Selam millet,
bugün oğluşumun diş buğdayı yapıldı. Yapıldı diyorum çünkü bizim evde değil kayınvalidemin evindeydi davet. Aslında ben gereksiz bulmuştum ama oğlumun babaannesi çok ısrar etti kıramadım. Kayınpederim ile aramız biraz bozuktu, bir aydır gitmiyorduk. Kadınlar arasında olmaz demiştim ama gittiğimde kayınpeder başköşeye kurulmuştu. Hoşgeldin bile demedi, ben de hiç konuşmadım zaten.
Babaannesi, sağ olsun oğlum için masayı donatmış. Deli şeyler vardı, herkes yedi içti. Zaten oradakilerin çoğu ile yeni tanıştım. Klasik nesne seçtirip meslek bulma ritüeli yapıldı. Ata, steteskopa uzanınca doktor olacak dediler, tatmin olmayıp ikinci mesleği de seçtirdiler. Onda da kalemi aldı, yazar olacakmış kuzucuk.
Kayınvalidem, konuklarına el aynası hediye etti. Arkasında Ata'nın dişi çıktı yazıyor süslü bir şey. Anlayacağınız her şey gayet iyi hazırlanmıştı. Annemlerin de katılmasını isterdim ama çalıştıkları için mümkün değildi. Bir kase diş buğdayı verselerdi de annemlere götürseydim diye düşündüm ama isteyemedim, bir de o el aynalarından da vermediler, oğluma vermişler birtane, çıkarken elinde sallandırıyordu.