2012 Şubat Anneleri

Ben de bilgisayar öğretmenliği yapmıştım birkaç sene. Benim annem, babam da öğretmen. Şehir şehir gezdik bu yüzden. Senin minik de gezer durur artık.

aslında gezmeyi isterdim ama eşim ordulu ve sanırım bizde burda yaşlanırız
merkeze inemiyoruz ama hala
puanımız yetmiyor malesef

bugün birde hastanede bebek koşturduk :31:
bebek dediğimde bizimki kadar belkide daha büyüktü
aynı kendi gibi sarı kafaydı onu pek sevdi gittik sevdi okşadı filan sanki kendisi çok büyümüşte bebek seviyoo
gece uyanması bizdede var dün gece uyanmış beşiğinde oynayıp duruyodu haldır huldur beşiğini sallıyo sallanma sesine uyandım deprem oluyo sandımm
bende uyandım 1 saat uyumadı oynadık

bebekler ayakta durmaya başladıklarında ya da yeni bişey öğrendiklerinde uykuları bu şekilde bölünürmüş bir kaç yerde okudum büyüme atağı adı da :)

Geçenlerde uzman psikolog sinem olcayın kitabını okudum. Uyku ile ilgili aklımda kalanları paylaşmak isterim.

1- 6. aydan sonra bebekler gece beslenmemeli

2- gece beslemesi sindirim sistemini her defasında harekete geçiriyor ve kaliteli kesintisiz uykuya engel oluyor.

3- gece beslenmeleri uygun olmayan uyku eşleşmesi oluyor yani bebeğin uyandığında tekrar uykuya dalabilmesi için kullandığı biryol haline geliyor. Bebekler yetşkinler kadar kolay uykuya dalamıyor uyandıklarında yardıma ihtiyaç duyuyorlar. Bunun içinde doğru uyku eşleştirmelerine ihtiyaç duyuyorlar yani onları uykuyageçirebilecek bir şeye. Emzik bebeği beslemek pış pışlama doğru eşleşme değil çünkü başkasına ihtiyaç var bunlar için. Emziğini düşürdüğünde uyanıyor kendi bulamıyor ağlıyor. Doğru olan yanına yumuşak bir oyuncak vermek ve ona sarılarak uyumadını teşvik etmey. Parmak emmek; saçı veya kulağıyla oynayarak da uykuya dalabilen bebekler varmış. Bunlar doğru uyku eşleşmesi anladığı kadarıyla.

4- 21-22 gece uykusu için çok geç. Bebek en geç 20.30da gece uykusuna yatmalı. Büyüme hormonları açısından da en uygunu bu. Bu saatte yatması için gün içi en son uykusundan 18.00da uyandırılmalı.

5- dreamfeeding diye bir olay var. Bebek derin uykusundayken saat 23-23.30 gibi emzirilmeli veya biberon verilmeli. Bu dreamfeeding olayı ilginç bence. Bu saatte beslenen bebeğin 24-05 arasındaki uyanmaları kesinlikle açlıktan değildir emin olabilirsiniz deniyor.

6- bebek memede veya biberonla uykuya dalmamalı. Emdikten sonra yarı mayışık şekild yatağına konmalı ve kendi başına uyuyabilmeli.

7- uyku düzeni için bebek bir kaç gece kontrollü ağlatılabilir deniyor. Cry it out gibi ama çok değil azicik galiba. Bu kısmı bana ters.

Aklımda kalanlar bunlar.

ben çok yanlış yol izledim bu zamana kadar o zaman...

Albeni ve fanta tıkınıyordum basıldım sanki :) Sınıf öğretmeni miydin hocam sen?

Yanlış gördüğüme yanlış derim, kimsenin sırtını sıvazlayacak değilim. Bundan sonra yazıp çizdiklerinizi görmem olur biter, şurayı arenaya çevirmeye hiç gerek yok.

arenayla ne alakası varki üstelik siz hazelimle bana laf soktunuz iğnelediniz herkesin gergin bi günü vardır belki sizinde öyle olmuştur çünkü oğlumun uykusundan şikayet etmedim ben sık sık uyanıyor dedi bi arkadaş benmkide öyle aç kalıyo sanırım dedim sen geldin yok neden şikayet eediyosunuz sık sık diye bana ve hazelime laf soktun gittin valla benm vicdanım rahat istersen konuşma napim...eskiyi dönüp kendi yazdıklarını oku anlarsın...

Kızlar oğlum köftelerini yedi bu akşam köfteler dedim ama öyle aman aman değil minik minik belki yarımı az geçmiştir üstünede ayran içirdim ohhh yarasın çiğnedi yedi çok mutlu oldumm...:16::32:

Kızlar oğlum köftelerini yedi bu akşam köfteler dedim ama öyle aman aman değil minik minik belki yarımı az geçmiştir üstünede ayran içirdim ohhh yarasın çiğnedi yedi çok mutlu oldumm...:16::32:

sorun yok demekki
bidaha asla yatırarak yedirme çok çok tehlikeli
geze geze yiyor bazen bizimki herzaman mama sandalyesine oturtmuyorum bende
meyve yerken geze geze yer mesela

bu akşam eline bir dilim portakal verdim çok sevindi bilmiş bilmiş evire çevire yedi bi aldım posası kalmış :1:
kızdı bana ama başka vermedim gaz yapar diye
sonrada tüm üstünü değiştidik tabiki :31:

sorun yok demekki
bidaha asla yatırarak yedirme çok çok tehlikeli
geze geze yiyor bazen bizimki herzaman mama sandalyesine oturtmuyorum bende
meyve yerken geze geze yer mesela
benimkide geze geze yiyor ama banada cinnet geliyo :52:ne yalan söyleyeyim 10 dakika ya yanıma gelmesini bekliyorum yada ortalığa dökmemesini takip ediyorum :97: hiç rahat olmıyorumki....zaten çok düzen hastasıyım bide kir olunca dayanamıyorum birazda ondan yatarak vermek kolay geliyo bana ama alışcam inş...
yok koymadım güzel oldu eşim beyendi
afiyet olsun bende son tabağımı yedim bu gece

Canim ben kizima kahvaltisini hep bulamac veriyorum ve yemeyi reddedinceye kadarda boyle surecek yemesi gerekeni gereken miktarda ancak bu sekilde yiyebilecegini dusunuyorum her anne bebeginin yeme sekline gore bir yol izliyor mesela ben kizimi hic zorlamam puturlu yemek istemiyorsa geciriyorum blendirdan cogu yemegini pure yer ama cigneme konusunda bir sorun yok bulamac kahvaltisinin yaninda zeytin parcalari veririm agzina arada ekmek atarim yer benimde kizim seninki gibi corbasinda putur hissettimi oguruyor o anda ona bakip hayir diyorum cigne diye konusunca ogurmeyi birakip cigneme hareketi yapiyor ve yutuyor bence en iyi sen bilirsin ogluna neyi ne sekilde yedirebilecegini

aynı fikirdeyim cnm sağol yeni okudum yazını kusura bakma sakın acele etme dedi hemşireler zaten içim rahat şlmdi.geç kaldım sanıyordum ben ama daha 2 3 ayı var alışmaya...zaten her çocuk farklıdır kimi erken başlar kimi geç.önemli olan sağlıkları yerinde olsun..hasta olmadan çıkarız inş bu kıştanda...

Gece kuşu bi ben varım eşim geç geldi bugünde evde zaten.tv izledim oğlumda uyumuşken.bende yatayım kimseler yok benden başka..olmayan herkese iyi geceler diyeyim nedimm:9: kendi kendime yazıyorummm :52:.

aynı fikirdeyim cnm sağol yeni okudum yazını kusura bakma sakın acele etme dedi hemşireler zaten içim rahat şlmdi.geç kaldım sanıyordum ben ama daha 2 3 ayı var alışmaya...zaten her çocuk farklıdır kimi erken başlar kimi geç.önemli olan sağlıkları yerinde olsun..hasta olmadan çıkarız inş bu kıştanda...

tatlım ben daha bugüne kadar hiç blendır kullanmadım. her yemeği çiğneyerek yiyor. ama kahvaltısını bulamaç olarak yemek istiyor.hafta sonu bulamaç olark yapar kahvaltısını sonra bizimle oturur kahvaltıya yine birşeyler yer ama ayrı ayrı. sen bu durumu neden bu kadar kafaya taktın ki? Allaha çok şükür evladın sağlıklı. her bebek ayrı bir birey ayrı bir insan, gelişimleri farklı huyları farklı, bırakalım kimin bebeği nasıl yiyorsa öyle yesin. aç bırakmıyoruz ya

günaydın arkadaşlarım :54:
dün akşam egzersiz yaptım, kollarım bacaklarım ağrıyor şimdi sabah oğlumu anneme bırakırken zorlandım baya:52:

selamm millet sabah erkenden doktorumnuza gittik
kulakta filan bişey çıkmadı dişi çıkıyomuş ondanmış
iyiki dün akşam o doktora inanıpta alıp vermedik antibiyotiği
boyu 76 cm. kilosu 9 buçuk kilo çııktı
yedirdiğimi içirdiğimi herşeyi söyledim sordum beyendi
hasta olmuyo dedim çok iyi dedi
dışarı çıkartma mevzusunu sordum
havalar soğuk artık arabasına koyup gezdirilecek hava değil
1 yaşına kadar dikkat etmek gerekiyo
zaten bağışıklık sistemi 1 yaşından sonrada gelişiyo ve zaten sen istesende az büyüyünce onu içerde tutamazsın kendisi çıkacak toza toprağa karışacak herşeye alışacak şimdilik bekleyin yaza denizede götürürsünüz gezerde oynarda dedi
bizim doktor çok tatlı bir bayan çocukları çok seviyo koridorda filan hep oynuyo çocuklarla görüyorum
çocuk hastaysa önce anneyi sorguluyo
mehmet hasta olduğunda içirdiğim su soğuktu ondan oldu deyince pek hoşlanmamıştı benden ama bu sefer ben anlatınca önyargısı değişti daha fazla ilgilendi güleryüzlü davrandı
çok şükür bizimde moralimiz yerine geldi
şimdi aktivite maasasının etrafında sıralıyoo :1:
gelir gelmez aşurelik pişirdiğim buğdaydan onada çorba yaptım bezelye patates pirinç buğday kuzu eti
1 kase içti asında hiç iştahı yok ama oyunla içirdim

hugocuk ben böyle hani mesela aşure yaparken buğdayını ayırıp çorba yapan yada pirinç pilavı yaparken pirincini ayırıp sütlaca çeviren kadınlara hayranım, bende yemek konusunda baya iyiyim. erkek olsaydım kesin yemek konusu 1. sırada önem taşırdı benim için. bu arada bena buğday çorbasının tarifini yazsana gelince. çalışmama rağmen iş çıkışı eve gider hemen üstümü değiştirip elimi yüzümü yıkar oğluşumu sever yemek yapmaya başlarım. benim olan'a yazdığım gibi her bebeğin ayrı bir damak lezzeti bir tarzı var, benim oğlum öyle karışık sebze çorbalarını asla yemedi, dün akşam bol kıymalı dolma yaptım, aralara patates koydum, en üste domateslerin içini oyup doldurdum, yoğurtla bayıla bayıla yedi. yani eşim ve benim seve seve yemediğimiz bir şeyi tuzsuz- şekersiz- lezzetsiz asla yemez.

o yüzden yemek konusunda bebişlerimizi sıkmayalım lütfen. çalıştığım kurum itibari ile hergün öyla zor durumda insanlar görüyorum ki. dün mesela; eşi tarafından çok feci şiddet görmüş, bebeklerini yuvaya bırakmış bir anne geldi, geçen hafta tam 8 aylık hamile ve bir parkta terk edilmiş bir araba içinde uyuyan bir kadın geldi, bebeğin babası bebeği kabul etmiyor, kız bekar yani, bebek anne karnında bakımsızlıktan büyümüyormuş hastaneye yatrılmasını sağladık. of off daha neler neler. bebeklerimizin üzerine titriyoruz, sıcacık evlerindeler, sevgi desen dopdolu,yürekten. biraz daha rahat olalım bence.

günaydın canım, peki diyette yapıyor musun?

diyet birkaç ay önce yaptım canım 67 kilodan 61,5kg'ye düştüm boyumda 1,70 o yüzden kilom şuaknda iyi
sadece sporla sıkılaşmaya ihtiyacım vardı onuda bu jillian michaels 30 day shred'le halledecem inşallah

Selam kızlar oğlum uyurken bende kalktım evi temizledim çamaşırları astım dahada işim var.bu sabah hugo ve diğer arkadaşlarımında dediği gibi kahvaltısını tek tek vereceğim inş doyasıya yer.sanmıyorum ama açken denerim.bulamacı artık hayatımdan çıkarıyorum.inş alışır deneyip görcem artık...

Hugocum karnıbahardan neler yapıyosun?benim dolaptada var oğlana bişey yapayım pütürlü olarak yesin diyorum.yoğurtlasam olurmu acaba...?artık her mama yaptığımda kuscak diye endişe yaşayacağım ama alışması gerek cesaretimi toplamalıyım.gece 2 de yattı sıpa.hala uyanamadı.bu gece rahattı gece maması verdiğim için çok sık uyanmadı...

Hazelim sende dene gece mamasını cnm.az uyanır belki oda.

canım benimki pek öyle devam sütüydü mamaydı yemiyo...2 kere hero baby nin tahıllı kaşık mamsından aldım onu güzel yedi...bazen yerse gece veriyorum...ama ne yerse yesin yine gece sık sık uyanıyo....genelde sagından soluna dönerken tam dönemiyo öyle uyanıyo geri uykuya dalamayınca ağlıyo..mecbur emzriyorum öyle uyuyo..yani ac oldugundan degil uykusu bölündüğünden uyanıyo geri uyuyamıyo

diyet birkaç ay önce yaptım canım 67 kilodan 61,5kg'ye düştüm boyumda 1,70 o yüzden kilom şuaknda iyi
sadece sporla sıkılaşmaya ihtiyacım vardı onuda bu jillian michaels 30 day shred'le halledecem inşallah

süpersin arkadaşım. azmine hayran oldum. ben hala 70 kiloyum. :( dün jillian michaels 30 day shred öğrenmek için yazdım fakat internetim sınırlı açmıyor. bu arada koşu bandı aldım, 2 ay oldu, ama vakit bulupta hala kullanamadım. :50:

Back
X