2013 aralık annesiyim ve bebeğim 4.ayında

Yusram

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2014
60
1
26
35
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum sürekli takip ediyordum ve sonunda üye olmaya karar verdim size bir sorum olacak bebeğim 4 ayın içine girdi sizler sadece anne sütü vermeye devam ediyorsunuzdur bende öyle yapıyorum ama sütünüz yeterli oluyor mu veya doktoru başka besin tavsiye eden var mı kaç dakika emziriyorsunuz bebeğinizi şuanda tşk ederim ilgnizden dolayı

canım benim bebeğim 3 aylık ben malesef ilk zamanlar hep mama verdim sütüm gelmedi, mastit oldum, göğüs ucum yoktu vs, 1 ayı geçkindir anne sütü veriyorum valla yetiyormu bilmiyorum ama yetmese ağlardı herhalde, değişiyor emzirme sürem genelde memede uyuyakalıyor 10 dk uyanık emiyor bazen 15 dk oluyor uyuyunca bazen kendi bırakıyor bazen ben yavaşça çekiyorum memeyi, bana aile hekimliğinden mama vermemem tavsiye edildiği için az da olsa anne sütüyle besliyorum bakalım bu hafta tarttıracağım sütün olup olmadığı ordan belli olur, gerçi yutkunma seslerini takip edince yeterli gibi geliyor ama bilemiyorum yinede

ya benim ki 5 dk emip çekiyor kendini bende biraz oyalayıp tekrar aynı memeyi veriyorum ki 5 dk daha son sütü almasına yardımcı oluyorum
araştırmalarım sonucu ilk 5 dk sadece önsüt geliyormuş 5 dk sonra yağlı süt geliyormuş çok zor ya bu emzirme durumu ben doğduğundan beri emziriyorum çok şükür ilk ayki göğüs yaralarım haricinde başka bir sıkıntı olmadı. şuan 3 ay bitti 4. aydayız kilosu 6.400 dü 3 martta. sanırım yarıyor yoksa kilo almaz dı maaşallah banada başka bişe vermemem gerektiğini söylediler neyse 6 aya kadar devam edeyim.

KİLOSU GAYET İYİ.. DOĞUM KİLOSUNA GÖRE DE İYİ İLERLİYORSA EMZİRME İŞİNİ DERT ETME ARTIK
EK GIDALARADA YAVAŞ YAVAŞ 12 AY SONRA GEÇERİM BEN ŞUAN 3 AY BİTMESİNE 2 GÜN VAR..

kilosunu250gr ksdar fazla buldu dr bende emzirmyi5dkya indirdim onunu arkasini bilmem valla sut ayni sut degil mi hic duymadm oyle bisey

KİLOSU GAYET İYİ.. DOĞUM KİLOSUNA GÖRE DE İYİ İLERLİYORSA EMZİRME İŞİNİ DERT ETME ARTIK
EK GIDALARADA YAVAŞ YAVAŞ 12 AY SONRA GEÇERİM BEN ŞUAN 3 AY BİTMESİNE 2 GÜN VAR..

3.100 gr doğdu yüsra senin bebiş kaç kilo doğdu ve şuan kaç kilo Rabbim seninkinide bağışlasın inş. canım

kilosunu250gr ksdar fazla buldu dr bende emzirmyi5dkya indirdim onunu arkasini bilmem valla sut ayni sut degil mi hic duymadm oyle bisey

senin bebiş kaç aylık ve kaç kilo doğdu şuan kaç kilo oma göre kendi bebeğimle kıyaslama yapayım canım şimdi sen 5 dk emzirip çekiyormusun memeyi

senin bebiş kaç aylık ve kaç kilo doğdu şuan kaç kilo oma göre kendi bebeğimle kıyaslama yapayım canım şimdi sen 5 dk emzirip çekiyormusun memeyi

28aralik3240grdogdu tam 2aylukken 5200gbi biseydi kusuyordu bir de dr daha kisa emzir dedi dmkki cok geliyo dedi zaten cok uzun emmiyodu aslinda bende artk 5dk emzrym bazen6-8dk oluyor tabi.Ama eskisu gibi cok kusmuyo gunduz1,5 -2saat gece de3-4 saat kdr ackmiyo.bakalum 3.ayda kilosu neolck
siz nasil yapiyosunuz bende merk ediyorum baslik acmidtim cok yazan olmadi

hm benimki şuan 4 ayın içinde değişio bazen 1-2 saat acıkmıo bazende çok mızmız sanki aç gibi bende anlam veremedim ama oydumu 2 saat uyuyo acıkınca öle uyudumu 1 saat ancak uyuyo şuanda gece uykusu iyi çok şükür 12 de uyusa 5 te uyanıo emziriorum emerken uyuyo maaşallah işte kilosu 3 aralıkta 6.400 dü bu ay 600 gr almıştı üzüldüm bende 5 dk emio yaa o yüzden diorum acaba neden die

Cnm yetmiyo olsa sutun kilosundan anlasilirdi hem cok aglardi benim ki doymazda cok fena agliyo susturamiyorm benim ki hic emmek istemedi cok tembel dogum yaptigim gunden beri ne zaman memeye koysam ya aglar ya uyurdu sagarak verdim doymazsa mama vrrdim benim ki de 2 aralik dogdu cnm . Simdi sutum nerdeyse bitti diyebilirm artik sadece mama yiyo malesef ilk dogdugu gun daha biberon felan almamis memeyi emmek istemiyo agzina gelsin istiyo hemsire bile cok isin var boyle kalirsa dedi. Keske emseydi cok istemistm. Doktoru n sana ek biseler yedir dedi mi ben bu ay goturmedim doktora yirmi subat goturmustm istahsizdi diye sonra zaten on iki gun once goturdum diye goturmedim

ilk bebeğim de benim doymuyordu...2 aydan sonra emmek istemedi ve ben tam 5.5 ay boyunca hergün elektrikli makinayla iki saatte bir sağdım sütüm çekilmesin diye ve biberonla içirdim sütü de...ve sadece uykuluıyken göğsümü alıyordu...... bi mama bi süt veriyordum ama tabi kapı dışarı da çıkmıyordum sürekli sağmaktan... oğlum 7.5 aylık olduğunda kendiliğinden memeye düştü.. demem o ki sakın emmiyo die pes etmeyin... sağıp sağıp sütünüzün çekilmesine engel olun... ikinci bebeğimdeyse o da 3 aralık doğumlu ilk zamanlar bi kaç kere mama verdim ama çay kaşığıyla biberon hiç kullanmadım o emiyor çok şükür...

ben hiç mama kullanmadım ilk 3 gün sütüm gelmedi haliyle göğsümde 1 ay yara oluştu ama ağlaya ağlaya emzirdim yine ve şuan emmek istemedimi almıyorçok inatlaşıyor inşallah inat bir kızım olmaz :) dr. mama verme emzirmeye devam et dedi bende emziriyorum yaa sıkıntı etmiyorum artık doyuyor sanırım Rabbim tüm annele kolaylık versin inşallah çok zor

ah ah bende dışarı çıkamıyorum bir yere gittimmi sanki anlıyordu başka biryerde olduğumu başlıyor mızmızlanmaya kucaktan inmiyor bende rahatsız oluyorum ve biyere gidemiyorum dışarıya hasret kaldım özgürlüğümü özledim ama yazın çıkacam inş. ek gıdayada geçerim ozaman rahat olurum inş.

Amin cnm amin. Ben kaç gün sabahtan akşama kadar hiç kalkmadan emzirmeye çalıştığımı bilirim açlıktan patlayacakmışçasına ağlar yine de emmez çok inatçı hala hergün emzirmeyi deniyorum bazıları büyüyünce annesiyle iletişim amaçlı emiyolar mış şimdiden sonra emmek istese seve seve emziririm yeter ki emsin

bende ilk ay hiç kalkamıyordum sürekli emiyodu zamanla emmesi azalıyor..puff emzirmek çok büyük bir sıkıntı sürekli moralinin düzgün olması gerekiyor sütüm gelmiyor die düşünmemek gerekiyor yoksa süt kesiliomuş insan yeterki emsin de neolursa olsun dio dimi

Gerçekten öyle cnm ya yeter ki emsin de başka bişe istemiyorum hiç tirleyle sagdın mı bilmiyorum ama tirleyle sagmak cok cok zor oluyo kas yaptım diyebilirim :))

Benim kizim da 4.5 aylik suan. İlk 3 ay anne sutu ile mama verdim bazi saglik sorunlarimdan dolayi sutum cok azdi. Dahasonra duzeldi cok sukur biraz da olsa ama bu sefer de benim kiz mamaya alisinca emmek istemedi beni. 3. Aydan beri sadece anne sutu veriyorum bu sefer de doktor az kilo almis diye yavas yavas ek gidaya baslayin dedi. Bugun basladik bakalim hayirli olur insallah hakkimizda. Aslinda bana gore cok zayif degil ama kizim..... Bu arada sizin bebekleriniz neler yapabiliyor su aralar cok merak ediyorum da :)

benmkide 4.5 aylik
4. ayda 6200-6300 civariydi.
4 ayliktan beri donuyor yattigi yerde.
bikac gun oncrde iki tur dnmeyi basardi. ama bidaha da yapmadi.
soguk oldugu icn yere koymuyoruz.

uzatilan bir seyleri almaya calisiyor.
tv de cikan reklamlara goz takiliyor.
ve ik gundur ilk defa abisine kahkaha atiyor.
benm kiz cok asik suratli normalde
gulumsuyordu ama ilk defa cok sesli kahkaha atti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…