ihmal ediyosun bizi
kontrolunuz güzel geçmiş çok sevindim canım
anlamadığım dolma nasıl dolma
normal yaptığımız biber dolmasımı salçalı yağlı tuzlu bildiğimiz dolmamı
sağol hugocuk bildiğimiz biber dolması pirinçli işte ondan ezip verebilirmişiz.yağı zeytinyağı koyabiliriz salçayı da domatesten yaparız azcık salça atarız tuzu da az koyarız.işte bebeklere dolma :) (ben böyle yapıyorum normalde)
birde doktora dedim ki tarhana ve yoğurt çorbası verbilir miyim diye doktor da içinde mutlaka sebze olmalı dedi.tek başına bu çorbaların anlamı olmaz ve bağırsaklara yüklenmemek gerekiyor herşey in zamanı var alıştıra alıştıra dedi.
birde önümüzdeki ay muhallebiye de geçecekmişiz.sağolsun doktorum iyi iki bebeğe tek fiyat alıyor ve çok ilgileniyor.tariflerini de yazıyor.yine ben yazarım nasıl olacağını.
selam hatunlar...
melittacım iyiyim canım. ben de kayınvalidemlerdeyim perşembeden beri. kızımın ateşi bir çıkıyor, bir düşüyor dünden beri. onun dışında bir sıkıntımız yok şükür Allah'a. sen de, yavru kuşların da iyisinizdir inşallah.
nasılsınız arkadaşlar? hasta olan minnoşlara Allah acil şifa versin.
benim_olan sana da hayırlı yolculuklar canım, kazasız belasız, hastalıksız gider gelirsiniz inşallah.
ben ömer'e bugün kuru fasulye vereyim dedim. haşlanmış kuru fasulyenin teeeek tek kabuklarını ayıkladım. suda domates ve yağ ile tekrar haşladım. çatalla ezdim. bu kadar uğraşıma üç kaşık zor yedirdim

sonra da geleneksel çorbamız olan tarhana çorbası yaptım
geçmiş olsun cat lover şimdi herkes hastalıktan kırlıyor.çok şükür benim bebekler olmadı ama salgın olduğu için belki olabilirler.tedirginim bende.kime ve nereye baksam hep hastalar .
önümüzdeki ay geçecekmişiz bizde baklalalra ama doktor yazacak tarifleri nasıl vereceğimi.
mrb kızlar bilmiyorum izliyomusunuz bugün merhaba hayatta cok dramatik seyler oldu yaaa..hastanede bebekler karsıyo..daha dogrusu birinin babası bebek hasta diye hastanede kimse görmenden degiştiriyo.. 9 ay sonra anlasılıyo bebeklerden biri hastalıgı ileryeince ....o hasta bebegede en fazla 5 sene yasar diyolar...sonra ailelere söylüyolar o sizin kızınız degil diye...bebegi hasta olupta degiştiren baba kabul etmiyo yanlışlık var diyo...düşünsenize bebegini hasta diye istemiyo ...sonra anneelere bebekleri birbirnize geri vereceksiniz diyolar ...o diye o benim bebegim vermem öteki diyo vermem....cok zor gercekten....hemen oğluma sarıldım bende veremezdim heralde
izledim o bölümü şaşırdım adam nasıl da ısrarcıydı.hiç insanın aklına gelir mi ya?ben hiç o diziyi izlemişimtim tesadüf o bölüme gelince dikkatimi çekti ve çok şaşırdım.
kızlar bebeklerinize aşağı yukarı ne kadar su veriyorsunuz
az önce ilk defa kızımın bezinde böyle kristalimsi şeffaf taneler buldum
susuz mu kaldı acaba:44:
aslında sürekli veriyorum ama yeterli değilmiki
aile hekimi 2 biberon demişti bi defasında

ama bana biraz abartılı gelmişti
zira benim kızımın o kadar içebilmesi mümkün değil
sizler ne kadar veriyosunuz???
nisanem ben bebeklerime içebildikleri kadar su veriyorum.kızım çok güzel su içiyor 120 cc içiyor maşallah ama oğlum içmiyor zorla içiyorum yada aç olduğunda içiriyorum.
evet susuz kalmış olabilir ama cam gibi olursa susuz kalmış demektir.ama lastik gibiyse bezden kaynaklanıyor.bana da komşum demişti.
benim bebeklerim hatırlarsanız 25 günlükken bağırsak enfeksiyonu geçirmişti ozaman hemşire su vermişti hastaneye yatırdıklasrında lıkır lıkır içmişlerdi.işte o zaman bana ders olmuştu.o günden beri veriyorum.onun öncesi doğduklarında ağızları pamukçuk olmasın diye her mamadan sonra çay kaşığı ile veriyordum.şimdi herkese bebeklerinize su verin diyorum.
kızlar selam
yarın kyınvalidemlere geçiyoruz
bayramın 1.günü akşamda ankaraya ailemin yanına gidiyoruz
malesef kayınvalidemlerde geçireceğim 1 geceye bile nasıl tahammül ederim bilemiyorum
zaten ne zaman gitsek denizde benim gerginliğimden uyumuyo orda ve ben daha çok geriliyorum
dua edinde benim için sıkıntısız sorunsuz geçsin ufffffffffff
buklee allah yardımcın olsun.aranızda sorun yoksa iyi de sonuçta eşin için katlanıcaksın annesi babası sonuçta ama sorun varsa kötü diken üstünde olur insan.
kızlar herkese çok çok çoookkk geçmişler olsun.
bizde hala iyileşemedik
hala özellikle sabahları uyanınca öksürüyor.
burnu hala çeşme gibi
o kadar ilaç içti banamısın demedi
off offff zor valla bu kışı bi geçirsek

(
yarın kayınvalideme gidicez köylerine
yayla sayılır epey yüksekte o yüzdende çok soğuk oluyor.
kız zaten hasta
bayramı orda geçircez.beni stres sardı iyice
inş bebeeğimi daha kötü etmeden döneriz
inşallah birşey olmaz sıkı giydir bebişin iyice kötü olmasın.ben hasta iken bebekler bir yere gitmek istemem.çok kötü bir durum

merhaba arkadaşlar kızım 9. aya hastalıkla girdi. hem boğaz enfeksiyonu hem de idrar yolları enfeksiyonu artı sürekli ne yese emse kusuyo ve de sürekli ateşleniyo

kusma ne kadar sürer ki acaba. çok üzülüyorum yavruma tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. birde antibiyotikten sanırım ishal oldu çözümü bilen var mı.
Tabi bu arada benim üstüm onun üstü halı koltuk her yer kusmuk olunca bayram temizliği yalan oldu.
geçmiş olsun.iyileşmeye başladığında kusması da geçer.ateşini kontrol altına al.antibiyotik işe yarar.
eğer ishal olduysa demek ki o antibiyotik grubu ishal yapıyor bebeğini.doktoruna hemen söyle başka bir antibiyotik versin.onun dışında milupa ve bebelac ın ishal önleyici mamalarından kullan.bende çok işe yaradı.doktorumuz yazmıştı bu mamayı.
bebeğinin canı sağolsun canım varsın kussun.benim halılar yere bebeklerim için serdiğim yorgan ve yastıklar çorba oldu hep pislendi bi de oğlum artık tutunarak kalkıyor ayağa uzunca bi sehpam var ona tutunp kalkarken içi çay olan su bardağını döktü.ama alah tan soğuktu.bugün yıkadım yırganı dışarı attım kurusun diye.
benimde eşim söylenir ama ben tınlamam yeter ki onlar oynasınlar dağıtsınlar canları sağolsun ama eşime sorsan ben pasaklı oldum önlem almalıyım dikkat etmeliyim ama çorbayı yedirirken kaşığı tutuyorlar birde çorbayı ağızlarına alıp daha sonra tükürüyorlar e ne yapayım o zaman dimi ama
Bakıyorum da beyboşların çoğu hasta. Sabah diş ateşi diye doktora götürdüm, yavrum grip de olmuş. İkisi üst üste gelince miniğime ağır gelmiş. Buhara girsin dedi doktor ama ne mümkün Ata sürekli ağladı hiç böyle yapmazdı gözleri kıpkırmızı oldu. Şurup ve burun serumu aldık eczaneden. Sürekli ateşini ölçüyorum 38.4 oldu en son. Yükselirse hastaneye götüreceğim, bu gece nöbetteyim başında, elimde derece

Ilık duş aldırdım, sirkeli su hazırladım bez koydum alnına çok ağladı yavrum. Doktor sıvı takviyesi yap demişti. Suya hiç hayır demeyen miniğim şimdi öyle dermansız ki ağzını açmıyor bile. Ada çayı, ıhlamur, papatya içirebilirsin dedi de ne mümkün. Off ya ilk hastalığı bu ve ben dağıldım. Hiç böyle kötü hissedebileceğimi düşünmemiştim, yürütecini gördüm koridorda ağlamaya başladım. Daha dün hıpır hıpır bana koşuyordu çiçek abbasım, nasıl böyle kötü oldu

Tanrı bebeklerimize üstesinden gelemeyeceği hastalık vermesin. Sağlıklı olsunlar hep.
durasella geçmiş olsun canım yaa rabbim hepinizin bebeğine şifalar versin inşallah.çok zor bir durum ben bebeklerim 25 günllükken bağırsak enfeksiyonundan hastane de yattık kafayı yicektim.birde doğumdan sonra ve ondan iki ay önce baya bi pskilojim bozulmuştu birde lohusalık sendromuna yakalanmıştım hala da aklım gidip geliyor gerçi psikolojim yerlerdeydi.doğum yaptıktan sonra 9 gün hastane de kaldık birde kaynana evinde doğum yapmıştım aptal gibi bebekleri bırakıp arkamam bakmadan kaçmak istemiştim.
rabbim sağlık versin bebeklerinize ve kimseye muhtaç etmesin inşallah