• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

kimsecikler yok diye fazla girmiyorum artık foruma. akıcı bir sohbet gelişmiyor çünkü. yoksa hepinizi çok özledim. bende zayıflamaya çalışıyorum, toplam 4 kilo vermişim.(kızlarla zayıflamaya karar verdiğimiz günden bu güne) yavaş yavaş hedefime ulaşıcam sanırım. sizde nasıl gidiyor zayıflama çabaları? neler yapıyorsunuz?

Ben dedıgım gıbı bayramdan sonra basladım daha 1 haftalık dıyetcıyım ve 1kılo verdım,,sen ne kadar zamanda 4 kılo verdın?

Kızlar,
bu ay bebek kontrolüne giden arkadaşlar,gelişimleri ek gıdadan bu zamana nasıl acaba??
Bu aykı kontrollerınızı boy ve kılo yazar mısınız ne kadar gelısım gösterdıklerını???Ben de
bırkac gune kadar gıdecegım merak ettım de..

Merhaba şubat anneleri...
Kısmet olursa ben de kasım sonu evladımı kucağıma alacağım, ilk bebeğim ve çok tecrübesizim kk da olmasa çevremde bilgilendiren, yönlendiren yok....
Taze anneler olarak sizlere bazı sorularım olacaktı....
Şuanki gündemimiz bebeğimiz için alışveriş.... :)))

İlk üç ay neler daha çok gerekli oluyor kıyafet açısından, zıbın, tulum body vb....

Eldiven, çorap, bere ne derece kullanılıyor?

Battaniyeyi nasıl almak lazım, penye battaniye mi kadife mi daha sağlıklı?

Hangi marka pişik kremi, bebek bezi, şampuan bebeyağı daha kullanışlı ve iyi?

Bebişin kıyafetlerini ne tür bir deterjanla yıkadınız, marka ismi?

Kulaktan ateş ölçer mi daha iyi yoksa klasik koltuk altından ölçerler mi?

Burun aspratörü, kulak temizleme çubuğu kullandınız mı? bazı kişiler doktorların önermediğini söylüyorlar?

Bebeğin odasını ne ile ısıtıyorsunuz (kalorifer olmayan evlerde ) klima mı yoksa elektirikli soba mı? Klimayı 1 yaşa kadar tavsiye etmiyormuş doktorlar ciğerleri için bebeğin diye duydum???

Banyo suyunu ne ile sıcaklığını ölçmeyi tercik ediyorsunuz?

Altını temizlerken ıslak mendil mi pamuk mu kullanıyorsunuz?

Yastığını, döşeğini nasıl aldınız nelere özen gösterdiniz? yorganı pamuk mu elyaf mı yoksa farklı bir malzeme mi?

Biberon ve emzikte ne tür ürün aldınız cam mı plastik mi? kauçuk mu silikon mu?

Süt sağmak için makina aldınız mı? neyi tercih ettiniz?

Bebeğin odası için buhar makinası ya da nemlendirici makina aldınız mı? faydalı mıdır?

Biberon ısıtıcı alet gerekli midir?

Alt açma seti olarak tek kullanımlıklar mı daha iyi yoksa klasik setler mi?

Banyo havlusunda neye dikkat edilmeli, ne tür ürün daha iyidir?

Tırnak makası, tarağı nasıl olmalı?

Banyo süngeri mi daha iyi yoksa klasik elde örne lifler mi?

Bebeği taşımak için arabada gezmede yatırmak için nasıl bir ürün daha faydalıdır?

Bebek arabasında nasıl bir şey almak doğru olur, bebek bel desteği almak faydalı mı?

Göğüs pedi kullanışlı mıdır?

Memeucu için kremlerin hangsini tavsiye edersiniz? hangi durumlarda kullanılmalı?

Emzirme sütyeni kullanışlı oluyor mu?

Hastene çantasında olmazsa olmazlar neler olmalı?

Hasta bezi almak lazım mı?

Doğumdan sonra gecelik mi pijama mı daha iyi, yanımızda kaç takım götürmek gerekir?

Çok sordum biliyorum ama taze tecrübeli annelerden alacağım bilgi gibisi olmaz şimdi....
Ne olur görüşlerinizle şu telaşlı anne adayını aydınlatın lütfen...
Rabbim bebeklerinize ve ailenize sağlık, huzur mutluluk nasip etsin inşallah...

hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın inşallah öncelikle kyafet açısından en az 0 3 ay arası kyafetler al çok çabuk büyüyorlar benim daha 1 kerebile giydiremediğim kyafetler oldu kyafet olayı standart zaten çorap uzun kollu penye çıt çıtlı badiler penye yelekler evinin ısısına göre değişir tabi benim evim sıcak olduğu için hiç örgü hırka yada yelek kullanmadım kadife bile kullanmadım sürekli penye giydirdim ben bol bol penye battaniye kullndım bir tane peluş battaniyesi oldu oda en çok dr kontrollerinde sarıp sarmalamak için kullandım yorganını ve yatagını yün yaptırdım en sağlıklısı olduğunu düşünüyorum sentetik şeyler çocuklara negatif enerji yüklüyor bence, hala yünde yatırıyorum ben neredeyse hiç eldiven ve şapka kullanmadım bir kaçtane bulunmalı tabi yinede, ben hastanede gecelik giydim pijama zor olur sezeryanda zaten giyemezssin normal olursada hem kanamadan hemde dr hastaneden çıkmadan kontrol eder herhalde dikiş yada pansuman vs. ben kulaktan ateşölçer kullanıyorum çocuk uyurken bile ateşini rahatlıkla kontrol edebiliyorum ben hala emzirme atleti kullanıyorum buhar makinası için dr sormalısın, ilk aylarda ıslak mendil yerine ılık su ve pamuk kullan ama ben ıslak mendilde kullandım göğüs pedi eğerki çok fazla sütün olursa kullanışlı olur ben almıştım hiç kullanamadım öyle akan bir sütüm olmadı hiç süt sağma makinası genelde gerekli oluyor ben madelanın swing modelini almıştım çok memnun kaldım banyo suyu sıcaklığını dirsekle kontrol ettim hep :) meme ucu kremi için lansinoh almıştım temizlemene gerek kalmadan bebeği emzirebiliyorsun ama doğumdan önce kullanmaya başla tırnak makasını, tarağını chiccodan aldım normal tarak ve konak tarağı olarak ikili pakette, klasik alt açma seti kullanışlı değil bence yada silinebilir birşey olmasına dikkatet ben bebek arabasını chiccodan aldım living trio modelini aldım port bebesi hem kış soğuklarından korudu hemde gittiğim yerlerde yatak olarak kullandım şuan ana kucağını kullanıyorum en çok aynı zamanda araba koltuğu iskelete yerleştirebiliyorsun hepsini ayrı ayrı diğer parçasınıda biraz daha büyüynce kullanmaya başlıcaz havlu olarak heryerde bebekler için satılan banyo havlularından aldım son olarak bebe yağı olarak sadece sızma zeytin yağı kullandım şampuan chicco ve sebamed pişik kremi chicco sudocrem kullanıyorum şuan, desitin de çok güzel bezide prima kullanıyorum çamaşırlarınada dalin sabun tozu benim yaptıklarım aldıklarım bunlar bebişinle mutluluklar :)

Kısmet olursa ben de kasım sonu evladımı kucağıma alacağım, ilk bebeğim ve çok tecrübesizim kk da olmasa çevremde bilgilendiren, yönlendiren yok....

Memeucu için kremlerin hangsini tavsiye edersiniz? hangi durumlarda kullanılmalı?
Çok sordum biliyorum ama taze tecrübeli annelerden alacağım bilgi gibisi olmaz şimdi....

Aaaaaa ne çok soru sormussun kızz:)))Allah hayırlısıyla saglıkla kucagına almanı nasıp etsın ıns..
Başlayayım cewaplara: Aslında aksam bıssuru bıssuru yazdım pat dıye ınternet gıttı herşey yarıda
kaldı sılındı:((
Öncelıkle;hastane çantan için dogum yapacagın hastaneye bır sormanı tavsıye ederım,onlarda
getırmen gerekenlerın lıstesı oluyor cnm..
Doğuma en az 3 tane gecelık takımı göturmenı tavsıye ederım,sezeryan yapacaksan cok rahat olur,
cunkı pijamayla tuvalette zorlanırsın..Kan lekesı vs terleme gıbı durumlar ıcın yedek olsun yanı mutlaka..
Ben dogumdan bugune kadar hala emzırme atletıyle dolasıyorum cok rahat..Hem belın acıkta kalmaz,
hem kışın üşümezsın,hem de rahat oluyor,ter de ceker..Ama,sarkmalara çözum olmaz maalesef:(:14:
Memeucu kremı lansınoh kullanıyorum ,garmastan pomadı da cok begenen war kendın deneyerek
karar werebılırsın..Gögus pedı de genlede kullanman gerekecek mutlaka almanı tavsıye ederım..
Bebegını yatırmak ıcın ew tıpı ana kucagı önerırım hem katlar heryere tasırsın ,hem de rahat edersın..
Ana kucagına da bel destegı alsan ıyı olur aslında yenıdoganlar ıcın ebebekte wardı sanırım..
Banyo havlusunun yumusak ve bebegının cıldını tahrıs etmeyecek,pamuktan olmasına dıkkat
et canım ve önden tülbentle kurulamanı tavsıye ederım..Lif olarak chıcconun sungerı berbattı ,
ben de kızımın tulbent gıbı yumusak mendılını lıf yaptım onunla yıkıyoruz..
Pişik kremı olarak Desitin pişik önleyıcı ıdeal ve cok uzun sure kullanıyorsun ben 6 aydır hala aynı
kremı kullanıyorum ekonomık ve kımyasal degıl...Şampuan vs sebamed urunlerı cok guzel..
Çamasır deterjanı olarak hala cok da memnun oldugum bırsey bulamadım ama kullandıklarım omo cocuk
deterjanı,dalın ve dalan roxy oldu..
Biberon ısıtıcı alma bence ,sonradan ıhtıyac olursa alırsın..
Sağma makınesı mutlaka ılk gunden al canım,elektrıklı pompalar tavsıye edılıyor benımkı Lansınoh
cıft gögus elektrıklı pompası ama zamanla cekım gucunu kaybettı tavsıye etmem..
Emzikte nuk,bıberonda chıcco ve phılıps awent kullanıyorum ,genelde cam ve sılıkon uc saglıklı denıyor ..
Yan yatma yastıgı alabılırsın ..
Yorgan kullanmadım hala da kullanmıyorum ..
Burun aspırıtoru ve temızleyıcı kullanmanı önerırım otrı bebe ıdeal ve ıyı bır urundu..
Kulak temızleme önermıyorum canım alma bence zararlıymıs cunkı..
Kulaktan ates ölcer daha ıyı sonuc werıyor alsan ıyı olur..
Yatagını vısco,yorganını sılıkon aldım..Ama dedıgım gıbı henuz yorgan kullanmadım..
Bunun dısında tavsıyelerım : Teyzem 17 temmuzda dogum yaptı ve 1hafta 10 gun önceden
sut yapan caylara basladıgı ıcın sezeryana ragmen hıc sut sorunu yasamadı ve ılk dakıkadan berı bebegı
sut emdı..:nazar: Bunu yapabılırsın,lansınohu da surmustu ve gögus ucu yarası da cekmedı ben coook
cekmıstım yaralarımdan:(( Bır de bebegını yanagına getırdıklerınde derın derın kokla,o koku cok baska
bırsey çunkı...:emir_bebek::emir_bebek: kımsenın lafına kulak asma,stres yapma he deyıp gec ve
bebegıne odaklan..çunkı daha sonra her kafadan cıkan o seslerle bosa uzuldugunu ve bebegının gelısımını
guzel anlarını kacırdıgını fark edersın ..ben oyle olmustum..:5: Her cocuklu kadın sana uzman tavsıyesı
verecektır hazırlıklı ol..Eşinle buyuk bır ımtıhan senı beklıyor ..cocuk ewlılıgın ılk ayları gıbı ,ihatta daha
da cıddı bır sınav eşler ıcın ...öyle yanı sımdılık sonra dewam ederım:)

Aaaaaa ne çok soru sormussun kızz:)))Allah hayırlısıyla saglıkla kucagına almanı nasıp etsın ıns..
Başlayayım cewaplara: Aslında aksam bıssuru bıssuru yazdım pat dıye ınternet gıttı herşey yarıda
kaldı sılındı:((
Öncelıkle;hastane çantan için dogum yapacagın hastaneye bır sormanı tavsıye ederım,onlarda
getırmen gerekenlerın lıstesı oluyor cnm..
Doğuma en az 3 tane gecelık takımı göturmenı tavsıye ederım,sezeryan yapacaksan cok rahat olur,
cunkı pijamayla tuvalette zorlanırsın..Kan lekesı vs terleme gıbı durumlar ıcın yedek olsun yanı mutlaka..
Ben dogumdan bugune kadar hala emzırme atletıyle dolasıyorum cok rahat..Hem belın acıkta kalmaz,
hem kışın üşümezsın,hem de rahat oluyor,ter de ceker..Ama,sarkmalara çözum olmaz maalesef:(:14:
Memeucu kremı lansınoh kullanıyorum ,garmastan pomadı da cok begenen war kendın deneyerek
karar werebılırsın..Gögus pedı de genlede kullanman gerekecek mutlaka almanı tavsıye ederım..
Bebegını yatırmak ıcın ew tıpı ana kucagı önerırım hem katlar heryere tasırsın ,hem de rahat edersın..
Ana kucagına da bel destegı alsan ıyı olur aslında yenıdoganlar ıcın ebebekte wardı sanırım..
Banyo havlusunun yumusak ve bebegının cıldını tahrıs etmeyecek,pamuktan olmasına dıkkat
et canım ve önden tülbentle kurulamanı tavsıye ederım..Lif olarak chıcconun sungerı berbattı ,
ben de kızımın tulbent gıbı yumusak mendılını lıf yaptım onunla yıkıyoruz..
Pişik kremı olarak Desitin pişik önleyıcı ıdeal ve cok uzun sure kullanıyorsun ben 6 aydır hala aynı
kremı kullanıyorum ekonomık ve kımyasal degıl...Şampuan vs sebamed urunlerı cok guzel..
Çamasır deterjanı olarak hala cok da memnun oldugum bırsey bulamadım ama kullandıklarım omo cocuk
deterjanı,dalın ve dalan roxy oldu..
Biberon ısıtıcı alma bence ,sonradan ıhtıyac olursa alırsın..
Sağma makınesı mutlaka ılk gunden al canım,elektrıklı pompalar tavsıye edılıyor benımkı Lansınoh
cıft gögus elektrıklı pompası ama zamanla cekım gucunu kaybettı tavsıye etmem..
Emzikte nuk,bıberonda chıcco ve phılıps awent kullanıyorum ,genelde cam ve sılıkon uc saglıklı denıyor ..
Yan yatma yastıgı alabılırsın ..
Yorgan kullanmadım hala da kullanmıyorum ..
Burun aspırıtoru ve temızleyıcı kullanmanı önerırım otrı bebe ıdeal ve ıyı bır urundu..
Kulak temızleme önermıyorum canım alma bence zararlıymıs cunkı..
Kulaktan ates ölcer daha ıyı sonuc werıyor alsan ıyı olur..
Yatagını vısco,yorganını sılıkon aldım..Ama dedıgım gıbı henuz yorgan kullanmadım..
Bunun dısında tavsıyelerım : Teyzem 17 temmuzda dogum yaptı ve 1hafta 10 gun önceden
sut yapan caylara basladıgı ıcın sezeryana ragmen hıc sut sorunu yasamadı ve ılk dakıkadan berı bebegı
sut emdı..:nazar: Bunu yapabılırsın,lansınohu da surmustu ve gögus ucu yarası da cekmedı ben coook
cekmıstım yaralarımdan:(( Bır de bebegını yanagına getırdıklerınde derın derın kokla,o koku cok baska
bırsey çunkı...:emir_bebek::emir_bebek: kımsenın lafına kulak asma,stres yapma he deyıp gec ve
bebegıne odaklan..çunkı daha sonra her kafadan cıkan o seslerle bosa uzuldugunu ve bebegının gelısımını
guzel anlarını kacırdıgını fark edersın ..ben oyle olmustum..:5: Her cocuklu kadın sana uzman tavsıyesı
verecektır hazırlıklı ol..Eşinle buyuk bır ımtıhan senı beklıyor ..cocuk ewlılıgın ılk ayları gıbı ,ihatta daha
da cıddı bır sınav eşler ıcın ...öyle yanı sımdılık sonra dewam ederım:)

Merhaba, çok tatlı heyecanlar bunlar, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım. Ben hiç emziremediğim için aldıklarım boşa gitti. Doğduğundan beri hep sağarak içti. Avent'in elektrikli süt sağma makinesini kullanıyorum çok memnunum dolayısıyla biberon, emzik seçimimiz de Avent'ten yana oldu. Göğüs pedi inanılmaz işe yarıyor, aklında olsun. Ben henüz hiç ıslak mendil kullanmadım, güvenilir olmadığını okumuştum. Islak pamukla temizledim hep, şimdi yaz olduğundan yıkıyorum poposunu mis gibi. Banyo suyunu da klasik dirsek yöntemiyle kontrol ediyorum. Koltuk altından ölçen ateş ölçerlerden aldım oldukça kullanışlıydı. Chicco'nun bebek bakım setini kullanıyorum ben. Şampuanı, pudrası, pişik kremi vs. Giysi olarak ben her şeyden o kadar çok almışım ki hiç kullanmadıklarım bile oldu zira çok çabuk büyüyorlar. Ayaklı tulumlardan ya da tek altlardan al mutlaka, üşür bebecik. Eldiveni de atlama derim, minicik olduğu için hep kaybederdim, özel bolca aldım iyi oldu. Aklıma gelenler bunlar, eminim arkadaşlar da fikir verirler.

canım hiç emzirmiyomusun emmiyomu hep sağıyomusun
sadece sağarak sütün azalmadımı ben sütün boldur diye biliyodum
benimki geceleri güzel emiyoda gündüz emmiyo sağıyorum günde iki kez ve azalır diye korkuyorum
gerçi doktorlar artık günde iki kez bile verilse yeterli olur filan diyorlar

Merhaba, çok tatlı heyecanlar bunlar, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım. Ben hiç emziremediğim için aldıklarım boşa gitti. Doğduğundan beri hep sağarak içti. Avent'in elektrikli süt sağma makinesini kullanıyorum çok memnunum dolayısıyla biberon, emzik seçimimiz de Avent'ten yana oldu. Göğüs pedi inanılmaz işe yarıyor, aklında olsun. Ben henüz hiç ıslak mendil kullanmadım, güvenilir olmadığını okumuştum. Islak pamukla temizledim hep, şimdi yaz olduğundan yıkıyorum poposunu mis gibi. Banyo suyunu da klasik dirsek yöntemiyle kontrol ediyorum. Koltuk altından ölçen ateş ölçerlerden aldım oldukça kullanışlıydı. Chicco'nun bebek bakım setini kullanıyorum ben. Şampuanı, pudrası, pişik kremi vs. Giysi olarak ben her şeyden o kadar çok almışım ki hiç kullanmadıklarım bile oldu zira çok çabuk büyüyorlar. Ayaklı tulumlardan ya da tek altlardan al mutlaka, üşür bebecik. Eldiveni de atlama derim, minicik olduğu için hep kaybederdim, özel bolca aldım iyi oldu. Aklıma gelenler bunlar, eminim arkadaşlar da fikir verirler.

benimki geceleri güzel emiyoda gündüz emmiyo sağıyorum günde iki kez ve azalır diye korkuyorum

kızlar oğlumun odasını ayırdım nerdeyse 1 haftadır kendi odasında yatıyor
çok şükür odasını sevdi, maşallah diyim akşam yatırıyoruz sabah 7,30-8,00 gibi uyanıyor :nazar:

çok şükür odasını sevdi, maşallah diyim akşam yatırıyoruz sabah 7,30-8,00 gibi uyanıyor :nazar:

mozp maşallah canım, çok sevindim. darısı bizim başımıza. biz daha ayırmadık, hala yatak odasında. ablasıyla aynı odayı paylaşacağı için gece ablasını fazla rahatsız etmesin diye biraz bekliyorum. hala gece çok uyanıyor ağlayarak. emip uyuyor.

maşallah tosuna :nazar:
benimkinin aşıdan sonra ayarı kaçtı yine :31:
birgün güzel uyuyo diğer gün uyumuyo
dün hiç uyumadı gibi bişey akşamda 11 e kadar bağırdı kızdı
gecede sık sık uyandı dün çok yoruldum kafam şişti sesinden
bugünde horul horul uyuyo :31:

selam kızlar bu ek gıda işi ne kadar z<ormuş ya takip edemiyorum bazen siz düzenli olarak veriyormusunuz?bir de benimki tatsız tutsuz şeyleri sevmiyor kendi yaptığım şeyleri istiyor:)

Doğumdan sonra emzirmem için bebeği verdiler fakat olmadı sütüm çıkmadı hemşireler de mama alıp biberonla içirdiler. "Sütün az, bebek de küçük doğdu gücü yok emmeye" dediler. Sonra sonra sütüm gelmeye başladı ama denedim defalarca ememedi. Makine aldım sağdım çok çok az çıkıyordu, inat ettim sütüm artsın diye süt yapan şeyler yedim en önemlisi bol su içtim şişelerle geziyordum. Süt çoğalınca da bebek biberonun kolaylığına alıştığı için midir nedir, emmek istemedi. Böylece mamayı bıraktık.

Sağarak azalır diyenlere hiç kulak asmamalı. Ben hep not aldım günlük ne kadar içiyor diye. Şimdi bebeğim 1000 cc'den fazla süt içiyor :nazar:, artanla da muhallebi yapıyorum ya da buzluğa atıyorum ilerisi için. Keşke sizlerinki gibi emseydi, o duyguyu tatsaydım ama maalesef olmadı. Sağarak vermek inanılmaz zor. Yeri geliyor içmiyor ısındığı için dolaba koyamıyorum, döküyorum içim yanıyor o sütlere. Makine ve biberonun her defasında sterilize edilişi kabus gibi. Önceden iki saatte bir sağardım artık üç saatte bir sağıyorum. İşteysem orada sağar, hemen saklama poşetine koyarım. İnanır mısın yolda arabada bile süt sağdığımı bilirim. Ulvi bir görev işte, ne yaparsın :) Hiç korkma ne kadar sağarsan o kadar artıyor bence.

Son düzenleme:
Doğumdan sonra emzirmem için bebeği verdiler fakat olmadı sütüm çıkmadı hemşireler de mama alıp biberonla içirdiler. "Sütün az, bebek de küçük doğdu gücü yok emmeye" dediler. Sonra sonra sütüm gelmeye başladı ama denedim defalarca ememedi. Makine aldım sağdım çok çok az çıkıyordu, inat ettim sütüm artsın diye süt yapan şeyler yedim en önemlisi bol su içtim şişelerle geziyordum. Süt çoğalınca da bebek biberonun kolaylığına alıştığı için midir nedir, emmek istemedi. Böylece mamayı bıraktık.

Sağarak azalır diyenlere hiç kulak asmamalı. Ben hep not aldım günlük ne kadar içiyor diye. Şimdi bebeğim 1000 cc'den fazla süt içiyor :nazar:, artanla da muhallebi yapıyorum ya da buzluğa atıyorum ilerisi için. Keşke sizlerinki gibi emseydi, o duyguyu tatsaydım ama maalesef olmadı. Sağarak vermek inanılmaz zor. Yeri geliyor içmiyor ısındığı için dolaba koyamıyorum, döküyorum içim yanıyor o sütlere. Makine ve biberonun her defasında sterilize edilişi kabus gibi. Önceden iki saatte bir sağardım artık üç saatte bir sağıyorum. İşteysem orada sağar, hemen saklama poşetine koyarım. İnanır mısın yolda arabada bile süt sağdığımı bilirim. Ulvi bir görev işte, ne yaparsın :) Hiç korkma ne kadar sağarsan o kadar artıyor bence.

sütlerini atma canım ya çok kıymetli onlar
ben dün brokoli çorbasına koydum yedirdim
valla benimkinin ne yaptığı hiç belli değil
veriyorum emmez demin uyanır uyanmaz ağladı meğer meme istiyomuş emdi güzelce ne yaptığı ettiği hiç belli değil
gece güzel emiyo hatta dün gece meme bağımlısı oldu karnı tok gece muhallebisini yer yatar ama memede durmak için veya uykusu yok canımı sıkıldı nedir mızıklandı durdu emdi durdu dün gece
seni tebrik ederim kaç ay sadece sağarak götürmek hiç kolay değil canım
sağım yapmaya ayrıca zaman ayırmak gerekiyo 1 saat önce sağıyorum durmadı aldım kucağıma devam ettim sağmaya o da oyun oynadı makinayı kurcaladı

Sağma zamanlarını geçirmemeye çalışıyorum ama benim oğlan bazen izin vermiyor. Senin gibi bir elimde makine bir elimde oyuncak, şaklabanlıklar yaparak sağıyorum. Hele gece kalkıp sağmak kadar zoru yok, makine başında uyuyorum artık. Çok fena. Sağa sola taşımaktan bıktığım için üç makinem oldu. Biri annemlerde, biri işte, biri evde duruyor. Herhalde bu sağma işi bitince çok büyük boşluğa düşerim :) Annem bile şaşırıyor, "Senin gibi üşengeç birinden bu performansı beklemezdim, aferin güzel anne oldun" diyor.

Ne güzel sen daya memeyi gitsin, akarı yok kokarı yok. Varsın az içsin sen sağ sütünü de buzluğa stokla ileride içer minnoş.

selam kızlar nasılsınız
giremiorm uzun zamandır
önce internet yoktu sonra klavye bozldu
derken kızımın huysuzluğu giremedim bu yüzden
buarada okula başladım bende
ilaç gibi geldi valla
meğer ne sıkılmışım evde
bu hafta kızımla gidiorm haftaya bakıcıya bırakıcam malesef
buyüzden stresliyim işte biraz:50:
üstelik kızım ek gıdayı tamamen reddediyor
ben zorla ağzına tıkıyorm resmen:26:
bakıcıya bunu gösteremeyeceğime göre ne olacak nasıl olacak hiç bilmiyorun:(((