• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Kızlar ben hala adet olmuyorum yaa normal dimi bu durum kaç ay oldu valla doktora gidicem eğer 1 yaşına geldiği halde olmaz isem 2 sene olmayan varmış ama çevremde böyle olan yok ya endişe ediyorum işte...40 çıktıktan sonra hiç olmadım...

Esad yavaş yavaş kanepeden tutunup adım atmaya desteksiz kendi kendine ayakta durmaya başladı sanırsam yaşına gelmeden yürüyecek yandım valla o zaman...

bende olmadım hala:44:

Ben bi daha düşünmüyorum çocuk en azından 5 yada 6 sene Rabbimde vermesin ben hazır olmadan zaten bi daha normal yapmam tövbeler olsun aynı şeyleri bi daha yaşamakmı aman yarabbimmm 2 ciyi düşünürsem bağlatmayıda düşünürüm ben 3 asla olmaz bende...büyük konuşmiyayımda...2 de istemiyorumda sırf kardeşi olsun biz ölünce diye belki olabilir belkii...uzun seneler sonra...oda inş...çocuk işi akıl işi değil bence çok zor geldi bana herşeyi 2 kardeş büyüttüm bu kadar zorlanmadım..doğumu ayrı sıkıntı bakımı ayrı kendisi ayrı...

bende doğumda hiç sorun yaşamadım ama doğum sonrası dikişler makatta çatlak falan epey zorladı
üstelik 3 ay hiç susmayan bi kızım vardı
o dönemler bende tövbe ettim 2.ye
eşime ben bu günleri unutursam sen unutturma diye tembihlemiştim hatta:))
halada 2.ye çok sıcak bakmıyorum
ama zaman zamanda bencillik bu diyorum
bakalım bi büyüsünlerde bence fikirlerimiz değişir

Bizdede orta sehpa yok hep masanın altına giriyor Allahtan kışın orda oturmayacağım oldum olası orta sehpalara imrenmişimdir ama salonlarım hep ufak olduğu için bi türlü almak nasip olmadı.Büyük salonlarda güzel duruyor bence...

Canım Allah büyük bir ev nasip etsin sana rahat rahat sehpa kullan inşallah

Sehpalar duruyor mu? Ben orta sehpayı kaldırdım, gerçi elips şeklinde çok sivri kenarları yok ama ayakları demir ve Ata altına girince kafayı güm diye vuruyor. Dekorayonu miniklere göre düzenliyoruz iyi mi? Ata odasına sığmıyor, taşıyor. Salon onun oyun alanı gibi.

Bu arada ben de hurma yediriyorum, kaşıkla liflerini ayırıyorum, bayılıyor. Senin tospiği lifler kusturmuş olmasın.

Canım oturma odasında yook orta sehpa salonda var ve eşşek ölüsü gibi kaldırılacak gibi değil yani :))
Gerçi kaldırmayı düşünmedim orda oynamıyor benim minnoş
arada ben götürüp azdırıyorum :)) Deli anneyim galiba

Olabilir canım liflerdendir bi de o cennet hurması biraz ssümüksü yapıda jel gibi ya ondan da hoşlanmamış olabilir
Normal hurmadan ramazanda emdirmiştim sıkıntı olmamıştı

Bizim hiç orta sehpamız olmadı. Eksikliğini de hiç hissetmedim. Alan daraltmaktan başka bir işlevleri yok benim için. Bütün sivri köşelere de köşe koruyucu yapıştırdık ama yine de kafayı gömecek bir yer buluyor. Bizim evde merdiven var ama yaklaşmak yok dobişe. :20:

Kafalarına kask takmak lazım bu veletlerin :)) bizimki de gömüyor kafayı üzülüyorum ama elden bişi gelmiyor
Dobişe izin ver de bi denesin merdivene çıkmayı :))

Dogum demeyin banaaa!!! Nerden de hatırladınız . Benim hiç ağrım olmadı suyum gelmiş , ben gulenoynaya hastaneye gittim. Test yaptı ebe ve hiç beklemediğim bişey söyledi 'doğuruyorsun' ! :0
Esim çantayı almaya eve dondü ben hastanede ebelerle geyik yaptım , sonra suni sancı verdiler, açılma çok rahat oldu, 4 saatin sonunda itmeye başladım ama beceremedim, çok büyüktü bebeğim, doktor geldi en sonunda vakumla aldı. Ayy sonrası kötü hiç girmeyelim. Esim de dogumhanedeydi, çok gerildi.
İkinci olsa gene normal doğurmak isterim, bi kere yaptık ikinciyi de doğururuz evelallah... :)

Sen de alemsin suyun gelince doğum başlamış demektir ne diye almadın ki çantanı yanına :))
Bi de şaşırmışsın ebeye :))
Sonu kötü ama başı eğlenceli doğum olmuş
Benim de sancım yokken suyum geldi ama sancıyı evde bekledim altı saat sonra gittim hastaneye
gidince de suni sancı aldım seninle aynı
Ama sonu farklı ben üç ıkınmada doğurdum minnoşu
dikişim de yok dencek kadar azdı hissetmedim bile
Tek zorluğu ben kızın eşini çok zor attım
Plesantayı yani resmen ikinci doğumu yaptım yani hatta Asya daha koay çıktı eş çıkmadı o derece

Kızlar ikiniciyi istemem diyorsunuz ama doğum acılarını bebek ağlamalarını unutup sadece gülücükleri aklınıza gelmeye başlayınca bebek isteyeceksiniz :))
Ben şimdi eski kiloma dönmüş olsam çoktan gönüllü hamile kalırdım valla
Bizimkiler bebeklikten çıktı sıpa oldular artık :))

bende doğumda hiç sorun yaşamadım ama doğum sonrası dikişler makatta çatlak falan epey zorladı
üstelik 3 ay hiç susmayan bi kızım vardı
o dönemler bende tövbe ettim 2.ye
eşime ben bu günleri unutursam sen unutturma diye tembihlemiştim hatta:))
halada 2.ye çok sıcak bakmıyorum
ama zaman zamanda bencillik bu diyorum
bakalım bi büyüsünlerde bence fikirlerimiz değişir

geçtimi peki çatlağın aynı bende öyle oldum tövbe ettim şuan ama ilerde fikrim değişirmi bilmiyorum inş oğlum hiç kardeş istemezde bende doğurmam ben kantaron yağı kullanarak iyi ettim çatlağımı..kimse akıl vermedi bana düğumdan sonra kabız olma dikkat et diye bende kabız oldum sık sık oldu daha yeni iyi oldum çok çektim bide rahim ağzında polip çıktı zorlamadan onuda 3 aylıktı aldırım tekrar o masaya çıkmak daha bi beterdi yaşayan anlar bu dertleri tövbeler olsun dedim bende napim

Kızlar, yavrulara televizyon izlettiriyor musunuz ya da ne süreyle izletiyorsunuz?

Canım ben tv izletmiyorum ama youtubedan baby Einstein diye bişi var onu izletiyorum
İngilizce sayılar hayvanlar vs onları izletiyorum kulağı alışsın diye
Çok uzun süre de izletmiyorum kısa videoları bitene kadar izletiyorum 3-5 dakikalık olanları
Ama 40 dakikalık video ise 10 dakika falan izletiyorum sadece

geçtimi peki çatlağın aynı bende öyle oldum tövbe ettim şuan ama ilerde fikrim değişirmi bilmiyorum inş oğlum hiç kardeş istemezde bende doğurmam ben kantaron yağı kullanarak iyi ettim çatlağımı..kimse akıl vermedi bana düğumdan sonra kabız olma dikkat et diye bende kabız oldum sık sık oldu daha yeni iyi oldum çok çektim bide rahim ağzında polip çıktı zorlamadan onuda 3 aylıktı aldırım tekrar o masaya çıkmak daha bi beterdi yaşayan anlar bu dertleri tövbeler olsun dedim bende napim

Caqnım ne çok çekmişsin sen yaa geçmiş olsun
Bidaha düşünürsen sezeryan yaparsın olur biter

bende olmadım hala:44:

Ben geçen ay oldum ilk kez
Ama bu ay olmadı düzensizliktir diye umuyorum

Kızlar ben hala adet olmuyorum yaa normal dimi bu durum kaç ay oldu valla doktora gidicem eğer 1 yaşına geldiği halde olmaz isem 2 sene olmayan varmış ama çevremde böyle olan yok ya endişe ediyorum işte...40 çıktıktan sonra hiç olmadım...

Esad yavaş yavaş kanepeden tutunup adım atmaya desteksiz kendi kendine ayakta durmaya başladı sanırsam yaşına gelmeden yürüyecek yandım valla o zaman...

Canım emzirdiğin sürece olmayabilirmiş
Sütü oluşturan hormonlar yumurta oluşturan hormonları baskıyormuş
ama istersen bi kadın doğuma git ben altı ay olmadı diye gitmiştim normal deince sallamadım
Geçen ay da oldu başım göğe erdi :))

Valla inşallah bi an önce yürürler yerlerde üşütecekler diye korkuyorum ben
Benim evde bi sürü halısız alan var elleri buz gibi oluyor kıyamam
Eldiven taksam diyorum bu sefer de kayar kafayı gözü vurur

geçti canım
nasıl geçti bilmiyorum ama şuan bi sorunum yok çok şükür

einstein sana katılıyorum canım
birde büyüdüklerinde sevimlilikleri gidince evde sevimli gülücükler de arayacağız bence ve fikrimiz değişecek
ama tabi uzun bi zaman geçmeli
çekilenleri unutmalı
kiloları vermeli ancak o zaman

Ben henüz hiç tv ile tanıştırmadım. Uzmanlar en azından iki yaşına kadar izlettirmeyin diyor.

Regl olmayanlardanım ben de, bazen belimde sızı hissediyorum sanki regl ağrısı gibi ama birkaç saniye sonra geçiyor. Olacak mıyım acaba diyorum yine ıskalıyorum :)

Ben henüz hiç tv ile tanıştırmadım. Uzmanlar en azından iki yaşına kadar izlettirmeyin diyor.

Regl olmayanlardanım ben de, bazen belimde sızı hissediyorum sanki regl ağrısı gibi ama birkaç saniye sonra geçiyor. Olacak mıyım acaba diyorum yine ıskalıyorum :)

bende o ağrıyı hissediyorum bazen
ama yok bende ıskalıyorum:)))
artık olsam hiç fena olamayacak
en azından azcık daha şişlik iner göbüşümden
belkiiiiii:((

Tv izletmek neden tehlikeliki acaba diye araştırmıştım bi ara
Sonuöta sen bilirsin film karesi ya bu ekranda dönenler
Bebeklerin bomboş beyninde anlamsız film kareleri birikiyormuş karşılıklı iletişim olmadığı için sadece beyninin kirlenmesine yol açıyormuş
allah vermesin otizmi tetikliyormuş tabi olmayan bişeyi değil olacak bi şeyi
yanlış anlamayın sakın izlettirirseniz otistik olur demiyorum
Ben de sonuçta görüntü izletiyorum ama daha mantıklı bulduğum bir şeyi üç beş dakikalık kısa sürelerle izletiyorum
Belki de hiç yapmamalıyım :))
Gerçi düzenli yaptığım bişey değil akıma gelirse üç beş günde bir

Sen de alemsin suyun gelince doğum başlamış demektir ne diye almadın ki çantanı yanına :))
Bi de şaşırmışsın ebeye :))
Sonu kötü ama başı eğlenceli doğum olmuş
Benim de sancım yokken suyum geldi ama sancıyı evde bekledim altı saat sonra gittim hastaneye
gidince de suni sancı aldım seninle aynı
Ama sonu farklı ben üç ıkınmada doğurdum minnoşu
dikişim de yok dencek kadar azdı hissetmedim bile
Tek zorluğu ben kızın eşini çok zor attım
Plesantayı yani resmen ikinci doğumu yaptım yani hatta Asya daha koay çıktı eş çıkmadı o derece

Kızlar ikiniciyi istemem diyorsunuz ama doğum acılarını bebek ağlamalarını unutup sadece gülücükleri aklınıza gelmeye başlayınca bebek isteyeceksiniz :))
Ben şimdi eski kiloma dönmüş olsam çoktan gönüllü hamile kalırdım valla
Bizimkiler bebeklikten çıktı sıpa oldular artık :))

Hayatımda hiç suyum gelmediğinden zahar anlamadım doğumun başladığını :D
Öyle akarcasina su degildi ki, az az... Bebek çok aşağıya inmiş kanalı kapatmış o yüzden su da tam çıkmamış dışarı , böyle açıklandı durum. Biz de eli kolu sallaya sallaya hastaneye uğrayalım da sonra kahve icer doneriz diye çıktık evden... :)

Kızlar, yavrulara televizyon izlettiriyor musunuz ya da ne süreyle izletiyorsunuz?

bizimki izliyo sadece sabahları uzun kulak ailesini öğleden sonrada callioyu izliyo diğerlerine bakmaz
arada kaldırıp kafasını bakar o kadar
ama luli bebeğim tvyi devamlı izler açınca o kanal bebeklere hitap ediyo müzikler dinlendirici filan
ama o kanalı açmıyorum yada çok kısa süre

yarın brokoli çorbası yapacağım
hoşlanmadı sevmedi hiç ama yedirmenin çarelerine bakıyorum
aklımdaki tarif şu
kuzu eti patates 1 diş sarımsak ve brokoli suyla haşlayıp blendrdan geçirecem
az tereyağı ve unu kavurup ekleyeceğim ılıyınca
1 yumurta sarısıda koyucam
bir taşım kaynatıp yediricem inşallah bu sefer sever

Back
X