2012 TuP BeBeK icin buraya :)

bende varım 2012 ocak ayında 2. tüp bebek için bekliyorum.inşallah son olur.yeni yıl yeni umut olur inşallah bize 2012 de inşallah bebeklerimize kavuşuruz.

melish83 canım ben de ege üniversitesinde tüplerimde tıkanıklık olduğu ve septum yüzünden laparoskopi oldum ve bana da tüp bebek dediler.tüp bebek bölümüne gittim ve eylül 27 sine eşinle beraber gel dediler.benim niyetim rapor çıkartmak ama senin yazını okuyunca yani 4 - 5 ay dır ses yok diye birden sinirlerim boşalıverdi.neden bukadar geç veriyorlar raporu ?? sanırım ben de 2012 ye adayım (

Canım bizim durumumuz belliydi.Yani daha önce iki farklı yere gitmiştik ordaki tüm raporlarımızı da aldık gittik hastaneye.Bu bizim bazı tahlillerin tekrarlanmamasına neden oldu.Eşim üzerinde yoğunlaşıldı.Bu yüzden 5 ay sürdü ancak 1 yılda çıkıyor normalde.Beklemek çoooooook sinir bozucu biliyorum canım.Ancak benimle aynı gün tedaviye başlayan birkaç kişi olmuştu o esnada tanışıp telefonlarını aldığım.Bir iki kişiniin çoktan yapıldı tüpü..demek ki kişiden kişiye değişiyor.Zaten biz başlayacağız rapor sonradan çıkıyormuş...Bana zaten 1 aydır imza aşamasında diyorlardı.yani raporu imzalatmak hemşireleri yoruyor anladığım kadarıyla..dr yok imzalamadı demişlerdi bi kez aradığımda..Yani eğer maddi olarak durumun elveriyorsa özelde yaptır ama ben araştırma hastanesi olduğu için ve ticari amaç gütmediği için güveniyorum buraya..hayırlısı arkadaşım..

Canim canini SIKMA gercekten bunun ne kadar zor oldugunu biliyorum cunku iki senedir bununla yatip kalkiyorum ama bunun kimseye faydasi yok aksine bazen yuvamda gerginliye sebep oluyor... Bildigim kadariyla sizdeki sorun erkek enfertilesi ama onunda caresi var diye biliyorum ameliyatla sperm bulmak mumkun ve onunlada tup bebek oluyor diye biliyorum. Yanlis mi biliyorum acaba :44:

Birde durumun musaitse baska doktorlarada gidin birtane doktorun dedikleriyle hareket etmeyin bazen o kadar duygusuz doktorlar varki hic birsey umrunda degil!!!

Tsk ederim canim iyi dileklerin icin yarin icin acayip heycanliyim anlatamam... insaALLAH en kisa zamanda bir birlerimize olumlu haberler veririz

Canimmm benimmm aklina kotu seyler getirme insaALLAH hayirli bir cevap alirsin kim bilir hamilelik belirtilride boyle olur sakin bizi haberdar etmeyi unutma yarinki muayenenden sonra...

Ben yurt disindayim burda univ hastanesinde yaptiriyorum (ozel degil yani).

Asilamadan iki gun once pregnyl diye bir igne yapiyoruz evde tek basimiza dun onu yaptim acayip agrilar var kasiklarimda acaba normal mi?

Mutlaka haberdar ederim sizleri... insaALLAH tup bebege gerek kalmaz...

Yarini iple cekiyorum hep olumlu dusunmek icin kendimi zorluyorum gerci bu seferde korkuyorum hayal kirikligina ugrayinca umudumun buyuk oldugu icin hayal kirikligimda buyuk olur diye.

Dua edin olur mu?

bende varım 2012 ocak ayında 2. tüp bebek için bekliyorum.inşallah son olur.yeni yıl yeni umut olur inşallah bize 2012 de inşallah bebeklerimize kavuşuruz.

InsaALLAH ccnm son olur hatta insaALLAHHHHHHHHHHHHHHHH ona bile gerek kalmaz kendiliginden olur...

Bende 2012 icin cooooooooook umutluyum hemde coook!!! hayirlisi ins.

Bu arada hosgeldin aramiza

Senin de tedavin hayırlı olur inşallah dualarım seninle arkadaşım.
Canım biz ilkin özelde yaptırdık tüm testleri.izmirde smyrna.öyle ki bize %0 şans verip hemen tüp dediler.açıkça anlatmadılar bile.Allah onları ıslah etsin.Moralimizi alt üst ettiler.
Daha sonra başka bir araştırma hastanesine gittik orda biraz hareketlenme falan oldu orda da tüp ünitesi olmadığı için Üniversite hastanesine yönlendirildik.Şimdi ordayız burda da gerçekten tüm tahlillerimizi yaptılar.check up gibi.Eşim için ameliyat denilmedi ama ne olur bilmiyorum bu aşamada tüpe karar verildi.Devlet olduğu için ticari amaç gütmediklerini düşünüyorum.Hayırlısı olsun.keşke normal yoldan bir mucizemiz gelse..Ama kısmet 2,5 senedir olmadı sanırım artık tüpün vakti.İnşallah iyi olur inşallah bir yıkımla sonuçlanmaz.Değerlerimiz sebebiyle umutlarım fazla değil.Allahın takdiri..hayırlısı olsun....
hoşbulduk canım inşallah hepimize uğurlu gelir 2012

İnşallah 2012'ye bebeklerimizle gireriz.Artık kışa bebek hazırlıkları yapalım nolurrr.....

Canimm tsk ederim ins bebisime kavusurum, ins bu asimama son olurr...

Bu ayin 30'una gebelik testi icin randevu verdiler yani iki hafta var ama sanki bana hic gecmiyecekmis gibi geliyor...

Cok merakliyim cok heycanliyim icim kipir kipir insaALLAH bu sefer umutluyum...

Gerci kendi kendime soz verdim eger olmazsa bile cok uzulmiyecem cunku her zaman hayirli bir evlat istiyorum.

Gerci bir iki damla kan geldi asilamadan sonra normal mi acaba? birde sag kasigimda agri var yani ara ara hafifce sizliyor ins iyiye isarettir.

Bu arada senin yazdiklarina bir cevap vermek istiyorum ama suan zamanim cok kisitli oldugu icin simdi yazamiyacam musait zamanimda yazarim simdilik seni cok opuyorummm

cnm hayırlı olsun ins tutar güzelim
benimde 6 cm lik bi kistim varmıs ölüyorum ağrıdan
biz hemen merkez arastırmaya basladık doktorlar beklemeyin bos yere diyorlar
yazarım yine..

yazarım yine..

Canimmmmmmmmm benim yaaa umudunu sakin kaybetme!!!

Klomen kullandin mi??? gecenlerde doktorumla konustum cok klomen kullanmayi tavsiye etmiyorum cunku zamanla kist yapiyor demisti! ne kadar dogru ne kadar yanlis bilmiyorum...

Benim kuzeniminde cocugu olmuyordu biraz yabani tipli yani doktora filan gitmek onlar icin o kadar luzumsuz ki... Bide kendine yakistiramiyomuydu ne anlamadim :44: zorla kolundan tutup goturdum jinekologa ve onunda kisti oldugu anlasildi ilac tedavisi yapildi. 2 ay sonra hamile oldugunu ogrendik.

Yani tedavisi mumkun boyle karamsar dusunmeyeneden itiyor senin doktorun!!!

Bir onceki yorumunu okudugumdada cok kizdim doktorunaaa

Hep bardagin bos tarafini gosteiyor hic olumlu konusmuyor zatenderdimiz bize yetiyor destek olacagina yok efendim sansiniz yuzde sifir vs.. diyor!!!

Benimde ilk tup bebek tanisi kondugundaki doktorum bana oyle mi konusmustu kii, hastaneden cikisti bin parcaydik esimle o kadar morelsiz ve o kadar SIKKIN gunler gecirdik ki anlatamam!!

Yok efendim sizin dogal yollarla cocuk sahibi olmaniz imkansizdanda ote birsey... tup bebekde bile sansimiz o kadar dusukmus!!! neden doktora hemen gelmemisizde beklemisiz (1sene sonra gittik cunku bir sene mutlet veryolar yaa)???

Yok esimin spermleri gunden gune yok oluyormus, esimin spermelerini dondurtmamizi istedi... Sen bize gorecen nasil deliler gibi hastanede kosturuyoz sanki saniyelerle yarisiyoz sanki her saniye sansimizi kaybediyormus gibi hissettik!!!

Sonra iste 6 ay bekledik tup bebek siramizin gelmesini o aradada tabi dogal yollarla sansimizi deniyoruz ama artik yavas yavas sogumaya basladik bir birimizden cunku hic bir zevk amacli dgilde mecburiydi cocuk olsun diye...

Nisanda 2010'da tup bebek icin on hazirliklar icin bizi cagirdi gittik iste sunu sunu yapacaginiz filan demeye basladi mayis ayi icin... Tamam dedik ciktik! nisanda artik hic kendimi zorlamadim hic umursamiyodum cunku tup bebege az kalmisti ve bizde kendimizi inanilmaz inandirmistik olmiyacagina...

Doktorun dediklerini yapmak icin adetimi beklemeliydim nisanda bekliyorum bekliyorum gelmiyor tabii ben bunu strese filan bagliyorum!!!

Birgun oylesine umutsuzca gebelik testi aldim, yaptim gebelik testini ama hic bakmadim yani o derece umutsuzum sonra aradan 5 dk gecti bi bakayim dedim veee gozlerime inanamadimmmm iki tane kip kirmizi cizgi vardi yanii resmen gozume sokuyoooodu hamilesin diye!!!

Hemen cantami aldigim gibi nefes almadan hastanenin yolunu tuttum kan testi yaptirmak icin hala inanmiyordum, ordada tmm gebesiniz dediler!

Nasil mutluyum nasil anlatamam esime nasil soyliyecem nasil mutlu olacak diye dusunuyorum aksam isten gelince bir kutunun icine bir biberon bebek corabi kucuk ayicik, gecelik testimi vs koydum aksam ona verdim

Bu ne filan dedi hediyen hemde omrunde aldigin en guzel hediye dedim acti bakti once anlamadi ne bu filan gibisine sonra testi gorunce yoooo yalan dedi o derece bizi karamsar dusunmeye itmisti doktor bende eevvvveeeettt gerceeeekkk dedim!!

Sonra evin icinde kosturmaya basladi hemen arabanin anahtarlarini almaya vs hadi gidiyoz diyo dedim nereye hastaneye kan testi yaptiracaz bu arada saat 12 dedim ben yaptirdim korkma eeeee diyo ama gozlerin icinde nasil bi heycan var anlatamam dedim kandada onaylandi hamileyim sonrasi mutluluktu ama yinede ilk ultransyona kadar inanmadi

Bu maceramiz 10 hafta surd sonra bebegim bizi terk etti...

Doktoruma gebeyim dedigimde hemen kivirtmaya basladi isteee yook cok gencmisim yok birtanesinin ulasmasi yetiyormus

Hadi ordan diyesim geldi!! o zaman bize oyle konussaydin neden yok imkansizdan ote filan diyordun!!!! o zaman deseydin yaa birtanesinin ulasmasi yetiyor cok gencsiniz umudunuzu kaybetmeyin ALLAH'dan umit kesilmez vs... diye hep karamsardi agzindan bir olumlu kelime cikmadi.

Simdi doktor degistirdim esime sperm cogaltmak icin ilac tedavisi uyguladi, ocakta tup bebege basliyacaz ondan onceiki uc asilama yapalim ALLAH'dan umut kesilmez diye konusuyor sizde deneyin olur mu olur diyo surekli guler yuzlu hep israrla soruyo sorulariniz varsa lutfen cekinmeyin diye vs... Gecende sperm kontorulu yaptirdik ilaclarin faydasi varmi diye iki kat fazlalasmis yani 3 milyondan 5,8 milyona ulasmis...

Eli bos oturmuyo kadin yani oteki salak doktor gibide degil guler yuzu yetiyor insana... Her doktorun dedigine inanmiyacan tatlim.

Zaten cok hassasiz bide boyle insanlar hic cekilmez oluyor! kendi paranla rezil oluyorsun bi guler yuzu bile esirgiyorlar...

Diger doktoruma sorularimi soruyodum ama anki adaminin vaktinden caliyomusum gibi hissediyodum bu kadin israrla sorduruyo haha aradaki fark buyuk hemde coook buyuk...

Ben bide insanin once kendi doktorunun olmasi tarafdariyim yani istemiyosan kimse seni zorliyamaz kimseye karsi borclu degilsin ayip olur su olur diye dusunme eger istiyorsa degistir doktorunu...

Sen ne merkezi arastiriyosun? neyi beklemeyin diyo doktorun???

Umidini asla ama asla kaybetme anlastik mi? seni kocaman aama kocaman opuyorummmm

Canımmm benim Rabbim hayırlı, sağlıkle ve uzunnnnnnnnn ömürlü versin.En son yazdığına da yorum yazacağım.

yazarım yine..
Canım arkadaşım kistleri vücutlar zamanla yapıp atıyor.buna üzülme.Neler var değil mi üzülmek için.Her bir şeye üzülüyoruz.Aslında bazen düşünüyorum kendimize hayatımızı kendimiz harab ediyoruz başka kimse değil.Rabbim bizi düzgün vicdanlı dr lar ile karşılaştırsın.şifanı bulursun canım

vala okudum haa dedim şimdiiiiiii doğurdum diye yazsın nolur.ikincisi ile uğraşıyor arkadaşım dedimmmmmmmmmm ki bebeğini kaybetmişsin.çok üzüldüm inan.ama bir umut işte hamile kalmak insanın umutlarını yeşertiyor.ben 2,5 yıldır hiç kalmadım.neler yaptıysam da.nasip değilmiş.benim eşimin sayı hareket ve morfoloji sorunu var diplerde diyim sen anla.bu yüzden tüple bile şansa çoooooook az veriyorlar.ben de tüpten umutlu muyum hiçççççççççç bilmiyorum sanki bir boşluktayım.ben değilim sanki.ama iyi düşünelim iyi olsunnnn inşallah

Roman gibi yazdigim icin hamileyim ve dogurdum gibi olmustur ama maalesef!!!

O zamanlar tabi cok kotu bir donem gecirdim nefes bile alamiyordum disariya karsi hep guclu gozuktum... Herkez sirtimi sivazladi uzulme daha gencsin diye ama bilmiyolar ki benim bebegimin olmadigini.

Kimseyle paylasmadik ne benim ailem biliyor nede esimin ailesi... O yuzden herkez es gecti ben uzuldukce kizdilar amaaan abartma bidaha olur dediler

Simdi dusunuyorumda ne kadar sabirliymisim gelen gecenin laflarini istimek zorunda degildim!!!

Hayirlisi ama toparlandim cok sukur ve azimle yolumu devam ediyorum

Senin icinde cok uzuldum ama kimsenin umudunu yitirmesini istemiyorum umut herseyin basinda olmli umutsuz birsey olmz tup bebek tedavine eger olmaz ama deniyelim diye baslarsan bastan kaybedersin ama olur insaALLAH umutluyum olmazsada yine deneriz ALLAH yardimcimiz olur diyerek baslarsan 1-0 onde baslarsin

Doktoruna danissana bir hap var "proxeed plus " diye onun cok faydasi varmis hic spermi olmayanda bile oluyomus ama 6 ay surekli kullanmak gerekiyor. Kutusu 100 milyon (15 gun icin var icinde yani ay bazinda 200 milyon)...

Pahali hemde cok ama eger umutlari yesertecekse neden olmasin? bir danis bakalim doktoruna! insaALLAH en kisa zamanda bebislerimizin poposuna poposuna vuracagiz

2010 da olmadı 2011 de yine olmadı umarım 2012 mucizemize kavuşuruz...

Aşkım, 1 yıldır kullanmadığımız takviye ilaç vs kalmadı.Zaten o ilacı kaan hoca tavsiye etti bize.Eşimde etki etmedi.Hatta Klomenden mi bilmiyorum 2 milyon olan sperm binlere düştü.Hayırlısı tabi.
Rabbimiz işi kesinlikle biz ne yapsak yapalım o isterse olmazlar olur.Ben olacağına inanıyorum ama zaman alacak diyorum.2,5 yıldır bebek diye kıvranıyorum.Son bir yıldır ciddi bir mücadelenin içindeyiz eşimle.Benim annem ile babam biliyor biz de kimseye diyemedik ilk başta hala da saklı tutuyoruz.Neden mi yeteri kadar zor bir süreç bir de sorularla yılmamak için.Rabbim hayırlısını versin tatlım.Hadi bakalım kim öncek hamiş olcak :))
Melis gelmisssssssssssss!!

Hos geldin cnm, bugun nasilsin?

canım ya ah ah ) bugün adet oldum nasıl bir ağrıdır bu anlatamam.Ben Ege'de tedavide olduğum için pazar günü kapalı t. bebek ünitesi. buyüzden arayıp adet olduğumu söyleyemedim yarın arayıp önüme bakacağım.protokollerimi bilmiyorum.bakalım benim için yarın bebeğime bir adımım olacak.dualarını esirgeme kardeşim olur mu.Bakalım neler yapılacak bana.Rabbim utandırmasın.

Sen nasılsın neler yaptınnnnn

Aynen canim yani asagi yukari ayni donemlerde mucadele vermeye baslamisiz!!!

Bende 2,5 senedir olmasini istiyorum ve son 1 yildir (belki biraz fazlada olabilir) inanilmaz derecede kosturmaca basladi yani hastaneden cikmaz olduk hatta esim bazen espiri yapiyor surdan bir ev kiralasak daha uygun olucak bizim icin gibilerine

Hakkatten oyle ama yani bir ayagimiz hastanede...

Seninde dedigin gibi bizde o yuzden bu durumu baskalariyla paylasmadik herkez akil veriyor... Agzi olan konusuyor misali!!! bazen bu yuk agir geliyor konusup rahatlamak istiyor insan o zamanda buraya yaziyorum napiyimmm

Esim bana ben ona yetiyoz simdilik... Belki ilerde soyleriz ki hic ama hic istemiyorum... hayirlisi bakalim!

Kaan hoca dedigin, kagan kocatepe mi? :26:

Esin kac ay boyunca kullandi o ilaci? benim esim 1-2 ay kullandi ama pek bir faydasini gormedik sonra doktor en az 3 ay kullansin bakariz o zaman duruma gore dedi. Gecenlerd test ettirdik 2-3 milyondan 5,8 milyona yukselmis. Dunya bizim oldu

Yarin aradikdan sonra adim adim paylas olur mu? cok mutlu oluyorum sizle birseyleri paylasmayi cunku en iyi yasayan anlar.
Seninde dedigin gibi yarin bebegine ilk adimi atacan hayirlisiyla insaALLAH bu sefer mujde verirsin...

Sen hamile oldugun mujdesini verirsen inan kendim hamile olmus kadar cok sevinirim ayni sey toobe kardesim icinde gecerli cunku bastan beri muhtesem uclu olarak ilerliyoruz bebislerimize dogru

Dularimdasin canim arkadasimm insaALLAH en kisa zamanda mutlu olacagiz...

Yarin oburgun hamilelikde yasadiklarimizi anlatacaz bir birimize

Kocaman opuyorummmm..............

TOOBE NERDESIN CANIMMMM :26:

Canım vala yazdığını okuyunca çok mutlu oldum inan tüylerim diken diken oldu.
Rabbim her zaman söylüyorum sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürlü versin.Hepimize versin amin.
Evet bazen insanlarla paylaşmak istiyorsun ama işte dost var düşman var.Senin derdin bazı insanları mutlu edebiliyor.Ve sorulara cevap vermek beni hele ki özelim için sıkıyor.
Yarın mutlaka buraya yazacağım, akşamları girerim ancak yıllık izinim bitti yarın iş başı aksi gibi ((
İnşallah her şey olacağına varır.Ne olursa olsun hayırlısı olsun.
Biz mucilerimizi istiyoruz inşallah onlar da bizi ister ve gelip konar göbüşümüze.Bizimle büyürler inşallahhhhhh.

Benim eşim aralıksız 8 ay boyunca tümmmmmmmmmmm ilaçları kullandı hala da kullanıyor.Proxeed plus, klomen, 1 ay trendal, arginine, evicap vs...ilaç kür..
şimdi ise corex, pygnogenol ve omega 3 kullanıyor.
Ama düşüş yaptı eşime 2 milyon olan sperm 400 bine düştü..hareket biraz artmış ancak o da yerinde olan (%1) ..
:)) napayım canım Rabbim ol desin tek bir tane yeter.Biizim için önemli olan morfoloji o değiştmedi 0 hayırlısı bakalım.

Yarın olsun da çok heyecanlıyımmmmmmmmmmmm :)

tobe nerdesin sennn gerçekten=))

esracım cnm uzun uzun yazmısın cok saol umut oldun bana ..
eğer bikere hamile kalabildiysen ins bidaa olur güzelim..enerjini buradan bile hissedebiliyorum sen güçlü bi kadınsın
gelelim bana tüp bebek merkeziyle görüstüm hemen gel adet olunca baslayalım dedi doktor..
benim sorun cok yinede sükürler olsun rabbime bekarken 2 kez acık çikolata kisti ameliyatı gecirmiştim (cok zor günlerdi kan tahlillerim kötü cıkmıstı kanser demişlerdi onkolojide olmustum bu ameliyatları)o zaman kistlerin temiz cıkmasına o kadar sükrettik ki ama
bende cok hasar yaratmıs bu ameliyatlar tüpler yapısık yumurta catlamıyor kistim var vs..
doktorlara en basta bende kızmıstım ama umudumu kaybetmeden 1 yıldır bekliyorum artık söle düsünmeye basladım
bi rahatsızlığım var belki 2 yıl beklesem yine olmayacak yas geciyor ve denemek istiyorum tüp bebeği inanım hastalık gecmişim olmasa 3 yılda beklerim ama ortada bi sorun var siz ne düsünüyorsunuz erken diil dimi tedavi için
bugün adet oldum buarada
yüreğim kıpır kıpır tedavi sürecine girmek bile yüzümün gülmesine sebep oluyor
3.gün gidicem kistin durumuna göre tedavi sekillencek
kader arkadaslarım hepimize kolay gelsin
hep destek olalım birbirimize
dualarımızı esirgemeyelim
dualarım kalbim sizlerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…