2012 Şubat Anneleri

Neyse bu kadar dedikodu yeter herkesin besleme şekli farklı anlaşacağız diye bişey yok...

Oğluma bugün keçi boynuzu pekmezi aldım 1 çay k. Verecğm sabahları bide çok faydalıymış taze bıldırcın yumurtası aldm normal yumurta gibi haşlayıp vrcm anne sütüne eş değerde ve protein kaynağıymış bunlarda yeni öğrendiklerm internette araştırdm vakit bulunca....

Bebe büsküvisine bile karşı kadın yahuu deli oldm...konu bebekliklerine geldi gazlandı bi ara zinco damla çok iyi geldi dedm ne gazı bebekte gazmaz olmaz açlıktan ağlar ancak diyor kıvrandı çocuk sıcak tülbent koyunca karnına susuyodu diyorum açlıktandır diyoo hala :53: delimi ne bide 2 çocuk annesi...hazır herşeye karşı ama oğluda sanki 6 aylık gibi hiç 1 yaşında demezler benmki ondn iri...anlamadım ben bu işi...önyargılı olmak istemiyorum ama oğlumdan yapılı bi oğlu olsa tamm diyeceğm ama yok yok....deli oldm...

Tutamadım çenemi kusura bakmayın fikirlerinizi okurum lnş yarın..şimdiden MEVLüD kandilinizi kutlarım.yarın niyetli olcm inş....

Memocuma çok çok şifalar hasta olan tüm yavrulara dua edelim inş..bu yıl son hastalıkları olsn...annelere kolaylıklar olsn inş....

Playdoh nili öpüyorm..kabızlığı geçer onlarnda inş lifli gıdalara devm...

Neyse bu kadar dedikodu yeter herkesin besleme şekli farklı anlaşacağız diye bişey yok...

Oğluma bugün keçi boynuzu pekmezi aldım 1 çay k. Verecğm sabahları bide çok faydalıymış taze bıldırcın yumurtası aldm normal yumurta gibi haşlayıp vrcm anne sütüne eş değerde ve protein kaynağıymış bunlarda yeni öğrendiklerm internette araştırdm vakit bulunca....

bıldırcın yumurtası bende vericem ama doktor henüz erken dedi çok kuvvetli çünkü
kuvvetli gelir dedi ama ilerde bende vericem
yaw gaz olmazmı 7 ay kolikten çektik
onunkilerde olmamış olabilir biz neler çektik

Biz de kabızlıktan çok çektik şimdi biraz daha iyi. Sürekli taşgibi yapardı o da iki günde bir. Şimdi kuru kayısı üzüm erik vs kaynatıp hoşaf gibi veriyoruz sabah. Bir de doktorumuz laxafiber vermişti o da iyi geldi. Geçen ay ben de götürdüm gastroloğa. Duphalac başlayalım dedi . Bu hoşala laxafiber işe yaradı daha sonra ilaca başlamadım. Bir de bizimkinde atopikdermatit ve alerji belirtileri de olduğu için alerjiden de olma durumu var.

nilde öyle çok sert yapıyordu top top çok üzülüyordum bizede dr magnesie calcinee diye bir toz verdi sabah akşam yemeğine katıyorum kakanın durumuna göre ben ayarlıcakmışım şurup yazmadı karın ağrısı yapıyormuş aslında iyi olmuş başlamadığın doktorun söylediği herşeyi uygulamaya çalışıyordum aslında kepekli ekmek yediriyorum sürekli lifli gıdalar yedirmeye çalışıyordm ama bi türlü fayda etmedi en güzeli bu kuru yemişler gerçekten ama benim kız ne meyve nede tatlı şeyleri seviyor yediremiyorum ama eline ekmek alıp yemesini sevdiği için kek yapıp vereceğim belki o şekilde hoşuna gider bide erkek çocuklarında daha sık görülüyomuş kabızlık atopikdermatit bizdede var ama çok hafif yanakları ara ara kızarıyor onada mustelanın kremini sürüyorum geçiyor

Consealed duphalac bende kullandm canm fazlası ishal yapıyor azı karın ağrısı sakın ilaç kullanma lifli şeyler yedir kayısı hoşafı içir ben 2 ay kayısıyla yaşadm...

Tutamadım çenemi kusura bakmayın fikirlerinizi okurum lnş yarın..şimdiden MEVLüD kandilinizi kutlarım.yarın niyetli olcm inş....

Memocuma çok çok şifalar hasta olan tüm yavrulara dua edelim inş..bu yıl son hastalıkları olsn...annelere kolaylıklar olsn inş....

Playdoh nili öpüyorm..kabızlığı geçer onlarnda inş lifli gıdalara devm...

doktorda dedi karın ağrısı yaptığını toz verdi bizede, yavrum az önce bir yapmışki altına sanki ayların birikimini yaptı ilaç iyi geldi inşallah düzene sokar bir hafta sonra kontrole gideceğiz bakalım ne dicek dr

kızlar bu arada nil kaka yapacağı zaman bir yerlere gizleniyor sonra yanımıza geliyor ya masanın altına giriyor yada yürütecinin altına girip orada yapıyor tuvaletin gizli yapılmasını gerektiğinin farkında sanırım artık

günaydın kızlar herkese

hugocum memo nasıl oldu, habersiz bırakma bizi

Kandiliniz mübarek olsun şimdiden, rabbim bütün hayırlı dualarınızı kabul etsin, hayırsız olanlarıda hayırlıya çevirip nasip etsin inşallah..

cumartesi akşamı ateşi çıkmaya başladı:14:, en son 38,5 oldu hemen acile kaldırdık. zaten yarım saate 39 oldu. evde duş aldırmıştım Allahtan gider gitmez iğne yaptılar, ateşi düşmeye başladı. doktor boğazı feci dedi, amoklavin antibiyotik + ateş düşürücü+ ağrı kesici yazdı, tabi tam 8 saat acildeydik. pazar sabahı yine yükseldi ateşi, saat başı ılık duş aldırdık, 4 saatte bir ilaç derken bu sabah antibiyotik işe yaramaya başladı ama inanın kızlar ömrümden ömür gitti, babası pazar günü yere koyuyor yavrumun bacakları tir tir titriyor yürüyemiyordu. dün doğumgünüydü ama hastaydı kuzum. cumartesş günü kutlayacağız inşallah.

bu arada nedendir bilmiyorum kakası simsiyah, dün 7 defa kaka yaptı, ishal şeklinde. bilgisi olan var mı?

Masallah Kuzi'ye, kocaman oldu da okula başladı demek. Ben 2 yaşını doldurunca başlatmak istiyorum, anane izin vermiyor ama :) Daha çok küçük diyor, ben de bazen cok mu erken diyorum, emin değilim henüz, ama erken yuvaya başlayanların annelerinden genelde olumlu sonuç aldıklarını duyuyorum. Insalah Kuzi için de herşey güzel olur, hastalık filan da kapmadan oynar arkadaşlarıyla.
Bu kreş olayı benim içimde de yara. Annem haziranda gidecek, oğlanlar 16 aylıkken falan kreşe göndermek zorundayım. İyi bir bakıcı bulamadık maalesef. Ki bulsam da 2 tane çocuğu nasıl bırakacağım tanımadığım birine, bilemiyorum. O yüzden kreş daha emniyetli geliyor bana.
Bu kadar küçükken göndermek de doğru mu bilemiyorum, ama ben de çok olumlu tepkiler aldım gönderen annelerden. Kreşte eğlendikleri gibi eğitim de alıyorlar, birçok şey öğreniyorlar.

:50:
cumartesi akşamı ateşi çıkmaya başladı:14:, en son 38,5 oldu hemen acile kaldırdık. zaten yarım saate 39 oldu. evde duş aldırmıştım Allahtan gider gitmez iğne yaptılar, ateşi düşmeye başladı. doktor boğazı feci dedi, amoklavin antibiyotik + ateş düşürücü+ ağrı kesici yazdı, tabi tam 8 saat acildeydik. pazar sabahı yine yükseldi ateşi, saat başı ılık duş aldırdık, 4 saatte bir ilaç derken bu sabah antibiyotik işe yaramaya başladı ama inanın kızlar ömrümden ömür gitti, babası pazar günü yere koyuyor yavrumun bacakları tir tir titriyor yürüyemiyordu. dün doğumgünüydü ama hastaydı kuzum. cumartesş günü kutlayacağız inşallah.

bu arada nedendir bilmiyorum kakası simsiyah, dün 7 defa kaka yaptı, ishal şeklinde. bilgisi olan var mı?
:50: Canımm yaa çok geçmiş olsun, hasta çocukları duyduğumda çok üzülüyorum, bir an önce iyileşir umarım. Salgın bu aralar sanırım, herkes değişik bir şekilde atlatıyor hastalığı.

Nasilsiniz anneler? Pek giremiyorum bu ara , dün Kuzi yuvaya başladı , heyecanliydik:) güzel gecti ilk gün yarın gene gidicez , çok eğlendi oyuncaklara saldırdı resmen. Yalnız herseyi ağzına soktuğu için muhtemelen hastalık kapicak :( bekliyorum bakalım inşallah ciddi bişey olmaz, nerdeyse tüm cocuklar hastaydi :/
Hugocuk; üzüldüm Mehmet in durumuna inşallah atlatir , annesinin yemekleriyle gene alır kiloları eminim :)
Selamlar,
Kuzi kaç aylık acaba ? Kreşe verirken ne gibi kriterleri göz önünde bulundurdun? Benim de ikiz bebeklerim var ve 16 aylıkken kreşe başlatmak zorundayım ama çok üzülüyorum :50: nasıl gidecekler o yaşta diye...

geçmiş olsun canım bizde çok çektik ve hala tam atlatamadı
bizde isal olduk felaketti antibiyotik etkisindendi
sizinki ilaç içiyorsa iyi bizimki hiçbişey içmedi içiremedik iğne verdi doktor antibiyotik iğne

memişko hareketlenmeye başladı ama hala bitkin
iştah hiç yok ne versem reddediyo
boğazda hırıltı hala oluyo arada öksürük filan tam geçmedi
antibiyotik kullanıyoruz zimaks

sinemaksungur canım çok üzüldüm geçmiş olsun..maalesef son zamanlarda bebekler aşağı yukarı bu şekilde hastalanıyor..Rabbim hepsine şifa versin..kullandığı ilaçlar kakasının rengini etkiler ,ishal yapar..ancak ishalinin devam etmesi durumunda bence doktorunuza danışın..kuzucuk çok yıpranmadan önlem alınsın..ishal çok yıpratıyor bebişleri..bugün yine takip edin ishal durumu devam ediyorsa hiç beklemeyin derim

memişko hareketlenmeye başladı ama hala bitkin
iştah hiç yok ne versem reddediyo
boğazda hırıltı hala oluyo arada öksürük filan tam geçmedi
antibiyotik kullanıyoruz zimaks

hugocuk memonun daha iyi olmasına sevindim
kısa sürede eskişathına kavuşur sen merak etme
kaka tahlili vermiştiniz,sonucu çıktı mı?

arkadaşlar kandiliniz mübarek olsun..Rabbim dertlilere deva,hastalara şifa,borçlulara ödeme kolaylığı versin..Allahım cümlesinin sıkıntısını gidersin inşallah

canım çok geçmiş olsun rabbim şifa versin

rotavirüs sonucumuz temiz çıktı çok şükür bişeycik yokmuş
antibiyotik iğneler yapmış
bu doktorun tek iyi yanı bu
acil durumlarda direk antibiyotik iğne veriyor
bizde hastalık çok hızlı ilerledi ve antibiyotik şuruplar hiç fayda etmedi
iğne olur olmaz rahatlıyor uyuyordu sesi düzelmeye nefes almaya başlamıştı öncesi çok çok kötüydü
sadece isal yaptı iğneler ama yapacak bişey yoktu ciğerlerine inebilirdi
doktor kaybettiği suyu takviye yap zararı olmaz isalin dedi
bizimki bir nevi hastalığın ilerlemesini durdurmak için isale göz yummak oldu
doktor her gittiğimizde ciğerlerini dinleyip varmı bişey diye bakıyordu
tam 1 haftadır antibiyotik tedavi görüyor bugün iiyi diyebilirim
mikrobik rahatsızlıklar çok zor geçiyo ve çok yıpratıcı oluyo
bugün sebze çorbası içti koca kasede
çok sevindim moralim düzeldi
yoğurtlu muzda yedi
kakada yapmış isal değildi

sağolun arkadaşlar, Allah dermansız dert vermesin. (Allahım sen koru yavrularımızı)

hugocuk tahlilinizin temiz çıkmasına çok sevindim, bence benim oğluşum da antibiyotikten ishal oldu. keşke iyileşse de kudursa dedin değil mi?:14:

lalus, senin yerinde olsaydım bende kesinlikle kreşe verirdim. kardeşimi ben büyüttüm, ve 2,5 yaşındayken ben üniversiteyi kazanıp gidince annem kreşe verdi kardeşimi, tavsiye ederim. tek dezavantajı kreşte hasta olma riskleri çok daha yüksek. hııım birde ev işleri de kalıcak sana, kadın oldu mu en azından evi toplasa fayda (ama dediğim gibi kreş diyorum ben) bence daha güvenilir.

rotavirüs sonucumuz temiz çıktı çok şükür bişeycik yokmuş
antibiyotik iğneler yapmış
bu doktorun tek iyi yanı bu
acil durumlarda direk antibiyotik iğne veriyor
bizde hastalık çok hızlı ilerledi ve antibiyotik şuruplar hiç fayda etmedi
iğne olur olmaz rahatlıyor uyuyordu sesi düzelmeye nefes almaya başlamıştı öncesi çok çok kötüydü
sadece isal yaptı iğneler ama yapacak bişey yoktu ciğerlerine inebilirdi
doktor kaybettiği suyu takviye yap zararı olmaz isalin dedi
bizimki bir nevi hastalığın ilerlemesini durdurmak için isale göz yummak oldu
doktor her gittiğimizde ciğerlerini dinleyip varmı bişey diye bakıyordu
tam 1 haftadır antibiyotik tedavi görüyor bugün iiyi diyebilirim
mikrobik rahatsızlıklar çok zor geçiyo ve çok yıpratıcı oluyo
bugün sebze çorbası içti koca kasede
çok sevindim moralim düzeldi
yoğurtlu muzda yedi
kakada yapmış isal değildi

Nasıl mutlu oldum anlatamam düzelmesine, çokk geçmiş olsun tekrar.

Back
X