• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Kuzu o videodaki gelin durasella değildi o klibin montajını durasella yapmıştı :))

Canım keşke doğum anında video ya da foto çektirseydin ordakilere eşin girmese bile hatıra olurdu
Ben normal doğum yaptığım halde doğan girdi yanıma
Hem tamamını videoya çekti hem de ara ara foto çekmiş
Şimdi durup durup izliyorum gerçekten mucizevi bir an
Bi de bebek bizim yanımızdan hiç alınmadı benim yatağımın yanına koyup temizlediler giydirdiler ilk aşısını falan yaptılar ben hepsini gördüm harikaydı
şimdi videodan aynı şeyleri izliyorum bi de deli gibi başkalarına da izletmeye çalışıyorum iyi mi :))

durasellanın işi o biliyorum
yani öyle adamlar var demek istedim
klipte oynayacak.
ama durasellanın eşi de böyle bir şeye evet diyebilirdi
adama baksana pek ince

durasellanın işi o biliyorum
yani öyle adamlar var demek istedim
klipte oynayacak.
ama durasellanın eşi de böyle bir şeye evet diyebilirdi
adama baksana pek ince

Doğru benimki de klip çektirmezdi
Düğün fotolarını bile binbir nazla çektirdi
Gerçi düğün fotosu olayına ben de bayılmıyorum ya neyse :))
İnsan romantizm arıyor di mi hele de çocuklardan sonra ::)
Ben sinemaya gidelim bu hafta diyorum bakalım gidebilecekmiyiz
En romantik halimz bu olabilir bu ara :)

kızlar 9. ay randevusunu almak için hastaneyi aradaım
Özel hastanede Prof. Murat Derbent diye bir doktora gidiyorduk
Fark veriyorduk sanırım 30 lira civarı 28 mi 32 mi öyle bişeydi
Ama çok ilgili tam bizim kafamıza göre fikir veren biriydi
Bi de her şeyi önceden öngördü bizi çok güzel yönlendirdi ben çok memnunum doktorumdan
Kasım 13 için randevu istiyorum dedim
Sekreter demesin mi Murat Beyin fark ücreti 200 lira diye şok oldum
Çok fazla değil mi ya tamam özel hastane ama muayenehane değil sonuçta
Bana fazla geldi almadım randevuyu şimdilik
Doktoru değiştirmek de istemiyorum zor buldum zaten memnun kalacağım doktoru
Devlet hastenesine gitsem diye düşündüm Hacettepenin sağlam çocuk bölümü varmış
Giden bilen var mı??
Sizler ne kadar veriyorsunuz doktora??
Ben biy doktor bir ay sağlık ocağı şeklinde geldim bugüne kadar
Şimdide 9 ay kontrolü yapılsın sonra 12 aya götürcem tabi bişey çıkmazsa Allah korusun

bazı hastaneler sadece özel sağlık sigortası ile çalışıyor galiba
özl sağlık sigortan var mı?
alternatif dr. isiminiz her zaman olmalı
dr.un izinde olması, şehir değiştirmesi risklerine karşı
hacettepe çok kalabalık olabilir, bekleyebilirsin
asya da rahatsız olabilir
ama onlarda saatli randevu veriyor, bir dene istersen

Canım haklısın bu konuda
böbrekle ilgili bizim de sıkıntımız çıktı bir ultrasona 350 lira verdik dediğin gibi tahliller vs daha bi sürü masraf onu saymıyorum özel durumdu diye
Rutin kontrol için bu ücret fazla geldi
sonuçta kilo boy iki de sohbet yani :))
Benim doktorum zaten aynı özel hastanedeydi transfer durumu yok yani durup dururken bu artışı anlamadım
Ama çok talep vardı adama ve konferans eğitim vs derken az hasta alıyordu zaten
İyice azaltmak için hastayı heralde böyle bir yönteme başvurdular

dr. senin ne için geldiğini bilmez. boy, kilo..vs.
onun değerli zamanını, bilgisini almanın bedeli
önemli bir hastalık da olabilir.
sen düşün onun anlattıkları ve bilgilendirmesi için verebilir miyim diye
herkesin durumu farklı
demekki veren var.
ama kötü ağır bir hastalık ya da şüphemiz olsa değil 200 lira, 200 bin lira veririz (Allah göstermesin)
hastalık durumu yoksa netten araştırıp uzman dr veya doç. dr a gidebilir.
ama önemli sağlık durumunda en iyisini aramak zorundayız

bazı hastaneler sadece özel sağlık sigortası ile çalışıyor galiba
özl sağlık sigortan var mı?
alternatif dr. isiminiz her zaman olmalı
dr.un izinde olması, şehir değiştirmesi risklerine karşı
hacettepe çok kalabalık olabilir, bekleyebilirsin
asya da rahatsız olabilir
ama onlarda saatli randevu veriyor, bir dene istersen

Doğru canım dediğin alternatif doktor bulundurmak lazım
Biz bunu zor bulduk kaybetmeyiz diyorduk yedinci ay kontrolünde aynı doktora 30 lira fark verdik" şimdi 200 vercez birden çok geldi
Özel sağlık sigortam yok hamilelikten önce düşünmüştük ama yaptırmadık
Sanırım aynı doktora devam edicez :))

dr. senin ne için geldiğini bilmez. boy, kilo..vs.
onun değerli zamanını, bilgisini almanın bedeli
önemli bir hastalık da olabilir.
sen düşün onun anlattıkları ve bilgilendirmesi için verebilir miyim diye
herkesin durumu farklı
demekki veren var.
ama kötü ağır bir hastalık ya da şüphemiz olsa değil 200 lira, 200 bin lira veririz (Allah göstermesin)
hastalık durumu yoksa netten araştırıp uzman dr veya doç. dr a gidebilir.
ama önemli sağlık durumunda en iyisini aramak zorundayız

Canım çok haklısın söz konusu sağlık olunca ağzından çıkan lafa bakıyoruz zaten
Böbrek söz konusu olunca mesela ne istedilerse verdik çok da korktuk allah sağlık versin hala kontrolde üç ayda bir gidilecek bi sürü tahlil vs olacak
İnşallah sonu iyi olur Allah çaresiz dert vermesin
Zaten Murat Beyden süper memnunum bırakamam bu durumda
Ama benim bırakmıyor olmam hastanede bir muayenenin 200 lira olmasının uygun olduğu anlamına gelmez :))

hugocuk, arnazarın kızı benimkinden de hep ileri gidiyor.
oğlum 2 aydır tam emekliyor, o kadar hızlıki, odalarda benden önce gidiyor. sırayalarak koltukta ilerliyor
ama öyle ellerini bırakıp ayakta durma çabası yok, ayakta elini tutup yürütmeye kalkınca kıçını yere atıyor. yürümek istemiyor, denemesini yapmak istemiyor.

mesela arnazar bay bay, baş baş yaptıgını söylemişti uzun süre önce benimki yapmıyor
her türlü yaramazlığa evet ama taklitle bay bay falan yok
mutfak dolaplarını, vestiyeri açıyor, içindekileri döküyor falan

biz yemeğe oturmadan önce onu mutlaka doyurmama rağmen illaki bizim yemeğe saldırıyor, yaramaz diyordum ya
ekmek veriyoruz eline, pilav, makarna denedik yiyor
iştahlı ama 9 ayımız 2 gun önce bitti halen 8 kg göremedik

öyle maymunluk falan yapmıyor, gülüyor ama
arnazarınki kız bebek oldugu için sanırım dediği gibi gülüyor.

konuşma başlangıcı ilk aşaması taklit yapmak (baş baş, bay bay, alkış)
sonra ses takliti (senin çıkardıgın sei çıkaracak)

benimki geç konusacak galiba, nun yerine her şeye saldırmayı gtercih ediyor.
buzdolabı magnetlerim kırılmaya başladı

belim geçmedi eğilmekte çok zorlanıyorum çocuğu yatağına koyup kaldırmak bile çok zorluyo
eşim pazartesi izin alıcak doktora gidicez aksilik çıkmazsa

geçmiş olsun benimde boynum sırtım belim feci ağrıyor bu ay ın sonunda allah nasip ederse memleketime gidicem. o zaman kontrollerimi yaptıracağım.inşallah birde sırt fıtığım olmamıştır.umarım reflüdendir.

İyi geceler canım
Merak etme yaşlanıp torunlarını sevcekesin :))
Bu günler elbet geçecek

Bu arada pütürlüye alıştırma için size bi fikir vereyim
ben erişte yapıyorum yani ev makarnası
Koyuyorum önüne asya mıncıklayarak alıyor eline üç beş götürüyor ağzına ve yiyor
Sonuçta çiğnemeden yutsa da yumuşak sorun yok ama en azından büyük parçaya alışmış oluyor
Bi deneyin
Kayınvalideme söyledim böyle yediğini şimdi domatesli ıspanaklı erişte kesecek bize :)) vitamin alsın diye :))

amiin inşallah arkadaşım hiç yaşlanıcakmışım gibi gelmiyor bana rabbim ne kadar ömür biçtiyse.önceden düşünmezdim ama anne olunca hayat benim için daha değerli oldu.

aklımda memlekete gittiğimde deneyeceğim mutlaka.senin kaynanan iyiymiş ne güzel.benim kaynanam doğumdan önce iyidi ben öyle sanıyordum daha doğrusu.doğum için gittiğimde gerçekleri gördüm malesef sevdiklerini sanıyordum beni mükafat olsun diye gittim orada doğum yaptım birde çok pişmanım.

uzun zamandır takıp edemıyorum topıkı. umarım herkes bebişleri ile bırlıkte ıyıdır.

bız bayramda esımın koyundeydık yıne. kayınbabam kızımı çok fena alıştırdı gezmeye. bahçeye çıkıyorlar bır bakıyorum bır ayva ıle bır bakıyorum bır nar ıle bazende talıı bıber domates patlıcan ıle donuyorlar. oturup ıkısı bır guzel yıyorlar. bızımkısı alıştı gezmeyee apartmana gerı gelınce nevrı dondu bır haftadır kendıne gelemedı. süreklı kucakta dışarı çıkmak ıstıyor.

artık yurumeye çalışıyor. katı gıdaların tumunu tuketıyor. meyvelerı elıne verıyorum ıkı tanecık dişi ile kemıre kemıre yıyor. salatalık tursuna bayılıyor...geçen ıkı dışının araasına salatalık sıkışmış. yeşıl yeşıl e tatlı duruyordu. bay bay yapıyor. el çırpıyor. gözlenı kısıp şebeklıkler yapıyor. kısacası en tatlı zamanlarındayız.... artık9. cu ayımız bıtıyor...

umarım hugocuk melıtta hemşıre mozp enısteıne hemşire bennebıleyım aklıma chapeks aklıma gelmeyen tum arkadslar bebeişerınız ıyıdır. hepinize mutlu gunler.....

biz çok iyiyiz arnazar sen ve bebişin nasıl?maşallah senin bebiş baya ilerleme kaydetmiş benim bebeklere hala pütürlüye alıştırmaya çalışıyorum.doktorumuz eline elma salatalı kraker vs verme dedi.yiyecekleri pütürlü olarak ver korkma boğazında kalmaz dedi ama bilemiyorum.herşeyi tek tek bi güzel çiğniyorlar ama çorbayı çeneleri yorulduğu için mi bilmiyorum çiğneyerek yemek istemiyorlar.onun dışında bi sorunumuz yok aslında.ben çorbaları da pütürlü yesinler istiyorum.

bizim oğlan el çırpıyor ,kız artistlik pozlar veriyor mesela elini yanağına koyuyor ,popo yana dönkü bakıp bi kaş hava da sırıtıyor.babası bayılıyor.bazen utanıp yüünü saklıyor :9::16::D:D:D

Canım haklısın bu konuda
böbrekle ilgili bizim de sıkıntımız çıktı bir ultrasona 350 lira verdik dediğin gibi tahliller vs daha bi sürü masraf onu saymıyorum özel durumdu diye
Rutin kontrol için bu ücret fazla geldi
sonuçta kilo boy iki de sohbet yani :))
Benim doktorum zaten aynı özel hastanedeydi transfer durumu yok yani durup dururken bu artışı anlamadım
Ama çok talep vardı adama ve konferans eğitim vs derken az hasta alıyordu zaten
İyice azaltmak için hastayı heralde böyle bir yönteme başvurdular

hiç hoş değil
çok talep alan mesleğinde iyi bir doktor daha fazla faydalı olabilmek için çalışacağı yere böyle fiyat artışlarıyla pekçok insan vazgeçecek doktor değiştirecek

ben burdan cok şey öğreniyorum
bazı duyduklarımı yapamıyorum ama
hugo saol canım
annemle üzüm suyu yaptık iki önce
keşke yazın geldiğimde bolca yapıp atsaydık dondurucuya senin gibi
yeni söyledim
üzüm dönemi de bitti artık pazarda zor bulmuş annem
oğlum bayıldı, nar suyuyla karıştırdık

ben bugün suyla karıştırıp içirdim ama buzluğumdaki kızılcıkları kaynatıp kızılcıklada karıştırıp içiricem
kefirde içti sıpa
çok içti bugün donlara doldurdu yine :27:

domatesli ve ıspanaklıyı birlikte mi yapıyorsunuz.
nasıl oluyor
benim kayınvalide sade yapıyor
ıspanaklı nasıl yoğuruluyor
o verdi bana
baştan söyleseydim olurdu da artık diyemem
ama birilerine yaptırırrım belki

Canım ben de bilmiyorum nasıl yapıldığını
Kayınvalidem belmekin yemek kursuna gidiyor orda göstermişler galiba o biliyor
Muhtemelen hamura su yerine domates rendesi ve haşlanmış ıspanak püresi koyacaklardır :))
Gerisi aynı yumurta sarısı besleyici olsun diye de süt ekleyebilirler
Uydurdum tarifi :))
Denesen belki sen bile yaparsın ya da internette tarif vardır bi bak bakalım

einstein ben de özel hastanede doğum yaptım, bir iki kez doğum yaptığım hastaneye gittik, aşı ve kontrol için, ben de 35 lira veriyordum fark ücreti. sonra taşındık, bayağı uzak kaldı hastane. aile hekimliğine götürüyorum aşıları için. bir kere de devlet hastanesine kontrole götürdüm.

Canım ben de doğumu özelde yaptım kontroller de hep özelde oldu ama aşıyı hiç özede vurdurmadım
Sağlık ocaklarında aşı sirkülasyonu daha fazla sonuçta
Aile hekimimiz de alt kat komşumuz onun da etkisi var gidiyoruz bakıyor güzelce her bişeyine aşımızı da oluyoruz sohbet edip geliyoruz iyi oluyor :))

hiç hoş değil
çok talep alan mesleğinde iyi bir doktor daha fazla faydalı olabilmek için çalışacağı yere böyle fiyat artışlarıyla pekçok insan vazgeçecek doktor değiştirecek

Valla ben kendi kafamdan şöyle bir senaryo kurdum :))
Bence bu adam hastaneyi bırakıp muayenehane açacaktı hastane de ona böyle bir teklifte bulundu
Sen kal ama fark verelim gibi :))
Ama gerçekten hoş değil bu kısmı doğru
Neyse hayırlısı bakalım

inanamıyorum ya böyle adamlar da var, klasik şeylerden farklı.
nice yıllar, mutluluğunuz daim olsun

Çok teşekkür ederim, dört sene nasıl da çabuk geçmiş.
Ben genel anestezi ile doğum yaptım eşim de girdi doğuma her anını çekmiş ama onun işi bu. Doktorumuz normal doğum olmazsa eşlere izin verilmiyor demiş, eşim de full hd çekim yapacağım size de bir cd getiririm deyince izni koparmış. Ben tam izleyemedim, o karnımı yarışları çok fena be bakamadım hep sardım oraları.
Eşim çok düşünceli, hoşgörülüdür ben de tam bir öküz :) Hot hot, çabuk sinirlenen, kindar. Nerede pis huy var almışım. Bizim minik umarım babasına çeker.

kızlar 9. ay randevusunu almak için hastaneyi aradaım
Sizler ne kadar veriyorsunuz doktora??
Ben biy doktor bir ay sağlık ocağı şeklinde geldim bugüne kadar
Şimdide 9 ay kontrolü yapılsın sonra 12 aya götürcem tabi bişey çıkmazsa Allah korusun

Basın sigortamız var çok uygun oluyor özele 12 lira ödüyoruz. Devletteki o pisliği, özensizliği görünce bir daha adım atmam dedim. Sen için nasıl rahat edecekse öyle devam et ama olağandışı bir durum olmadıktan sonra söylediğin miktar rutin kontrol için çok fazla geldi bana. Şu saatten sonra aylık kontrollerde boy iyi, kilo iyi deyip yolluyorlar zaten. Tanrı korusun ekstra bir hasta olma durumu olursa o güvendiğin doktora götürebilirsin.

Çok teşekkür ederim, dört sene nasıl da çabuk geçmiş.
Ben genel anestezi ile doğum yaptım eşim de girdi doğuma her anını çekmiş ama onun işi bu. Doktorumuz normal doğum olmazsa eşlere izin verilmiyor demiş, eşim de full hd çekim yapacağım size de bir cd getiririm deyince izni koparmış. Ben tam izleyemedim, o karnımı yarışları çok fena be bakamadım hep sardım oraları.
Eşim çok düşünceli, hoşgörülüdür ben de tam bir öküz :) Hot hot, çabuk sinirlenen, kindar. Nerede pis huy var almışım. Bizim minik umarım babasına çeker.

erkek evlat sahibi oldugunuz için de babasıyla daha fazla zaman geçirecektir bir süre sonra ona benzer merak etme.

ben doğumları izlemiştim canlı canlı. normal çok izledim
streril olmak zor geldiğinden sezeryanı 2 kere izledim. çok kanlı
videodan (yabancı çekim) izlerken kötü olmuştum.

normal dogum her zaman mucizevi geldi bana. Rabin büyüklüğünü görüyorsun. nasıl bir şey kafa göründüğü anda saniyelik bebeği çekiyorlar ve o anda kadın birden susuyor.

Maşallah kuzuya ne güzel yemiş her sabah yesin doysun inşallah
Ben de gurme bebeke çok bakıyorum ama daha ordan hiç bişi yapmadım
mesela bugün cennet hurmalı bir muhallebi tarifi vermişler
Sekiz aydan sonra demişler bence kesinlikle bir yaş sonrası olmalı
Turunçgiller bir yaşa kadar allerjik olabiliyor
Ben cennet hurması aldım Asya'ya da verdim hem de bir çay kaşığı kadar
Ve benim minnoş on dakika sonra kustu
Nerdeyse sayıldırı doğduğundan beri kustuğu biri cennet hurması yüzünden :))
Dikkat etmek lazım

Tühh:( lifleri boğazını gidiklamis olabilir, tarifler denenmiş ama her cocuk farklı iste.
Kuzi de kustu gecen gün ama benim hatamda, maydonozu kaptı attı ağzına yapıştı tabi kustu , ilk defa kusmuş oldu. Dikkatli olmak lazım.

erkek evlat sahibi oldugunuz için de babasıyla daha fazla zaman geçirecektir bir süre sonra ona benzer merak etme.

ben doğumları izlemiştim canlı canlı. normal çok izledim
streril olmak zor geldiğinden sezeryanı 2 kere izledim. çok kanlı
videodan (yabancı çekim) izlerken kötü olmuştum.

normal dogum her zaman mucizevi geldi bana. Rabin büyüklüğünü görüyorsun. nasıl bir şey kafa göründüğü anda saniyelik bebeği çekiyorlar ve o anda kadın birden susuyor.

Ne cesaret izledin o videoları ben bi tane bile izlemedim kendimi kötü motive etmekten korktum
Ama şükür süper bir normal doğum yaptım hem de epidural almadan bildiğin en normal doğumu yaptım yani :))
Ve bağırmadım bile hani demişsin bebeil çıkınca kadın susuyor diye
Ben zaten susuyordum
Gerçekten doğum ile ilgili akımda hiç kötü düşüncem yoktu ve çok iyi bi motivasyonum vardı
İnşallah ikincisi de bu kadar rahat olur
kolay diyemeyeceğim ama en azından kendimi rahat hissettiğim bir doğum yaşadım şükür

Benim hastane fobim var sırf bu yüzden hamileyken özel muayenehanesi olan doktora gitmiştim. Ağlaya ağlaya doğuma girdim, bağıra çağıra çıktım, rezillik :) Başkasının yanında hastaneye gitmiş bile olsam sanki doktorun biri, "hey sen gel bakayım" diyecekmiş gibime geliyor. Saçmalık işte. Şimdi bebişimle gittiğimizde de heyecandan elim ayağım çekiliyor. Ama biraz daha soğukkanlı yaklaşıyorum anneyim ya.

Benim hastane fobim var sırf bu yüzden hamileyken özel muayenehanesi olan doktora gitmiştim. Ağlaya ağlaya doğuma girdim, bağıra çağıra çıktım, rezillik :) Başkasının yanında hastaneye gitmiş bile olsam sanki doktorun biri, "hey sen gel bakayım" diyecekmiş gibime geliyor. Saçmalık işte. Şimdi bebişimle gittiğimizde de heyecandan elim ayağım çekiliyor. Ama biraz daha soğukkanlı yaklaşıyorum anneyim ya.

Canım çok fena kıyamam ya
Neyse yolunuz hastaneye düşmesin hiç sen de bu durumla karşılaşma
Ama Ata'yı götürüken on kapan gücünde olursun kesin :))
Anne olmak böyle bişiy galiba
Hamile iken ben de muayenehaneye gitmiştim
Bekleme salonu bizim evin salonundan güzeldi ne rahat ortamlar yapıyorlar demiştim hatta
Hastane havasından o kadar uzaktı ki sanki deniz kıyısında bi yermiş gibiydi

Back
X