2012 Şubat Anneleri

ay kız hayır olsun bende hamile olduğumu gördüm rüyamda hem öyle böyle degil karnım davul gibiydi......bende kimse bilmesin istiyorum herkese kilo aldım falan diyorum...hayır olsun bi 5 sene kadar cocuk falan düşünmüyorum

ay kız hayır olsun bende hamile olduğumu gördüm rüyamda hem öyle böyle degil karnım davul gibiydi......bende kimse bilmesin istiyorum herkese kilo aldım falan diyorum...hayır olsun bi 5 sene kadar cocuk falan düşünmüyorum

hayır olsun canım ben hiiiiçççççççççççççç düşünmüyorum

iyi aksamlar kızlar..dün sağlık ocagnda kontrolümz vardı kızım 74cm 9500gr olmus:nazar: neyse orda normal fln dediler.. sonra dönüşte gördüğüm birkaç kşiye söyledm ''aaa zayıf degılmı az sankı dediler'' nasıl canım sıkıldı şöyle söyleyenleri yanı boş konuşanları boğmaaak istiyorum hayır sıze neee kardesim cocuk sağlıklı haraketli cok kıloyu napayım ben halımızden memnunum valla...kii benım kızım 3kg dogdu minicikti bu hali bence cok güzell:emir_bebek::nazar:

kilosuda boyuda maşallah canım artık etrafı takmıyorum ben sende takma bence salla gitsin

Buke neden bu kadar kilolarını dert ettin sen zaten sezeryanla doğum yaptın hemen kiloların gitmesini bekleme bir sürü sıkıntı yaşadın doğumdan sonra hepsi zaten sebep şeyler sürekli emzir azcıkta sevdiğin şeyleri bırakırsan gider o kilocuklar sana kilo yakışıyo ama tatlı kabak gibisin zaten kızkende çok dal gibi değilmişin düğün fotolarına bakmıştım boş yere kafaya takma kilolarım varken bende ne deseler alınıyordum sen gibi amannn hiç takma valla ama yemeyide kes tabi mesela geç saatte yemek yemeyi kesmekle başla faydasını göreceksin...cnm arkadaşım

bilmiyorum galiba kilolar kalır diye korkuyorum kız o düğün fotolarında 55-56 kgdım ben boyumda 1.70 gözün mü yanıldı acaba :31: zaten geçmişte kaldı o haller :ssz:

Yaa kızlar ben gibi olan varmı bilmiyorum ama biz eşimle doğum yaptığımdan beri birkez bile yakınlaşmadık hayır bi sorun yok aramızda ama o işinden ben bebekle ilgilenmekten aklımıza cinsellik gelmiyo korkuyorum bu sorun haline dönüşmesin hala canın acır dikişlerin geçtimiki diyor geçti çoktan diyorum napcam valla bilemedim psikolojik sanırsam...ohhhh hamile kalma korkum yok ama buda başka sorun yani...:)etkilendimi acaba normal doğum yaptığım için...demek doğumda yanımda olsaydı nolurdu kimbilir:1:

bence çoğumuz yaşıyoruz o problemleri normal doğumda çabuk iyileşiyosun bide sezeryan dikişi korkusu yaşayan erkekleri düşün hepsi bi garip valla

kızlarrr kızımın hastalığı tavan yaptı.1 aydır tıkalı olan burnu nihayet açıldı şimdide hiççç durmadan akıyor.çeşme gibi valla
sile sile kızardı yavrumun burnu.yanında öksürük hapşırık ne ararsanız var.doktor antibiyotik verdi malesef.3gün kullanıcaz.
ama daha mideye inemeden kusuyor ilacı napcam hiçç bilmiyorum.havalar soğudu.altına kat kat battaniye serip öyle koyuyorum yere ama yinede soğuk.allahtan henüz ilerleyemiyor.her işte bi hayır varmış valla.emekleyemiyor diye üzülüyodum.gecede terli terli kaldırıp emziriyorum hep ondan hasta oluyor aslında.
dün aile hekimi muayene ederken aaaa bunun dişleri geç kalmış şimdiye kadar 6 tane olması gerekliydi dedi:53::53:bizde henüz 2 tane
Allahtan sizleri biliyorumda takmadım kafaya yoksa dert eder dururdum..
bazen her doktoroda güvenmemek gerekiyor sanırım
yemek yemek istemediği için bünyesi zayıf düşüyor vitamin verdi doktor içinde her çeşit vitamin var ii bişeymiş sanırım
umarım faydası dokunur

arkadaşlar sizinkilerde artık kalkıp oturuyo değiilmi
mehmet sürekli kalkıp oturuyo düşecek diye sürekli etrafını puflrla çeviriyorum
birde yere ellerini dayayıp kalkıyo ayağa ama tamamen değil bugün sürekli bunları yaptı
ve malesefki ilk kelimesi baba oldu
eşime baba dedi çok net şekilde
bir kez görünce dedi bidaha demedi
eşim pek gururlu ilk kelimesi baba diye şişinip duruyo

benimkide kalkıyor oturur pozisyona geliyor ama tek eliyle hala yerden destek alıyor.tam doğrulamıyor yani:1:
yüzüstündeyken ayakğa kalkmaya çalışıyor ama beceremiyor
şimdilerde yavaş yavaş emeklemeyi deniyor ama çok hevessiz hemen vazgeçiyor ağlayıveriyor hemen tembel
:1:bakalım ne zaman başaracak

kızlarrr kızımın hastalığı tavan yaptı.1 aydır tıkalı olan burnu nihayet açıldı şimdide hiççç durmadan akıyor.çeşme gibi valla
sile sile kızardı yavrumun burnu.yanında öksürük hapşırık ne ararsanız var.doktor antibiyotik verdi malesef.3gün kullanıcaz.
ama daha mideye inemeden kusuyor ilacı napcam hiçç bilmiyorum.havalar soğudu.altına kat kat battaniye serip öyle koyuyorum yere ama yinede soğuk.allahtan henüz ilerleyemiyor.her işte bi hayır varmış valla.emekleyemiyor diye üzülüyodum.gecede terli terli kaldırıp emziriyorum hep ondan hasta oluyor aslında.
dün aile hekimi muayene ederken aaaa bunun dişleri geç kalmış şimdiye kadar 6 tane olması gerekliydi dedi:53::53:bizde henüz 2 tane
Allahtan sizleri biliyorumda takmadım kafaya yoksa dert eder dururdum..
bazen her doktoroda güvenmemek gerekiyor sanırım
yemek yemek istemediği için bünyesi zayıf düşüyor vitamin verdi doktor içinde her çeşit vitamin var ii bişeymiş sanırım
umarım faydası dokunur

daha dişi çıkmayanlar var bazı drlar ne kadar tekdüzen konuşuyolar hani her bebek bir olmazdı bizimde 2 dişimiz var saçmalamış bencede.. geçmiş olsun bu arada ödüm patlıyor hasta olacak diye

ben rejim işini bıraktım şu emzirme işi bitsin öyle başlıcam
yemediğimde karnım tam doymadığında sütüm olmuyor buna eminim artık
55 kiloydum şuan 59 kiloyum bi 4 kilo fazlam var oda kalsın
aslında belim falan çok kalınlaştı ama napıyım biraz daha beklicem
şimdilik yiyorum valla
bırakın zayıflamayı kilo almasam iiyidir

daha dişi çıkmayanlar var bazı drlar ne kadar tekdüzen konuşuyolar hani her bebek bir olmazdı bizimde 2 dişimiz var saçmalamış bencede.. geçmiş olsun bu arada ödüm patlıyor hasta olacak diye

sağol buklecim çok zor oluyor aman hasta olmasınlar
gecemiz gündümüz belli değil bizim valla:(((
işte doktorlar biraz enterasan olabiliyor malesef
ben bu forumu o yüzden çok seviyorum hem eğleniyorum hem kızımın aydaşlarını takip edebiliyorum hem sıkıntımı paylaşabiliyorum hemde öğreniyorum
o yüzden takmadım doktoru zaten

sağol buklecim çok zor oluyor aman hasta olmasınlar
gecemiz gündümüz belli değil bizim valla:(((
işte doktorlar biraz enterasan olabiliyor malesef
ben bu forumu o yüzden çok seviyorum hem eğleniyorum hem kızımın aydaşlarını takip edebiliyorum hem sıkıntımı paylaşabiliyorum hemde öğreniyorum
o yüzden takmadım doktoru zaten

bizde hiç diş yok daha
üstelik bir yaşında bile dişi olmayan bebekler olabiliyomuş
diş olayını bende hiç takmıyorum açıkçası
bebeğimin gelişimi geri bile olsa takmam açıkçası
benim bebeğim süper bebek değilki bazı yönleri zayıf bazı yönleri ileri olabilir hiç önemli değil
sağlığı yerinde olsun yeter
dokuz ay karnımda taşıdım neler çektim kolay değil bu güzelliğin bedelini ödemek
benim bebişim kıymetli onun bunun dediğine hiç bakmam

bizim eski mahallede yusuf diye bir çocuk vardı üç dört yaşlarında
fakat yaşıtlarına göre konuşma güçlüğü çekiyodu
birazda safçaydı
mahalledeki tüm çocuklar onla alay ederdi salak diye hatta biz bile :30:
seneler geçti o saf çocuk şimdi tıp okuyomuş
bunu duyduğumdan beridir hiçbir çocuğa yorum yapmıyorum

bizde hiç diş yok daha
üstelik bir yaşında bile dişi olmayan bebekler olabiliyomuş
diş olayını bende hiç takmıyorum açıkçası
bebeğimin gelişimi geri bile olsa takmam açıkçası
benim bebeğim süper bebek değilki bazı yönleri zayıf bazı yönleri ileri olabilir hiç önemli değil
sağlığı yerinde olsun yeter
dokuz ay karnımda taşıdım neler çektim kolay değil bu güzelliğin bedelini ödemek
benim bebişim kıymetli onun bunun dediğine hiç bakmam

aynen canım
ne güzel söylemişsin
benim bebeğim kıymetli ayrıca süper bebekde değil
hem Allahıma çok şükür sağlıkları yerinde
ne kadar zor hastalıklara sahip bebekler var
bu yüzden ne kadar şükretsek az
en önemlisi sağlık Allah herkese tüm bebeklere sağlık versin gerisi boş

aynen canım
ne güzel söylemişsin
benim bebeğim kıymetli ayrıca süper bebekde değil
hem Allahıma çok şükür sağlıkları yerinde
ne kadar zor hastalıklara sahip bebekler var
bu yüzden ne kadar şükretsek az
en önemlisi sağlık Allah herkese tüm bebeklere sağlık versin gerisi boş

evet yaa binkere şükretmek lazım sağsalim doğdu hayatta yanımızda
bu sitede okumuştum çok etkilendim doğumda bebek ölüyo kadın ölümden dönüyo rahmi parçalanmış alınmış ve bidaha asla bebeği olmayacakmış
yaşasaymıştı oğlu olacakmıştı nasıl anlatmış kadın hikayesini ne acı yarabbim
kaybettiği oğlunamı bidaha bebeğinin olmayışınamı
mesela mehmet insan yanında çekimserdir hiç ses etmez görmemezlikten gelir böyle görünce elti devamlı benim bebeklerim şöyleydi benimkielr böyleydi süper zekaydı dokuz aylıkken dans edip oynarlardı hiç böyle değillerdi dedi durdu oğlum resmen gerizekalı yerine kondu üzüldüm ama sonrada düşündüm öyle bile olsa nolcakki hiçbişey
dünyada süper zekalı otizmli insanlar yokmu nasanın bile peşinden koştuğu
benim için çocuğum sağlıklı olsun huzurlu mutlu olsun en önemliside allaha olan kulluk vazifelerini layıkıyla yerine getirsin gerisi teferruat
önemli olan ahiyet hayatı burası yalan dünya

slm kızlar nasılsınınz..çok uzun zaman oldu giremedim foruma,ara ara takip ettiğim oldu ama yazamadım hiç.
az önce şöyle bi göz attımda kilo ,diş muhabbeti olmuş.

benim 4 kilom kaldı.55 oolmama lazım ,59 um.1-2 aydır daha hızlı vermeye başladım.daha doğrusu umut emeklediğinden beri diyeyim.
bizim 4 üstten 2 alttan toplam 6 dişimiz çıktı.6.cı yeni patladı.ama geç çıkan diş daha sağlam olur diyenler oluyor etraftan!dişleri henüz çıkmayanlar sevinsin bence!

daha neler var neler yok,şimdi tekrar bi göz atıyım.

en son 7.ayımızda doktor kontrolüne gitmiştik,bu ay gitmedik.9.ayımıza girince götürmeyi düşünüyorum.

hepsi burada.com dan yürüteç almıştık henüz gelmedi,zararlı diyorlar ama en azından işimi gücümü yemeğimi yapana kadar azıcık oyalansın.mama sandelyemizi hiç jullanamıyoruz biz.oturtunca krize giriyior oğlum,hiç istemiyor.yemeğimizi bile yerde peşinden gide gide yediriyorum.
özlemişim sizleri.
geçenlerde kan değerlerimde bi sorun olmuştu yazmıştım ya,geçenlerde özel muayenesi olan bi dahiliye doktoruna gittim,çok şükür lokositlerim yükselmiş biraz.bişeyin yok,turp gibisin dedi.çok şükür allahıma..çok üzülmüştüm.özel hastanedeki doktor beni çok korkutmuştu.

evet yaa binkere şükretmek lazım sağsalim doğdu hayatta yanımızda
bu sitede okumuştum çok etkilendim doğumda bebek ölüyo kadın ölümden dönüyo rahmi parçalanmış alınmış ve bidaha asla bebeği olmayacakmış
yaşasaymıştı oğlu olacakmıştı nasıl anlatmış kadın hikayesini ne acı yarabbim
kaybettiği oğlunamı bidaha bebeğinin olmayışınamı
mesela mehmet insan yanında çekimserdir hiç ses etmez görmemezlikten gelir böyle görünce elti devamlı benim bebeklerim şöyleydi benimkielr böyleydi süper zekaydı dokuz aylıkken dans edip oynarlardı hiç böyle değillerdi dedi durdu oğlum resmen gerizekalı yerine kondu üzüldüm ama sonrada düşündüm öyle bile olsa nolcakki hiçbişey
dünyada süper zekalı otizmli insanlar yokmu nasanın bile peşinden koştuğu
benim için çocuğum sağlıklı olsun huzurlu mutlu olsun en önemliside allaha olan kulluk vazifelerini layıkıyla yerine getirsin gerisi teferruat
önemli olan ahiyet hayatı burası yalan dünya

canım benim bebeğimde ayın!başka bi insanın yada insanların yanında nasıl anlatsam böyle bi mesafeli durur.çekiniyormu,korkuyormu bilmiyorum ama sakin duruyor,evde yaptıklarını yapmıyor nerdeyse.ama alıştığı zaman o kişiye yada kişilere ozaman başlıyor gösterilerine:))
sağlıklı olsunlarda..

az önce geçmişi okurken gördüm alıntı yapmayı unutmuşum:

oğlumda illaki kucağımda yatarak yüzü göğsümle kolum arasında biyere gelecek o şekilde uykuya dalıyor.nekadar çok uykusu olursa olsun illakii kucağımda dalamak istiyor.yatağına yatırıyım orda dalsın diyorum yok mümkünatı yok uyumaz ama daha kucağıma yatırdığım an dalar,gözleri gider hemen:))

sanırım anneciğinin kokusunu istiyor yavrum..
geceleride 5-6 kere uyanmalarımız devam.:((

yine geçmişten alıntı yapmadan yazdım ama bende bişeyler ilave ediyim dedim,geçenlerde konuşulmuş:

oğlum gel gel yapıor,
bay bay yapmıyor henüz.
fış fış kayıkçı yı oynuyor ben söyleyince,bazende bakıyorum yerde oturduğu yerde kendi yapıyor aklına gelince.

tapşini yaparak ellerini alkış yapar gibi yapıyor yeni öğrendi.

desteksiz uzun süredir oturuyordu,emeklerken durup oturur pozizyona geçiyor.
koltuklarda sıralıyor,tutunup ayağa kalkıyor.
allerini bırakmaya çalışıyor tek elini bırakıyordu bu aralar ikisinide bırakamaaya çalışıyor ama koltukta ayaktayken ,tamamen desteksiz değil.
anneyi öp diyorum yüzümü yalıyor,çenemi ısırıyor,yüzüme saldırıyor resmen,salya içinde bırakıyor beni.
henüz hiç baba meme mama demedi!hiç hece yok!!geç konuşucak galiba!
meme dedimde çok iyi biliyor memeyi,gülüüyor.))

6 diş var,
emekleyerek yüksek yerlerden poposunu kaldırarak diğer tarafa geçiyor.bazen barikat kuruyorum gelemesin diye ama aşıyor artık.

geçenlerde kapıdaki boncuklara tutunarak kalmkış,ççekmiş onları,üstten vidası çıkmış kopmuş onlarla beraber kafa üstü yere düştü.
kafasını çarptı çok ağladı.
aynı gün mutfak sandelyesine kalkmış,çekmiş kendine yine geri üstü betona düştü,sandelyede üzerine dişine,dişi kanadı.
çok ağladı yavrum.
eşime söylemedim.:(((

küçük çocuklara ve kedilere çok bayılıyor.
onun dışında kilo ve boyunu tam bilmiyorum.ara ara mezureyle boyunu ölçüüyorum ben ama bu aralar ölçmedim.

Benim oğlan da dışarda hiç gülmez. Millet gelir sevmeye bu hiç yüz vermez. Yabani biraz şimdilik anası gibi:52:

İki gündür emeklemeye başladı ama henüz acemi fıldır fıldır dönmüyor etrafta. Halınınbir ucundan bir ucuna gidiyor yoruluyor tosbik.:1:

Benim oğlan da dışarda hiç gülmez. Millet gelir sevmeye bu hiç yüz vermez. Yabani biraz şimdilik anası gibi:52:

İki gündür emeklemeye başladı ama henüz acemi fıldır fıldır dönmüyor etrafta. Halınınbir ucundan bir ucuna gidiyor yoruluyor tosbik.:1:

hadi gözünüz aydın.işin zorlaştı artık,yakında hızlanır,emeklediğinin dahada farkına varır..))

hadi gözünüz aydın.işin zorlaştı artık,yakında hızlanır,emeklediğinin dahada farkına varır..))

Emekleme konusunda biraz stres olmuştum. Çok erken desteksiz oturmaya başladı 6.ayı başında oturuyordu ama bu zaman kadar emekleme yerine hep poposunun üzerinde gitti biyerlere değişik bir stili vardı. Ben de emeklemiyecek heralde diye düşünüyordum. Ekimin başındaki doktor kontrolünde de doktoru aralıkta seni emekliyor ve sıralıyor olarak görücem bir de baba mama gibi birşeyler söylüyor olman lazım demişti. Ben de bizimki emeklemiyecek heralde demiştim doktora. Ama işte vakti gelince oluyor demekki. Her bebeğin farklı bir stili ve belirlediğibirzaman var bu tarz şeyler için. Sağlıklı olsunlarda gerisi boş.

Back
X