2012 Şubat Anneleri

bağırsak tembelliği geçmedi hala bağırsak düzenleyici kullanıyoruz ama geçmedi
dün yapmamıştı kakasını bugün huysuzdu akşam oldu baktım olacak gibi değil zeytinyağı içirdim
karşımda oturuyodu bişeyler yaptığı belliydi
aman allahım nasıl yaptı nasıl oldu anlamadım sırtına çıkmış çıtçıtlı bodysi batmış tulumuda öyle
direk çöpe gitti ikiside temizlenecek gibi değildi
kendinden büyük çıkartmış yaramaz
aldım götürdüm duşa soktum vücudunu yıkadım
yarın doktorunu arıcam hala geçmedi

hugocuk sana bişey danısacam...şimdi benm oğlumun günlük neler yedigini bi anlatıyım sana...öglen 11-12 gibi kahvaltı yapabiliyoruz biz..kahvaltıda yumurta sarısı...krem peynir...cicibebeli yogurt ve pekmez yiyo...bazen aksama dogru bi çorba yapıyorum...tarhana ..şehriye...tavuk suyu varsa içine ekmek dogruyorum..mercimek yapıyorum içine havuç patates falan katıyorum...onun dısında akşamlarıda ne yaparsam onlardan ezerek veriyorum genelde saat 6-7 gibi...hergün mutlaka pilav yapıorum zaten yanınada etli sulu bişey yaparım..ondan sonra mevye veriyorum bazen püre yapıyorum bazen mandalin falan eline veriyorum kendi yiyo...ama vitamın surubunu vermeyi hep unutuyorum...en iyi telefona alarm kurmak lazım....nasıl sence günlük yemekleri daha neler yapabilirim

temel besin gruplarını alıyo başka bişeye gerek yok bence
sebze meyve et yoğurt yiyo
ama pilavda filan tuz yok değilmi 1 yaşına kadar tuz bebeklerin böbreklerine yük diyorlar

tuz ben kendimize yaparkende cok az kullanıyorum zaten...o kadarının bi zararı olacagını zannetmiyorum...benimkide yerken ögürüyo kusacak gibi ama cıkarmıyo hiç eveleye geveleye yutuyo...yumurta sarısı normalde sade olarak biz bile yesek yutarken bogazı sıvazlar...bazen bişey yerken boğaza yapışır gibi olur ya ...bebeklerde de yumurta öyle oluyo heralde...mertte yerken yutmakta zorlanıyo hemen su veriyorm öyle yutuyo ancak...pilav...tel şehriye corbasını falan rahat yiyebiliyo...çiğnemeyide biliyo yerken agzı cok komik oluyo dişi olmayan yaslı nineler gibi

bağırsak tembelliği geçmedi hala bağırsak düzenleyici kullanıyoruz ama geçmedi
dün yapmamıştı kakasını bugün huysuzdu akşam oldu baktım olacak gibi değil zeytinyağı içirdim
karşımda oturuyodu bişeyler yaptığı belliydi
aman allahım nasıl yaptı nasıl oldu anlamadım sırtına çıkmış çıtçıtlı bodysi batmış tulumuda öyle
direk çöpe gitti ikiside temizlenecek gibi değildi
kendinden büyük çıkartmış yaramaz
aldım götürdüm duşa soktum vücudunu yıkadım
yarın doktorunu arıcam hala geçmedi

demir ilacı verirken benim oğlan o kadar zor yapardı ki gözümün içine bakar, ağlar ıkına ıkına bağırarak s.çardı.
babası senin gibi derdi : oğlum kendinden büyük mü çıkartacaksın ne bu kadar zorlanıyorsun
demiri alırken keçi b.ku gibiydi.
ben demir vermiyorum, çok az süre verdim. ama vermek istiyorum aslında ama o kadar zorlanıyor ki.

buklecim senin bir patates yemeği tarifin vardı. facede yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam
fırında kremalıydı galiba
bi yazar mısın tekrar
deneyeceğim

demir ilacı verirken benim oğlan o kadar zor yapardı ki gözümün içine bakar, ağlar ıkına ıkına bağırarak s.çardı.
babası senin gibi derdi : oğlum kendinden büyük mü çıkartacaksın ne bu kadar zorlanıyorsun
demiri alırken keçi b.ku gibiydi.
ben demir vermiyorum, çok az süre verdim. ama vermek istiyorum aslında ama o kadar zorlanıyor ki.

sonuç bizim gibi olmasında
canım eşinin uzmanlık alanı ne

tuz ben kendimize yaparkende cok az kullanıyorum zaten...o kadarının bi zararı olacagını zannetmiyorum...benimkide yerken ögürüyo kusacak gibi ama cıkarmıyo hiç eveleye geveleye yutuyo...yumurta sarısı normalde sade olarak biz bile yesek yutarken bogazı sıvazlar...bazen bişey yerken boğaza yapışır gibi olur ya ...bebeklerde de yumurta öyle oluyo heralde...mertte yerken yutmakta zorlanıyo hemen su veriyorm öyle yutuyo ancak...pilav...tel şehriye corbasını falan rahat yiyebiliyo...çiğnemeyide biliyo yerken agzı cok komik oluyo dişi olmayan yaslı nineler gibi

bizimkide çiğnemeyi biliyo bigün bi baktım çiğneyip duruyo :1:
öğürme yok bizde yumurta hariç
ama zorlamıyorum vermiyorum yumurta

Günaydın herkse diyeceksinizki ne erken kalkmış sabah namazına uyanmıştım geldim bi bakayım size dedim kimse yok havalar iyice bozdu bayramda inş oğlanı samsunda hasta etmem bizim adamın inadına kuzum inş hasta olmadan döner.ne kadar kazak v.s varsa aldım yanıma.ilaçlarınıda tabi.zaten orda çok mecbur kalmadıkça yıkama dedi annem hasta olur dedi hazırlık içindeyim bende bu ara offf şimdidn yoruldum orda napcm bakalım

Günaydın herkese, oğlumun ilk dişi çıkıyor. Gece çok mızmızlandı, kucağımda uyukladı hep. Ateşi 38, ince giydirdim. Sizinkiler diş çıkarmıştı ateş 38i geçiyor mu? Keyfi şimdi iyi, sütünü de içti ama bu ateş canımı sıkıyor.

Günaydın herkese, oğlumun ilk dişi çıkıyor. Gece çok mızmızlandı, kucağımda uyukladı hep. Ateşi 38, ince giydirdim. Sizinkiler diş çıkarmıştı ateş 38i geçiyor mu? Keyfi şimdi iyi, sütünü de içti ama bu ateş canımı sıkıyor.

bizim ateş yapmadan çıkmıştı sadece huysuzlanmıştı o kadar sizde kolay atlatırsınız inş

buklecim senin bir patates yemeği tarifin vardı. facede yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam
fırında kremalıydı galiba
bi yazar mısın tekrar
deneyeceğim

fırın tepsisini yağla
4-5 orta boy patatesi halka halka ince olmayacak şekilde doğra ve muntazam şekilde tepsine diz
başka bi kapta 1.5su bardağı süt
1 paket krema
1 tane et bulyonu karıştır ve pateteslerin üzerine dök
fırına sür 30dk hazır
sıcak servis yapmak içinde indirmeden önce kaşar dilimle üzerine ve 5dk daha beklet
afiyet olsun

Son düzenleme:
Günaydın herkse diyeceksinizki ne erken kalkmış sabah namazına uyanmıştım geldim bi bakayım size dedim kimse yok havalar iyice bozdu bayramda inş oğlanı samsunda hasta etmem bizim adamın inadına kuzum inş hasta olmadan döner.ne kadar kazak v.s varsa aldım yanıma.ilaçlarınıda tabi.zaten orda çok mecbur kalmadıkça yıkama dedi annem hasta olur dedi hazırlık içindeyim bende bu ara offf şimdidn yoruldum orda napcm bakalım

tatlım bizim gibi olsan ne yapacaksın burnunun dibi
bu seneye kadar her arefe günü eşimi arayıp benim gelinim yokmu neden gelmiyo derdi
inanırmısın evelsi yıl temizlik yapıyorum eşim aradı bayramda bize kimse gelmiyo sen anneme git yapma temizlilk dedi
yarım bıraktım giyindim gittim tüm gün oturmadım herkesi çağırmış başına toplamış açmış mekke medineyi izliyo son ses
hacıya gitmek istiyo yakınır durur gönderenim yok gitsemde oralarda ölsem diye
ertesi gün zaten kurban kesiliyo onla uğraş kendi el sürmez ve herkesi kurban eti yemeye çağırır
bu arada kurban bizim ama kendinin gibi sahiplenir
geçen sene kesemicektik kardeşini aramış fitlemiş o da eşimi aradı eviniz yeriniz var çocuk olcak kurban kesin dedi
inanırmısın borçla kurban kestik maaşından avans çektik kestik
birde diyo iyiyi kesmisiz yoksa bana kurbansız bayram çok kocayaktı diyo utanmadan sanki kendi kesiyo
sen senede bir gideceksin üm gün iş yapsan yinede zor gelmez zaten bidaha ne zaman gideceksin belli değil
onlar şimdi ilkkez göreceklerya kucaklarından düşmez artık sende rahat rahat iş yaparsın
bu arada ben artık gitmiyorum bir işe elimi sürmüyorum çünkü hamileyken son günüme kaadar ev işimi yaptım ettim bikerede demediki ihtiyacın varmı temizlikçiye diye
kendide ayda iki kere kadın tuttu
doğum oldu hazırlıksızdık üç haftam vardı son hafta temizlikçi tutacaktık erken gelince çocuk
hazırlıksız olduk koşa koşa gittik hastaneye yatağımız bile kaldı aniden doğum başladı evde sancı hemen geldi
eve geldikte ev topladık annemle o da geldi evime gideyimde temizlikçim gelsin ev temizletcem dedi
güya bizim evi temizlemiş viledayla halının altına ittirmiş hepsini
dağıttı gitti heryeri toplucam diye
tencerem fırının içinden çıktı ara ara canımız çıktıydı
o zamandan kalbim kırık
dört sene her hafta sildim süpürdüm evini daha beyenmez burun kıvırır daha çok bekler
iki dakikada silip süpürdüğüm evi darmadağan ederdi
yapmaya gücü yoktu sormadı bile ihtiyacın varmı diye

yerim ben o tubikiyi :1:
canım diş ateş yapar dedi doktorum arkadaşımında yaptı ama 38 i geçmez dedi

bizim ateş yapmadan çıkmıştı sadece huysuzlanmıştı o kadar sizde kolay atlatırsınız inş

fırın tepsisini yağla
4-5 orta boy patatesi halka halka ince olmayacak şekilde doğra ve muntazam şekilde tepsine diz
başka bi kapta 1.5su bardağı süt
1 paket krema
1 tane et bulyonu karıştır ve pateteslerin üzerine dök
fırına sür 30dk hazır
sıcak servis yapmak içinde indirmeden önce kaşar dilimle üzerine ve 5dk daha beklet
afiyet olsun

buklee graten yanii :52: :52: :52: :52: :52: :52:

Valla yedl sebzeleri ben sevmedim tatsız tuzsuz ama evde yapma şanssım yok robotum yok robot zaten vitaminlerini öldürüyormuş gerçi hazırlar nasıl yapılıyo onuda bilmiyoruz ama kendim yapsam pütürlü kalırlar onuda zor yer deli ederdi

ya kızlar ben oğluma dursun evde diye 4+ olan primadan almıştım 4 numaranın bi büyüğü arasında hiç fark yok 4 numarayla aynı nasıl büyük anlamadım.58 taneye 4+ ilerde alacağıma o parayı vereceğime bende 66 lı 4 numarayla devam ederim aynı ebatı:26:

O iğrenç kokulu hazır sebze pürelerini benim kızım da çok beğeniyor, ben de zorunlu kalınca dışarıda filan onlardan veriyorum. Ama evdeyken hep kendim yapıyorum. Robota da ihtiyacın yok canım, bugüne kadar hiç kullanmadım bebeğin yemekleri için. Suda haşlayıp çatalla ezsen de oluyor, çok da rahat yiyor benim kızım. Sen de vaktin varken hazır yedirmek yerine çatalla ezerek dene bence.

selam minnoşlarr :9:
dün akşam 10 gibi aptamilin gece olanından yedirdim
çok şükür gece acıkıp bağırmadı
bikere kalktı o da çok aç değildi zaten meme verdim oynadı ısırdı emdi
huysuz değildi çok şükür
gece rahat bi uyku uyudum bir kez uyandı
biyandan bayram temizliği biyandan yemek biyandan memiktoo :27:
akşam eşim gelince memiktoya bakıcak bende diğer odaları temizlicem son günde oturma odamı temizlerim tamamdır
tek gözümde büyüyen perdeler yıkanıcak bakalım memoşla nasıl yapıcam

hava buz burda kış geldi mont giyiyo insanlar sokaklarda
iyiyi memiktoya kışlık bere almışım geçen gün bianda soğudu hava
beresinde bir ile dokuz yaş yazıyo ama memiktoyada oldu kafası kocaman heraldee :1:
normalde hiç giydirmez kafasına bere filan çok ağlar fırlatır atar ama bunun içi çok yumuşak ondan heralde gıkı çıkmadı giydirince
önce giyerken istemedi giyincede gülmeye başladıı
bitanede tavşan kulaklı beresi var onuda sevmiyodu ama tavşan kulaklarıyla oynuyo ondan sorun çıkartmıyo

normal canım benimki...38.8 i bulmuştu...ateş düşürücü verdim ılık banyo yaptırdım sirkeli suyla sildim ince giydirdim falan anca düştü

Back
X