- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #71.741
selam kızlar bu ay bebekleri götürdünüz mü kontrole çok merak ediyorum boyu kilosu nasıldır acaba ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
selam kızlar bu ay bebekleri götürdünüz mü kontrole çok merak ediyorum boyu kilosu nasıldır acaba ?
Ama işte ben bunu sık sağmaya bağlıyorum, şimdi sağmayayım bir saat sonraya erteleyim demedim hiç. Ek gıdaya geçerken artık az sağayım diye düşünmüştüm iki saatte bir sağmakla üç saatte bir sağmanın bile farkının olduğunu gördüm. Ne kadar sık sağarsan o kadar tetikleniyor ve süt artıyor. Bence kaldırma canım arada dene inan 30 cc bile çıksa kardır. Başlarda benim 10 cc çıkıyordu bunun için makineyi temizlediğime değmez diyordum bir defter aldım bebeğimin içtiği günlük süt miktarını yazmaya başladım. Anne sütünün yanına yıldız koyuyordum. Başlarda 350 cc içerken 300'ü devam sütü, kalanı anne sütüydü. Sonra gün geçtikçe arttı 350'de 350 anne sütünü gördüğüm gün sevinçten deli oldum. Doktorum "Emen bebek doyunca memede süt kalıyor ama makine son damlaya kadar alıyor. Bu da yeniden süt kanallarını tetikliyor." demişti. Şimdi ortalama 1200 çıkıyor, bu deli bir rakam benim için.Ama işte günümün yarısı foş foş sağmakla geçiyor, katlanıyorum bakalım :)
senin azmini görünce hiç ertelemeden sağmaya başladım bikaç gündür
düzenli hiç sağmıyodum bi gün sağıyosam sonra bırakıyodum filan ve tabiki göğüsler taş gibi oluyodu çabuk gelmiyodu süt ve oğlum sinirleniyodu
düne kadar az az çıkmıştı bugün çok farketti hem şişme sertleşme yok rahatsızlık vermiyo
bugün tarhana çorbasına eklicem yarısını
diğer yarısınıda akşam muhallebisine eklicem
ayy çok mutlu oldum ben çok anne sütü alsın istiyorum herşeyine eklemek istiyorum
iyiki seni örnek almışım düzenli yapmışım
çokk teşekkürler canım
Harikasın :) Çok sevindim minik kuşun bir şekilde sütünü içecek işte. Sen de bana tarhana çorbasının tarifini ver de ödeşelim yavrum :) İnternetten bebek tarhanası sipariş edeceğim ama çorba sevmediğimden evde doğru dürüst pişirmişliğim yok kaldı ki bu bebek çorbası. Açıkcası bu işleri pek de beceremiyorum. Sütünü ekleyip nasıl yapacaksın?
Oy yanlış blogdasın galiba. Kesin güz'ün bloğuna girdin sen, Asya'nın annesi :) Doğum günü müymüş dur ben de kutlayayım.
valla yazarken de acaba sorsam mı dedim durasella senin doğum günün müydü diye. yaa rezil oldum
![]()
hay Allah. o zaman şöyle yazayım:
einstein doğum günün kutlu olsun canım.
pekiii ya şimdi einstein'ın da doğum günü değilse, ya onu da karıştırıyorsam![]()
Teşekkür ederim, tarhanam gelir gelmez yapacağım, başarılı olurum umarım. Hugocuk sana bir şey itiraf edeyim mi gülme ama ben bu topiğe ilk girdiğimde senin kullanıcı fotoğrafındaki bebeği Memoş sanıyordum :) Sonra bir baktım başka üyelerde de bu foto var "Aa Hugocuğun oğlunun fotosunu çalmışlar" dedimSonradan uyandım duruma, rezalet :)
tabi canım vereyim
bendeki tarhana beyaz tarhana kırmızı değil baharatsız yani
az suyla bir tatlı kaşığı tarhanayı kaynatıyorum zaten bir dakika sürmüyo az pişiriyorum bir öğünlük
lapa gibi oluyo yoğun kıvamlı çünkü sütte ekleneceği için zaten sıvılaşıyo
pişince içine suda bekletilmiş keçi peynirini rendeliyorum karıştırıyorum hemen eriyo o da içinde ardından sütümü ekliyorum karıştırıyorum
çok sıcakken eklemiyorum sütümü biraz ılıyınca ekliyorum
bugün ilkkez yaptım biraz fazlaca oldu sütü ekleyince 1 kaseye yakındı ama çok sevdi 1 kaseyi bitirdi
annem iki çeşit tahana yapmış oğlum için biri beyaz diğeri kırmızı tarhana
beyaz tarhanaya keçi sütüde ekleyebilirsin ama senin sütünden daha güzel besleyici olur tabiki
kırmızı tarhana yaptığımda et sulu yapıyorum buzluğa minik minik poşetlere et suyu koyuyorum sonra çıkarıp ekliyorum
buz kalıplarınada koyabilir dondurabilir ekleyebilirsin yiyeceklerine
onun dışında meyve pürelerinede ekliyorum anne sütünü bazen cicibebeyi yapıyorum sütle eziyorum
çorbalarına çok ekliyorum sebze çorbalarına özellikle aklına ne gilirse anne sütüyle verilir zaten
maşallah oğluna benim oğlum ek gıdaları 10 kaşıktan fazla yemiyor onu da oyunlarla anca ilerde problem yaşar mıyım acaba yada çok emiyorda tok ondan mı bilemedim hiç severek yemiyor![]()
Canım teşekkürler benim doğum günümdü
Burdan bile kutlayan çıktı
valla sevindirdin beni Allah da seni sevindirsin :)
berfincim nasılsın
minik nasıl
Gunaydinnnn.....
Merhaba canim dun gormemisim bugun gordum cok inceleyemiyorum bu yaramazla, iyiyiz tatlim bizim cadiyla gun nasil geciyor anlamiyorum, kizim desteksiz azda olsa oturmaya basladi isterse cok guzel oturuyor istemessede kendini yay gibi yapiyor kaskati oturtamiyorsun, emekleme henuz yok ama yuvarlana yuvarlana heryere gidiyor girip karistiriyor, yerleri yaliyor falan, seninki nasil emekleme vs varmi?