2012 Şubat Anneleri

Selam milet
ayyy çok fena yoruldum dahada işim var yani..daha önce ben buzluğuma aşurelik buğday koymuştum suda beklemiş.kokusu bi tuhaf geldi sabah eşim işe gitmeden esadı bırakıp hemen gittim bugdayla maya aldım.fasulyelerimi haşladım evi azda olsa topladım.bugdayları bi taşım kaynattım suda bıraktım akşam iftara kadar şişer inş.aşure yapacağım...mayayıda kardeşim dün kitap fuarından anneme yemek kitabı almış onda açma tarifi vardı onu yapmak için aldım maya mayaladım hamuru dolapta beklemesi gerekmiş epeyce inş onuda akşama çayın yanına yapcm.asıl işim akşama aslında :52:
esad dün gece 3 e kadar uyumadı evde yürüme hareketleri yaptı bi ara epey gitti geldi koltuklardan karşı karşıya falan.videoya çektim.hatıra olsun diye bende.zor uyuttum bide sabah namaza uyandım su içtim niyet ettim yattım ezan okunmadan.daha evi süpüreceğm oğlanda yanımda zırlıyoo gene :97:

bende yapsammıki aşure :44: eşim çok severde oğlanla cesaret edemedim
melek kayınvalidem ben yapıcam aşure sen bebekle yapamazsın dediydi
yapar yolarım dediydi ama :1:
kuru incirde koyuyomusun ben çok seviyorumda
dut kurusu kuru kayısı kuru üzüm nohut fasulye aşurelik buğday ceviz var yetermi

Çok geçmiş olsun. Neyseki hastalığın ne olduğu çıktı ortaya. Çok yorulmuştur asyacık. Geri alır annesi kilolarını bizimki de kilo verdi. İyi olsunlar da.
Şükür canım ortaya çıktı
Bezgin bekir diyorum Asya'ya :) kafayı zor kaldırıyor
Yaramaz günlerine geri dönsün kuzucum
Kilolar dert değil Annemin bir lafı var canı içinde olsun da yeter diye
Aynen öyle manken olacak benim çıtır çerezim :)

günaydınlarrr..
asya bebik iyileşmiş çok sevindim darısı hasta olan diğer bebiklere inş

Canım teşekkrüler
Darısı tüm hasta bebişlere annelere
Herkese Allah sağlık sıhhat versin

Merhaba yardımcı olurmusunuz lütfenn...7 aylık bebeğim anne sütü almadı devam sütü içti.ek gıdaya başladık sorun yok çok şükür fakat 3 gündür süt içmiyor biberon istemiyor.biberondan ayran su içiyor fakat mamayı almıyor gece alırdı akşam çıldırdı direndi ağladı öğürdü velhasıl yemedi.ek gıdaya sebze püresini katıyorum ama 1 kaşık mamayı değiştirdim çocuk sütü aldım muhallebi yaptım içine koydum yok.aç kalsın yer dedim gece 12de zor bela yedi ertesi gün 13.30 oldu hala mama yemedi verdim almadı çorba verdim onu yedi.sinirleniyorum inatlaşıyorum nafile.bu bir geçişmi dönemmi yaşayan varmı bi akıl verin lütfen.tamam ek gıda yaparım aç bırakmmam ama bu bu daha süt kuzusu anne sütüde almadı süt içmesi lazım bu açığı kapatamammki lütfen bi akıl verin benim keçiler kaçtıı

mrb kızlar inanmazsınız bugün 1:30 uyandık oğlumla gece 3 gecmişti heralde uyumamız.....2 gündür böyle yapıyo yaramaz....acil düzene koymam lazım....cok canım sıkılıyo bu arada komsularla bişeyler mi yapsak ne..bi sorıyım bakalım

Merhaba yardımcı olurmusunuz lütfenn...7 aylık bebeğim anne sütü almadı devam sütü içti.ek gıdaya başladık sorun yok çok şükür fakat 3 gündür süt içmiyor biberon istemiyor.biberondan ayran su içiyor fakat mamayı almıyor gece alırdı akşam çıldırdı direndi ağladı öğürdü velhasıl yemedi.ek gıdaya sebze püresini katıyorum ama 1 kaşık mamayı değiştirdim çocuk sütü aldım muhallebi yaptım içine koydum yok.aç kalsın yer dedim gece 12de zor bela yedi ertesi gün 13.30 oldu hala mama yemedi verdim almadı çorba verdim onu yedi.sinirleniyorum inatlaşıyorum nafile.bu bir geçişmi dönemmi yaşayan varmı bi akıl verin lütfen.tamam ek gıda yaparım aç bırakmmam ama bu bu daha süt kuzusu anne sütüde almadı süt içmesi lazım bu açığı kapatamammki lütfen bi akıl verin benim keçiler kaçtıı

allah yardımcın olsun canım yemek istemeyen bebege bişeyler yedirmeye calısmak cok zor...benimki 10 aylık ve ek gıdaya basladıgımdan beri pek yemek istemiyo ek gıdayı sürekli emmek istiyo...bende ek gıda yediremiyorum anlacagın
bence seninki ek gıdanın tadını aldı ve sütten daha cok hosuna gitti....degişik seyler daha cok ilgisine cekiyo demekki...ek gıdayı hazırlarken içine devam sütündende koy...yada yogurtlu seyler yedirmeye calıs oda kalsiyum faydalı olur sonucta.....sütü nasıl tekrar içmeye alıstırabilirsin bilmiyorum....sütünü kasıkla versen yemez mi öylede

allah yardımcın olsun canım yemek istemeyen bebege bişeyler yedirmeye calısmak cok zor...benimki 10 aylık ve ek gıdaya basladıgımdan beri pek yemek istemiyo ek gıdayı sürekli emmek istiyo...bende ek gıda yediremiyorum anlacagın
bence seninki ek gıdanın tadını aldı ve sütten daha cok hosuna gitti....degişik seyler daha cok ilgisine cekiyo demekki...ek gıdayı hazırlarken içine devam sütündende koy...yada yogurtlu seyler yedirmeye calıs oda kalsiyum faydalı olur sonucta.....sütü nasıl tekrar içmeye alıstırabilirsin bilmiyorum....sütünü kasıkla versen yemez mi öylede

sağol canım ya valla zor işler ve sabır istiyor bende dayanamıyorum süt bebeğği daha ek gıda verrim evdeyim neyi severse yediririmde erken gibi geliyor süt lazım ona.mamayı sadece sebze püresine koyabiliyorum oda bi kaşık meyveyi çorbayı yoğurdu bozuyor.kaşıkla veriyomda çoğu dışarrı iç iç bitmiyo sonunda gene sıkılıyor yine sağol.seninde allah yardıncın olsun zamanla nasılsa ek gıda yicek allahtan sütün var ve emiyor biz oğlumla o duyguyu yaşayamadığımız için imreniyorum valla maşallah size

arkadaşımın kızında oldu canım bıraktı içmiyo
dediğin gibi herşeyi yiyo problem yok ama mamayı bıraktı 1 yaşında şimdi devam sütünü içmiyo peynir yemiyo sadece yoğurt yiyor az bişey doktor peynir yesin demiş ama onuda yemiyo
bişekilde süt alımını sağlaman lazım yoğurt peynir ver artı yediklerine katsan mamayı mesela muhallebi yapıp mamayı eklesen ben öylede çok yaptım

mrb kızlar inanmazsınız bugün 1:30 uyandık oğlumla gece 3 gecmişti heralde uyumamız.....2 gündür böyle yapıyo yaramaz....acil düzene koymam lazım....cok canım sıkılıyo bu arada komsularla bişeyler mi yapsak ne..bi sorıyım bakalım

mrb hanım teyzeeee
yanaklara bak dombik dombik :52: :90:

arkadaşımın kızında oldu canım bıraktı içmiyo
dediğin gibi herşeyi yiyo problem yok ama mamayı bıraktı 1 yaşında şimdi devam sütünü içmiyo peynir yemiyo sadece yoğurt yiyor az bişey doktor peynir yesin demiş ama onuda yemiyo
bişekilde süt alımını sağlaman lazım yoğurt peynir ver artı yediklerine katsan mamayı mesela muhallebi yapıp mamayı eklesen ben öylede çok yaptım

sağol canım kahvaltıya başlamıştık yumurta t.yağ peynir c.bebe 30c mama 14 gün yedi artık yemiyor sıkıldı dedim bunaltmıyım onu ekle bunu çıkar bu sever derken yemiyor.muhallebi yiyiyordu mama koyudum içine artık onuda yemiyor meyveli feln yaptım yok hadi dedim sıkıldı ara vereyyim.şimdide bunu çıkardı bşıma ama bukadarda herşeyden sıkılınmazki bünyem kaldırmıyor bütün gün biberon elimde her yer mama yemedi ek gıda şu bu derken ben pert oldum ev kaçıyor ben zaten ne haldeyim perişan valla allah 2ki 3z olanlara yardım etsin bitane allah eksiliğini göstermesin ama valla parmağında oynatıyor yalnız olunca dahada zor çok pis isyan edesim varrr :) teşekkürler tekrar

sağol canım kahvaltıya başlamıştık yumurta t.yağ peynir c.bebe 30c mama 14 gün yedi artık yemiyor sıkıldı dedim bunaltmıyım onu ekle bunu çıkar bu sever derken yemiyor.muhallebi yiyiyordu mama koyudum içine artık onuda yemiyor meyveli feln yaptım yok hadi dedim sıkıldı ara vereyyim.şimdide bunu çıkardı bşıma ama bukadarda herşeyden sıkılınmazki bünyem kaldırmıyor bütün gün biberon elimde her yer mama yemedi ek gıda şu bu derken ben pert oldum ev kaçıyor ben zaten ne haldeyim perişan valla allah 2ki 3z olanlara yardım etsin bitane allah eksiliğini göstermesin ama valla parmağında oynatıyor yalnız olunca dahada zor çok pis isyan edesim varrr :) teşekkürler tekrar

keçi sütü denesen doktoruna danışarak
içinde mama olan şeyleri bile yemiyosa işin zor canım

Benimki de ara sıra böyle azıtıyor. Hadi sen devam sütünü döküyorsun, ben sağdığım anne sütünü ısıtıp ısıtıp döküyorum ya içim yanıyor. Farklı tatları aldıkça süte dönüp bakmıyorlar. Ne zaman annemlere gitse ertesi gün kuduruyor, süt içmicem diye. Devam sütüyle hazırlanan kahvaltı mamalarından al, bari o arada içsin. Belki de devam sütünün markasını değiştirsen, içebilir. Uğraş gerektiren şeyler ama dediğin gibi süt kesinlikle içmeli.

Canım o kızarıklıkları görünce ben de kahkaha attım
Sevindim dediğin gibi oh be çıktı sonunda dedim :)
Şimdi de geçmesini bekliyoruz ama düne göre daha yogun kızarık bugün
Benim minnoş biraz ağır atlattı sanırım bu hastaığı
Neyse geçti gitti ya şükür
Canım siz hastalık sonrası düşük ateş sorunu yaşadınız mı
Ben şimdi de ısıtamıyorum kuzumu :(
Buz gibi bebeğim

Bu arada öğretmenler günü mesjın süper hükümet sizi el üstünde utsun demişsin ya güldüm :))
Benim gibi fizik ğretmeni isen el üstünde pek yerin yok
Eğer din kültürü öğretmeni isen yolun açık Başbakan bile olursun :))

Yok yavrum bizde düşük ateş sorunu olmadı. Evham yapma, normal şartlarda nasıl giydiriyorsan öyle giydir ateşi çıkacak diye üşütme kuzuyu. Zaten soğumuş bıdık.

Bu 4+4+4 sistemi sayesinde 3000 din kültürü öğretmeni atanmış. El insaf ya!

benimkide çok güzel olmuş

ama bana kısmet olicak galiba bu perşembe allah ın izni ile memleketime gidiyorum.bi on-onbeş gün salamura şeklinde durması gerekiyor öyle değil mi ?dayanamam ben yarına çıkarır soslar yerim :27:

Canım çok teşekkürler
Allah sana da bebişlere de şifa versin size de geçmiş olsun
Kat kat olmasa da giydirdim valla eli ayağı buz gibi ısınmıyor bebeğim

Bu arada burun ameliyatı zor ama gerekli ise iyi araştır
Benim kardeşim yaptırdı yırtık vardı burnunda
çok araştırdık ama memnun kalmadı
Şimdi yeni bi doktora gitti yeniden ameliyat olması gerekiyor
Kıkırdağını almışlar ilk ameliyatta almak kolaylarına geliyormuş
Tamir edip yerleştirmek daha zormuş
Kıkırdağına elletme yani

rabbim şifalar versin canım çok zor bebeğin halinden anlamak.nasıl oldu böyle ateşlendi ki ?üşüttü mü ?çok farklı bir ateşlenme gibi geldi bana.

zor olduğunu biliyorum hele birde bebeklerim var ameliyat olsamda bebeklerim olduğu için çekiniyorum.birde iyileşme süresi nedir bilmiyorum.bazı forumlara baktım ileride nefes sorunu oluyormuş ,yamulyormuş ,çöküyormuş ,düşüyormuş burun.

ben nefes almak istiyorum ameliyattan da çok korkuyorum.birde boynumu da yaptırmam lazım.bütün çözümsüz hastalıklarda beni bulur.asla elletmem kıkırdağımı etlerimi küçütlsün nefes almamı engelleyen kemiği alsın başka birşey istemiyorum.benim ailem de de ameliyat olanları hatırlıyorum kaç kere üst üste ameliyat olmuşlardı.küçüktüm ben.şimdi de ben korkuyorum.

birde hadi ameliyat oldum diyelim iyileşene kadar bebeklerime yaklaşmamam gerekir.şetan işi ya burnumu çekerler falan :53:

kardeşin nefes alabiliyor mu?

Canım o kızarıklıkları görünce ben de kahkaha attım
Sevindim dediğin gibi oh be çıktı sonunda dedim :)
Şimdi de geçmesini bekliyoruz ama düne göre daha yogun kızarık bugün
Benim minnoş biraz ağır atlattı sanırım bu hastaığı
Neyse geçti gitti ya şükür
Canım siz hastalık sonrası düşük ateş sorunu yaşadınız mı
Ben şimdi de ısıtamıyorum kuzumu :(
Buz gibi bebeğim

Bu arada öğretmenler günü mesjın süper hükümet sizi el üstünde utsun demişsin ya güldüm :))
Benim gibi fizik ğretmeni isen el üstünde pek yerin yok
Eğer din kültürü öğretmeni isen yolun açık Başbakan bile olursun :))

ben 25 günlükkken hasta olduklarında yaşamıştım şükür ateşleri düştü derken bu sefer de ısıtamıyordum ateşi düştü derken bu sefer de iyice düştü.kızım ağlamaktan morarmıştı annem ezan okumuştu da öyle rahatlamıştı kızım.çok korkunç günlerdi.

ben ayaklarını ,ellerini ve başını sıcak tuttum öyle kontrol altına almıştık vücut ısısını.

bu arada bahsettiğiniz kızarıklık ne kızarıklığı ?benim kızımın da yüzünde nokta nokta kırmızılık çıktı.oğlumunda tek tük vücudunda var.

dut kurusu kuru kayısı kuru üzüm nohut fasulye aşurelik buğday ceviz var yetermi

bende memlekete gidince yapıcam annemler de.burada dapıtacak pek kimse yok dağıtsam da allah kabul etsin diyen yok :37:

mamadan bıkmış olabilir.bizimkiler de bi ara yemiyordu ama biz mamayı değiştirmiştik.damak tatlarına uymamıştı.bu aralarda katı gıda aldıkları için mamalar düştü az içiyorlar.hoş gerçi şimdi hata oldukları için katı gıda almıyorlar.kaşık mamasını da bi bebeğe göre hazırlıyorum iki bebek anca bitiriyorlar o da şaklabanlık yapa yapa.

eğer katı gıda alıyorsa şanslısın bence.çünkü katı gıda istemeyip hala mama isteyen direnen bebekler var.

rabbim şifalar versin canım çok zor bebeğin halinden anlamak.nasıl oldu böyle ateşlendi ki ?üşüttü mü ?çok farklı bir ateşlenme gibi geldi bana.

zor olduğunu biliyorum hele birde bebeklerim var ameliyat olsamda bebeklerim olduğu için çekiniyorum.birde iyileşme süresi nedir bilmiyorum.bazı forumlara baktım ileride nefes sorunu oluyormuş ,yamulyormuş ,çöküyormuş ,düşüyormuş burun.

ben nefes almak istiyorum ameliyattan da çok korkuyorum.birde boynumu da yaptırmam lazım.bütün çözümsüz hastalıklarda beni bulur.asla elletmem kıkırdağımı etlerimi küçütlsün nefes almamı engelleyen kemiği alsın başka birşey istemiyorum.benim ailem de de ameliyat olanları hatırlıyorum kaç kere üst üste ameliyat olmuşlardı.küçüktüm ben.şimdi de ben korkuyorum.

birde hadi ameliyat oldum diyelim iyileşene kadar bebeklerime yaklaşmamam gerekir.şetan işi ya burnumu çekerler falan :53:

ben 25 günlükkken hasta olduklarında yaşamıştım şükür ateşleri düştü derken bu sefer de ısıtamıyordum ateşi düştü derken bu sefer de iyice düştü.kızım ağlamaktan morarmıştı annem ezan okumuştu da öyle rahatlamıştı kızım.çok korkunç günlerdi.

ben ayaklarını ,ellerini ve başını sıcak tuttum öyle kontrol altına almıştık vücut ısısını.

bu arada bahsettiğiniz kızarıklık ne kızarıklığı ?benim kızımın da yüzünde nokta nokta kırmızılık çıktı.oğlumunda tek tük vücudunda var.

Canım benim kız 6. hastalık denen yeni nesil hastalıktan geçirmiş
Sebebi üşütme falan deil virüs
YAni viral enfeksiyon çocuk hastalığıymış 9 ay 3 yaş arasında görülebiiyormuş henüz aşısı da yokmuş
Ama bir kez geçirdi mi bağışıklık kazanıyormuş bebiş
üç dört gün süren yüksek ateş sonrasında vucud döküntü döküyor öyle tek tük de değil
Benim minnoşun karın bölgesi kızarıklık dolu
Sırtında nispeten daha az kollar ve bacaklarda daha da az
Senin bebişlerinki bundan değildir
Bizim ateşimiz dört gece sürdü ama sanırım beş gün de sürebilirdi doktor beşinci gün de geçmezse müdahale ederiz dedi
Bu söylemden çıkardım beş gün sürebileceğini

Canım kardeşim küçükken düşmüş ve bu nedenle burnunun içinde yırtık oluşmuş
Nefes alamıyordu ameliyattan sonra nefes aldı ama burnunda eğilme var
ve ameliyat üzerinden dört sene geçti şimdi yeniden nefes sorunu yaşıyor
Hakkında hayırlısı bu konuda iyi br doktora denk gelirsin umarım
İyileşme süresi çok uzun değildi diye hatırlıyorum
Ama kişiden kişiye değişebilir tabi
Bebişlerle sana zor olur anne desteği lazım :)
Ahh ahhh ana gibi yar yok valla

Canım benim kız 6. hastalık denen yeni nesil hastalıktan geçirmiş
Sebebi üşütme falan deil virüs
YAni viral enfeksiyon çocuk hastalığıymış 9 ay 3 yaş arasında görülebiiyormuş henüz aşısı da yokmuş
Ama bir kez geçirdi mi bağışıklık kazanıyormuş bebiş
üç dört gün süren yüksek ateş sonrasında vucud döküntü döküyor öyle tek tük de değil
Benim minnoşun karın bölgesi kızarıklık dolu
Sırtında nispeten daha az kollar ve bacaklarda daha da az
Senin bebişlerinki bundan değildir
Bizim ateşimiz dört gece sürdü ama sanırım beş gün de sürebilirdi doktor beşinci gün de geçmezse müdahale ederiz dedi
Bu söylemden çıkardım beş gün sürebileceğini

Canım kardeşim küçükken düşmüş ve bu nedenle burnunun içinde yırtık oluşmuş
Nefes alamıyordu ameliyattan sonra nefes aldı ama burnunda eğilme var
ve ameliyat üzerinden dört sene geçti şimdi yeniden nefes sorunu yaşıyor
Hakkında hayırlısı bu konuda iyi br doktora denk gelirsin umarım
İyileşme süresi çok uzun değildi diye hatırlıyorum
Ama kişiden kişiye değişebilir tabi
Bebişlerle sana zor olur anne desteği lazım :)
Ahh ahhh ana gibi yar yok valla

hangi doktor a ameliyat olmuştu?kbb doktoru mu ?ben kararsızım kbb doktoru buldum aslında izmirde estetik bölümünde baktım hem burunu düzeltiyormuş hemde sorunu hallediyormuş ama estetik amaçlı gidenler de var okuduklarımdan anladığım o.

yine de kararsızım.annem bakar çocuklara ama ben nasıl toparlanıcam onu düşünyorum.birde darbe almaktan korkuyorum malum bebekler yüzümüzle oynamayı seviyorlar.
aynen öyle ama bu sefer ki gelişinde annemin bebeklerin düzeni bozuldu bence tek bakmak en güzeli.kurduğun düzen de gidiyor.annemin kulakları duymadığı için yüksek sesle konuşuyor yüksek sesle tv izliyor bebekler artık bizi tınlamıyor bildiğini okuyorlar çnce den elif azra furkan ege diye seslendiğimde birşey yaptığında bırakıyorlardı yapmıyorlardı.ayrıca oğlan emziğe alıştı :( annem sağolsun.

ama annemin hakkını ödeyemem çünkü ben yemek yaparken ev toplarken bebeklere annem bakıyor.o açıdan rahatım.

ama düzen düzen düzen çok ama çok önemli.memleketten geldiğimde yepyeni bir düzen kurmam lazım.birde memlekete gittiğimde bütün sağlık sorunlarımı halletmem lazım.

Bende misafirlikteyim ondan rahat yazamıcam size eve gelince aşure yapcm herşeyi hazırladım.ne çok yazmışsınız okumak zaman ister şuan bu zamanım yok,aşureye hugo ben incir koymuyorum karartıyor aşureyi sevmiyorum da zaten incir.ben kuru üzüm kayısı fasulye kuş üzümü limon kabuğu rendeesi almaya yakın,...
nohut,bugday tabi bir kere kaynatılmış,bekleyecek suyunda 12 saat daha güzel oluyo,herşey çokta iyi yıkanmalı öyle yapıyorum nar fındık v.s sevmiyorum ben..rengi çok güzel oluyo incirsiz.yaparken koymayın bakın ne güzel olck

cnm sen isteresn koy ama incir karartıyo illa koycaksan almaya yakın ekle fazla kaynatmaki kararmasın bide limon kabuğu rendele almaya yakın parlak olur akure bugdayıda iyice yıkaki oda karartmasın bi gece önceden kaynat bi taşım suda beklet çok güzel şişiyolar azcıkta pirinç koycam ben bu sefer..tabi biliyosundur yapmayıda ben yazdm öyle ayrıntılı işte,,,:52:

alev alevi izliyoruz bizde gezmedeyizz oğlum uyudu aramadı evi ç,ok şükür

merhaba kızlar
yazılanları okumaktan ben yazamaz oldum :8

hasta bebislere cok gecmiş olsun acil sifalar diliyorum...

biz de dun dr a gittik oğlusum 8,5 kilo, 73 cm olmus
oyuncak hangisini alalım dedik dr a
o da bu dönemde almayın tencere tava verin dedi
oyuncaktan cabuk sıkılır dedi

ama bana kısmet olicak galiba bu perşembe allah ın izni ile memleketime gidiyorum.bi on-onbeş gün salamura şeklinde durması gerekiyor öyle değil mi ?dayanamam ben yarına çıkarır soslar yerim :27:

bende memlekete gidince yapıcam annemler de.burada dapıtacak pek kimse yok dağıtsam da allah kabul etsin diyen yok :37:

mamadan bıkmış olabilir.bizimkiler de bi ara yemiyordu ama biz mamayı değiştirmiştik.damak tatlarına uymamıştı.bu aralarda katı gıda aldıkları için mamalar düştü az içiyorlar.hoş gerçi şimdi hata oldukları için katı gıda almıyorlar.kaşık mamasını da bi bebeğe göre hazırlıyorum iki bebek anca bitiriyorlar o da şaklabanlık yapa yapa.

eğer katı gıda alıyorsa şanslısın bence.çünkü katı gıda istemeyip hala mama isteyen direnen bebekler var.

ben dağıtmıyorum zatiii dağıtamıyorum eşim 1 tencere aşureyi gidip gelip y,yoo

cnm sen isteresn koy ama incir karartıyo illa koycaksan almaya yakın ekle fazla kaynatmaki kararmasın bide limon kabuğu rendele almaya yakın parlak olur akure bugdayıda iyice yıkaki oda karartmasın bi gece önceden kaynat bi taşım suda beklet çok güzel şişiyolar azcıkta pirinç koycam ben bu sefer..tabi biliyosundur yapmayıda ben yazdm öyle ayrıntılı işte,,,:52:

alev alevi izliyoruz bizde gezmedeyizz oğlum uyudu aramadı evi ç,ok şükür

servis yaparken koyarım içine bende
dut kurusu koy bak çok güzel oluyo

buakşam çok huysuz mehmet devamlı mızmız ağlıyo
oysaki gündüz gayet iyiydi
saat 6 gibi uyandı devamlı ağlıyo herşeyi yapmamıza rağmen
ateş veya hastalık belirtisi şimdilik yok
6 da uyandı 8 de uyumak istedi normalde 10 gibi uyurdu
9 da kalktı hep mız mız ağlıyo
çorbasını içmedi yoğurt yedi hoşuna gitti serin serin
demin uyudu şimdi ağladı gittim emzik verdim
minoset ağrı kesici ateş düşürücü şurubu vardı ondan içirdim çok sıkıntılı