2012 Şubat Anneleri

çorba tarifi..
uydurmaca....))))

bgünkü çorba tarifimi veriyim kızlar.benimki çoook sevdi...

domatesi,havucu, rendeliyoruz.
kırmızı biberi böyle minik minik nokta kadar neredeyse doğruyoruz.3 ünü birden ister az yağda ,ister yağsız kavuruyoruz.
ben et kendi yaptıtğım et suyu ve didiklenmiş et kullandığım içiin yağlıdır diye başka yağ koymadım.

sonra et suyunu ve birazda içme suyu kloyup kapağını kaapatıp kaynamaya bırakıyoruz.kaynayınca arpa şehriyeyi atıyoruz,birazda nane.arpa şehriyeler pişene kadar pişiriyoruz.kapatmaya yakın minik mink doğranımış maydonozu katıyoruz.birazda limon sıkıyorım.
çok sulu yapmadım ben.içine az bişey ekmek doğradım ve blendırdan geçirmedim.
şehriyeler boğazında kalırmı diye korktum ama yedi çok şükür.

deneyin derim..

slm kızlar...
bugün yine uykusuzluktan bahsedilmiş,her defasında bende aynı şeyleri yazıyorum ama neyapıyım konu açılınca
bende içimi dökmeden geçemilyorum.

benimde beveğim böyle aynı bizi anlatıyorsubnuz sanki!ilk 3 ayı saymazsak 6. ayın sonuna kadar sadece 2 kez kalkıyordu ,emzirip geri uyuyordu.
6 .aydan sonra oldu ne olduysa ,ve biz ilk dişiimizi 6.aya girdiğimizde çıkardık.düşünüce dişle alakalı olduğunu çıkarıyorum. ogün bugündür gece neredeyse bazen saat başı uyanıyor.geç yatan bi bebek değil.9-10 arası en geç 10.30 dedimmi uyur.hatta 10 a bile kalmaz bazen.ama 11 de bi başlar sabaha kadar uyanır.
bu böyle devam eder...her uyandığındada emziririm.gece uyanmalırında zaten gözüm kapalı kalkarım neredeyse emzirip yatırırım,tam tekrar derin uykuya geçerim hoop yine bi ağlama,vızıldama...bu böyle bütün gece devam eder..
neyapıcam şaşırdım...sinirlerim,altüst oldu.gün içerisinde zaten hiç dinlenemiyorum,birde gece uykumu alamayınca bitiyorum resmen.
doğum öncesi kiloma düştüm giibi bişey.55 le hamile kalmıştım,57 yim şuan.ilk 6 ay nerdeyse fazla kilo veremeyen ben,bu aralar çabucak veriyorum.

ben uzun zamandan beridir doktor kontrolünede götürmeşitim.bi rahatsızlığı yok diye.sırf bu uyku sorunu için cumartesi götürmeyi düşünüyorum.

haa bu arada gün içindede iki kere 45 dk.lık uyku uyuyor.biri sabah 10.30-11 gibi,diğeri öğleden sonra.

Gündüz uykularını uzatmayı denedin mı? Geceyi de etkiler diye okudum. Yani uyanır gibi olunca hemen müdahale et tekrar uyut, bi 45 daha uyur o zaman. Kuzi sadece 45 dk uyumussa huysuz oluyor, 1,5 olunca süper enerjik.

Gündüz uykularını uzatmayı denedin mı? Geceyi de etkiler diye okudum. Yani uyanır gibi olunca hemen müdahale et tekrar uyut, bi 45 daha uyur o zaman. Kuzi sadece 45 dk uyumussa huysuz oluyor, 1,5 olunca süper enerjik.

benimki ağlayarak uyandığı için,mecbur kucağıma alıyorum uyanıp ağlayınca.
aslında almayıp beşiğini sallaasam belki dalar yine.ama kucağıma alıp sakileştirmeyi yapıyorum genelde,ozamanda uykusu dağılıyor galiba.açıyor gözlerini iyice,cin gibi olu veriyor.
ve genelde uayanınca hemen olduğu yerde kalkıyor,ya oturuyor,ya dikilmiş oluyor,ya yüz üstü poposunu dikmiş öyle ağlıyor oluyor.yani anlıyacağın mecbur kalıyorum kucağıma almayı.,
sağol canım.ben dediğini bi uygulamaya çalışıyım.

emzik almıyor artık. tam ağladığı sırada emziği veriyim falan desem ,atıyor direk.((

Selam kızlarrr napıyosunuz kimse kalmamış:52: bende oğlanı uyuttum şimdi bi nebzede olsa rahat rahat çayımı içiyorumm inş biraz olsun uyur.3 ten beri ayaktaydı...

Benim esada aldığım yalancı emzikler pırıl pırıl duruyor..doğdu bir kez emdi sonra ağzına ne zaman koysam attı hiç emmedi.birazda ondan geceleri emiyor,kullanıyor beni...keşke sevseydi ama sonrada onuda bıraktırma sıkıntısı yaşardım.geçen bankada bi kız gördüm 4 yada 5 yaşında hala yalancı emzik emiyo.:53:..
dişler için çok zararlı...bişeyde diyemedim annesine..çok geç kalmış bıraktırmaya oysa..:19:

benimki ağlayarak uyandığı için,mecbur kucağıma alıyorum uyanıp ağlayınca.
aslında almayıp beşiğini sallaasam belki dalar yine.ama kucağıma alıp sakileştirmeyi yapıyorum genelde,ozamanda uykusu dağılıyor galiba.açıyor gözlerini iyice,cin gibi olu veriyor.
ve genelde uayanınca hemen olduğu yerde kalkıyor,ya oturuyor,ya dikilmiş oluyor,ya yüz üstü poposunu dikmiş öyle ağlıyor oluyor.yani anlıyacağın mecbur kalıyorum kucağıma almayı.,
sağol canım.ben dediğini bi uygulamaya çalışıyım.

emzik almıyor artık. tam ağladığı sırada emziği veriyim falan desem ,atıyor direk.((

Benimki de 7 aylık oldu bi havalara girdi emzik almıyor artık , bir de ne yaptıysam bi uyku nesnesi oluşturamadim. Oyuncagi var bi tane 4 aylıktan beri hep başucunda sallamıyor hiç . Onun uykuya dalma nesnesi benim maalesef :)

Ek gıdaya geçtik diye eskisi gibi sık sağamıyorum ve sütümde azalma olduğunu hissediyorum. Sık sağma ve süt artışı arasında kesinlikle doğru orantı var. Söylediğin saatlerde kahvaltını yapmş oluyor musun? 5 ile 7 arası 100 cc çıkması bence gayet güzel zira senin minnoş saat başı içerek zaten stokları tüketiyormuş. Avent mi kullanıyorsun o zaten azar azar çıkarıyor, ben kraft da kullanmıştım çok hızlı boşaltım yapıyor. Birkaç çekişte bütün sütü boşaltabiliyor ama Avent'e alışık olduğum için bu zamana kadar damla damla sağdım.

Sana şöyle söyleyeyim en son gece 12de sağıyorum, sabah 7 gibi sağınca 300 cc çıkıyor. Sonra 11 gibi sağıyorum o zaman da 160 cc oluyor. Okulda sağma imkanın var mı? En uzun tenefüste mesela ne kadar sağabilirsen, hem süt çekilmemiş olur.

ilk zamanlar almıştım makineyi acemilikle
lansinoh kullanıyorum ve hiç memnun değilim.göğsü kavrama yerleri sanki ii tutmuyor deforme oldu gibi geliyor bana
dediğin gibi damla damla sağıyorum 15 20 dk uğraşıyorum
sabah uyanır uyanmaz ilk işim süt sağmak oluyor.ne kadar süreceğini kestiremediğimden hemen başlıyorum kahvaltı edemeden malesef
okuldada sağacak yerim yok zaten olsada nerede saklayabilirimki ama keşke böyle bi imkanım olsaydı
sabah 7 de sağıyorum eve 13.30 da geliyorum
yaklaşık 6 saat
ve bu 6 saatte tam dolmadığını hissediyorum göğüslerimin
o kadar saat sertleşmiyor mesela eskisi gibi

buarada kızıma ceviz ezerken parmağımı el blendırına kaptırdım 4 yerden kesik
nasıl bir şuursuzlukla başardım bilmiyorum
çok kanadı sardık falan,allahtan çok derin değil ki durdu kanı
yoksa hastane dikiş falan bünyem kaldırmazdı
tek ellede yazamıyorum o yüzden herkese iyi muhabbetler diliyorum

çok geçmiş olsun dikkatli olmak lazım:((

Ah geçmiş olsun, çok üzüldüm ama neyseki dikişe ihtiyaç olmamış.

Süt meselesi öyle, eskisi gibi çok çok gelmiyor ama günlük yarım litreden fazla içiyorsa dert etme yavrum.

geçmiş olsun canımm
ayy içim kötü oldu valla

nisane çok geçmiş olsun canım. Allah beterinden korusun. Acil şifalar...

merhaba arkadaşlar,
hamileyken arada yazıyordum buraya sonra çocuklarla ilgilenmekten hiç fırsatım olmadı bir tane 3,5 yaşında kızım var bir de şubat doğumlu bir kızım var. şimdi tekrar çalışmaya başladım. fırsat buldukça okumak ve yazmak isterim.
ilk kızım zamanında kk da tanıştığım arkadaşlarla halen görüşüyoruz çok güzel bi duygu siz de kopmayın birbirinizden

Merhaba arkadaşlar
Bende katılmak istiyorum aranıza bir şubat annesi olarak.

ve minikerkeklerim

hoşgeldiniz arkadaşlar. bol ve hoş sohbetler diliyorum.

Anneme burada konuşulan konuların birinden bahsedecektim geçenlerde. Bir arkadaşın bebeği ... diye söze başladım da sonra kendi kendime gülümsedim. Sizleri görmesem de arkadaş gibi benimsedim, bu site iyi geliyor bana, iyi ki varsınız :16:

aynen katılıyorum arkadaşım. bir süredir oğlumun haşarılıklarından dolayı sık sık uğrayamasam da, sabahları ilk işim buraya uğramak oluyor, ondan sonra ev işine falan başlıyorum :1:

umarım uzun uzun yıllar paylaşımlarımız devam eder. derler ya Allah eksiltmesin, arttırsın, ben de öyle dua edeyim :nazar:

biraz da bizden bahsedeyim. ömercik'in yaramazlıkları kadar şirin halleri de bir o kadar arttı. babası saatini gösteriyor. eliyle ver ver der gibi hareket yapıyor. tazı gibi hızlı emekliyor. düşüp kafayı bam güm vuruyor ama bana mısın demiyor :1::1: iki üç gündür kahvaltıda ekmeği yağa bandırıp peynir yumurta falan yedi. inşallah tek tek yemeğe devam eder. pütürlü konusunda bazen sıkıntı yaşıyoruz. çorbanın içinde ekmek istemiyor mesela.

aynen katılıyorum arkadaşım. bir süredir oğlumun haşarılıklarından dolayı sık sık uğrayamasam da, sabahları ilk işim buraya uğramak oluyor, ondan sonra ev işine falan başlıyorum :1:

umarım uzun uzun yıllar paylaşımlarımız devam eder. derler ya Allah eksiltmesin, arttırsın, ben de öyle dua edeyim :nazar:

duru oyalayamıyormu kardeşini :1:

Yok hugocuk nerdeee:1: omere daglar dayanmaz.zaten duruya da cokzorda kalmazsam birsey demiyorum cunku kapasitesini asiyor yavrumun:1:

kudurukluktan uyuyamıyo bizimkide
o kadar çok dönğyo yer değiştiriyoki beşiğinde saniye değil salise poposu yerrr görmüyo
uykusu var gözlerinden akıyo ama kendini durduramadığı için uyuyamıyo ağlıyo en sonunda alıyorum kıpırdamaması için sarılıp yatıyorum öyle saçlarımı yola yola uyuyakalıyo
bugün eli saçımda uyuyakaldı
yolmasın diye hayır diyorum ağlıyo istiyo :31:
bu akşam yanına yatmakta kar etmedi
ayaklarımda salladım bu sefer karnını yerden havaya kaldırıyo hop hop yukarı atıyo kendini en sonunda kollarını tuttum salladım uyuyakaldı
bir durabilse uyuyacakta duramıyo üstelik kendide rahatsız oluyoo
tek durduğu an şu petito reklamı varya ona bakarken duruyo ondada zaten oynuyo :1:
bu ara bana sardı sürekli tutunup tutunup kalkıp geri oturuyo

bu akşam yere örtü serdim portakal mandalina soydum silimledim maşallah yarım portakalı yedi
dişi yok ama çok güzel yiyor :nazar:
tabiki batırdı üzerini komple soydum
pembe eşofman takımı giydirdim :1: kim getirdiyse gelmiş duruyodu giydirdim çok yakıştı kız gibi olduu :1:
eşim giydirme dedi :1:

Back
X