2012 Şubat Anneleri

selam canım. yatarak yedirmek nasıl oluyor anlamadım. yani oturmuyor çocuk , dümdüz yatar pozisyonda mı yemek demek?
hayır başının altına yüksek yastık koyuyorum ben direk boğazına gitmesin diye
Hugocuk haklı neyazık ki ev batacak. Şimdi ben yemeğinin birazını mama sandalyesinin tepsisine döküyorum mıncıklayarak atarak üstüne başına sürerek arada ağzına götürerek vakit geçiriyor bu kendi kendine yemeyi öğrenmesi için çok önemli. Boğazında kalmayacak özellikte yiyecekleri masasına koyup mıncıklamasına arada ağzına götürmesine izin vermek lazım bu şekilde anca kendi kendine yemeyi öğrenirmiş. Eskiden hiç ağzına götürmüyordu sadece mıncıklayıp sağa sola atıyordu ama artık yavaş yavaş tepsisinden aldıklarını yiyor. Sabah omletini bayağı yedi kendi. Her taraf batıyor o ayrı. Mama sandalyesinin altına örtü serebilirsin ve üstüne de bütün vücuda giydirilen önlükler var onlardan giydirebilirsin. Sakın yatarak yedirme artık çok tehlikeli .

en nefret ettiğim şey bişeyleri mıncık mıncık yapsın üstüne başına sürsün annemde bayılıyo bırak yapsın diyo nolck diyo.ben gıcık oluyorum bizimkide şuan eline verileni acıkınca ağzına götürür yoksa atar tabi daha çok yumuşak şeyler vermedim attığı için.yakalıkları var şuan zaten ara ara oturarak vermeye başladım çok zorluyo beni hiç durmuyo ben mecbur kalınca yatırıyorum çünkü izin vermiyo bazen oturarak yedirmeme...ya başka yerlere gidiyo yada sürekli elime koluma çarpıyo döküyo ister istemez...alışır belki böyle böyle...

Berfinbilge cnm benm oğlumda 9 a yeni girdi aynı sıkıntı bendede var hemşireler acele etme zorlama dediler daha erken.biz hemen olsun yapsın herşeyi istiyoruz zaten.1 yaşını bekle ara ara elinle verbişeyler oda alışır katıya.benm oğlum alıştı elle yemeye.ama karnı aç olması gerek yoksa yemiyor :97:

Herkese merhaba nasilsiniz bebisler nasil? Ben katilara gecmeye calisiyorum cikariyo yemiyor nasil alistiricam bilmiyorum alismicak herhalde suan 9 yeni girdi, sizde bu konuda sikinti varmi?

aynı benm oğlumda böyle zaten sert şeyler için erkenmiş haşlama patates karnıbahar köfte minik minik yapınca çiğniyor benm oğlum ama tabakta kaşıkla verince zorlanıyor buda çok normalmiş sıkma canını.o isteyince yer nasılsa bende büyütmüştüm ama gereksizmiş...daha yaşına gelmedi zorlama sende

hoşgeldin tatlım :9:
ilk verdiğimde bizimkide istemiyordu bilmiyodu ama bu ara ben ne yesem istiyo
o yüzden bende önce kendim yiyorum sonra ona veriyorum
demin tarhana çorbası içti fırında hamsi yaptım kılçıksız o da yer diye önce yemek istemedi ben yemeye başlayınc istedi çok sevdi beş tane yemiştir hamsi :1: dahada istedi ama vermedim
tabiki çorbaya bidaha bakmadı :1:
ama çok mutlu oldu çok beyendi
üzerinede 1 biberon anne sütü içti :27:

maşşallahhhh 5 tane hamsimii :28::27:

:kkk:
maşşallahhhh 5 tane hamsimii :28::27:

heee :1:
dahada yerdide vermedimmm :1:
ben patatesi haşlıyorum suyuyla eziyorum içine az tereyağı ve bolca peynir koyup birdaha ateşe koyuyorum karıştırarak az bekletiyorum ateşte tereyağı peynir eriyo sonra dadından yenmiyooo :52:
benim tosunto kaşığıda yiyecek nerdeyseee :52:

:kkk:

heee :1:
dahada yerdide vermedimmm :1:
ben patatesi haşlıyorum suyuyla eziyorum içine az tereyağı ve bolca peynir koyup birdaha ateşe koyuyorum karıştırarak az bekletiyorum ateşte tereyağı peynir eriyo sonra dadından yenmiyooo :52:
benim tosunto kaşığıda yiyecek nerdeyseee :52:

hamsiyimi bu şekilde yaptın anlamadım ne peyniri koyuyorsun bide benim kızım çok iştahsız ya böyle sevebileceği şeyler arıyorum napçam bu çocukla hiç yemiyor :(

hamsiyimi bu şekilde yaptın anlamadım ne peyniri koyuyorsun bide benim kızım çok iştahsız ya böyle sevebileceği şeyler arıyorum napçam bu çocukla hiç yemiyor :(

yok canım hamsiyi temizledim kılçıklarını çıkarttım yağlanmış tepsiye dizdim üzerine limon dilimleri koydum fırınladım bukadar
ben patatesin kabuklarını soyup haşlıyorum eziyorum suyuyla ve tereyağı ile peynir ekliyorum ateşe koyup peynir eriyene kadar karıştırıyorum hemen eriyo zaten
çok seviyo oğlum
peynir kaşar gibi oluyo tadınada baktım çok lezzetli hakikaten

hamsiyimi bu şekilde yaptın anlamadım ne peyniri koyuyorsun bide benim kızım çok iştahsız ya böyle sevebileceği şeyler arıyorum napçam bu çocukla hiç yemiyor :([/QUOTE

hugocuk' un tarifler kadar besleyici değil ama benimde çok pratik bir tarifim var hatta fazla pratik. bi arkadaşdan öğrendim. kızım da pek seviyor. 1 tatlı kaşığı irmiği küçük bir cezvede üstüne hafif kaplaycak kadar su koyup pişiriyorum. yaklaşık 1-2 dk da pişiyor:) üstüne kapak kapayıp iyice şişmesini beklerken de herhangi bir meyveyi ya cam rendeden geçiriyorum. elma ya da armut olabilir yada çatalla eziyorum. muz olabilir. ikisini karıştırıp uyku öncesi yemeği olarak veriyorum. acil durumlarda deneyebilirsiniz.

hamsiyimi bu şekilde yaptın anlamadım ne peyniri koyuyorsun bide benim kızım çok iştahsız ya böyle sevebileceği şeyler arıyorum napçam bu çocukla hiç yemiyor :([/QUOTE

hugocuk' un tarifler kadar besleyici değil ama benimde çok pratik bir tarifim var hatta fazla pratik. bi arkadaşdan öğrendim. kızım da pek seviyor. 1 tatlı kaşığı irmiği küçük bir cezvede üstüne hafif kaplaycak kadar su koyup pişiriyorum. yaklaşık 1-2 dk da pişiyor:) üstüne kapak kapayıp iyice şişmesini beklerken de herhangi bir meyveyi ya cam rendeden geçiriyorum. elma ya da armut olabilir yada çatalla eziyorum. muz olabilir. ikisini karıştırıp uyku öncesi yemeği olarak veriyorum. acil durumlarda deneyebilirsiniz.

slm..

hugo:
tarifin güzelmiş,bende oğlum için denicem.patates tatifini..

kkyaist.
bu irmikli tarfi geçenlerde bikaç kez bende oğluma yapmıştım.kendim uydurdum ama sevindim yapanda varmış.ben içine elma rendesi,muz ve çok küçük minik mink doğranmış kayısı ve rondodan geçirilmiş cevizde katmıştım.kapattıktan sonrada üzerinde 1 tatlı kaşığı pekmez gezdidim ,daha besleyici ve güzel oldu.
böylede denemeni tavsiye ederim.

buarada einsten canım kızın için çok çok geçmiş olsun diyorum bende..atlattınız çok şükür.

irmik çok besleyicidir
çok besleyici biir tarif
benimki irmik sevmiyo pirinç unlu yaparsam yiyo öbür türlü yemiyo sıpa

benim oğlum haşlanmış yumurtayı yemiyor,sevmedi hiç.yumurtayı 1 gün arayla sadece sarısını omlet şeklinde pişiriyorum ben.peynirli,domatesli..
kabasklısınıda deniyim.

bu arada aşure yapanlar olmuş.ellerinize sağlık..
ben hiç bilmem yapmasını..
daha bu sene apartmandan getirende olmadı.
herkesin yaptığını yiyemem ama yakın tanıdıklar bile getirmedi:(((
anneciğimde uzAKTA BENİM.((

SIcak sıcak yemeye bayılırım..

eşimde diyorki akşam hazır satılan paket şureler var puding gibi pişiriyorsun herşeyi içinde.ondan alıyım sana çok canın çektiyse yada gel dışarıda yiyelim diyor ama ben ev yapımı istiyorum..

yok canım hamsiyi temizledim kılçıklarını çıkarttım yağlanmış tepsiye dizdim üzerine limon dilimleri koydum fırınladım bukadar
ben patatesin kabuklarını soyup haşlıyorum eziyorum suyuyla ve tereyağı ile peynir ekliyorum ateşe koyup peynir eriyene kadar karıştırıyorum hemen eriyo zaten
çok seviyo oğlum
peynir kaşar gibi oluyo tadınada baktım çok lezzetli hakikaten

hımm evet gerçekten lezzetli birşeye benziyor kumpir gibi:) yapayım hemen inşallah sever

sağol canım deneyeceğim

bu arada aşure yapanlar olmuş.ellerinize sağlık..
ben hiç bilmem yapmasını..
daha bu sene apartmandan getirende olmadı.
herkesin yaptığını yiyemem ama yakın tanıdıklar bile getirmedi:(((
anneciğimde uzAKTA BENİM.((

SIcak sıcak yemeye bayılırım..

eşimde diyorki akşam hazır satılan paket şureler var puding gibi pişiriyorsun herşeyi içinde.ondan alıyım sana çok canın çektiyse yada gel dışarıda yiyelim diyor ama ben ev yapımı istiyorum..

biz daha önce denemiştik güzeldi ama ev yapımını tutmaz tabiki
aslında çok basit yapabilirsin ama işte çocukla zor
benimki çok uyudu dün ondan yapabildim

Ohhhh ortalık tarif geçilmiyo valla ne hamaratsınız siz ben üşeniyorum bazen kendime bile yemek yapmaya....ev işi oğlum derken akşam oluyo bu ara bide orucdanmıdır nedir hemen yorulur oldum mevsimsel herhalde...

Ama irmik tarifini deneyeceğm hoşuma gitti..yanlız bişey sorcm katı olmuyormu içine süt su konuyormu orayı anlamadım:26:

kızlar bugün oğluma birikim yapmak için halkbankasıyla anlaştık.şöyleki en az 75 tl olmak üzere her ay belirlediğiniz bi kartınızdan çekiliyor ve o sizin adınıza biriktiriliyor biz oğlumuza yaptık tabi.sonra 10 yıl sonra gittiğinizde tabi her ay düzenli ödemek gerek.ödemediğiniz zaman dondurabiliyorsunuz tabi.toplu halde o parayı faizini birde devlet her ay o paraya 25 tl ekliyo onun toplamınıda alabiliyorsunuz.yada 56 yaşını bekliyo oğlunuz o birikimi maaş olarakta emekli gibi alabiliyor...birikim yapmak için güzel bişey.biz zaten eşimle çok para harcamayı seven bi çifttiz tutumsuzuz böyle en azından bi birikim olur belki taksitle bi ev alırız oda peşinat falan olur..biz şimdilik 100 tl ödeyeceğiz her ay...

Oğluma çiş demeyi öğrettim bugün o kadar tatlı diyorki sanki diş diş der gibi :52:şimdi bugünkü markkette fotosunu koycm avatarıma...şapkasınıda yeni aldık çok güzel bişeyy

geçmiş olsun canım bişeyi yok değilmi
nasıl düştüki

uykudan uyanmış etrafı izliyomuş.sanırım kızım ağlamaya başlayınca o da dikelmiş yatağında.aşağı sarkmış.ben sadece lap diye bi ses ve ağlama duydum yataktan fırladığım gibi oğlumu aldım yerden.yüzü koyu kapaklanmış yere.

eşim de o sesle uyandı fırladı yataktan.
neyse ki bişeyi yok.beş dk sonra hiçbişey olmamış gibiydi.kucağımda oturdu yavrum çizgi film izledi.uyutmadım iki saat mama yedi oyun oynadı sonra da zorla uyuttum.hala hınzırlık peşindeydi :27:

şu anda da ortalığı keşfe çıktı heryeri kurcalıyor :9:

bu arada anneannesi çirkin olmayı öğretmiş.gözlerini yumup ağzını açıyor olmayan dişleriyle çok sevimli görünüyor :16:

park yatağını aşşağıya indirmem gerekicek

Son düzenleme:
Back
X