2012 Şubat Anneleri

merhaba kızlar herkesin bayramı iyi geçmiştir inşallah bende kızıma azar azar başladım birşeyler yedirmeye sebze çorbası yemiyor tabiii bebeklerin değişmez kuralı :) meyve yiyor, şimdilik zorlamıyorum bakalım artık birde kızımın anne dediğini idda ediyor herkes eşim, arkadaşlarım.. bilmiyorum bana çok erken geliyor size öyle geliyordur diyorum daha bu ayda konuşurmuki :44:

merhaba kızlar herkesin bayramı iyi geçmiştir inşallah bende kızıma azar azar başladım birşeyler yedirmeye sebze çorbası yemiyor tabiii bebeklerin değişmez kuralı :) meyve yiyor, şimdilik zorlamıyorum bakalım artık birde kızımın anne dediğini idda ediyor herkes eşim, arkadaşlarım.. bilmiyorum bana çok erken geliyor size öyle geliyordur diyorum daha bu ayda konuşurmuki :44:

konuşmak değil ama artık farklı sesler çıkarmaya başladılar, bazısı baba bazısı anne gibi çıkıyo
belkide biz öyle algılıyoruz ama herkes anne dediğini düşünüyosa boşver sende herkese kızım anne diyor de :)

bu arada sende 10şubattamı doğum yaptın?

mutfaktaydım yaramaz bağırıyo bana bir geldim oyuncağını koluna geçirmiş çıkaramamış :1: bide gülüyo bana yaptığını biliyoda
bayramdada ne zaman sofra konsa birsürü tabak görünce gözleri parlıyo yaramazlıktan
su içiyorum kucağımda bardağı tutuyo
dünde hastanede karşımızda iki çocuk vardı koşup oynuyodu onlara bayıldı onlar koşup oynadıkça bizimkide çırpınıyo gitmeye kalkmaya çalışıyo koşucakmış
yanımızda bebekler var yaşıtları var dönüp bakmıyo bile

konuşmak değil ama artık farklı sesler çıkarmaya başladılar, bazısı baba bazısı anne gibi çıkıyo
belkide biz öyle algılıyoruz ama herkes anne dediğini düşünüyosa boşver sende herkese kızım anne diyor de :)

bu arada sende 10şubattamı doğum yaptın?

evet tadını çıkarayım bari :) evet 10 şubatta doğum yaptım

23 Ağustos 2012Sağlık Bakanlığı demir damlaları ile ilgili bazı yayın organlarında yer alan haberlerin ardından yazılı bir açıklama yaparak, damlalarda sorun olmadığını demir desteğine devam edilebileceğini belirtti.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi;

Son günlerde medyada “Sağlık Bakanlığı'nın bebeklere ve emziren annelere ücretsiz dağıttığı demir damlasının geri çekildiği” yönünde haberler yer almıştır. Bu konu ile birlikte yıllardır başarıyla uygulanan ve toplum sağlığının gelişmesine büyük katkı sağlayan “Demir Gibi Türkiye” kampanyası hakkında kamuoyumuzun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür:

Beslenme sorunları içerisinde demir eksikliği ve buna bağlı kansızlık oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Geçmiş yıllarda yapılan farklı çalışmalar özellikle emziren anneler ve çocuklarda %50’lere varan oranlarda demir eksikliğine bağlı kansızlık olduğunu ortaya koymuştur. Bu önemli halk sağlığı sorununun çözümü için Bakanlığımız her bebeğe ücretsiz demir desteği sağlanması amacıyla “Demir Gibi Türkiye” programını başlatmıştır ve 2004 yılından bu yana sürdürmektedir. Bugüne dek program kapsamında 8.5 milyonun üzerinde bebeğe ücretsiz destek sağlanmıştır. Bu sayede %50 olan demir eksikliğine bağlı kansızlık oranı %6.3’e inmiştir.

Demir desteğini sağlayabilmek için Bakanlığımız her yıl 2 milyon kutu demir preparatının alımını gerçekleştirmekte ve sahaya dağıtmaktadır. Sahaya gönderilen demir damlalarının bir kısmının dağıtımı teknik nedenlerle durdurulmuştur ve konuyla ilgili çalışmamız sürmektedir.

Bununla birlikte programın sürmesini engelleyecek ya da halkımızı endişelendirecek herhangi bir durum bulunmamaktadır.

Vatandaşlarımız aile hekimlerine başvurarak bebeklerini demir eksikliğinden korumak için ücretsiz demir desteğinden faydalanabilirler.

benim oğlum bir haftadır resmen anne diyor :53:

kızımda bugün ilk defa sabah anne dedi bi daha da demedi .

mutfaktaydım yaramaz bağırıyo bana bir geldim oyuncağını koluna geçirmiş çıkaramamış :1: bide gülüyo bana yaptığını biliyoda
bayramdada ne zaman sofra konsa birsürü tabak görünce gözleri parlıyo yaramazlıktan
su içiyorum kucağımda bardağı tutuyo
dünde hastanede karşımızda iki çocuk vardı koşup oynuyodu onlara bayıldı onlar koşup oynadıkça bizimkide çırpınıyo gitmeye kalkmaya çalışıyo koşucakmış
yanımızda bebekler var yaşıtları var dönüp bakmıyo bile

hugocum sen anlattıkça oğlumu gördüm :1: dün kuzenime gittik 9ayını bitirmiş kızı var görsen kontes gibi oturuyo yerde kıpırdamıyo bizimki sürünüyo komando gibi yerlerde kızın ayağından çekiyo, yaklaştırınca yolmaya çalışıyo,kucakta desen zaten durmuyo, çok hareketliler maşallah :nazar::emir_bebek:

evet tadını çıkarayım bari :) evet 10 şubatta doğum yaptım

saat kaçta doğdu benimki 11:11'de :)

ylz yaptın mı canım çorbanı. ben daha önce hiç çorbasını yapmadım ıspanağın.

Yaptım canım ıspanağı haşladım. Sonra biraz suyuyla azcık yağ çok çok az tuz birazda un koydum ve 30 cc devam sütü blenderdan geçirdim. Çorbayı yeniden tanceresine alıp beş dk pişirdim. Yedirirkende içine biraz ekmek ufalayıp koydum çok az ama. Afiyetle yedi oğlum bi kase bitirdi. :nazar::nazar: Çok mutlu oldum. Oğlum sebzeleri sevicek galiba ( gerçi kabaktan hiç hoşlanmamıştı ). Yarında pırasa denemek istiyorum biraz bakalım artık. :1:

içine biraz patates, havuç, irmik haşlayarak , ıspanağıda koyup püre olarak verebilirsin, dr. tüm yeşil sebzeleri haşlayıp verebileceğimizi söylemişti
birde ben oğlumun çorbalarına çok az tuz katıyorum,doktor her ne kadar tuz yok desede öyle yapıncada çok tatsız oluyo

Evet bende püreye yakın bi çorba gibi yapıp verdim.
Bunu bilmem iyi oldu artık bütün yeşil yapraklı sebzeleri deneriz.
Bende katıyorum maalesef öyle daha iştahlı yiyiyor tadı olmuyo öteki türlü. :) Ama çok çok az..

afiyet olsun canım
seninki pek yakışıklı olmuş :nazar:
yandan yandan çapkın çapkın bakıyo yaramaz :emir_bebek:

Teşekkür ederiz.. :16: Hemde ne yaramaz bi bilsen.. :1: Durduğu yerde hiç durmuyor meraklı her yeri kurcalıyor. Yürüteçinde evin gezmediği köşesi indirmediği çerçevesi, biblosu, örtüsü kalmadı. Bi yerlere örtü sermek bişiler koymak hayal oldu. :))

az önce markete gittim ve oğluma çorba yapmak için ıspanak da aldım :1: kopyacı mıyım ne :27:

pek güzel değillerdi sanki ama azıcık aldım, maksat vitamin olsun. uyuttum onu şimdi. kalkayım çorbasını yapayım, uyanıp bağırınmadan :1:

hugocum sen anlattıkça oğlumu gördüm :1: dün kuzenime gittik 9ayını bitirmiş kızı var görsen kontes gibi oturuyo yerde kıpırdamıyo bizimki sürünüyo komando gibi yerlerde kızın ayağından çekiyo, yaklaştırınca yolmaya çalışıyo,kucakta desen zaten durmuyo, çok hareketliler maşallah :nazar::emir_bebek:

saat kaçta doğdu benimki 11:11'de :)

Benimkide 10.50 de :))

Benimkinin iki tane çıktı canım..:nazar: Biri 5 ay bir haftalıkken biride ondan iki hafta sonra patladı.. :))

benim kızımın 4aylıkken dalt iki dişi patladı.iki dişi var şimdi ama o dişlerin yanındaki dişlerde beyazlamış baya bugün yarın patlicak gibi duruyor ama oğlumun dişetleri kabarmış ama daha belirti yok .

ooooo maşallahhh çıkarken belirtiler nasıl benim kızın damak beyaz ve düz.:ssz:

alt iki diş eti diğerlerinden dahabeyaz ve kabarıktı.eşim farketti.sonra iyice şişti üst kısmı , sonra patladı.sonra da dişleri çıktı.şimdi iki tane dişleri var ve yandaki dişetleride işimiş bu aralar onlarda patlar gibi geliyor .oğlumun kabarık ama ne gelen var ne giden.

:52: hahahaa, oğluma çorba yapmaya gittim ya, ben ıspanak almamışım ki, roka almışım, kokunca anladım :90: kokmasa anlamıcam hala. ilahi ben. :1:

İlahi güldürdün beni durduk yere. :9: Kız markette nasıl farkedemedin. İyi bari pişirip çocuğa vermedin. :27:

Damaklarına sürekli parmağımı sürdüğüm için ben sertliğinden farketmiştim ilk önce ama kimseyi inandıramadım tabi. Böyle arkaları pembe hafif şişiyo ilk önce sonra parmağını sürünce damağa anlıyosun zaten hafif sertliği geliyo ele. Son duruma gelince anlamamak imkansız zaten dişin çıkıcağı yer pirinç kadar beyaz oluyo dişin beyazlığını görüyosun minnacık, öyle daha çok farkedilir duruma geliyo elleyince. En sonda keskin ve en acılı dönemi elinle keskinliği farkediyosun ve damağın altında oluo daha diş kıyamam nasılda o damağı delip çıkırıyolar o dişleri elletmek istemiyorlar zaten son duruma gelince bizimki bakmak isteyince ağlıyordu hep ama jel sürmek için ellemek zorunda kalıyordum. Baya ayrıntılı anlattım sanırım. :1: Bu arada mutlaka jel sürün çıkarken başka türlü rahatlamıyor bebişlerin diş etleri Allah hepsine yardım etsin bu dönemde.. :/

Son düzenleme:

İlahi güldürdün beni durduk yere. :9: Kız markette nasıl farkedemedin. İyi bari pişirip çocuğa vermedin. :27:

evet canım aynen, bir de pişirseydim onu acı acı, sonra da derdim "kızlar benim oğlum sebze yemiyor" :1::1: üzülürdüm :1:

20 gündür falan yoğurt mayalıyorum ve hep krema kıvamında olurdu. dün akşam yine mayaladım, sarıp sarmaladım yine ve poşete koyup bağladım bu kez. kalıp gibi olmuştu. kıvamını poşete koymama bağlıyorum, bu akşam da öyle yapıcam bakalım aynı olursa ondandır demek ki.

Arkadaşlar, kendi sütüyle yoğurt mayalayan var mı? Ben anne sütüyle muhallebi ve yoğurt yapıyorum çok cıvık oluyor. Hadi muhallebiyi o şekilde yedirebiliyorum da yoğurt tutmuyor. Normal süte oranla anne sütünün daha akışkan olduğunu okumuştum ama bu denli olur mu ya?

Back
X