2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Merhaba

Bende 2012 eylül ayı geliniyim evleneli 1,5 ay olucak nerdeyse...

Yeni yeni adapte oluyorum başka şehire kendi evime birde işsizliğe :)
Topiği yeni farkettim güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle...

merhaba canım hoşgeldin bi yerden yakala ve atla konuya

Teşekkür ederim canım... Bunların hepsini not ettim birazda görünce aklımıza gelir zaten...

Temizlik Ürünleri:

Bulaşık deterjanı (Elde Yıkama)
Bulaşık süngeri
Elde bulaşık yıkama leğeni
Çok amaçlı bezler (tezgah silmek için vs.)
Bulaşık Deterjanı Makina için
Bulaşık Teli
Çamaşır Deterjanı
Çamaşır Suyu
Çamaşır Yumuşatıcı
Perwol (siyahlar için çok iyi)
Cif Krem
Cif Çamaşır Suyu Katkılı (lavaboları ovmak, klozeti temizlemek için ideal, tavsiye ederim)
Sıvı Arap Sabını (carrefour'da falan var, tozları bununla alıyorum ben, hem mis gibi kokuyor, hem de mobilyalara zarar vermeden temizliyor)
Yer silme deterjanı
Yer silme kovası (vileda vb.)
Toz alma kovası
Elde çamaşır yıkama leğeni
Çamaşır Askılığı

Mutfak Malzemeleri:

Yeşil Mercimek
Kırmızı Mercimek
Kuru Fasulye
Nohut
Bulgur (pilavlık)
İnce Bulgur (köftelik)
Pirinç (Pilavlık)
Kırık Pirinç (dolmalık vb.)
Tel şehriye
Arpa şehriye
Yıldız Şehriye
Makarna Çeşitleri
Un
Toz Şeker, Kesme Şeker
Tuz

Tereyağı
Çiçek Yağı
Zeytin Yağı
Fındık Yağı (pilav, tavuk, ve bir çok yemeği yapmada tavsiye ederim, en zor yanan yağ olduğu için sağlıklı)

Peynir, Zeytin, Bal, Reçel, yumurta, Nutella vb. Kahvaltılıklar

Nescafe
Kahve Kreması
Türk Kahvesi

Baharatlar:

Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kekik
Nane
Toz Kırmızı Biber
Tarçın
Zencefil (yemeklere/salatalara 1 çimdik koyarsan koca kış hasta olmazsınız, yemeklerin tadını bozmuyor ama çok az koymalısın, keklere koyabilirsin 1 çay kaşığı tadını değiştiriyor güzel oluyor)

Mutfakta Gerekebilecekler:

Buzdolabı poşeti (büyük ve ortaboy)
Aluminyum Folyo
Streç Film
Yağlı Kağıt
Çöp Torbası

Benden tavsiye, et, yumurta, süt vb. bozulabilecek şeylerin alışverişini balayından döndükten sonra yapın.
Biz eşimle öyle yaptık, bir çok kuru gıdamız alınmıştı... Fakat bu saydıklarım gibileri biz kendimiz balayından sonra aldık.
Daha rahat oldu... İnşallah yararlı bir bilgi olmuştur senin için..

Kızlar bana müsade geleceğim tekrar...

İlkay evin fotolarına bakıcam canım, sanırım albümde paylaştın değil mi?

Bir yemeğe çıkayım, daha doğrusu alışverişe...

Öptüüümmm... Gelince görüşürüz....

Benden tavsiye, et, yumurta, süt vb. bozulabilecek şeylerin alışverişini balayından döndükten sonra yapın.
Biz eşimle öyle yaptık, bir çok kuru gıdamız alınmıştı... Fakat bu saydıklarım gibileri biz kendimiz balayından sonra aldık.
Daha rahat oldu... İnşallah yararlı bir bilgi olmuştur senin için..

[/I][/B][/QUOTE]

ooo herşeyi yazmışsın çok sağol tabiki yardımcı oldu bana

Zaten kahvaltılıklar falan balayından sonra olacak....

merhaba canım hoşgeldin bi yerden yakala ve atla konuya

Hoşbuldum ...:)

Evet hemen başlıyayım ev için alışveişi eğer tatile cıkacaksanız geldikten sonraya bırakın kafanız daha rahat olur hem onun güzelliği ayrı :)
Erzak için arkadaşlar çoğu şeyi yazmışlar zaten ama kirada oturuyorsan sana tavsiyem
Temizlik ürünlerinden yağ çöz,cif ve yeni halına dökülenler için halı ,koltuk temizleyici kirçözlerden almayı unutma

bircan bizde bütün mutfak alışverişini balayından sonra yaptık tatlım liste vermeme gerek yok kızlar zaten gerekli listeyi hazırlamışlar ..

ve ve vee..bulaşık makinen için muhakkak sıvı jel deterjanlardan almanı öneririm.. malum yemek takımlarımız çatal kaşıklarımız yepyeni ve sıvı makine deterjanı onlara inanılmaz iyi geliyor..asla çizmiyor.

sıvı jeli denememiştim :26: deterjanım bitince bi deneyeyim canım teşekkürler

Hoşgeldin canım,
Kirada oturmayacağım ama bu dediklerin lazım onlarada bakacağım teşekkürler...

ben de sıvı kullanıyorum, şimdilik gayet memnunum.. zaten misafir gelmedikçe anca haftada 1 enfazla 2 defa çalışıyor makinam..

içine bir de prilin bulaşık makinası kokusundan aldım, misler gibi limon kokuyo

ben tablet kullanıyorum şimdilik .. annem çeyizlerimi yerleştirdiğimiz gün biraz alışveriş yapmıştı ondan almış bana .. ama makineyi kurmaya gelen adam tablet kullanma toz kullan demişti :44: ben o kutu bitinceye kadar kullanacağım .. sonrasında jel mi alsam toz mu :26:

ben prilin sıvısını kullanıyorum. biraz pahalı geldi aslında alırken 16 tl flndı ama baya gidiyor o yüzden avantajlı hale geldi.

Bana makinayı kurmaya gelen adam "tablet deterjan makinanın içinde ordan oraya savrularak parçalanıyor o şekilde köpürüyor ama jel kullanırsanız çizilmeleri önlersiniz" şeklinde açıklamıştı. Ben de hep jel aldım o yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…