2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ahh bayanlar benim oğlum hiç akşam 10da uyumadı..
her gece 12de zorla uyur gece 3te 4 3oda 6 30da kalkar.10da uyanır 12ye kadart uyumaz...
şükredin düzeniniz varmış şimdilik bozulsada (
 
bende temmuz annelerindenim ancak iş stresi hamilelik doğum planları doğum izni vs vs derken üyeliğimi unutmuşum :) bugün itibariyle bende diğer temmuz anneleriyle deneyimlerim ve sorularım hakkında paylaşımda bulunmak istiyorum

 
Arkadaşlar bende temmuz annesyim kızım 3 temmuz doğumlu. birşey sormak stiyorum size.netten 5 aylık bebek gelişimlerine baktım 5 aylık bebek ayaklarını keşfeder diye bir yazı okudum. benim kızım daha ayaklarından habersiz endişe etmelimiyim sizce. diğer hareketlerinde problem yok ne yapmalıyım?
 

arkadaşım biz daha çok şuradayız..
http://www.kadinlarkulubu.com/temmuz-anneleri/542634-once-hamileydim-simdi-anneyim.html
sen de buraya yazarsan, daha çok kişi mesajını görür ve cevap verir..

okuduğun şey genel olarak doğru bi tespit..
aynı çağdaki bebeklerimizin şu ara en büyük oyuncağı ve eğlencesi ayakları..
bugün yarın seninki de farkeder..
hiiç, kafaya takma. dert edilecek bi şey değil çünkü..
 
teşekkürler söylediğin yere yazdım aynı mesajı çok evhamlıyım ne yapmam gerektiğnide bilemiyorum çoğu zaman:)) sağol ilgin için
 

sayfa nosu yazdım bu çıktı eskileri andık ahh ahh
 
merhaba hanımlar bende temmuz annesiyim ama bugüne kadar yazmamış olsam da takip ettim. Benim oğlan 26 temmuz günü doğdu şimdi ek besinlere başlamak üzereyim Bir süre önce bir arkdaş doktorunun verdiği beslenme saatleri çizelgesini foruma kymuştu fakat ben hangi sayfada bulamıyorum yaklaşık 50 sayfa dolandım ama bilirsiniz daha uzun arayamadım acaba bana hangi sayfada olduğunu söyleyebilecek olan var mı şimdiden teşekkür eder,m
 
slm kıozlar benim kızım da 28 temmuz doğumlu. yemeklere daha geçmedik ama meyve suyu veriyorum.6 ay dolmadan vermek istemedim. yavaş yavaş çorbalara başlasammıki?
 
merhaba temmuz anneleri bende inşallah 2013 temmuz annesi olacağım, sizden tavsiye almaya ihtiyacımız var 2013 anneleri olarak,

-yeni doğan ve 0-3 ay olarak ne kadar ne alalım? en az ne kadar kısa kollu, yarım kollu, uzun kollu zıbın, tulum, elbise vb? kaç paket bez alalım? biberon emzik alalım mı? neler almayalım?
-3-9 aylık dönem için neler alalım?
-bebek arabası ana kucağı oda beşik alırken nelere dikkat edelim neler tavsiye edersiniz?
-doğum için önceden nasıl bir hazırlık yapalım? nelere dikkat edelim? ebelere veya dr'a önceden tembihlememiz gereken birşey var mı?doğumdan sonra giymek için gecelik mi alt üst pijama takımı gibi birşey mi alalım?

sıcakta doğum yapacak bizleri neler bekliyor???

hertürlü yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz :)

izmir'den selamlar!
 
ben de izmirdeyim canım sana sanıyorum yardımım epey dokunur
6 temmuzda doğdu E.Mete'm, burası yandığı için en çok kaçınman gereken isilik olcak. biraz sıcakta her yeri kızarıyo (hele bi de beyaz tenli olursa...) ben sadece kısa kollu badi giydirdim, 0-3 için bolca ondan gerekiyo. Uzun kollu hiç kullanmadım sadece hastanede (hastane çıkışı) ilk bir kaç gün. İki tane ince alt almıştım gerektiğinde rüzgarda falan dışarda-balkonda olcaksa altına onu geçirdim bi de başına tabi ki ince bi şapka. 0-3 başları üşüyebilir, kulaktan soğuk girmemesi lazım. hastaneden "göbek düşene kadar yıkamayın" diye tembihlicekler, izmirde bu nasihati dinlemek çocuğa işkence etmek anlamına gelir. en çok rahatladığı yer banyo olcak yavrunun. göbeğini flasterle sarıp su gelmeyecek şekilde biz ertesi günden itibaren yıkadık. hiç bir sorun yaşamadık. göbek 8. gün gayet güzel düştü. bi de erkekse ekstra öneri yenidoğan sünneti... biz medicalparktaki çocuk cerrahından çok memnun kaldık (ben doğumu orda yaptım) ismi sanırım macit'ti doktorun. çabuk iyileşiyo ve narkoz almadan gerçekleşiyo işlem. klimasız odada yaşamak burda çok zor yine malum. ben ilk gün bi denedim klimasız odada yatmayı beşiğini falan güzelce hazırlamıştık yatakodamda... o gece ne ben uyuyabildim ne oğlum! mahvolduk. ertesi günü beşiği oturma odasına taşıdık babasıyla ben de kanepeye taşındık... yani ilk günden beri klima altında yattı bebeğim ve ne bi hastalık ne bi şey sakın klimadan korkmayın önyargılı olmayın derim. zaten pratikte mantıklı düşünen doktorlar da yaz bebekleri için direkt çıkan hava ona gelmeyecek şekilde klimalı odada yatmasını tavsiye ediyolar. dereceyi 26da tutuyoduk. beşiği sakın dar park yataklardan almayın. geniş olsun en olarak. biberon kesinlikle tavsiyem dr browns. pahalı biraz ama gaz önleyici yapısı sayesinde çocuk çok rahat ediyo (mama belki vermene gerek kalmaz çok fazla ama illa ki sıvı bi şey veriliyo sonuçta er ya da geç). emzik önce pahalı olmayanlardan al çünkü benimki hiç bi şekilde kabul etmedi. ilk günden beri deniyorum yok! parmağını emiyo benim oğlum. uykuya falan öyle dalıyo emzik istemiyo. aklıma şimdilik bunlar geldi. inş yardımcı olur. ebe çok önemli bi de. tabi normal doğum olursa... onun için de epidural normali şiddetle tavsiye ederim. yazın hamilelik hiç çekilmiyo dikkat et. hayırlısı olsun... bi şey olursa soracağın özel msj da atabilirsin.
 
Son düzenleme:
seeelaaaaam arkadaşlaaaaaarrr nasılsınız bebişler ne alemdeee ? benim cadı kızım uyku nedir bilmiyor. daha doğrusu uykuya dalamıyor. tam uyuttım diyorum yarım saat kestirip uyanıveriyor sonra uyut uytabilirsen. hele dün akşam zar zor 9,30 uyuttum sen 10 u geçerken uyan.. babası 12'de geldi işten. onu bekledi. ona au au bi şeyler anlattı. sonra uykusu geldi ama beşikte salla yok olmaz. kucakta salla olmaz. ayakta sallamaya zaten sinir olur. emzirirken gider gelir.. belki komik gelecek ama bebek arabasında dalıyor anca. e bu havada gece gece sokakta gezemiyoruz. bu sebeble odanın ortasına bi şey serip arabanın içinde bi ileri bi geri 1'e kdar anca uyuyor.. tavsiyeleriniz nedir

bu arada 6,5 ay olduk.. ek gıda olarak neler veriyorsunuz. bir kaç tarif rica etsem. şimdilik sebze çorbası ve elma falan veriyorum. muz kabız yaptı.
 

maşallah canım Allah ikinize de sağlıklı uzun ömür versin. çok teşekkür ederim üşenmeyip bana cevap yazmışsın biberon konusunda da çok teşekkür ederim ben çok gazlıymışım kızımın da bana çekmesinden korkuyorum. aklıma bişey takılırsa sorabilirim artık sana :) :)
ben medicalparka da gidiyorum. merve hanıma. merve hanım çok ilgili çok iyi, ama medicalparkın doğumu için iyi şeyler duymuyorum. senin doğumun nasıldı kime gidiyordun memnun kaldın mı????
 
Son düzenleme:

rica ederim cnm biz bu sayfada çook yardımlaştık... benim dr'um mert göl'dü. orda yüzde 90 sezaryen oluyo ben normal doğum yaptım doktorumun dikişinden çok memnun kaldım ve ebeden (o sonra ayrıldı malesef ordan ismi Vildan'dı). bu kadar ilgili alakalı bi ebe olamaz. ama salak hemşireler vardı beceriksiz... aklı yemekte olan bi gerzek hasta bakıcı mıydı neydi o vardı (beyazlı değildi onun kıyafeti lacivertti artık pozisyonunu bilmiyorum)... anestezi uzmanından memnun kaldım (epidural takan). hemşirelerle ilgili şu gibi: bizim çıkmamız gerekiyo mesela bize haber veren yok! aa siz daha çıkmadınız mı dedi salak bi hemşire ve çıkarken çıkış kilosuna bakılması gerekiyo onu ölçmedi aslında yüzümüze bile bakmadı o dereceydi. keşke adını alsaydım. hastane şartları mükemmeldi. imkanlar da öyle. sen ne duyuyosun? ben yine orda doğum yaparım yapsam.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…