• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 ekim anneleri neredesiniz

Bebeklerinize hangi peynirden veriyosunuz? Ben simdilk labne veriyorum ama peynirimi kendim yapmaya karar verdim hemde yapim cok kolaymis. Ve kendi mayaladiginiz yogurdu mu veriyosunuz?

Zullucum canım geçmiş olsun. Bebişinin durumuna üzüldüm. İnşaAllah cabucak gecer canım yaa.. Rabbim acil şifalar versin.. Tüm hasta bebişlere inşaALLAH..Daha önce duymustum bu hastalığı ben de şaşırmıştım nasıl anlıycaz diyordum. Bizim dr.umuz her kontrolunde orasına da bakıyor..
Biz de doktora gittik boynundaki sivilceler için. Bir de gece uyurken ayaklarını kaldırıyordu çok kızım. Pat patt sürekli..
Boynunun altı için krem verdi dr.3 gun kullandık. Geçmişti.Yıne başladı bugun. Boynu görünmüyor kızımın. Bir de burası çok sıcak.. Mersin..
Nemli kalmaması lazım ama nemli de kalıyor Özellıkle su içerken çok fena oluyor. İdrar tahlili ve kültürü yaptırdık bir de.. Tahlilde bişey çıkmadı. Kültürde cok sayıda bakteri çıktı kızımın. 10 gunluk antibiyotik kullanıp 3 gün bekledikten sonra tekrar yapılacak. İnşaAllah düzelır. Düzelmezse ultrasonla bakcaklar..
Öyle yani. Keyfi yerinde ama maşaAllah. Çenesi hiiiç durmuyor.. BABABA.. dedede.. DADADA... adaa adaa adaaa :)
Mamam sandalyesini de aldık. Kraft fun modelini. Okadar araştırdım. Hiç düşünmediğim bir ürünü aldım. 4 tekerlekli olması harika oldu. Çünkü balkon oda diğer oda. Geziyoruz. Puset gibi içerisinde uyuyabiliyor da...
Vitamine devam.. Farklı bir vtamın verdi bu sefer. Diğeri bitince ona başlayacagız..
7-8 damla da kan damlasını veriyorum..
Boyu 65 cm. Kilosu 8.200..

Arkadaşlar..
Yürütec için kız erkek farketmiyor zararlı oldugu bir gercek.. Dr.umuz da tavsiye etmemişti..
Ben kullanıyorum. Ara sıra koyuyorum..

Sağol cnm tatlı kizimizada geçmiş olsun:)ayaklarını neden kaldiriyormus Cnm bizimde mama
Sandalyemiz geldi aynı model bizim kız pek sevmedi.bende
Bu vajinal yapisikliga kafayı takmış durumdayım açılmıyor iyice yapışıyor dr qriyorum bakalım ne olacak:(bizim kızın boyu 3 aydır 66 hiç uzamiyor :banghead:
Kilosu 8500 grm mersin sıcak oluyor inşallah bir an önce düzelir minik yavrular
GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ben hazır yoğurt veriyorum Cnm çünkü yoğurdu beceremiyorum:D
Ne yapsam olmuyor.keci peyniri veriyorum labne ne ki

Bebeklerinize hangi peynirden veriyosunuz? Ben simdilk labne veriyorum ama peynirimi kendim yapmaya karar verdim hemde yapim cok kolaymis. Ve kendi mayaladiginiz yogurdu mu veriyosunuz?

merhaba canım ben ev yapımı peynir veriyorum tuzsuz yapıyorum evet bayağı kolay yapılıyo..... yoğurtu da kendim yapıyorum. özellikle süt ürünleri çabuk bozulduğundan hazır süt ürünlerine koruyu çok fazla koyuluyor...........

merhaba canım ben ev yapımı peynir veriyorum tuzsuz yapıyorum evet bayağı kolay yapılıyo..... yoğurtu da kendim yapıyorum. özellikle süt ürünleri çabuk bozulduğundan hazır süt ürünlerine koruyu çok fazla koyuluyor...........

Merhaba valla bravo sana en guzelini yapiyosun bende oyle yapmaya karar verdim cunku disarda satilanlara guvenemiyorum temiz yapani nerde bulucam diye dusunurken en iyisi peyniride yogurduda kendim yapayim dedim ancak sut bulmakta sikinti yasayacak gibiyim. Evet hazir sut olmazmis bende yogurt yapcaktim duyunca vazgectim. Keci sutuyle mi yapiyosun?

merhaba valla bravo sana en guzelini yapiyosun bende oyle yapmaya karar verdim cunku disarda satilanlara guvenemiyorum temiz yapani nerde bulucam diye dusunurken en iyisi peyniride yogurduda kendim yapayim dedim ancak sut bulmakta sikinti yasayacak gibiyim. Evet hazir sut olmazmis bende yogurt yapcaktim duyunca vazgectim. Keci sutuyle mi yapiyosun?

ben ilçedeyim rahat buluyo um inek sütüyle yapıyorum.... Gerçekten yogurt yapmaktan daha basit peynir yapmak dün yaptım daha kibrit kutusu kadar da kestim derin dondurucuya attım hergün sabah kalkınca ilk iş 1 tane peynir dışarı çıkarıyorum 5 dk açılıyor.......bir de yogurdu şu aptamil meyve pürelerinin olduğu kavanozlara yapıyorum çok pratik oluyor.... Sabah kalkınca ondan da 1 tane çıkarıyorum oda sıcaklığında ısınsın diye öğleye hazr oluyor..... Bir de misafirliğe falan 1 kavanoz atıyorum çantaya..........

Ben hazır yoğurt veriyorum Cnm çünkü yoğurdu beceremiyorum:D
Ne yapsam olmuyor.keci peyniri veriyorum labne ne ki

Doktorlar pinarin labnesini oneriyomus ben veriyorum suan ama bu son artik kendi yaptigimi vercem ins. Canim sende yaparsin gercekten cok kolay sadece sut bulman gerek. Sen hangi marka keci peyniri verdin?

ben ilçedeyim rahat buluyo um inek sütüyle yapıyorum.... Gerçekten yogurt yapmaktan daha basit peynir yapmak dün yaptım daha kibrit kutusu kadar da kestim derin dondurucuya attım hergün sabah kalkınca ilk iş 1 tane peynir dışarı çıkarıyorum 5 dk açılıyor.......bir de yogurdu şu aptamil meyve pürelerinin olduğu kavanozlara yapıyorum çok pratik oluyor.... Sabah kalkınca ondan da 1 tane çıkarıyorum oda sıcaklığında ısınsın diye öğleye hazr oluyor..... Bir de misafirliğe falan 1 kavanoz atıyorum çantaya..........

Supersin. Sen peyniri neyle kesiyosun sirke mi limon mu? Bende ilcedeyim fakat yinede sut bulmak zor her yerde bulunmuyo var olan yerde bizim eve uzak anlicagin biraz zahmetli olacak. Bende dondurucuya atmayi dusunuyorum vitamin degeri kaybolmuyodur degil mi? Sen yogurdu gunluk mu yapiyosun ertesi gune kalinca daha iyi diye duydum uzerindeki yesil su antibiyotikmis bende artik o suydan vermeye calisiyorum.

supersin. Sen peyniri neyle kesiyosun sirke mi limon mu? Bende ilcedeyim fakat yinede sut bulmak zor her yerde bulunmuyo var olan yerde bizim eve uzak anlicagin biraz zahmetli olacak. Bende dondurucuya atmayi dusunuyorum vitamin degeri kaybolmuyodur degil mi? Sen yogurdu gunluk mu yapiyosun ertesi gune kalinca daha iyi diye duydum uzerindeki yesil su antibiyotikmis bende artik o suydan vermeye calisiyorum.

limonla da oluyormuş sirkeyi duymamıştım..... Ben kendi yoğurdumuzun suyu oluyor ya onu sürekli bir kavanozda topluyorum buzdolabında bekletiyorum.... Işte o su eşkiyor onu kullanıyorum peynir mayası olarak...... Canım peynir tuzsuz olduğu için çabuk kötü oluyor o nedenle günlük derin dondurucudan çıkarmak daha iyi bence....yoğurdu günlük yapmıyorum haftalık veya 5 günde 1 yapıyorum benim oğlum günde sabah akşam olmak üzere iki kavanoz yiyor 14 tane yapıyorum....kesinlikle taze oluyo bence günlüğe gerek yok.......evet yoğur suyunu bende duymuştum çok iyi yapıyorsun...... Senin bebiş kız mı erkek mi

limonla da oluyormuş sirkeyi duymamıştım..... Ben kendi yoğurdumuzun suyu oluyor ya onu sürekli bir kavanozda topluyorum buzdolabında bekletiyorum.... Işte o su eşkiyor onu kullanıyorum peynir mayası olarak...... Canım peynir tuzsuz olduğu için çabuk kötü oluyor o nedenle günlük derin dondurucudan çıkarmak daha iyi bence....yoğurdu günlük yapmıyorum haftalık veya 5 günde 1 yapıyorum benim oğlum günde sabah akşam olmak üzere iki kavanoz yiyor 14 tane yapıyorum....kesinlikle taze oluyo bence günlüğe gerek yok.......evet yoğur suyunu bende duymuştum çok iyi yapıyorsun...... Senin bebiş kız mı erkek mi

Benimkide erkek canim 27 ekim dogumlu en son gecen ay 9200 du boyuda 70 daha bu ayki kontrole goturmedim bakalim kac olmusuz. Senin bebis nasil

Doktorlar pinarin labnesini oneriyomus ben veriyorum suan ama bu son artik kendi yaptigimi vercem ins. Canim sende yaparsin gercekten cok kolay sadece sut bulman gerek. Sen hangi marka keci peyniri verdin?

Muratbey keci peyniri tussuz ve yumuşak tadı çok güzel benim
Tuzla hiç aram yok sekerlede
Cnm İstanbuldayim ve süt bulmak hiç kolay değil ben köyde yaşarken
Yoğurt yapıyordum birdan süt aliyoum yoğurt olmuyot:banghead:
Şu koyuyorlar galiba ama ev yoğurdu alıyorum markettekini begenmiyorum

Kızlar benim kızın vajinal yapisikligi artmış:eek:yarın dr goturucem bugün huysuz nedense
Birde kızımin boyu 3 aydır uzamiyor normalmi:(

Kızlar benim kızın vajinal yapisikligi artmış:eek:yarın dr goturucem bugün huysuz nedense
Birde kızımin boyu 3 aydır uzamiyor normalmi:(

Canim bozma moralini bence normal sonucta bebegin kilo alimi normal boyuda belki birden bire uzayacak kimisi oyle olur. D vitaminini vermeye devam et ve sabahlari bebegin gunes gormesini sagla cunku boy uzamada en onemli D vitamini ve yogurt sut bunlar bir arada olunca Allah in izniyle uzar.

benimkide erkek canim 27 ekim dogumlu en son gecen ay 9200 du boyuda 70 daha bu ayki kontrole goturmedim bakalim kac olmusuz. Senin bebis nasil
hımm iyiymiş benimki daha büyük ama kilomuz az bizim 7 ekim kilo 9 boy 71 bebeişin anne sütü alıyor mu... Ne veriyorsun ek gıda......
Ben sabah peynir tereyağ 1 yumurta sarısı pekmez öğle yoğurt meyve pürei ikindi sebze yemeği akşam pirinç unlu muhallebi ve yoğurt gece boyu da emiyor.... Tabi her yemeği yemeden önce emziriyorum ama gündüz çok az emiyor bir iki fırt çekiyo işte

kızlar benim kızın vajinal yapisikligi artmış:eek:yarın dr goturucem bugün huysuz nedense
birde kızımin boyu 3 aydır uzamiyor normalmi:(
gt-s5830i cihazımdan tapatalk 2 ile gönderildi

zulluuu merhaba geçmiş olsun açılma olmadı hala öyle mi üzüldüm valla bozma moralini önemli birşey değildir ya.... Benimkinin de kilo alımı durmuştu 3 ay şimdi yeniden alıyoruz merak etme uzar ama bol bol yoğurt yedir güneşe çıkar....damlayı zaten veriyordursun....... Birde geçen msj atmıştım aldın mı?

hımm iyiymiş benimki daha büyük ama kilomuz az bizim 7 ekim kilo 9 boy 71 bebeişin anne sütü alıyor mu... Ne veriyorsun ek gıda......
Ben sabah peynir tereyağ 1 yumurta sarısı pekmez öğle yoğurt meyve pürei ikindi sebze yemeği akşam pirinç unlu muhallebi ve yoğurt gece boyu da emiyor.... Tabi her yemeği yemeden önce emziriyorum ama gündüz çok az emiyor bir iki fırt çekiyo işte

Ek gida veris sirasi ve cogu gidada birebir ayni. Ben sabahlari peynir yumurta sarisini haftada iki ya da uc kez ve aradan biraz gecince de pekmez veriyorum cunku peynir demir emilimini engelliyo. Cavdar ekmegine baslicam ihlamurla islatip vermeyi dusunuyorum cok besleyici ozelligi varmis. Oglenleride yogurt meyve pureleri ikindi gibi aksama dogruda sebze corbasi gece yatmadan biraz once pirinc unu bi miktar yogurt. Ek gidalari ben ac karnina veriyorum yoksa yemez ek gidayi verdikten sonra aradan biraz zaman gecincede emziriyorum gece de uyandikca emiyo.

Senin bebegin ek gidalari sevmis demek ki anne sutunu az emdigine gore ama bence anne sutunu gun boyu belli araliklarla vermekte israr et insAllah saglicakla buyur bebegin. İnan ki bende ek gidayi ne zorluklarla veriyorum azar azar sevdire sevdire veriyim diyorum ama istahsiz sadece sulu meyveleri istahla yiyo o da sekerli oldugu icin. Bakalim zorlu bir surecteyiz Allah hepimize kolaylik versin.

ek gida veris sirasi ve cogu gidada birebir ayni. Ben sabahlari peynir yumurta sarisini haftada iki ya da uc kez ve aradan biraz gecince de pekmez veriyorum cunku peynir demir emilimini engelliyo. Cavdar ekmegine baslicam ihlamurla islatip vermeyi dusunuyorum cok besleyici ozelligi varmis. Oglenleride yogurt meyve pureleri ikindi gibi aksama dogruda sebze corbasi gece yatmadan biraz once pirinc unu bi miktar yogurt. Ek gidalari ben ac karnina veriyorum yoksa yemez ek gidayi verdikten sonra aradan biraz zaman gecincede emziriyorum gece de uyandikca emiyo.

Senin bebegin ek gidalari sevmis demek ki anne sutunu az emdigine gore ama bence anne sutunu gun boyu belli araliklarla vermekte israr et insallah saglicakla buyur bebegin. Inan ki bende ek gidayi ne zorluklarla veriyorum azar azar sevdire sevdire veriyim diyorum ama istahsiz sadece sulu meyveleri istahla yiyo o da sekerli oldugu icin. Bakalim zorlu bir surecteyiz allah hepimize kolaylik versin.

gece güzel emyor ama gündüz vermesem hiç istemeyecek de ben ne alırsa diyorum......ek gıdaya gelince çok seviyor iştahı yerinde fakat metabolizması hızlıymış bizde genetik babamızdan geliyor kızım da öyle.....pekmez demir ilişkisini yeni öğrendim bende pekmezi ayrı vereyim artık.....evet bende artık yavaş yavaş ekmek vermek istiyorum........sen araştırdın sanırım en iyi tercih çavdar mı?benimki tatsız şeyleri daha çok seviyo valla ben de anlamadım damak tadı işte napcan:34: Sebzeyi çorba gibi mi yoksa mama kıvamında mı veriyorsun benimki çorbayı içemiyor her seferinde boğazına kaçırıyor

Cnm zaten hergün dışarı çıkıp kizimi guneslendiriyorum kısa
Kol tisort ve şort giydiriyorum

Mesaji aldım Cnm ama cevap gitmedi:eek:yoğurt çok yiyor kızım
Anne sutunude çok alıyor damlada
Veriyorum neden böyle bilmiyorum

Kızlar ben ek gıda olarak pek birşey vermiyorym çok moralim bozuk bu aralae kizimi ihmal ettim:(sabah kahvaltı meyve yoğurt veriyorum hep emiyor kızım

Back
X