• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 ekim anneleri neredesiniz

Oyle ya bugün yenidunya verdim mesela tabi once zararı varmi die bir okadar baktım çokta sevdi:)oyle zaten ya Bebislere bakıyoruz onlar uyurkende arastirma yapıyoruz :)ne yer,ne kadar uyur ne yapması lazım bu ay bebek yemekleri derken saatler geçiyor harbiden:)araştırmacı anneleriz:)))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yenidunyaya bizimkide bayiliyo hatta sulu ve tatli butun meyveler favorisi hatta hepimizin bebisi seviyodur. Bende suan baska neler verilmeli onmlara bakiyodum:52::52: bos durmak yok
Senin oglusun uyudu sanirim

Yenidunyaya bizimkide bayiliyo hatta sulu ve tatli butun meyveler favorisi hatta hepimizin bebisi seviyodur. Bende suan baska neler verilmeli onmlara bakiyodum:52::52: bos durmak yok
Senin oglusun uyudu sanirim
Bu ara uyku düzeni bozulmustuda bgn uyudu 9 da:)ama kızım var benim adı da masal:)))

7 - 8 AY BEBEK BESLENMESİ

Anne sütüne, bebek aldığı sürece ve miktarda devam edilmelidir. Anne sütü yoksa veya yetersizse en az 300 ml. devam maması verilmelidir. Meyve ve sebzeleri püre halinde rahatlıkla verebilirsiniz. Artık eline ağzında geveleyeceği çubuk biçiminde çiğ sebzeler verebilirsiniz.

Bu dönemde et ve balıklara geçilebilir. Tahıl gevrekleri, soyulmuş domates, suda bekletilmiş kuru kayısı 7-8'inci aylarda verilebilecek diğer uygun besinlerdir. Kahvaltı çocuk meyve püresi, sebze püresi, muhallebi ve yoğurt gibi besinlere alıştıktan sonra 7. ayda kahvaltıya başlanabilir.

Katı pişmiş yumurta sarısı, çocuk kahvaltıya alıştıktan sonra 8. ayda günaşırı bir çay kaşığı olarak beslenme programına eklenir, yavaş yavaş miktarı artırılır. Bir haftanın sonunda bebek tam bir yumurta sarısını yiyebilir. Yumurta sarısı, alıştırma süresince katı, daha sonra kayısı kıvamında verilebilir. Tahıllı çorbalar mercimek, yoğurtlu yayla, acısız tarhana çorbası gibi gıdalar, taze sebze çorbalarına alıştırılmış olan bebeklere 8. aydan sonra değişik tatları öğretmek amacıyla verilebilir.

Deri ve yağları ayrılarak 7-8'inci aylarda bir tepeleme çorba kaşığı pişmiş kıyma veya orta boy ince bir biftek veya tavuk eti parçası sebze çorbasına eklenerek sebze ile birlikte püre haline getirilir. Balık 8. ayda öğle öğünlerinde püre şeklinde et yerine değiştirilerek verilebilir. Köfte 8. ayda öğle öğünlerinde verilebilir. Karaciğer 8. ayda öğle öğünlerinde et ile değiştirilerek püre şeklinde 15 günde bir kez olmak üzere verilebilir.

Bircok siteye baktim en duzgunu buydu ins faydali olur.

Bu ara uyku düzeni bozulmustuda bgn uyudu 9 da:)ama kızım var benim adı da masal:)))

Cok hosmus kizinin adi. Benim oglumunda uykulari cok duzensiz karisik gidiyoz bakalim ama uykuda cok onemli ne yapcam bilmiyorum ihlamur cayi vermeyi dusunuyorum hem uyku yapar hem sakinlestirir

Cok hosmus kizinin adi. Benim oglumunda uykulari cok duzensiz karisik gidiyoz bakalim ama uykuda cok onemli ne yapcam bilmiyorum ihlamur cayi vermeyi dusunuyorum hem uyku yapar hem sakinlestirir
Sagol canım ..benim kızım da Emerek uyuyor bende onu bıraksın istiyorum da olmadı bi türlü:(seninki nasıl uyuyor?biberonu birakti ya ben birsey iciremiyorum:(iyi olurdu ilk baslarda rezene veriyodum

Sagol canım ..benim kızım da Emerek uyuyor bende onu bıraksın istiyorum da olmadı bi türlü:(seninki nasıl uyuyor?biberonu birakti ya ben birsey iciremiyorum:(iyi olurdu ilk baslarda rezene veriyodum

Aynen canim benim oglumda emerek uyuyor emzik bi seneye kadar kullanabilirlermis sonrasi zararliymis ben o yuzden erken diye biraktirmaya calismadim. Seninki biberona fena alismis iyice acken kasikla yedirmeye calis oyle oyle alisir ins

Aynen canim benim oglumda emerek uyuyor emzik bi seneye kadar kullanabilirlermis sonrasi zararliymis ben o yuzden erken diye biraktirmaya calismadim. Seninki biberona fena alismis iyice acken kasikla yedirmeye calis oyle oyle alisir ins

Ya benimki emziğide biberonuda 5 aylikken bıraktı :(biberonla rahat ediyor dum disardayken falan sütümü sagip biberonla veriyodum,gece uyanınca emzik veriyodum ama simdi sadece emmek istiyor :(

Ya benimki emziğide biberonuda 5 aylikken bıraktı :(biberonla rahat ediyor dum disardayken falan sütümü sagip biberonla veriyodum,gece uyanınca emzik veriyodum ama simdi sadece emmek istiyor :(

Bu aylarda anne sutune cok duskun olurlarmis bagimli olmus seninkide bence zorlama sonra kendiliginden normale doner baktin donmuyo o zaman mutlaka bi cozum bulman gerek yoksa ek gidalarinda onune gecer anne sutu oyle cok ornek duyuyoruz dikkat et.

Bu aylarda anne sutune cok duskun olurlarmis bagimli olmus seninkide bence zorlama sonra kendiliginden normale doner baktin donmuyo o zaman mutlaka bi cozum bulman gerek yoksa ek gidalarinda onune gecer anne sutu oyle cok ornek duyuyoruz dikkat et.

Oyle canım ya bazen cok ac olsada inatla birsey yemiyor sadece emmek istiyor ..hic söyle düzenli veremedim kahvaltı çorba yoğurt meyve muhallebi muhakkak bunlardan bi kaçı eksik oluyor emmek istiyor cunku benim cadım:)

Oyle canım ya bazen cok ac olsada inatla birsey yemiyor sadece emmek istiyor ..hic söyle düzenli veremedim kahvaltı çorba yoğurt meyve muhallebi muhakkak bunlardan bi kaçı eksik oluyor emmek istiyor cunku benim cadım:)

Canim sanmiyorum herkes tam veriyo olsun illa ki eksik kaliyo. Bizimkide pirinc unlu muhallebiyi sevmiyodu icine elma pureleri az da pekmez koyunca bikac kasik yemeye basladi normalde bizimkide oyle cok istahli degil ve cok zor begeniyo tuz yoksa corbasini icmiyo az bisey katiyorum bende mecbur bide begenmediginde agzin simsiki kilitliyo :3:

Etinin ekmeginin icinde ne var ve nerden aliyosun?

Canim sanmiyorum herkes tam veriyo olsun illa ki eksik kaliyo. Bizimkide pirinc unlu muhallebiyi sevmiyodu icine elma pureleri az da pekmez koyunca bikac kasik yemeye basladi normalde bizimkide oyle cok istahli degil ve cok zor begeniyo tuz yoksa corbasini icmiyo az bisey katiyorum bende mecbur bide begenmediginde agzin simsiki kilitliyo :3:

Etinin ekmeginin icinde ne var ve nerden aliyosun?

Oyle canım benimkide kilitliyo yemeyince..çorbasına tavuk koymaya başladım geçde olsa bide kıymaya başlasam insallah yer..sen et vermeye başladinmi?bebek ekmegi Canım buskivi gibi marketlerde var ..

Gel valla supeer oldu ince ekmege sardim arasina salata ohh gelsin oglusa sutler:-)
Esim ozel bir sirkette calisiyo canim. Senin? Sen ne mezunusun esra

slm kızlarrr ben geldim ya iki yorum yazıyom hemen ceza veriyolar..... valla girmiycektim bir daha bu siteye sırf sizin muhabbet için geldim..... naber görüşmeyeli.....bizim de özel sektör canım.....bebiş nasıl?

Oyle canım benimkide kilitliyo yemeyince..çorbasına tavuk koymaya başladım geçde olsa bide kıymaya başlasam insallah yer..sen et vermeye başladinmi?bebek ekmegi Canım buskivi gibi marketlerde var ..

Ya et konusunu biraz arastirdim bu ay baslanmamasi daha iyi gibi eger bebekte demir eksikligi yoksa 9.ay baslanmasi daha iyiymis bencede et icin henuz
erken zaten demir ilaci veriyoruz cok fazla demire ihtiyaclari yok suan zaten minicikler. Sen ne dusunuyosun?

slm kızlarrr ben geldim ya iki yorum yazıyom hemen ceza veriyolar..... valla girmiycektim bir daha bu siteye sırf sizin muhabbet için geldim..... naber görüşmeyeli.....bizim de özel sektör canım.....bebiş nasıl?

İyi yapmissin canim gel tabi bende nereye kacti diyodum. Ne olsun ya bebek bakmakla mesgulum bisey yaptigim yok. Bebiste iyi teyzesi erdem bey nasillar? Bu arada yeni ism hayirli olsun yakisti bence :37:

kimsecikler yok bgn...hangi konuda yasakladılar hemen:)

slm canım birisi allah cc adına tweeter hesabı açmış o konuda birisi de dalga geçmiş... bu ne şimdi dedim o da anlayan anladı dedi..... benimde attığım mesaj aynen şı....eğer anladıığım doğrusa cehennemde seni izlemek süper olcak.........alla ıslah etsin.... bunu n için ceza aldım valla anlamadım bu siteyi:ssz:

Back
X