forumda spinal anestezi ve epidural anesteziyi aynı zanneden yada boyu kısa olduğu için normal doguramayacagini düşünen ilk bebeklerine hamile arkadaslarimm olduğu için.
Aylardır forumu sadece uzaktan seyreden bir Şubat anne adayı olarak hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin allahım
tecrübeli olraktan size bişey danışcam tecrbelisiniz sonuçta.. hamile kalma döneminizi yumurtlamaya gremi ovulasyon test ile falanmı ayarladınız?
anamm kimse yokmus karanfil var ama okumuyor sanırım
uykucu gebişler devirin bakalım totoları canavarlar gelince totonuzu koycak yer bulamıcaksınız![]()
hoşgeldin canım bende diyodum bizim dükkan sahipsiz kaldı
iyiyiz sen nasılsın?
bahar bacımmm napıyorsunn
dun doktordaydımm morlım cok bozuldu gercı kzıcan sımdı bana belkı ama
cok sukru saglıgı yerınde oglumun ama cokhızlı kılo alıyorr bölyle gıderse sezaryen olucan dedı doktor cok canım sıkıldıııı
eger sezaryen olursa bende sneın gıbı 14 subatta aldırıcamm![]()
hoşgeldin canım iyiyiz çok şükür,sende iyisindir umarım
canım numarası yok bende olsa arıcam artık kaçgün oldu bende meraktayım
yok canım almadım kız yatakta yatcam lohusayım herhalde naz yapıcam ne terliği...iyiyim kuzum yeni okuyorum kusuruma bakmayın kızlar..
Canım 14 şubat güzel bir gün..
Canını sıkma ne olur..
Hayırlısını iste....
özledim seni
bende iyiyim canım.. .sen?
Ay zilli bunlar çok güzeller..
Bayıldım bayıldım..
Güle güle giy..
Terlikte aldın mı canım bunlara uygun çileğim benim...
selam kızlar günaydın....
Nasılsınız?
Yarın doktor kontrolüm var acaba çatı muayenesi yapar mı?:26:
Ay inanmıyorum adesem ve haknurum canlarım doğum gerçekleşmiş öyle mi?
Allah analı babalı büyütsün inşallah..
Ay ne heyecan yaptım..
NAsıllar kızlar bebekleriniz anlatın...
kızlar müjde haknur doğurmuş
bebek yoğun bakımdaymış görememiş daha 2300kg doğmuşş
haknurda iyi detayları kendine gelsin arayıp öğrenicem![]()
vay bee beni bir Feray merak etmiş koskoca forumda
peki öyle olsun
dün kontrole gitiim
bebek 3200 kg olmuş
37.haftamda gözüküyorum
doktora sordum noolur yardımcı olun normalmi oliim sezeryanmı dedim
doktorum haftaya nst ve muayene yapcak ona göre konuşuruz dedi
ama normal doğum anne için, sezeryan bebek için daha faydalı dedi
bakalım salı günü neler olacak
vay bee Haknur da doğurdu
yarında doğum var
maşallah
darısı başımıza![]()
güzel bir yemek yediysem üstüne kahve içme isteği geliyo bana
bide yemekten hemen sonra tatlı yeme isteği
tatlı yoksa meyva
afiyet olsun kızlar
cevizli erişte güzel fikir
pırasaya zaten bayılırım bol limonlu
galiba aysebahar portakallı yapıyodu onu
bende mesela markette kıyma indirime girmiş
alıyorum 2 kg hepsini köfte yapıp buzluğa atıyorum, veya sigara böreği
ayıklanmış bezelye, barbunya illaki bi misafir geliyo veya bugün ne pişirsem diye kararsız kalıyorum
hemen açıyorum buzluğu illaki, bişey oluyo
eşim tavuk yemezdi mesela şimdi şu konorrun fırın poşetli hazır soslarıyla yapıp fırına attığım tavuklara bayılıryor
yemek yapmayı da yemeyide çok seviyorum bennnn
kızlar flaş flaş
ben doğurdum.çok tatlı bi kızım oldu......
yok tatlım ne şakası....pazartesi günü tansiyonum yükseldi dr aradım.salı sabah erkenden gel aç karnına dedi.gitttim tansiyonum 15-10 çıktı.hemen ameliyathaneyi aradı,anestezi uzmanını çağırdı.salı saat 13:30 da epidral sezeryan ile 3650gr bi fıstık dopurdum.doğum anaında da tansiyonum çok fırladı baya zorlandım ama çok şükür doğurdum.dün gece hastanede kaldık bugün akşam üstü çıktım eve geldim.banyo yaptım.kızımı emzirdim.çok tatlı .3 .kez anne oluyorum ama sanki daha önce yaşamamışım gibi.
selam kızlar günaydın....
Nasılsınız?
Yarın doktor kontrolüm var acaba çatı muayenesi yapar mı?:26:
37.haftaya kadar yapmıyomuş bazı drlar canım ya
benimde c.tesi randevum var hazırlık mı gitsem acaba diyorum_?
canım kızlar doğurdu valla
biz böle kös kös bekleyelim
bebekte bugün çok hareketsiz neden anlamadım?