2012 Şubat Anneleri

bu çocuk artık beni hüngür hüngür ağlatıyor bütün gün birşey yemediği gibi gece sütte içmiyor şimdi hazırladığım sütten 90 cc içti bırakt deli olcam artık gün içinde kaç çeşit yemek hazırlıyorum yeterki yesin diye yok yok yemiyor deli olacam artık allah düşmanımın başına vermesin böyle çocuk :14:

üzülme canım yaa elbet yoluna girecektir gelişimini etkilemiyosa üzülme
doktor iştah açıcı filan verdimi

ben tutsam doktora götürcem desem herkes bana deli der annem eşim bana çok kızıyor neden bu kadar kafaya takıyorsun diyorlar doktorda dahil herkes çocuk güzel gelişiyor daha ne bekliyorsun diyorlar evet şuan çok zayıf değil son kontrolde 8.715 kg dı boyuda 2 cm uzamış doktora götürdüğümde kontrol zamanı gelmemişti daha belki 9 kiloyu bulurdu zamanında götürseydim.. böyle bakınca benim anlattığım gibi vahim bir tablo yok ama bana yediği içtiği az geliyor nedense bizim dotorumuz kan damlası vitamin vs hiçbirşey vermiyor adam karşı çıkıyor bunlara

canım yanlış anlama ama başka doktoramı götürsenki :44:
mehmet doğduğunda hastanede akşama kadar aç bekletti sütüm gelir diye doktor ve mehmet o gün sarılık oldu
iki gece kaldık geldi gitti muayene etti ve koskoca doktor sarılık olduğunu anlayamadı
üç gün sonra fototerapiye gittik başka hastaneye
multivitaminler iştah açıyo
özellikle diş döneminde çok ihtiyaçları oluyo dediğim gibi kullanınca farkı anlıyosun
üstelik senin kızın yemekte yemiyo nedir bu inatla karşı çıkma ne yani çocuğun gelişimi tamamen dursunmu o zamanmı verecek hayret bişey yanii
ayrıca vitaminin fazlası atılıyo vücuttan zaten

merhaba anneler
bu gunun geçmişini okuyabildim
mozp bizden dua beklemiş, canım okurken gözlerim doldu, çok şükür ameliyatınız iyi geçmiş. Rabbim dermansız dert vermesin bebelerimize.

bi ara nil'i gördüm. hatun çok canlar yakacak gibi

ginger galiba inmemiş testisden yazmış. ben çocuk yuvasında calışırken birçok erkek çocugun sağlık dosyasında inmemiş testis yazıyordu yani çok yaygın erkek çocukları arasında. kısa sürede normale döner inşaallah

hugocuk kilo vermeyi kafaya koymuşsun. inşaallah kısa zamanda bir kaç kilo verip keyfin yerine gelir. diyet yapıp vermediğini görünce insan hemen bırakıyor. sen deneyiimlisin rejim konusunda ama memeeet izin verir umarım.

benim olanın oğlan yürümüş mü? yürüyen bebeler var mı?

kkayaist, concelad, ginger lar, sinem, playdoh, cat ve diğer arkadaslar selam

bu akşam kipaya gittik bez ıslak mendil ve iki koca kutu aptamil aldık
evde üç kilo aptamil varr :31:
yorumlarınızı okudum teşekkürlerr :9:
bende düşündüm taşındım ve günlük süt vermeye karar verdim gerçi doktorlada konuşucam
sıvı devam sütleri kafamı kurcalıyo yani onu yapana kadar neler yapıyorlar acaba günlük süte göre daha fazla işlem görüyodur kesin
aslında benim sıpa peynir yer yoğurt desen maşallah yer yer doymaz :1: kefirde içiyo sağdığım sütüde içiyooo aslında mamaya gerek bile yok ama içmeden durmuyoki kuduruk
annemlerdeyken keçi sütü bulup içirmiştik ama burda yok tabii
mama firmalarına bakarsan inek sütü hiç vermeyelim hep mama içirelim
kuzu eti aldım ama bu sefer doğramakla uğraşmadım onlar doğramışlarr :1: benn hemen minik minik paketledim attım buzluğa
köy tavuğu bulamadımdaha gelmemiş
yarın annemi arıcam köyden tavuk alsın kessin hazırlasın gelirken getirsin

merhaba anneler
bu gunun geçmişini okuyabildim
mozp bizden dua beklemiş, canım okurken gözlerim doldu, çok şükür ameliyatınız iyi geçmiş. Rabbim dermansız dert vermesin bebelerimize.

bi ara nil'i gördüm. hatun çok canlar yakacak gibi

ginger galiba inmemiş testisden yazmış. ben çocuk yuvasında calışırken birçok erkek çocugun sağlık dosyasında inmemiş testis yazıyordu yani çok yaygın erkek çocukları arasında. kısa sürede normale döner inşaallah

hugocuk kilo vermeyi kafaya koymuşsun. inşaallah kısa zamanda bir kaç kilo verip keyfin yerine gelir. diyet yapıp vermediğini görünce insan hemen bırakıyor. sen deneyiimlisin rejim konusunda ama memeeet izin verir umarım.

benim olanın oğlan yürümüş mü? yürüyen bebeler var mı?

kkayaist, concelad, ginger lar, sinem, playdoh, cat ve diğer arkadaslar selam

yemekler kolay pişiyo doğra koy yağsız suyla pişir sporda eşim bakıyo ben spor yapıyorum ilerde büyünce spor konusunda benden baskı görecek zaten mehmet
ufak yaşta spora başlamasını istiyorum allah nasip ederse

kurban eti yaptım dün haşlama eti bitti suyu kaldı :1:
bende buzdolabı poşetlerine birer çorbalık kepçeyle doldurup doldurup attım buzluğa
hem etinden hem suyundan faydalanıyoruz bizz :1: pilavlara çorbalara

ellerinizin çatladıgını yazmışsınız bir ben de oluyor sanıyordum, markette kart verirken elimi nereye saklayacagımı bilemiyorum, çok çatladı.

alt değiştir el yıka, emzik yıka 10 kere, mama yedir tabagı sudan geçir, toz bezi tıka, tuvalete gir çık yıka, bulaşıkları sudan geçir, meyve yıka rendele, biberon yıka, sebzeleri yıka, akşam eşinin meyvelerini yıka, bulaşıkları sudan geçir, çamaşırları ıslak as vs. vs.

elimiz sudan hiç çıkmıyor anlayacagınız.

hugocuk nette gecen haftalarda 1200 gr aptamili 48 liraya almıştım. netten sipariş daha ucuz olabilir.

benimki bebelacı daha cok sevdi. aptamilde hep 50 ml kalıyordu, haliyle acıyordum kalana. bebelacı bitiriyor. bebelac kilosu 25 falan, aptamil 40 falan.
besin değeri açısından bir fark vardır heralde, sadece isim değildir. ama onu aptamile alıştırmaya çalışacagım. ben 13-14 aydan sonra inek sütü veririm sanırım. yaşından 1-2 ay daha devam sütü içsin bakalım

ellerinizin çatladıgını yazmışsınız bir ben de oluyor sanıyordum, markette kart verirken elimi nereye saklayacagımı bilemiyorum, çok çatladı.

alt değiştir el yıka, emzik yıka 10 kere, mama yedir tabagı sudan geçir, toz bezi tıka, tuvalete gir çık yıka, bulaşıkları sudan geçir, meyve yıka rendele, biberon yıka, sebzeleri yıka, akşam eşinin meyvelerini yıka, bulaşıkları sudan geçir, çamaşırları ıslak as vs. vs.

senfatcım merhaba. özlettin kendini.

okurken yoruldum valla. yazık bize yaa :14: eli çatlak olanlardan biri ben, diğeri hugo. aramıza hoşgeldin :1:

ginger selam canım. önce sana selam vereyim sonra da babamın dediğini paylaşayım. dün tv'de dinlemiş. halis zeytinyağı anne sütü kadar faydalıymış. ben de ömer'e ekmeğini bandırıp yediriyorum bazen ama artık her sabah azar azar vereyim diyorum.

Al benden de o kadar, el kremi gece yatarken sürüyorum az da olsa fayda ediyor, manikure gidicem, ise başlamadan evvel yola sokmam lazım .
Bugun Kuzi biraz sıcak ateşi var denecek kadar değil ama hoşuma gitmedi:( kahvaltida Elmalı irmik muhallebisi yaptım bitirdi hepsini, dün de dolma yedi, dişleri çıkınca iştah da arttı , çiğnemeye de başladı :)
yarın Cumartesi arkadaşlarımla buluşup yemek yiyicez babası bakacak inşallah ateşi yükselmez.

Hayatımda ilk defa ellerim böyle kuru, sizinki gibi kanamıyor ama krem sürünce yanıyor. Süt sağma makinesini yıkamaktan heba oldum. Sıcak su sabun ile iyice yıka, soğuk ile durula on aydır makine yıkıyorum ya.
Atoş, altını değiştirirken ıslak mendilin içinden alıp alıp bana veriyor, ver oğlum diyorum çıkarıp veriyor tosunum yardımcı olmaya başladı bana. Bir de Eskişehir'den teyzesi gelmişti iki gün çok güzel geçti, resmen aşk yaşadılar. Ben de biriken montajlarımı yaptım, bu sabah gitti. Yaramaz toplar almış minnoşa, bas diyoruz basıyor müzik başlıyor. Fırlayan topları getirip içine atıyor, yeniden basıyor. Henüz yeni, iki güne bıkmaz umarım.

hugocuk nette gecen haftalarda 1200 gr aptamili 48 liraya almıştım. netten sipariş daha ucuz olabilir.

benimki bebelacı daha cok sevdi. aptamilde hep 50 ml kalıyordu, haliyle acıyordum kalana. bebelacı bitiriyor. bebelac kilosu 25 falan, aptamil 40 falan.
besin değeri açısından bir fark vardır heralde, sadece isim değildir. ama onu aptamile alıştırmaya çalışacagım. ben 13-14 aydan sonra inek sütü veririm sanırım. yaşından 1-2 ay daha devam sütü içsin bakalım

bende ondan aldım canım ama kipadan aldım öyle daha hesaplı oluyo
bende inek sütü veririm ama doktorada danışıcam

Al benden de o kadar, el kremi gece yatarken sürüyorum az da olsa fayda ediyor, manikure gidicem, ise başlamadan evvel yola sokmam lazım .
Bugun Kuzi biraz sıcak ateşi var denecek kadar değil ama hoşuma gitmedi:( kahvaltida Elmalı irmik muhallebisi yaptım bitirdi hepsini, dün de dolma yedi, dişleri çıkınca iştah da arttı , çiğnemeye de başladı :)
yarın Cumartesi arkadaşlarımla buluşup yemek yiyicez babası bakacak inşallah ateşi yükselmez.

geçmiş olsun canım diştenmiki

selam millet :ssz:
sabah sekizde kalktık şimdi uyudu bend süt sağarken bakim dedim
bugün ekşili sulu köfte yaptım
buzluktaki minik köfteleri patates ve havuçla pişirdim ılıyınca un ve yoğurt çırpıp ekledim bikaç damlada limon damlattım güzel oldu

merhaba arkadaşlar;

kızım iyice uyku düzenini bozdu diştendir diyo herkes ama dayanamadım ben yarın dr.a götürcez eşim randevu alabilirse. ayağımda sallayarak uyuyo zaten benim hatam, yerine yatırıyorum 10. dk. sonra ağlayarak uyanıyo sallıyorum daldı sanıyrm yerine koyar koymaz aynı sonrada oyun oynama çalışıyo sanki tüm gece uyumuş gibi. gece desen saat başı yarım satte kalkıyo emiyo. kendimi geçtim onu düşünüyom büyüme hormonu gece salgılanıyo. kanserle savaşan hücreler gece yenileniyo diye çok endişeleniyorum. gerçi gelişimi iyi çok şükür ama ne zor anne olmak kafaya takıcak bişey bulmayı başarıyosun mutlaka.

bilgisayarı kaç gündür açamadım. telden sevmiyorum bağlanmayı zor oluyo.

Back
X