2012 Şubat Anneleri

mrb kızlar bende uzun zamandr ekmek veriyorum eline yumuşata yumuşata yiyo dişi cıkmadan elma..salatalık falan veriyodum eline ama şimdi kopartıyo kocaman boğazında kalır diye veremiyorum....

emeklme konusunda hiç emeklemek istemiyo..ama tek elinden tututp yürütüyorum onu cok seviyo

Benim minnoş da dişsiz
ebe gibi valla damaklar sertleşti ya dediğin gibi kparıyor damaklarıyla :))
Ben kucağıma alıp veriyorum eline
Koparttığı parçayı takip ediyorum küük mü büyük mü diye
Allah korusun hiçbir bebişin boğazına kaçmasın bişeyler çok fena

mrb kızlar bende uzun zamandr ekmek veriyorum eline yumuşata yumuşata yiyo dişi cıkmadan elma..salatalık falan veriyodum eline ama şimdi kopartıyo kocaman boğazında kalır diye veremiyorum....

emeklme konusunda hiç emeklemek istemiyo..ama tek elinden tututp yürütüyorum onu cok seviyo

bizimki bu ara arı gibi hiç durmuyo sebebide top
annemlerde top bulduk pembe renkli
evde devamlı onunla oynuyoruz beraber
ben atıyorum o da vuruyo
topa vurmak için sürekli bir çırpınma halinde çok komik :1:
ve kaçan topun peşinden gitme
peluş tiggeriylede güreşiyo sıpa
bu akşam yerlerde toparlanıp duruyodu tiggeriyle :1:

İyi geceler kızlar ben geldim sonunda hepinizi ve bebeklerinizi çok öpüyorum

canlar şuan yoldayım düzcedeyim 2 saate evdeyim inş oğlum köyde kimselerde durmadı bana bayramı zehir etti herkesi yabancıladı dönmeye yakın biraz amcasında ve kayınvalidemde durdu yani tam alışmak üzere iken dönüyoruz zaten 4 gün kaldık 7 gün kalsam ne olurdu bilinmez yolculuk sırasındada usluydu fakar uyanıp oynamak istediğinde kucağımızda olduğu için bacaklarımızı ağrıttı az değil artık 10 kilo kıyafetleriyle.bittim anlayacağınız.ama eşimin tarafınında gönlü oldu herkes oğlumu çok sevmek istedi o ağladı aman vermedi o başka gözleri renkli olduğu için kıskanç kıskanç bakanlarda oldu.tabi nazarda aldı.ama hasta olmadı çok şükür.köy yani samsun geceleri serindi onuda dikkat ederek hallettim yanımda yatırdım.yarın sevme sırası annemleerde tabi onları yabancılamıyor hep gördüğü için..

Hazelim bende köyde ekmek verdim eline elma erdim bi güzel yiyor evde işlerim bitsin pilavla yoğurtu deneyeceğim artık başlasın.köyde kıyafeti az havada soğuk yıkayamam diye kusar diye hiç deneme yapamadım ama evde yemek yedircem artık .. İşte böyle kızlar bebekle yolculukmu bi daha tövbe. Turşumu kışlık erzakımı hep getirdim o da başka iyi yanı.bir sürü çamaşır var yıkanacak sonra oğlanda banyo yapcak yarın çok işim var sizi çok öpüyorum işlerim bitsin gelcem gene...byyyyy şimdilik

Bana oğlumun tek avantajı köyde iş yapmama aman vermedi ara ara bi bulaşık yıkayabildim çünkü beni hep yanında istedi kimin kucağına versem beni görünce ağladı aldım bende inş bu huyu zamanla biter bide herşeyi ağlayarak isteme huyu çıktı vermedimi ağlıyo eltim alıştırma sakın bırak ağlasın yoksa çok çekersin dedi doğruda çarşıda pazarda ne isterse ağlar dedi bende ona dikkat etcem şimdi her dediği hemen olmayacak öyle.sizlerde dikkat edin yavaş yavaş bizi kullanma zamanları başladı bunların.ünyeye gittim gezdim çok güzeldi oralar ünyeli varmı burda bilmiyorum ama sahili falan bi harika orman yerleri piknik alanları çok güzeldi....

Mangal yaptık bütün sülalesi eşimin ordaydı oğlanla tabi hiç,bi tat alamadım zar zor yedim ama napalım bi bayram bir araya geldik..kaynanamla falan bi sorunum olmadı şükür oğluma altın taktılar...kısacası zor ama güzel bi bayramdı

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun :72: Bayraklar asıldı mı?
Bayramımız kutlu olsun
Ankara fena sanırım face de arkadaşar hep biber gazı yedik diye yazıp duruyorlar
Ben de kızımı alıp anıtkabire gidelim dedim doğan izin vermedi
minicik çocuk biber gazı falan yer naparız dedi mantıklı geldi
Şu saçmalığa bakar mısın
Hava süper güzel bi anıtkabire gidip Atamızı zyaret bile edemiyoruz :(

Yarın sabah ayvayı yedik
Saatler bir saat geri alındı ya bizim minnoşlar bi saat erken uyanacaklar :((
Eski saate kurulu biyolojik saatleri ne zaman düzene girer acaba

bu saat konusunda en çok madur olanlardan biri benim sanırım
kızım her sabah 7 de uyanır bugünde doğal olarak 7 de uyandı ama saat 6
neyse kalktık oturduk onunla napalım
o sorun değilde
hergün ben okuldan gelene kadar 1 saat fazladan aç kalacak ona üzülüyorum:50:
eski saate göre 1 buçukta evdeydim şimdi 2 buçuk olmuş oluyor
zaten oldum olası sinir olurum bu saat işine
yok ileri al yok geri al:47:
inş en kısa zamanda alışır bebişlerimiz
gerçi alıştıklarındada ileri alırız bu seferde saatleri:20:

Herkese merhaba, bayram bayram oda bitti, zaman su gibi akip geciyor bazen cocukla gunleri bile sasiriyorum, benim kizim emeklemeye basladigindan beri yaramazliklarida basladi bide tutunup kalkmaya yeni basladi tam kalkamiyoda dizlerinin ustunde duruyo oyuncaklari hic istemi hep kalksin istiyo bende is yaparken tek kurtaricim yurutec oluyor, bu arada kizim bayramda fazla sorun cikarmadi fazla gidicek yerde yok zaten 4-5 yer, 2 gun once alttan 1 disimizde patladi ilk disimiz nine degiliz artik:)

Herkese merhaba, bayram bayram oda bitti, zaman su gibi akip geciyor bazen cocukla gunleri bile sasiriyorum, benim kizim emeklemeye basladigindan beri yaramazliklarida basladi bide tutunup kalkmaya yeni basladi tam kalkamiyoda dizlerinin ustunde duruyo oyuncaklari hic istemi hep kalksin istiyo bende is yaparken tek kurtaricim yurutec oluyor, bu arada kizim bayramda fazla sorun cikarmadi fazla gidicek yerde yok zaten 4-5 yer, 2 gun once alttan 1 disimizde patladi ilk disimiz nine degiliz artik:)

sorma hemen geçiyor zaman bi bakmışım sabah bi bakmışım akşam.böyle böyle yaşlanıp gidiyoruz.dün gece de rüyamda gördüm 30 lu yaşları bitirmek üzereydim.aman rabbim nasıl da geçti zaman hiçbirşey anlamadım yaşlandım diyordum çok üzücüydü birde bende yaş kompleksi var doğum günü kutlamam ama bana hatırlarlar :52:

bayramlar birleşti ne güzel oldu
cumhuriyet bayramınız kutlu olsun:72:
bizde okulda kutladık bayramımızı geldik:46:

teşekür ederim nisaneemmmm seninde kutlu olsun bebeklerimizinde kutlu olsun.inşallah ileride anlicak yaşa geldiklerinde dini ve milli bayramlarımızı aşılamak istiyorum bunun içinde çizgi filmlerinden alıp izleteceğim .

Kızlar ne yapıyorsunuz? Biraz canım sıkkın. Buraya böyle şeyler yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Eşimin babasını hiç sevmiyorum, millet kaynanadan çeker ben tam tersi. Eşimin annesi melek gibi bir kadın. Ama babası yüksek egolu, bencil adamın teki. Sürekli hava atma derdinde, bayramda gittiğimizde; "Ben mirasımı hayır kurumuna bırakırım ya da ölmeden yerim, en güzeli kimseye zırnık bırakmamak." diyordu akrabalarına. Bu nasıl bir söylem, varsa öyle bir niyetin milletin yanında ne diye söylersin. Sanki oğlu ona bir şey yapmış. Onun bir lirasına ihtiyacımız yok çok şükür ama ben bu düşmanlığı anlayamıyorum. Sürekli beni eleştiriyor et yemememden tut da bebeği kucağa alıştırmama kadar. Hem de bunları eşim yokken söylüyor. Bayramda gittik ayağa bile kalkmadı yahu adam el öpmeye gelmedik mi köşesine kurulmuş, hoşgeldiniz bile demedi. Eşimi çok seviyorum, arada kalmasını istemiyorum ama sıkıldım bu adamın tatmin olmayan egosundan.

Kızlar ne yapıyorsunuz? Biraz canım sıkkın. Buraya böyle şeyler yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Eşimin babasını hiç sevmiyorum, millet kaynanadan çeker ben tam tersi. Eşimin annesi melek gibi bir kadın. Ama babası yüksek egolu, bencil adamın teki. Sürekli hava atma derdinde, bayramda gittiğimizde; "Ben mirasımı hayır kurumuna bırakırım ya da ölmeden yerim, en güzeli kimseye zırnık bırakmamak." diyordu akrabalarına. Bu nasıl bir söylem, varsa öyle bir niyetin milletin yanında ne diye söylersin. Sanki oğlu ona bir şey yapmış. Onun bir lirasına ihtiyacımız yok çok şükür ama ben bu düşmanlığı anlayamıyorum. Sürekli beni eleştiriyor et yemememden tut da bebeği kucağa alıştırmama kadar. Hem de bunları eşim yokken söylüyor. Bayramda gittik ayağa bile kalkmadı yahu adam el öpmeye gelmedik mi köşesine kurulmuş, hoşgeldiniz bile demedi. Eşimi çok seviyorum, arada kalmasını istemiyorum ama sıkıldım bu adamın tatmin olmayan egosundan.

el kızıyız böyle geldi bu laf böyle gider.niye bilmem.annem babam diye bağrına bas anandan babandan ayırt etme sonra gel gör ki içten içe fesatlık.anlamıyorum anlamak istemiyorum.çok üzülüyorum bu tür durumlara.

üzüldüm kayınvalidene.kayınpederden dolayı belki de melek gibidir ama sen birde içini oku bakalım.hiçbirşey göründüğü gibi değildir.suyun durgun akanından kork demişler

canım hiç tanımadığın insanlarla bişeyler paylaşmak hem daha kolay geliyor hemde ii geliyor
genelde kayınpederler gelinden taraf olurlarmış benim yok malesef ölmüş ama olmasını isterdim açıkcası
seninki tam tersiymiş
bu yaşlıları anlamak gerçekten zor
yaşlandıkça olgunlaşmak yerine çocuklaşıyorlar malesef
bazen düşünmüyor değilim acaba bizde böylemi olacağız diye
:44:

canım hiç tanımadığın insanlarla bişeyler paylaşmak hem daha kolay geliyor hemde ii geliyor
genelde kayınpederler gelinden taraf olurlarmış benim yok malesef ölmüş ama olmasını isterdim açıkcası
seninki tam tersiymiş
bu yaşlıları anlamak gerçekten zor
yaşlandıkça olgunlaşmak yerine çocuklaşıyorlar malesef
bazen düşünmüyor değilim acaba bizde böylemi olacağız diye
:44:

asla böyle olacağımı zannetmiyorum damadıma belki mesafeli olurum ama gelinim kızımdan farksız olacaktır.çünkü bende gelinim her derdinde koşacağım ama her zaman rahatsız etmeyeceğim.sinsilik yapmayacağım , kaynana olduğumu hatırlatmayacağım.

incinmedikten sonra incitmem hoş gerçi ben incinsem de incitmeyi beceremem.

herkes boşversin bence ben mesafe koyan gelinlere imrewniyorum.hele az etmeyenlere bayılıyorum.hak ediyorlarmış demek ki diyorum.uzaktan bakınca gerçekten acıyoruz ama birde gelinlerin çektiklerini düşünüyorum.tabi oğlun artık benim sen dış kapının dış mandalı diyen gelinler ayrı.

Maalesef mesafeli olduğum için bana bir türlü ısınamadı. Tamam kabul ediyorum ben de onun istediği gibi bir gelin değilim ne bileyim evlerine gidince bir bardak çay doldurmuşluğum yoktur kendisine. Ailem beni suya sabuna dokunmadan yetiştirdi, genç kızken de babama çayları hep annem koyardı. Belki onun alışkanlığı, belki de kayınbabamın evini kendi evim gibi göremedim ve kalkıp çayını doldurmadım. İlk evlendiğimde bana "Sana ailen bu yaşına kadar öğretmemiş olabilir ama bizim ailemizde öğrenirsin bu adetleri" demişti. Eşim ile ilk tartışmamızı da babasının bu sözü üzerinden yapmıştık. Kaç yaşında insanım benim kültürüm bu, ailemin beni yetiştirme tarzı bu. Bizim tartışmamızı duyunca babası, "Siz yeterki mutlu olun ben bu şehri terk etmeye hazırım." gibisinden acıtasyon yaptı, konu kapandı.

Sonra alttan alttan devam etti. Ben mesafe koydukça, yüz vermedikçe hep siz diye hitap ettikçe bana tavır almaya devam etti. Bir defasında komşularıyla otururken, eşim için düşündüğü bir kız varmış onu överek anlatmaya başladı. "Sözümü dinlemedi 35ime kadar evlenmicem dedi ama baktık 30a girmeden evlendi işte." dedi. Nasıl içime oturdu. Eşim yoktu o ortamda, o olsaydı söyleyemezdi bunları.

Doğum yaptığım günün ertesinde evime geldi. "Ne bu doğurmamış gibisin, şişmişsin iyice." dedi. Kadın, kadına söylese anlarım da. Bu nasıl bir söz, ben kilo almış bile olsam kayınbaba yüz göz olur mu geliniyle ya. Amacı ne anlamadım gitti.

Selam kızlar noldu canlar sıkılmış gene valla bişey diyemiyorum benim kaynana kayınpeder yaşını başını almışlar çocuktan istifade edebildiğim kadar hizmet yapmaya çalıştım

kızlar bugün bir yoruldumki anlatamam geldim eve çamaşırları attım makineye renkli bi dünya kirli vardı 2 makine açtım bavulları boşalttım sonra kıyafetleri yerleştirdim oğlanı yıkadım kahvaltı hazırladım getirdiğimiz bütün erzağı yerleştirdim kaynanam bir sürü mısır unu vermiş çok fazla nasıl saklayacağım bilmiyorum onu eledim annem tuzla karıştır biraz bişey olmaz dedi yarın onu yapacağım buzluğum doldu fasulye haşlamış bir sürü , tereyağ aldım çökelek reçeller konerve kompostolar getirdim onlarıda yerleştirdim yarında pazara gitcem buranın pazarı var..akşama işim anca bitti gibi yarında beyazları yıkarım yağmur olmaz ise.:23:

Esad eve geldik anladı rahat etti yattı çocuk oysa samsuna gittiğimizde çok ağlamıştı hiç durmamıştı o kadar insanın içinde bunaldı çocuk...insanın kendi evi gibisi yok.. Bende uyudum bugün biraz ama fazlasını geceye sakladım..bi hava almış oldum ama keşke oğlumda rahat olabilseydi allahtan hasta olmadı hamd olsun geldik sağ sağlim :15:

selam millet
bugün fırtna koptu burda ağaçlar söküldü çatılar uçtu
eşim izinliydi memiktonun bağırsak tembelliği devam ediyodu doktoru aradık muayeneye çağırdı
o fırtınada aldık götürdük
çok sevindi memoş dışarı çıktım diye
düzeleceğini söyledi doktor ve kefir içirmemi söyledi
zaten yapıyodu kefir
faydalıdır dedi
inek sütüne alerjisi var yoğurt yedirdiğimde kusuyo dedim
dene az ver bakalım kusarsa verme kusmazsa verirsin dedi
ve kabızlıktan ötürü poposunda yara oluşmuş merhem verdi dediki acıyodur poposu o yüzden yapmak istemiyodur canı yanıyodur bu da olabilir dedi
eve geldim iki merhemi karıştırıp sürdüm kulak çubuğuyla
sonra bir doldurmuş beline kadar hemen yıkadık
sonra mama içti tekrar yapmış
keyfi yerindeydi rahatladı sıpa

Back
X