2012 Şubat Anneleri

devit3 multivitaminmi canım :44:
d vitaminini doktor kaldırdı onun yerine multivitamin verdi damla şeklinde hergün veriyorum
vermediğimde farkediyo
multivitaminin içinde d vitaminide olduğu için kestirdi bizim doktor
sadece multivitamin kullanıyorum demir damlası bizde bağırsak tembelliği yarattığı için bıraktırdı

canım multivitamin ilacın adımı ? bi markası var mı?

ilacın adı multitabs eczanelerde var devlet ödemiyo 22 tl fiyatı var 1 ay gidiyo
bize doktor şurup şeklinde vermişti ama tadı ok yoğun diye mehmet beyenmedi damla şekilde olan bu markayı kullanıyoruz biz

Buradaki aile doktoru hiç bahsetmedi bile vitaminden , vereyim bari evde duruyo öyle bi sise.
Bugun güzel yedi yemeklerini aferin oğluma, uyuyo iki saattir , bu arada ekmek çok güzel olmuş oğlan yemezse ben bitiricem galiba :)

doktor anladı
bacaklarını bastırdı kemiklerine baktı kızdı çok kızdı hiçmi duymadın dedii
kullandıktan sonra farkettimki vitamin içince daha dinç oluyo içmeyince hemen uykusu geliyo
bi ara bitmişti annemdeydik unuttum almadım o ara farkettim
üstelik doktor multivitamini unutma hergün ver diş çıkarma döneminde çok ihtiyacı olacak güçsüz düşer diye sıkı sıkı tembihledi

hugo fotodaki memomu

Kızlar bende gelemedim telefonumun paketi bitti tekrar kontür alıp aktif hale getirince yazarm bol bol.oğlum 2 gecedir 3 te yaztıyooo nedenini bi türlü çözemedim inş böyle gitmez çok uykusuz kalıyorum gündüzde az uyuyor çünkü.onun dışında yürümesi epey ilerledi tabi evi dağıtmasıda..bakalım ne zamana kadar böyle sürecek çok yoruyo beni çalışırken bu kadar yorulmuyordum 10 dak otursam çok şükür diyorum.

kızlar merhaba ben izmirdeyim.sağolsun kuzenim laptop unu bana bıraktı.

sormayın neler oldu.izmir e geldikten bigün sonra annem evde iki kere bayıldı komşumuz hastaneye götürdü.pazartesi gelmelerini çok kansız kaldığını söylemişler.annem 5-6 yıldır sürekli kadın hastalıklardan rhatsızdı.sürekli hastanelere gidiyordu.tahlil yapıyolardı parça alıyolardı bişeyin yok diye yolluyolrdı.güzel annem pazartesiyi bekleyene kadar şırılşırıl kan kaybetti güzel annem :14:pazartesi günü bi ahbabımızla hastaneye gitti orada bayılmış.acilden girip ahbabımız yardım istemiş.

annemi hemen yoğun bakıma almışlar.4 gündür hastane de sürekli kan veriyorlar fakat yine de kan kaybını durduramıyorlar.şu anda ameliyata aldılr.sağolsun dayımlar kan buldular ameliyat için.

annem ,için dua istiyorum inşallah sağsalim kurtulur.

morallerim sıfır bugün sabah konuştum sesi iyi gibiydi yada üzülmeyim diye yaptı :( eşim de kıbrısta hastane de ne yapcağımı şaşırdım ikiye bölündüm.

kendi sağlık sorunlarımı unuttum.iyi ki de gelmişim izmir e.ben olmasaydım annem bayılsaydı ve kan kaybından ölseydi diye düşünmekten kafayı yicem.düşüncesi bile çıldırtıyor.

geçmişi okuyamadım kusura bakmayın laptop tanda çok anlamıyorum.

kendinize iyi bakın fırsat bulursam girerim yine.görüşürüz

Çok çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda iyileşir.

kızlar bişey sorucam.
bebeklerinizin her sebze çorbasını mutlaka etli,tavuklu yada etsulu-tavuk sulu mu yapıyorsunuz?yada her gün et ürünü veriyormusunuz?
(kıyma yada köfte vs..)
sebze çorbalarını sadece sebzeyle yaptığınız oluyormu?

star da meelek diye bi program var sabahları orada bi kaç ay önce bebek beslenmesiyle ilgili bi konu vardı.bebeklerin haftanın her günü kırmızı et,beyaz et ve balık tüketmeleri gerekiyormuş.dendi.ozamanlar 7-8 aylıktı sanırım umut,hergün vermiyordum ağır gelmesin diye,artık her gün vermeye çalışıyorum.
ben eti alıp düdklüde kaynatıp suyunu soğuyunca süzerek plastik bardaklar koyuyorum,içinede didiklediğim etleri paylaştırıyorum 3-4-5 bardak falan çıktı diyelim,bunları her çorbasına 1 er 1 er katıyorum.arada onları kullanmayıp kıyma yada köfte olarak ta veriyorum.
sizce doğrumu yapıyorum?
bardakaların plastik olması aslında içim rahat etmiyor ama dondorocoya başka nasıl koyabilirim ki!
sizler nasıl yapıyorsunuz?

Ata oğlan oyuncak ayısı olmadan uyumamaya başladı. Kucağımda sallıyorum ille ayı da gelecek. Alıyor, sarılıyor, yüzünü kapatıyor. Düşürünce ağlıyor, geceleri mızmızlayınca hemen yan çevirip ayısına sarılmasını sağlıyorum, hoşuna gidiyor.

Bu arada Melitta geçmiş olsun, umarım annen hemen toparlanır.

siteye cebimden giriyorum bayadır çünkü kızım laptopa çıldırıyo resmen. minik parmaklarını takıp tuşları çıkartıveriyo. bu sebeple fotoları görememiştim. memoyu bende gördüm sonunda maşallah hugocuk.ama catlaoverınkini kaçırdım allah bağışlasın.

bize 6. ay kontrolde dr. multivitamin yazmıştı amakendi drumuz izindeydibaşka dr yazdı. bende almamaya karar verdim çünkü gelişimi çokiyi demişti. direnç olarak düşünmedim hiç bu ay sorucam tekrar dr.umuza önerirse bende veririm. ben hem devit3 hemde ferrosanol veriyorumyaşına kadar verin demişti dr.

günışığım bende küçük parça kemikli bir et kaynatıyorum ya da tavuk butu. birazından hemen çorba yapıp kalanındanda iki küçük cam kavanoza ya da kaseye koyuyorum ve buzluğa değil altta iki günde tüketiyorum. ama buzluğa koyabilirsin camı birkaçhaftadan uzun durursa çatlar cam benim bildiğim.

durusella bende kızıma uyku arkadaşı edindirmeye çalıştım ama başarılı olamadım. eğer ata uyku arkadaşını sevmişse işin çok kolaylaşır.

siteye cebimden giriyorum bayadır çünkü kızım laptopa çıldırıyo resmen. minik parmaklarını takıp tuşları çıkartıveriyo. bu sebeple fotoları görememiştim. memoyu bende gördüm sonunda maşallah hugocuk.ama catlaoverınkini kaçırdım allah bağışlasın.

bize 6. ay kontrolde dr. multivitamin yazmıştı amakendi drumuz izindeydibaşka dr yazdı. bende almamaya karar verdim çünkü gelişimi çokiyi demişti. direnç olarak düşünmedim hiç bu ay sorucam tekrar dr.umuza önerirse bende veririm. ben hem devit3 hemde ferrosanol veriyorumyaşına kadar verin demişti dr.

günışığım bende küçük parça kemikli bir et kaynatıyorum ya da tavuk butu. birazından hemen çorba yapıp kalanındanda iki küçük cam kavanoza ya da kaseye koyuyorum ve buzluğa değil altta iki günde tüketiyorum. ama buzluğa koyabilirsin camı birkaçhaftadan uzun durursa çatlar cam benim bildiğim.

durusella bende kızıma uyku arkadaşı edindirmeye çalıştım ama başarılı olamadım. eğer ata uyku arkadaşını sevmişse işin çok kolaylaşır.

Ben et suyunu silikon muffin kalıbına döküp buzluga koyuyorum, tablet seklinde çıkarması kolay oluyor.
Uyku arkadaşı istiyorum ben de benim yerime koyabileceği bi oyuncağı olsa ben de uydurdum belki :/

Ben et suyunu silikon muffin kalıbına döküp buzluga koyuyorum, tablet seklinde çıkarması kolay oluyor.
Uyku arkadaşı istiyorum ben de benim yerime koyabileceği bi oyuncağı olsa ben de uydurdum belki :/

uyku arkadaşı için seçtiğin oyuncağı 4-6 ay arası bunun için en uygun zamanmış yatağından hiç çıkarmadan ve uyku zamanları yanına vererek alıştırıyomuşsun öyle okumuştum. ben çok zorlamadım ama bir süre denedim olmadı. bi yerde bu zamanın tadını çıkarın birdaha hiç bu kadar yakın olmayacaksınız gibi bir yazı okumuştum çok etkilendim. bende tadını çıkarıyorum.

Kızlar bende gelemedim telefonumun paketi bitti tekrar kontür alıp aktif hale getirince yazarm bol bol.oğlum 2 gecedir 3 te yaztıyooo nedenini bi türlü çözemedim inş böyle gitmez çok uykusuz kalıyorum gündüzde az uyuyor çünkü.onun dışında yürümesi epey ilerledi tabi evi dağıtmasıda..bakalım ne zamana kadar böyle sürecek çok yoruyo beni çalışırken bu kadar yorulmuyordum 10 dak otursam çok şükür diyorum.

uyku eğitimi vercem diye bir gittin gidiş o gidişş
dedik heralde kendi uyuyakaldıı :1:

devit3 multivitaminmi canım :44:
d vitaminini doktor kaldırdı onun yerine multivitamin verdi damla şeklinde hergün veriyorum
vermediğimde farkediyo
multivitaminin içinde d vitaminide olduğu için kestirdi bizim doktor
sadece multivitamin kullanıyorum demir damlası bizde bağırsak tembelliği yarattığı için bıraktırdı

canım devit3 şu d vitamini olan yani ilk doğduklarında vermişlerdi ya 10 gün başlanan bize onu vermişlerdi isimleri değişik olabilir bizim doktorumuz hiç multivitamin vermedi ne alıyorsa yiyecekten alsın diyor kan için damlaya çok karşı çıkıyor kansızlığı olmayan çocuğa niye kan damlası vereyim diyor mesela kabızlığı için götürmüştüm tek dediği lifli gıdalar yedir bol bol, bari dedim bir mama önerin onu alayım ben kabızlık sorunu olan bebekler için olan mamalardan aldım ama fayda etmedi diyince hepsi aynı zaten dedi şöyle yapalım dedi biogaia diye bir damla yazdı bunu mamasına damlat dedi, ilaç vermek istememesi güzel birşey aslında adam mecbur kalmadığı sürece hiç birşey vermiyor doğal yolla alsın atlatsın diyor 38 derece olmadan ateşine müdahale etme diyor 38 kadar ateş demiyor ne bilim bizim dr böyle takılıyor

kızlar bişey sorucam.
bebeklerinizin her sebze çorbasını mutlaka etli,tavuklu yada etsulu-tavuk sulu mu yapıyorsunuz?yada her gün et ürünü veriyormusunuz?
(kıyma yada köfte vs..)

star da meelek diye bi program var sabahları orada bi kaç ay önce bebek beslenmesiyle ilgili bi konu vardı.bebeklerin haftanın her günü kırmızı et,beyaz et ve balık tüketmeleri gerekiyormuş.dendi.ozamanlar 7-8 aylıktı sanırım umut,hergün vermiyordum ağır gelmesin diye,artık her gün vermeye çalışıyorum.
ben eti alıp düdklüde kaynatıp suyunu soğuyunca süzerek plastik bardaklar koyuyorum,içinede didiklediğim etleri paylaştırıyorum 3-4-5 bardak falan çıktı diyelim,bunları her çorbasına 1 er 1 er katıyorum.arada onları kullanmayıp kıyma yada köfte olarak ta veriyorum.
sizce doğrumu yapıyorum?
bardakaların plastik olması aslında içim rahat etmiyor ama dondorocoya başka nasıl koyabilirim ki!

canım ben her yemeğine koymuyorum şöyle yapmaya çalışıyorum mesela bir gün kırmızı et yedirdim sonraki gün sadece sebze sonraki gün tahıl şeklinde vermeye çalışıyorum dönüşümlü olarak yani birde ben pek kıyma kullanmıyorum nile ayrı olarak kemikli kuzu eti alıyorum kasaptan onunla yapıyorum yemeklerini

kızlar bişey sorucam.
(kıyma yada köfte vs..)

sizce doğrumu yapıyorum?
bn 200 gram yağsız kuzu eti alıyorum birer seferde kullanacağım kadar doğruyorum
buzdolabı poşetini kesip küçük küçük bu etleri sarıp buzluğun kapağına koyuyorum hem çok yer tutmuyo hem çok kolay pratik aç al at tenmcereye oluyo
evet ben hergün etli veriyorum et veya balık veya tavuk

canım devit3 şu d vitamini olan yani ilk doğduklarında vermişlerdi ya 10 gün başlanan bize onu vermişlerdi isimleri değişik olabilir bizim doktorumuz hiç multivitamin vermedi ne alıyorsa yiyecekten alsın diyor kan için damlaya çok karşı çıkıyor kansızlığı olmayan çocuğa niye kan damlası vereyim diyor mesela kabızlığı için götürmüştüm tek dediği lifli gıdalar yedir bol bol, bari dedim bir mama önerin onu alayım ben kabızlık sorunu olan bebekler için olan mamalardan aldım ama fayda etmedi diyince hepsi aynı zaten dedi şöyle yapalım dedi biogaia diye bir damla yazdı bunu mamasına damlat dedi, ilaç vermek istememesi güzel birşey aslında adam mecbur kalmadığı sürece hiç birşey vermiyor doğal yolla alsın atlatsın diyor 38 derece olmadan ateşine müdahale etme diyor 38 kadar ateş demiyor ne bilim bizim dr böyle takılıyor

canım ben her yemeğine koymuyorum şöyle yapmaya çalışıyorum mesela bir gün kırmızı et yedirdim sonraki gün sadece sebze sonraki gün tahıl şeklinde vermeye çalışıyorum dönüşümlü olarak yani birde ben pek kıyma kullanmıyorum nile ayrı olarak kemikli kuzu eti alıyorum kasaptan onunla yapıyorum yemeklerini

canım bilmemki doktor çok kızdı bana dağdamı yaşıyosun dedii :47: hiçmi duymadın dedii
ne bilim üstelik ben demedim aklıma bile gelmemişti multivitamin kendi anladı
sadece benim farkettiğim üç dört gün vermedimmi direnci düşüyo bariz anlaşılıyo
zaten belli süre verilecek multivitamin bi zamandan sonra zaten keseceklerr
evet ama nil mesela çok ayrım yapıyo değilmi herşeyi yemiyo meyvede filan zorlanıyosun
kan ilacı konusunda haklılar

iyi geceler kızlar...

başta melittacım Allah annene acil şifalar versin canım. inşallah bir an evvel sağlığına kavuşur anneciğin. dualarımız onunla.

kkayaist ben foto koydum ama 5 dk sonra kaldırdım canım. eşim izin vermiyor çünkü :31:

ben de yemeklerine , çorbalarına çoğu zaman eklemeye çalışıyorum et, tavuk ama birkaç arkadaşın da bebeği gibi ömer de bizim yemekleri çok seviyor. ben de az tuzla yaptığım için artık akşamları bizim yemeklerden yediriyorum.çorbalarına tuz koymayıp, dengelemeye çalışıyorum.

günışığım plastik bardaklar yerine minik çinko kaseler var ya, ben onlarda saklıyorum. ama cam kasede de attım et suyu, çatlamadan kullanayım bari :1:

daha birkaç şey yazacaktım ama unuttum :26:

canım bilmemki doktor çok kızdı bana dağdamı yaşıyosun dedii :47: hiçmi duymadın dedii
ne bilim üstelik ben demedim aklıma bile gelmemişti multivitamin kendi anladı
sadece benim farkettiğim üç dört gün vermedimmi direnci düşüyo bariz anlaşılıyo
zaten belli süre verilecek multivitamin bi zamandan sonra zaten keseceklerr
evet ama nil mesela çok ayrım yapıyo değilmi herşeyi yemiyo meyvede filan zorlanıyosun
kan ilacı konusunda haklılar

evet ayırıyor öyle koy önüne yesin olamadı malesef meyveyle hiçç arası yok yemiyor onun haricide eh kötünün iyisi ama sevdiği şeyi yer durduramam öylede bir huyu var yani bazen diyorum iştahsız çocuk hiç yemez benimki işine geleni güzel yiyor kahvaltıda problem yok yumurta falan yer ne bilim bazen diyorum benmi abartıyorum acaba çocuk tombul falan yani zayıf bir çocuk değil ama bakalım sorcam yarın doktora ne diycek zaten stres oldum şimdiden kan tahlili yapacakmı diye kızarıklıklar için

Back
X