2012 Şubat Anneleri

bende bebekleri yıkadım çamaşırlar vardı yıkadım astım mutfağı toparladım.evi toparladım halsizim.şu anda da cadı kızım uyandı kucağımda ekrana bakıp çığlıklar atıyor.oğlum uyuyor.
hergün iş güç aynı yoruluyorum ama bebeklerime de yetişmeye çalışıyorum.dün gece uyutmadılar geberiyordum uykuusluktan sonuç olarak ta doğru düzgün kahvaltı edemedim :(

ben karnı baharı çorba olarak veriyorum bir iki kere yoğurtlayıp verdim yediler ama iştahlı olrak değil.çorba da yiyorlar ama :)

benim sıpacıklar sevmediler gece mamasını yediremedim akşam birde muz koymuştum içine yok ağızlarını kitlediler illa mama istediler :31: koca bi tabak çöpe gitti :(

neden acaba sevmediier demekki her çocuğun ağız tadı farklı bizlerinde olduğu gibi...melitta şu forumda en çok merak ettiğim bebeklerden biride seninkiler yaa çok tatlılardır ikiside aynı dönemdeyaa...kreş gibi oyuncaklarla doludur sizin ev..:52: bizde böyleyse 2 çocukla uğraşmak kim bilir ne kadar zordur..daha bebek düşünüyormusun bilmiyorum ama inş ameliyatın hayırlısı olur belki vazgeçersin izmirde...

neden acaba sevmediier demekki her çocuğun ağız tadı farklı bizlerinde olduğu gibi...melitta şu forumda en çok merak ettiğim bebeklerden biride seninkiler yaa çok tatlılardır ikiside aynı dönemdeyaa...kreş gibi oyuncaklarla doludur sizin ev..:52: bizde böyleyse 2 çocukla uğraşmak kim bilir ne kadar zordur..daha bebek düşünüyormusun bilmiyorum ama inş ameliyatın hayırlısı olur belki vazgeçersin izmirde...

hiç sorma eve gelip beşikleri gören çocuk yuvası diyor oyuncak kavgası çıkıyor bazen.pet şişelerle biel oynuyorlar kızım biraz daha uysal bu konuda ama sesli oyunaklar da oğlan elinden aldığında ağlıyor gözyaşları hemen hazır.oğlum elektronikçi olcak galiba uydu alıcısıyla hoparlörlerle oynuyor inceliyor.babasının şifreli çantasını kurcalıyor :1:

bi ara resimlerini koymuştum bi popoları görünüyordu bi resimde de yüzleri görünüyordu ama bi ara koyayım resimlerini :)

zor ama çok eğlenceli sadece uykusuzluk ve yorgunluk mahvediyor beni.büyüdüler ya şimdi istekleri de farklı ikisi de farklı farklı şeyler istiyorlar.rabbim yine anneliğe layık görürse ve sağlığım el verirse istiyorum üç beş sene sonra.ama sağlığım iyi olmazsa zor artık :(:(

Melitta çorbasını nasıl yaptın cnm kıyma koysam mı içine korkuyorum kusarsa diye ama hiç denemedim kıymada :97:

tabi kıyma ,ıspanak ,semiz otu ,brokoli ,karnıbahar ,havuç ,pirinç ,patates,maydonoz,dereotu ,zeytinyağı evde ne varsa koyuyorum.tam tahıllı , kepekli yada çavdarlı ekmekte küçük küçük ufalayabilirsin.varsa pırasa kereviz de koyabilirsin.hiç korkma doktorumuz verdi hep tarifleri.benim bebeklerimde de bebek reflüsü var maşallah yiyorlar kusmuyorlar ama işte su geliyor ağızlarına.reflü ilacı kullanıyoruz ama bu aralar iyiler şükür.

senin bebeğinde de m i reflü var?

bende bebekleri yıkadım çamaşırlar vardı yıkadım astım mutfağı toparladım.evi toparladım halsizim.şu anda da cadı kızım uyandı kucağımda ekrana bakıp çığlıklar atıyor.oğlum uyuyor.
hergün iş güç aynı yoruluyorum ama bebeklerime de yetişmeye çalışıyorum.dün gece uyutmadılar geberiyordum uykuusluktan sonuç olarak ta doğru düzgün kahvaltı edemedim :(

ben karnı baharı çorba olarak veriyorum bir iki kere yoğurtlayıp verdim yediler ama iştahlı olrak değil.çorba da yiyorlar ama :)

benim sıpacıklar sevmediler gece mamasını yediremedim akşam birde muz koymuştum içine yok ağızlarını kitlediler illa mama istediler :31: koca bi tabak çöpe gitti :(

tatlım ben bucada oturuyorum, izmirde hava akşamları baya serin oluyor, ama gündüz bebekleri sıkı sıkı giydirip gezmeye çıkabilirsin(bugünlerde) kesinlikle montlarını al, altlarına kalın pantolonlar al. bere al.

Melitta yok cnm sadece pütürlü yemiyor boğazına gelse kaşıkla yerken hemen kusuyor artık alıştırmak pütürlü vermek istiyorm bende....tek tek verince yiyor ama

Bu arada tuvalet eğitimi bölümüne baktım biraz.anneler çok sıkıntı yaşıyor yandık ki ne yandık ne zormuş alıştırmak tuvalete....:(

tatlım ben bucada oturuyorum, izmirde hava akşamları baya serin oluyor, ama gündüz bebekleri sıkı sıkı giydirip gezmeye çıkabilirsin(bugünlerde) kesinlikle montlarını al, altlarına kalın pantolonlar al. bere al.

bebek arabasını alacaktım ama yük olacak hava serino lursa çıkamayız diye vazgeçtim .annemin evlerinin önün de park var sevgi yolu var belki kucağımıza alıp çıkarırız.en güzeli getirmemek diye düşündüm.

kazak hırka atkı mont ne varsa herşeyi aldım üşütmesinler diye.gider ayak burada hasta etmeden götürelim diye dikkat ettik ama hasta oldu bebekler ve ilk nezlelerini oldular :):):):)

inşallah izmir de hasta olmazlar :):):)

benim olan bebeklerimin resimlerini koydum :):):) maşallah deyin ama :nazar::emir_bebek::16:

Melitta çoook tatlılar yaaa ne kadar benziyolar aynı yumurta ikizimi bunlar...kızının elbiseside çok şirinmiş :52: yesin teyzesi onlarııı oyy oyyy:16::16:

Melitta çoook tatlılar yaaa ne kadar benziyolar aynı yumurta ikizimi bunlar...kızının elbiseside çok şirinmiş :52: yesin teyzesi onlarııı oyy oyyy:16::16:

ayrı yumurta ama dönem dönem birbirlerine çok benziyorlardı şimdi farklılar bu resim iki ay önceki resim şimdi çok değiştiler.kızı genelde bana benzetiyorlar oğlanı babasına.ama genel olarak benzeyen yerleri ve mimikleri var :emir_bebek::9:

Melitta yok cnm sadece pütürlü yemiyor boğazına gelse kaşıkla yerken hemen kusuyor artık alıştırmak pütürlü vermek istiyorm bende....tek tek verince yiyor ama

Bu arada tuvalet eğitimi bölümüne baktım biraz.anneler çok sıkıntı yaşıyor yandık ki ne yandık ne zormuş alıştırmak tuvalete....:(

alışması gerekiyor ozaman.benim bebeklerde öyleydi canım çıkmıştı alıştırana kadar.çok aç iken ver. o zaman mecbur kalıp yiyorlar ama ağlayıp mızıldanıyorlar yedikçe susuyorlar.sanırım doyuruculuğunu ve tatları aldıkları için.

kaşığa da zor alıştırmıştım.çorbaya alıştırana kadar bir haftamı almıştı.çorbaya bi çimdik tuz attıktan sonra yemeye başlamışlardı ama beşinci günde.

sende çok açken ver az az ver bi çimdikte tuz at.

benimkiler de tek tek verice yiyor kahvaltıyı tektek veriyorum yemekleri de tekte yediriyorum ama çorbayı haliyle karışık veriyorum.

geçen gün ceviz verdim yemediler bile.bir kaşıkta bir kaşıktır diye tıktım ağızlarına :1:

evet zor olucak bizim için hele ben napcam bilmiyorum.bir yaşından sonra artık anlamaya başladıklarında öğreteceğim.şimdiden motive etmeye çalışıyorum.kaka çiş yaptıklarında aferin oğluma aferin kızıma diyorum el çırpıyorlar :):):)

doktorum da görmüştüm.çocukları ödüllendirmek gerekiyormuş çiş ve kaka yaparken

bebek arabasını alacaktım ama yük olacak hava serino lursa çıkamayız diye vazgeçtim .annemin evlerinin önün de park var sevgi yolu var belki kucağımıza alıp çıkarırız.en güzeli getirmemek diye düşündüm.

kazak hırka atkı mont ne varsa herşeyi aldım üşütmesinler diye.gider ayak burada hasta etmeden götürelim diye dikkat ettik ama hasta oldu bebekler ve ilk nezlelerini oldular :):):):)

inşallah izmir de hasta olmazlar :):):)

benim olan bebeklerimin resimlerini koydum :):):) maşallah deyin ama :nazar::emir_bebek::16:

ence bebek arabalarını alsan çok iyi olurdu. gaziemire optimum isimli kocaman bir alışveriş merkezi açıldı. bebekleri alıp gezmeye giderdin belki. bu arada bebişlerin resimlerine nerden bakabilirim, ben göremedim

ayrı yumurta ama dönem dönem birbirlerine çok benziyorlardı şimdi farklılar bu resim iki ay önceki resim şimdi çok değiştiler.kızı genelde bana benzetiyorlar oğlanı babasına.ama genel olarak benzeyen yerleri ve mimikleri var :emir_bebek::9:

benimki uyanmış elektrik süpürgesiyle oynuyo :52: önceden korkardı şimdi hep yanına gidiyoo delimi nee....:) bakalım inş alışır benmkide cnm.bugün başlıyorum bende.karnıbahar yerine köfteye karar verdim hem çiğner yer az az da olsa...birazdan kilosuna baktırcm gidip bana zayıfladı gibi geldi dişten bakalım ne son durum..çok tatlılar maşallah nazar değmesin kız sana benziyorsa demek biraz esmersin demek dimi...nazar değmesin ben oğlumu doyurup çıkacağım gelirim yazarım son durumu.....

ence bebek arabalarını alsan çok iyi olurdu. gaziemire optimum isimli kocaman bir alışveriş merkezi açıldı. bebekleri alıp gezmeye giderdin belki. bu arada bebişlerin resimlerine nerden bakabilirim, ben göremedim

şimdi profilime koydum görünüyor mu ?ben baya oldu izmir e gitmeyeli?çok özledim memleketimi?kimbilir neler değişti daha :):):) annemde diyor çok güzel mağazalar merkezler açıldı diye.
sinem kanıma girdin kız götüreyim bari ikiz arabasını :):):):)

benimki uyanmış elektrik süpürgesiyle oynuyo :52: önceden korkardı şimdi hep yanına gidiyoo delimi nee....:) bakalım inş alışır benmkide cnm.bugün başlıyorum bende.karnıbahar yerine köfteye karar verdim hem çiğner yer az az da olsa...birazdan kilosuna baktırcm gidip bana zayıfladı gibi geldi dişten bakalım ne son durum..çok tatlılar maşallah nazar değmesin kız sana benziyorsa demek biraz esmersin demek dimi...nazar değmesin ben oğlumu doyurup çıkacağım gelirim yazarım son durumu.....

buğday tenliyim ama herkes beyaz tenlisin diyor.bende anlamadım tenimin rengini :):):) eşim esmer.bebeklerimin ikisi de kumral ama kızımın saçı tipi açık kumral :):)

tamam birde tart bakalım ne kadar olmuş bizimkiler 9 ky ye geçemediler bi türlü doktorumuz artık yavaşlar ayda 300-400 almaları normal dedi bir hasta oldular ya hiç yemiyolar desem yeridir.

afiyet olsun bende mi köfte yapsam ki acaba?sen köfteyi nasıl yapıyorsun?ben tost makinasında yapıyım diyorum.fırına sürmek uzun iş.

Hazelim bende aynı fikirdeyim senle benimkide emiyo ve sık sık uyanıyo bu ara.sanırım senin oğlanda aynı bide bişeyler yedirip yatırmayı dene.annem artık sütün yetmez mama falan verki tok olsun az kalkar dedi sende öyle yap bakalım belki daha az kalkar.bende aynıyım.sürekli uyandırınca insan aptal gibi oluyo sersemliyo.ayrıca haklısınki eşlerin yardımı olmayıp herşeyi kendimiz üstlenince insan dahada bitiyor sabırda kalmıyor anlıyorum seni ben.aynışeyleri yaşadık sanırım.

Hugo bebelaclar sütlü tahıllı zaten gece içi olanları ben anne sütüyle yapılanlardan alan varmı diye sormuştum gerçi artık tek tek elle beslemeye çalışacağım ki kusmasın pütürlüde...çok canımı sıkıyo bu hali ama mesela bu akşam armut muz verdim ufak parça olarak çiğnedi yedi.demekki kaşıkla yemiyo oğlum buda iyi bişey.alışır inş.:13:

hala yatırararkmı yediriyosun

hugo o doktor aklınımı kaçırmış:52: bu havada bebek dışarda dolaşırmı yaaa hava burda kar soğuğu gibi.biz çıktığımız halde üşüyoruzz...ayrıca bıngıldak kapalımı ne demekmiş onu anlamadım.kalsiyum eksikliği doğrumu onu bilmiyorum ama yalan söyleyemem belki doğrudurda....memonun hiç dişi yokmu şimdi...biraz gecikmiş bencede..ama çıkarır ağzı falan akıyomu bu ara hiç..

burda hava çok soğuk güneş var fakat çok rüzgarda var ben dün üşütmüşüm terlemiştim hemen belli oldu boğazlarım acıyo

Selam kızlar oğlum uyurken bende kalktım evi temizledim çamaşırları astım dahada işim var.bu sabah hugo ve diğer arkadaşlarımında dediği gibi kahvaltısını tek tek vereceğim inş doyasıya yer.sanmıyorum ama açken denerim.bulamacı artık hayatımdan çıkarıyorum.inş alışır deneyip görcem artık...

Hugocum karnıbahardan neler yapıyosun?benim dolaptada var oğlana bişey yapayım pütürlü olarak yesin diyorum.yoğurtlasam olurmu acaba...?artık her mama yaptığımda kuscak diye endişe yaşayacağım ama alışması gerek cesaretimi toplamalıyım.gece 2 de yattı sıpa.hala uyanamadı.bu gece rahattı gece maması verdiğim için çok sık uyanmadı...

Hazelim sende dene gece mamasını cnm.az uyanır belki oda.

canım brokoli çok gaz yaptı bizde o yüzden karnıbaharıda denemeyi cesaret edemedim
ama yoğurtla yumurta sarısını çırpıp haşlanmış karnıbaharlara karıştırıp fırınlayabilrisin biz öyle yiyoruz

selamm millet sabah erkenden doktorumnuza gittik
kulakta filan bişey çıkmadı dişi çıkıyomuş ondanmış
iyiki dün akşam o doktora inanıpta alıp vermedik antibiyotiği
boyu 76 cm. kilosu 9 buçuk kilo çııktı
yedirdiğimi içirdiğimi herşeyi söyledim sordum beyendi
hasta olmuyo dedim çok iyi dedi
dışarı çıkartma mevzusunu sordum
havalar soğuk artık arabasına koyup gezdirilecek hava değil
1 yaşına kadar dikkat etmek gerekiyo
zaten bağışıklık sistemi 1 yaşından sonrada gelişiyo ve zaten sen istesende az büyüyünce onu içerde tutamazsın kendisi çıkacak toza toprağa karışacak herşeye alışacak şimdilik bekleyin yaza denizede götürürsünüz gezerde oynarda dedi
bizim doktor çok tatlı bir bayan çocukları çok seviyo koridorda filan hep oynuyo çocuklarla görüyorum
çocuk hastaysa önce anneyi sorguluyo
mehmet hasta olduğunda içirdiğim su soğuktu ondan oldu deyince pek hoşlanmamıştı benden ama bu sefer ben anlatınca önyargısı değişti daha fazla ilgilendi güleryüzlü davrandı
çok şükür bizimde moralimiz yerine geldi
şimdi aktivite maasasının etrafında sıralıyoo :1:
gelir gelmez aşurelik pişirdiğim buğdaydan onada çorba yaptım bezelye patates pirinç buğday kuzu eti
1 kase içti asında hiç iştahı yok ama oyunla içirdim

demekki bişeyleri açıkca yazmak burda bazılarımızın gözüne batıyor geçmiş olsun belki benm oğlumda böyle hasta olsa hastalık derdim bende üzülmezdim ama bütün tabağını yiyipte bide üstüne en son lokma pütürlü oldu diye kusup ansızın batırınca heryeri sinirlenmemek elde değl insan ister istemez üzülüyor yoruluyor bunu sık sık yaşamış biri olarak sizinde anlamanız lazımdı

Kusmak genelde ansızın olur ve çok fazla kustuysa her yer batar zaten. Sanırım benim bebeğim uzun süre çok fazla kustuğu için bana normal geldi oğlunun sadece pütürden kusması ama sana fazla gelmiş. Hastalık deyip nasıl üzülmüyorsun onu anlamadım. Bebeğin günde 30 kere kusucak 8 ay boyunca sen hastalık deyip geçebileceksin demekki. Bence asıl pütürden kustu deyip geçmek lazım çok şükür bi hastalığı yok yavrunun.

selamm millet sabah erkenden doktorumnuza gittik
kulakta filan bişey çıkmadı dişi çıkıyomuş ondanmış
iyiki dün akşam o doktora inanıpta alıp vermedik antibiyotiği
boyu 76 cm. kilosu 9 buçuk kilo çııktı
yedirdiğimi içirdiğimi herşeyi söyledim sordum beyendi
hasta olmuyo dedim çok iyi dedi
dışarı çıkartma mevzusunu sordum
havalar soğuk artık arabasına koyup gezdirilecek hava değil
1 yaşına kadar dikkat etmek gerekiyo
zaten bağışıklık sistemi 1 yaşından sonrada gelişiyo ve zaten sen istesende az büyüyünce onu içerde tutamazsın kendisi çıkacak toza toprağa karışacak herşeye alışacak şimdilik bekleyin yaza denizede götürürsünüz gezerde oynarda dedi
bizim doktor çok tatlı bir bayan çocukları çok seviyo koridorda filan hep oynuyo çocuklarla görüyorum
çocuk hastaysa önce anneyi sorguluyo
mehmet hasta olduğunda içirdiğim su soğuktu ondan oldu deyince pek hoşlanmamıştı benden ama bu sefer ben anlatınca önyargısı değişti daha fazla ilgilendi güleryüzlü davrandı
çok şükür bizimde moralimiz yerine geldi
şimdi aktivite maasasının etrafında sıralıyoo :1:
gelir gelmez aşurelik pişirdiğim buğdaydan onada çorba yaptım bezelye patates pirinç buğday kuzu eti
1 kase içti asında hiç iştahı yok ama oyunla içirdim

hugocuk hoşgeldin yaa özledim,cnm bende şimdi sağlık ocağından geliyorum aynı hemen hemen bebeklerimiz.benim esadımda 76 cm boyu kilosuda 9 750 çıktı çok az almış 20 günde .gerçi hemşireler normal dedi.bu ayda çok fazla kilo almasını bekleme dedi.kızlar ben birde bu pütürlü konusunu sordum onlara bana erken olduğunu zorlamamam gerektiğini söylediler.tek tek verme konusunda şuan sert olan şeyleri zaten çiğnemekte zorlanır 1 yaşını bekle dediler.sabahta tek tek kahvaltı yaptırdım yedi gerçi ama doyasıya değl çok az yedi biraz peynir biraz pekmez biraz zeytin verdim yedi.ekmekle çok azda olsa.demekki istese çiğniyo.zaten çok fazla dişi olmadığından direk yutmak ister kaşıkla dedi doğru aynen öyle yapıyo dedim.bunu söyleyen hemşirenin çocuğu var biliyodur kendindende herhalde.ara ara veririm bende.

Hugo sevindim diş çıkaracağına.ateş yapıyormu gece bizimki fırfır kalkardı ateşten 10 kere.üstten 1 patladıda biride yolda.şuan çıkan 3 tanecik.diş kulaklara ağrı yaparmışl tutarsa kulaklarını belki ondandır ben calpol veriyodum rahat ediyodu.

demekki bişeyleri açıkca yazmak burda bazılarımızın gözüne batıyor geçmiş olsun belki benm oğlumda böyle hasta olsa hastalık derdim bende üzülmezdim ama bütün tabağını yiyipte bide üstüne en son lokma pütürlü oldu diye kusup ansızın batırınca heryeri sinirlenmemek elde değl insan ister istemez üzülüyor yoruluyor bunu sık sık yaşamış biri olarak sizinde anlamanız lazımdı

Kusmak genelde ansızın olur ve çok fazla kustuysa her yer batar zaten. Sanırım benim bebeğim uzun süre çok fazla kustuğu için bana normal geldi oğlunun sadece pütürden kusması ama sana fazla gelmiş. Hastalık deyip nasıl üzülmüyorsun onu anlamadım. Bebeğin günde 30 kere kusucak 8 ay boyunca sen hastalık deyip geçebileceksin demekki. Bence asıl pütürden kustu deyip geçmek lazım çok şükür bi hastalığı yok yavrunun.

söylemek istediğimi kendin anlamak istediğin gibi algıladığın için cvp vermek istemiyorum artık.tartışma yaratmak istemiyorum burda....:19:

Back
X