2012 Şubat Anneleri

qiza merhaba canım, çok geçmiş olsun
dün akşam oğlumu dr. kontrolüne götürdük hastanede bir sürü çocuk vardı kusma ve ateş şikayetiyle gelen, salgın varmış, dikkat etmek lazım

evet salgın varmış
bende şimdi tedirgin oldum mehmet sabah yaptı biraz önce orba içti epeyce ve yine yaptı
acaba ishalmi oldu diye endişelendim şimdi

Cnm valla buralara ayak uydurmaya calisiyoruz. Sogukmu sicakmi anlayamadik gunes var ama usuyosun kalin giyincede terliyosin ufakligin migdedini usuttum galiba kusup duruyo. Sen nasilsin cnm bebisin iuidir insallah. İzmir ne alemde ozledim oralari :((

izmir öyle.hava günlük güneşlik olur ama serin olur.bebişlerim çok iyi şükür ama dişleri çıkıyor mızmızlanıyor.kızımda kabız yazık deli gibi ıkına ıkına kaka yapmaya çalışıyor.

bende bilmiyorum izmir nasıl ama inşallah bir ay sonra gideceğim.heyecanlıyım inşallah sağsalim varırız çok özledim memleketimi.heyecanlıyım şimdiden.

bayramın birinci günüydü gaz çıkartırken uuu diye bağırdı o zaman şüpelendim baktım kızarıklık vardı
dün eşime gidelim diye
eşimde yoktur bişey filan dedi ama ısrar ettim doktorda çağırırnca gittik
doktora bakmasını söyledim o da baktı yara olmuş dedi

çok geçmiş olsun hugocuk bebeklerin her derdi her sorunu ayrı bir yük.

canım doktorun neden fitil kullan dediki
fitil önermezler zaten üzerindede yazıyo az kulanın diye
demir ilacı kullanıyosan ondan olabiliyo bize hiç yaramadı mesela bıraktık neler geldi başımıza o demir ilacından :47:
bence doktorunla yeniden konuş maflor öneriyormu
probiyotik maflor verirler çok iyi gelir
fitile göre maflor dedi doktorum

bende fitil tasvip etmiyorum ama öyle dedi zaten elimde fitil vardı ama kullanmıyordum .evet demir ilacı kullanıyorum.bebekelre de bol su içiriyorum kızım suyu çok seviyor.

sen maflor mu kullandın ?iyi geldi mi ?ben not alayım olmazsa doktoruma söyleyeyim.geçmezse şurup yazıcam demişti.

izmir öyle.hava günlük güneşlik olur ama serin olur.bebişlerim çok iyi şükür ama dişleri çıkıyor mızmızlanıyor.kızımda kabız yazık deli gibi ıkına ıkına kaka yapmaya çalışıyor.

bende bilmiyorum izmir nasıl ama inşallah bir ay sonra gideceğim.heyecanlıyım inşallah sağsalim varırız çok özledim memleketimi.heyecanlıyım şimdiden.

çok geçmiş olsun hugocuk bebeklerin her derdi her sorunu ayrı bir yük.

bende fitil tasvip etmiyorum ama öyle dedi zaten elimde fitil vardı ama kullanmıyordum .evet demir ilacı kullanıyorum.bebekelre de bol su içiriyorum kızım suyu çok seviyor.

sen maflor mu kullandın ?iyi geldi mi ?ben not alayım olmazsa doktoruma söyleyeyim.geçmezse şurup yazıcam demişti.

canım maflor verirler genelde seninki neden fitil vermiş anlamadım
maflor ishal içinde verilir kabızlık içinde
çünkü probiyotiktir
sen bi sor
o fitiller alışkanlık yapıyo

evet salgın varmış
bende şimdi tedirgin oldum mehmet sabah yaptı biraz önce orba içti epeyce ve yine yaptı
acaba ishalmi oldu diye endişelendim şimdi

oğlum 2-3kere yapıyo ama bazen ishal gibi bazende katı
aşırı derecede sulu şekilde değilse ishal değil yediklerindendir dedi

melittacım devletteki doktor tahlil filan yapmadan direk demir ilacı verdi hatta kızdı neden bu zamana kadar kullanmadın diye
bende güvendim kullandım öyle zorlanıyoduki yaparken kıpkırmızı oluyo ağlıyodu ve simsiyah yapıyodu çok az yapıyodu çünkü yapamıyodu devamlı huzursuzluk başlamıştı artık
kendi doktorumuza götürdük bağırsak tembelliği yapmış hemen kesti demir ilacını hiçbir şekilde kullanmayacaksın dedi
bağırsak düzenleyici probiyotik maflor ve şurup verdi
başlarda düzelir gibi oldu ama sonra yine oldu meğer ıkınmaktan poposunda yara olmuş ondanmış
çok çektik demir ilacından o yüzden eğer senin kızdada oluyosa başka bir doktora götür istersen çünkü o kabızlık devamlı oluyo ve sonucunda bizim gibi yara veya makat çatlağı bile olabilir allah göstermesin
ben ondan korkuyodum makat çatlağı olur diye çünkü devamlı ıkınıyo çocuk

oğlum 2-3kere yapıyo ama bazen ishal gibi bazende katı
aşırı derecede sulu şekilde değilse ishal değil yediklerindendir dedi

bugün sulu yaptı
bakalım şimdi uyuyo meyve püresine pirinç unu pişirip ekledim 1 tanede reflor eklicem doktora sordum
devam ederse götürürüz doktora

Biz yaklaşık 2 aydır probiyotik atp kullanıyoruz bağırsaklarını düzenlesin diye. Şimdiye kadr hiç demir ilacı vermedim zaten çok zorlanıyor hep katı yapıyor. Bakalım bağırsakları ne zaman düzene girecek ben de merak ediyorum.

Biz yaklaşık 2 aydır probiyotik atp kullanıyoruz bağırsaklarını düzenlesin diye. Şimdiye kadr hiç demir ilacı vermedim zaten çok zorlanıyor hep katı yapıyor. Bakalım bağırsakları ne zaman düzene girecek ben de merak ediyorum.

ben kan ilacı olarak ferromixin şase vermeye başladım,yemeğinin üzerine döküyoruz yarım saat sonra midede çözülüyor hem içinde vitaminide var, birde kan ilacını nasıl içircem sıkıntımız yok
çok şükür kabızlık sorunumuzda yok

geçmiş olsun canım
devamlı huysuz oluyorlar o zaman yaa

ben kan ilacı olarak ferromixin şase vermeye başladım,yemeğinin üzerine döküyoruz yarım saat sonra midede çözülüyor hem içinde vitaminide var, birde kan ilacını nasıl içircem sıkıntımız yok
çok şükür kabızlık sorunumuzda yok

bende doktora demiştim başka kan ilacı verelimmi diye ama olmaz dedi
kabızlık yapıyosa ve tekrar ediyosa kesilmeli dedi
sizde olmuyomuş ne güzel
arkadaşımın kızındada olmuyo

Ben uzun zamandır demir ilacı vermiyorum. Tanışdığım pediatri profesörü pekmez ver onun yerine demişti, öyle yapıyorum. Anne sütü ile beslendiği için normalde cıvık kakisi. Ama geçen ilaç şişesi annemde kalmış iki içimlik vardı içinde içsin iki gün dedim. Demez olaydım ağlayarak kaki yaptı miniğim. Kaskatı olmuş, poposu kızardı hemen.

Ben uzun zamandır demir ilacı vermiyorum. Tanışdığım pediatri profesörü pekmez ver onun yerine demişti, öyle yapıyorum. Anne sütü ile beslendiği için normalde cıvık kakisi. Ama geçen ilaç şişesi annemde kalmış iki içimlik vardı içinde içsin iki gün dedim. Demez olaydım ağlayarak kaki yaptı miniğim. Kaskatı olmuş, poposu kızardı hemen.

Benim oğlan da günde en az 10 kere emiyor ona rağmen zorlanıyor. Ama sadece anne sütü aldığı zaman da zor yapardı. Pekmez veriyorum ben de 1 tatlı kaşığı kadar.

Valla hiç sorma hugocuk. Rahat yapamadığı için hala gaz sorunu var özellikle geceleri fenayız. 9 ayı bitti, 9 aydır gece 3 saat kesintisiz uyumadım. :50:

Uyku mu o da ne? Sen gene sebebini biliyorsun gaz diyorşun bizimki niye kalkıyor geceleri, özlüyor herhalde. Ac olduğunu sanmıyorum , emzirme dedi hemşire su versin babası uyutsun , o zaman bırakır zamanla uyanmayı dedi. Netten çok okudum uyutma yöntemlerini bize uygun olanı bulamadım . Emzireyim istiyorum ama 2 saatte bir de kalkmasın yahu!!!

Napirsiniz bakalım ayyy köyden geldiğimden beri işlerim bitmedi yahu kaynanam kara lahana yani karadenizli olarak pancar vermişti onları temizledim sarmalık olarak kırdım az haşladım dondurucuya koymaya çalışıcam ağzına kadar çakılı şuan sevinsemmi üzülsemmi bilmiyorum sonra bal kabağı koymuş onları temizledim şekere yatırdım yarın kabak tatlısı yapcam oğlanı babam geldi aldı kapıdan geçerken ağlamasını duymuş dayanamadı ohhhh dedim bi şuan.şimdide vitrinim çok tozlunu tozunu alcam oğlan yokken bide pazara gittrim öğlen canım çıktı bugün valla köyden gelmeseydim orda iş yaptıırmıyolardı esad durmuyo diye.burda işim bitmiyo dünden beri....yarın dinlencem inş...:) kendime iş çıkarmazsam tabi....kızlar telin şarjı azalmış şarja takıcam sonra gene yazarım bende işimi yapayım offff offff:27:

Napirsiniz bakalım ayyy köyden geldiğimden beri işlerim bitmedi yahu kaynanam kara lahana yani karadenizli olarak pancar vermişti onları temizledim sarmalık olarak kırdım az haşladım dondurucuya koymaya çalışıcam ağzına kadar çakılı şuan sevinsemmi üzülsemmi bilmiyorum sonra bal kabağı koymuş onları temizledim şekere yatırdım yarın kabak tatlısı yapcam oğlanı babam geldi aldı kapıdan geçerken ağlamasını duymuş dayanamadı ohhhh dedim bi şuan.şimdide vitrinim çok tozlunu tozunu alcam oğlan yokken bide pazara gittrim öğlen canım çıktı bugün valla köyden gelmeseydim orda iş yaptıırmıyolardı esad durmuyo diye.burda işim bitmiyo dünden beri....yarın dinlencem inş...:) kendime iş çıkarmazsam tabi....kızlar telin şarjı azalmış şarja takıcam sonra gene yazarım bende işimi yapayım offff offff:27:

bak görüyonmu iyi ettin samsuna gitmekle
hem kayınvalidenlerin gönlü oldu hem eşin mutlu oldu hemde kayınvaliden ne bulduysa koymuş :3:

Back
X