2012 Şubat Anneleri

geçmişolsun canım üzüldüm
çok korkuyorlar valla doğumgünü geldi diye biyandan sevinirken biyandanda stres oluyorum aşı olayı çok tedirgin ediyo benide
daha önce 4. ay aşısında korktu bizimkide ve hala doktor hastane bilir
geçen hasta oluncada çok korktu serum filan takmaya çalışmışlardı anlatmıştımya
o zamandan beri herkesten korkuyo oysaki insanlara karşı çok sıcaktı eve biri gelsin mutlu olurdu şimdi kimseleri istemez oldu yine hiçbiyere gidemiyoruz korkuyo ağlıyo
öff valla stres oldum
birde o zaman duş almayı seviyo rahatlar diye yıkamıştım o zaman o korkuyla duş almaktanda korktu şimdi yıkanmakta istemiyor dün yıkadım çığlık çığlığa

sağol hugocum inan aşı zamanında bende çok stres oluyorum..her bebek bir değil kimisi hiç etkilenmiyor ne güzel
ama bizimki ilk aşıdan beri hep sorunlu oluyor:((
inş mehmetin aşısı çok kolay geçer
daha 4 aşı tarihi daha yazdı karta:((üstelik 6 ay sonra olacakları aşının3 saat sebepsiz susturulamayan ağlama gibi bi yan etkisi olduğunu söyledi ki önceki aşılarında bize olmuştu bu:((

sağol hugocum inan aşı zamanında bende çok stres oluyorum..her bebek bir değil kimisi hiç etkilenmiyor ne güzel
ama bizimki ilk aşıdan beri hep sorunlu oluyor:((
inş mehmetin aşısı çok kolay geçer
daha 4 aşı tarihi daha yazdı karta:((üstelik 6 ay sonra olacakları aşının3 saat sebepsiz susturulamayan ağlama gibi bi yan etkisi olduğunu söyledi ki önceki aşılarında bize olmuştu bu:((

o zaman yandık :18:
bizimde hep sorunlu oldu aşılar

kirçöz dökülürmü hiç çamaşırlara :1:
mahveder o
kaçkez dedim açık renkli çamaşırlarını sabuntozuyla makinada 60 da yıka kirliliği çoksa çamaşır makinasının içine elma sirkesi dök
artı koslaya ne gerek var sabunlu ılık suyla sil halılarını içine elma sirkeside koy tamamdır pırıl pırıl
kimyasallar zararlı

somon burda sadece kipada var sanırım gidince almak lazım
aslında şöyle balık köftesi var süper oluyo
somondan daha güzel olur löp et
somonu pişirip parçalayıp içine maydonoz soğan kurunane ekleyip köfte yapıp yumurtaya ordanda galeta ununa bulayıp kızarttımmı çok lezzetli oluyo
yine akşam oldu hiçbişey anlamadımm memoya bahsettiğim tatlıdan yaptım iki porsiyon çıktı yarısını arkadaşımın kızına vericem hastaymış
kefirde mayalıcam
memo menemeni halıya dökmüş üzerinede topacık elleriyle güzelce derinlemesine nüfüz etmesi için basmışş
topacık ellerinin izi var halıda :1:
pazar günü doğumgünü yapıcaz halımız boyama kitabı gibi
bu akşam memoş uyuyunca sabunlu sirkeli suyla salon halılarını silicem iki koca halı :27:

Hugocuk
Kefir mayasını nerden buldun. Bende yapmak istiyorum ama mayam yok

Kızamık aşısı olurken hemşire su çiçeğinin henüz ellerine gelmediğini, gelince arayacaklarını söyledi. Aynı günün öğleden sonrasında aradı beni. Aşı geldi, Ata'yı getirin yapalım dedi. Ben de zaten iki aşı oldu, üçüncüsü ağır gelmez mi dedim. Yok eğer şimdi yaptırmazsanız bir ay sonra yapalım dedi. Tamam dedim. 1 ay sonra yaptıracağım ki zaten doktorumuz da 13.ayda yaparız demişti. Bir koldan bir bacaktan yaptılar. Pek ağlamadı Ata, iğne çıkınca hemen kucakladım sustu.

Nisane
canım demek senin minnoşa üçü ağır geldi ya kıyamam. Kadının da eli ağırsa acımıştır kuzunun canı. Bu arada prensesin doğum gününü kutluyorum. Feyse yaş gününden bir foto koy fındık burnun o halini de göreyim :)

Atoş da inek sütünü ağzına sürmüyor, devam sütü hiç denemedim inek sütü varken sıcak bakmıyorum zaten. Sek'in günlük sütünü denedim birkaç defa ama içmedi. Hipp'in bebek bisküvisini ezdim inek sütüyle onu lüp lüp yedi üç kağıtçı.

Ata şarkı söylemeye başladı. Bisikletinin önünde müzik var, düğmesine basıyor şarkı başlayınca anlamsız anlamsız seslerle eşlik ediyor, şarkı bitince susuyor sonra yeniden basıp yeniden eşlik ediyor kuduruk.

o zaman yandık :18:
bizimde hep sorunlu oldu aşılar

cok gecmos olsun. Okuyunca moralim bozuldu. Cunku benim kizimda cok etkileniyo asidan ve dr. Dan. Beyaz gomlekli herkesten diyebilirim. İnsallah cabucak atlatiriz hepimiz. Ben gecen yil hastalnip 6 igne yedim dokunsam hala agriyo yazik yavrucaklara...
sizinkilerde umarım bu sefer olmaz çok canları yanıyor demekki yarucakların
Kızamık aşısı olurken hemşire su çiçeğinin henüz ellerine gelmediğini, gelince arayacaklarını söyledi. Aynı günün öğleden sonrasında aradı beni. Aşı geldi, Ata'yı getirin yapalım dedi. Ben de zaten iki aşı oldu, üçüncüsü ağır gelmez mi dedim. Yok eğer şimdi yaptırmazsanız bir ay sonra yapalım dedi. Tamam dedim. 1 ay sonra yaptıracağım ki zaten doktorumuz da 13.ayda yaparız demişti. Bir koldan bir bacaktan yaptılar. Pek ağlamadı Ata, iğne çıkınca hemen kucakladım sustu.

Nisane
canım demek senin minnoşa üçü ağır geldi ya kıyamam. Kadının da eli ağırsa acımıştır kuzunun canı. Bu arada prensesin doğum gününü kutluyorum. Feyse yaş gününden bir foto koy fındık burnun o halini de göreyim :)

bize hiç öyle bi seçenek sunmadılar eğer deselerdi bende kesinlikle ertelerdim aşıyı.getirin dediler götürdük yaptılar..ama zaten sorun 3 aşı birden olmasından ziyade bacaktan yapılan aşıda..yavrum hala sağ bacağını yere koymadan kaldırarak emeklemeye çalışıyor umarım yarına herşey düzelir..
daha doğumgününün keyfine varamadan aşı derdi çıktı durasellacım,o yüzden koyamadım faceye resim..ama en kısa zamanda koycam mutlaka..atoşun resimleri gördüm ama..çok tatlı veeeeeee çok karizma:)))) (maşallah:nazar:)

iyi geceler kızlar...

nisanecim geçmiş olsun canım. aşılar ağır gelmiş demek ki minik prensese. biz de 1 yaş aşımızı olduk ama hangileri hatırlamıyorum :17: iki ayrı koldan oldu, daha sonra temmuzda geleceksiniz dedi.

ömer de, duru da öksürüyor iki-üç gündür. ömerciğin burnu da akıyor ve iki gecedir ateşi çıkıyor. havale mevzusundan sonra ateş bende fobi oldu.çok korkuyorum ama altıncı hastalıktan dolayı olduğu için bir daha olmaz diye umut ediyorum, Allah'a dua ediyorum olmasın diye. nasıl anladın demişti bir arkadaşım burada, kayınvalidemlerde olduğum için o zaman yazamamıştım. Allah yaşatmasın kimseye ama anlamamak zaten mümkün değil. çok kötü bir görüntüsü var. neyse geçti bitti. çok da yazmak istemiyorum.

bizde de artık işaret parmağı hep havada. hep buuuu buuu diye birşeyleri gösterip duruyor. hep istediği olsun istiyor(tüm bebekler gibi). uyumak istemiyor. zaten gündüz uykusu hiç yok gibi birşey oldu. sürekli emmek istiyor. ayyy deyince hemen başını ablası yanındaysa onun dizine, yastık varsa yastığa koyuyor.

durumun da ayak bilekleri ağrıdı birkaç gün. büyüme ağrısı olabilir diye doktora göstermedik. geçti zaten.

bendeniz de, aynı koşuşturmalar. dün ömerin çamaşırlarını yıkadım, balkona astım. yani balkona çamaşır asmanın zorluğu ancak sizler bilirsiniz. ömerden resmen kaçıyorum ya da uyurken asabiliyorum. ne güzel kurumaya yüz tutmuşlar. bir de yan komşum ne desin, çamaşırları topla, üst komşu halı silkelemiş. nasıl sinir oldum anlatamam. yan komşumun da çamaşırı vardı, o gidip haddini bildirmiş, bana gerek kalmadı.

salı günü de aldım çocukları pazara gittim. hava iyi diye cesaret edebildim. iyi de oldu.

kızlar ben çorba çeşidi konusunda çok tıkandım. ne olur bana değişik tarifler verebilir misiniz?

canım sıkkın neymiş doğumgünüde neymiş ufacık çocuğun doğumgünümü olurmuş ne anlarmış
zaten bir gün izni varmış pazar günü onuda böyle yapmışmışım
ben durmam giderim dedi zaten bir gün iznim vardedi
bende nereye istersen oraya git hiç önemli değil dedim

iki tane kocaman halıyı sildim sabunla ve elma sirkesiyle
çok lekeliydi tertemiz oldular hayret yani sabun bu kadar temizlesin
normal beyaz sabun kullandım

öncesindede 1 saat koştum
bianda odayı bir koku kapladı koşarken yanık kokusun
eyvah dedim makina yandı
durdurdum baktım bişey yoltu ama koku çok keskindi sonra ayakkabılarımı çıkartırken altına baktım ayakkabılarımın altı yanmış erimiş üstelik markalıydı koşuya bile dayanamadı

benimde kolum hala ağrıyor
hemşirenin eli mi ağırdı nedir anlamadım..
birde buaralar kızımda kendini kusturma huyuu başladı.tabağı görür görmez özellikle bilerek öksürmeye başlıyor,öğğhh öğğhh deyip kendini kusturmaya çalışıyor daha tabağı görür görmez:((
çok mu zorladım caba:((daha şimdiden numara yapıyor velet
hemşireye halıdan tüy koparıp yeme,ve iplere olan özel düşkünlüğünü anlattım kızımın..malesef nerde ip tüy farketse koparıp yemeğe çalışıyor
kansızlığa işaret dedi
kan ilacına başlıyoruz yeniden:((

Nisanecim yazını görünce duramadım benim de 26 şubat doğumlu bir kızım var.Senin söylediğin gibi benim kızımda da ip tüy gibi hatta halıda ne görürse yeme isteği var elinden alınca da çığlık çığlığa ağlar.Şu aralar biz yerden birşeyi ağzına atmasına kızıyoruz diye kıyıda köşede saklanıp atmaya başladı biz görmeyelim diye.Daha 15 gün önce kan tahlili yaptırdık doktorumuz kan değerlerinin iyi oldugunu soylemişti.Kan ilacı da yazmadı zaten.Bilgin olsun diye yazmak istedim.Bizimki yemeye çok düşkün yiyecek sanıyor sanırım yutamayınca kendisi de çıkarıyor hemen.Hatta eliyle dilinden alamadıysa bana dilini çıkarıp geliyor al hemen diye:)

meraba arkadaşlar benim kızım da 11 şubat doğumlu grubunuzu takip ediyorum çok güzel paylaşımlar tayinimiz ağrıya çıktı çok zor burda çocuk büytmek ağrıda yaşayan şubat anneleri var mı acaba

Kızlar merhaba, oğlumun 1 yaş kutlaması için kurabiye yaptım sizlerle paylaşmak istedim, pastayıda yine şeker hamuru ile süsleyeceğim, onuda cumartesi yapıp eklerim :)

$1.webp $2.webp

Son düzenleme:
Kızlar merhaba, oğlumun 1 yaş kutlaması için kurabiye yaptım sizlerle paylaşmak istedim, pastayıda yine şeker hamuru ile süsleyeceğim, onuda cumartesi yapıp eklerim :)

Eki Görüntüle 633500 Eki Görüntüle 633499

mozp merhaba kurabiyeler süper olmuş..üstündeki yazıları nasıl yaptın..ben de yapacağım inşallah hiç yapmadım şimdiye kadar umarım becerebilirim..şeker hamurunu nasıl üzerine yerleştiriyorsun,neyle açıyorsun nişastayla falan mı?

mozp merhaba kurabiyeler süper olmuş..üstündeki yazıları nasıl yaptın..ben de yapacağım inşallah hiç yapmadım şimdiye kadar umarım becerebilirim..şeker hamurunu nasıl üzerine yerleştiriyorsun,neyle açıyorsun nişastayla falan mı?

Sağol canım teşekkür ederim.

Yazıları, patchwork kalıpları var onlarla yazdım, kurabiye pişti 1 gün soğuttum, dün akşamda şeker hamurunu nişasta ve merdane kullanarak açtım
çilek reçelini çok az kullanarak kurabiyeler yapıştırdım.
sonra sarı şeker hamurlarını çok çok ince açıp harf kalıplarıyla önce sarı hamura bastırıp kestim(sarı hamur kalıbın içinde kalıyor), sonra mavi hamurun üzerin bastırıp yapışmasını sağladım
itiraf edeyim biraz zor ve zahmetli bir iş, ilk doğumgünü diye bu kadar uğraşıyorum, sonra yaparmıyım bilmiyorum :)

Sağol canım teşekkür ederim.

Yazıları, patchwork kalıpları var onlarla yazdım, kurabiye pişti 1 gün soğuttum, dün akşamda şeker hamurunu nişasta ve merdane kullanarak açtım
çilek reçelini çok az kullanarak kurabiyeler yapıştırdım.
sonra sarı şeker hamurlarını çok çok ince açıp harf kalıplarıyla önce sarı hamura bastırıp kestim(sarı hamur kalıbın içinde kalıyor), sonra mavi hamurun üzerin bastırıp yapışmasını sağladım
itiraf edeyim biraz zor ve zahmetli bir iş, ilk doğumgünü diye bu kadar uğraşıyorum, sonra yaparmıyım bilmiyorum :)

ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuş..ama ciddi uğraş gerektiyor dediğin gibi..1. yaş günü için olsun artık bu kadar di mi:1:
açıklamaların için teşekkürler canım..patcwork kalıp ve şeker hamuru sipariş verdim..bakalım inşallah becerebilirim..
annem yarın ankaradan geliyor o gelince daha rahat uğraşırım yoksa cadı yağmur bana mümkün değil yaptırmaz:9:
yusuf kayraya nice mutlu sağlıklı uzun seneler...bahtı açık şansı bol olsun:nazar:

Back
X