• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 ekim anneleri neredesiniz

süt içmiyor bende zorlamıyorum.çok fazla rondo kullanmıyorum.meyveleri ezip yoğutla karıştırıyorum koca bir kase yiyor.bende mest oluyorum :)
içine de ceviz badem vs rendeliyorum bazen.
bazende kuruyemişi pekmezle veriyorum.şimdi aşure zamanı şekersiz 3-4 kase aşure yedirdim.ohh çok sağlıklı , bayıldı da yemeye :)

MaşaAllah canım. Bize nazar değdi. Herşey yiyen çocuk agzına bir şey sokmaz oldu..
Ben de rondoyu İstanbulda annemlerdeyken cam rendemiz yoken bir kaç defa muzlu yogurt için kullanmıştm.
Cam rene kullandım sürekli.Daha sonra da çatalla ezerek verdim.. Kullanmadım hiç. Annem çok kızıyor rondo kullanmıyorum diye.. :) Bıçaklarını da tahta al o zmn diyor :)
Şimdi sütü de deneyeceğim.. Bakalım inşaALLAH içer.. Pekmezi çok severdi kızım mesela. Cevizli pekmez veriyordum çok seviyordu.. Şimdi imkansız.. :KK43: Şaşırdı iyice.. :) Herşeyi değişti.. Aşırı derecede beni emiyor.Bıkkınlık derecesinde. Çok sıkıldım.Yapışıyor resmen..
Arada bir paylaşımlarda bulunun benim için çok iyi oluyor.. Deneme yanılma yöntemiyle bulacagım inşaAllah..

Cnm merhaba kuru yemişleri rondodan geçiriyorum un halinde meyvesine katıyoruz. eline vermiyoruz. doktorada sordum verebilirsiniz dedi.
Oylde versen uygun değil
canım alerji yapar benim dr oyle söyledi
amerika da yanlış hatırlamıyorsam.çocuklarda
fıstık alerjisi olmuş.çünkü bebekler
onu sindiremez

meyve aromalı sütlerde hem şeker hemde katkı maddesi var.ben verme taraftarı değilim açıkçası.muzu rondadan geçirip sütle vermeyi deneyin isterseniz birde.yada başka meyvelerle deneyin.
DR. söylediğine göre yoğurt ve peynir yiyen bir çocuğa süt diye ısrar etmeyin zaten yoğurt ve peynirden yeterince kalsiyum alıyor demişti.
büyük oğlumda günde 2-3 bardak süt içerdi yada kutu süt 7 yaşlarında gastrit oldu .süt mideyi yoruyormuş :KK43:
bu bilgileri o zaman bilseydim keşke...
canın bu konuda yanlış biliyorsun bazı
kanser hücreleri sekerle tedavi ediliyor
şeker okadar korkutucu değil..ancak çok miktarda alinirsa ..birde zayen yogurttan
alabilir ama her bebek yoğurt yemiyor :)
mide olayı süte bağlı değil ben hiç süt icmedim ama reflum var hiç birşeyi doğru
düzgün yiyemiyorum bak bugün yemek
yiyemedim.bizim ülke kadar az sut içen
bir ülke yok.o süt içen ülkeleri araştırın
böyle vir sorun yaşıyor mu?çocuğu büyüten süt et ve diğer besleyici gidalardir
ben günde en az 600 ml süt içiriyorum
Artı birde süt ürünleri

Ben o doktora hiç güvenmedim baya inceleyip baktım..
Söylemiş oldugu bazı şeylerin doğruluğu diğerlerinin de dogru oldugu anlamına gelmiyor..
Fındık, ceviz ve badem tartışmasız çocuklar için çok önemli.. Uyku da o şekilde..
Fıstık alerjisi zaten bilinen bir alerji..
Ben de çok fazla araştırıp çok kitap okurum.. Ama buradaki arkadaşlardan faydalanmasını da bilirim..
Hazıra konmayı sevmem.. Ugraşırım.. Kolaya kaçmayı sevmem..
Kızıma bazen hazır meyve püresi veriyorum diye üzülen bir anneyim..
En doğruyu sen biliyormuşçasına konusuyorsun sürekli.. Yanlış biliyorsun, doğru biliyorsun gibi ifadeler kullanıyorsun hiç hoş değil.. Yanlış yönlendirmelerin oluyor bazen dikkatimi çekiyor.. Antibiyotikle ilgili bir konuydu yanlış hatırlamıyorsam.
Kullanılmaması gerektiğini yazmıştın. Kimse istemez bebeğine antibiyotik kullanmak. Ama bir bilinen var ki söylüyor bazı doktorlar. Bunun gibi bir çok şey var şimdi tek tek yazmayacagım..
Kısacası şöyle özetliyorum.. En iyi sen besliyorsun kızını.. Herşeyin en doğrusunu sen yapıyorsun..
Konuşmaların yazdıkların hep bu yönde..

Ben o doktora hiç güvenmedim baya inceleyip baktım..
Söylemiş oldugu bazı şeylerin doğruluğu diğerlerinin de dogru oldugu anlamına gelmiyor..
Fındık, ceviz ve badem tartışmasız çocuklar için çok önemli.. Uyku da o şekilde..
Fıstık alerjisi zaten bilinen bir alerji..
Ben de çok fazla araştırıp çok kitap okurum.. Ama buradaki arkadaşlardan faydalanmasını da bilirim..
Hazıra konmayı sevmem.. Ugraşırım.. Kolaya kaçmayı sevmem..
Kızıma bazen hazır meyve püresi veriyorum diye üzülen bir anneyim..
En doğruyu sen biliyormuşçasına konusuyorsun sürekli.. Yanlış biliyorsun, doğru biliyorsun gibi ifadeler kullanıyorsun hiç hoş değil.. Yanlış yönlendirmelerin oluyor bazen dikkatimi çekiyor.. Antibiyotikle ilgili bir konuydu yanlış hatırlamıyorsam.
Kullanılmaması gerektiğini yazmıştın. Kimse istemez bebeğine antibiyotik kullanmak. Ama bir bilinen var ki söylüyor bazı doktorlar. Bunun gibi bir çok şey var şimdi tek tek yazmayacagım..
Kısacası şöyle özetliyorum.. En iyi sen besliyorsun kızını.. Herşeyin en doğrusunu sen yapıyorsun..
Konuşmaların yazdıkların hep bu yönde..
Sare asla kimseyi kırmak istemedim
Senin sandığın gibi çok bilmiş yada
Doğru biliyormuşum gibi davranmadım
Sadece bildiklerimi (bana göre doğru)söyledim.kimsede çocuğuna
Kötü bakıyor demedim.kimse Antibiyotik
Vermeyi istemez.yanlış anlaşılmışım:110:
Bir daha da ağzımı açmam eğer kırdıysam
ÖZür dilerim ...Hoşçakalın

Oylde versen uygun değil
canım alerji yapar benim dr oyle söyledi
amerika da yanlış hatırlamıyorsam.çocuklarda
fıstık alerjisi olmuş.çünkü bebekler
onu sindiremez

Diğer kuruyemişlere göre fıstığın alerji riski daha yüksekmiş ben fıstık vermiyorum zaten ceviz veriyorum fındık sırada badem var ayrı ayrı veriyorum

esas sıkıntı Doktorların bugün doğru dediğine yarın yanlış demesi.biraz kendi mantığımızı kullanmamız gerekli yaparken tabii ki.ben annemlere hatta anneannem yaşındakilere soruyorum öyle harmanlıyorum bilgileri.eskiler sağlıklıyıdı herşey doğaldı.ve şuanki moda diyeceğim ama olması gereken bence o yıllara dönülüyor beslenmede.taş devri diyeti ,beslenmesi vs .modayı bilmem ama mantıklı gelen yerleri var.katkı maddeleri,sentetik ilaçlar ve buna bağlı doğal olmayan hastalıklar başladı maalesef.
azı karar çoğu zarar bu bir gerçek unutmamak gerek.şekerde yiyecek çocuk yağda kuruyemişde azar azar kontrollü olmak gerek.hepimiz mükemmel anne olup çocuğumuzu öyle yetiştirmek istiyoruz.
zaten burada gördüğüm kadarı ile hiç bir gıdanın yapamadığı en doğal şey veriliyor bebişlere "sevgi"
bu olduktan sonra o kadar sağlıklı olurlar ki :) bir iki ufak fikir ayrılığı olan konuyu boşverin.güzel paylaşımlar oluyor birşeyler öğreniyorum her bir paylaşımda.
benim ikinci bebeğim ve büyük olan 13 yaşında ama hiç birşey bilmiyormuşum gibi geliyor.

bir iki adım atıyorsa yürür bu haftalarda :))yürüdükten sonrası daha zor inan ki:)))

maşallah kuzucuguna darisi bizlerin başına diyeyim, sınav ne zaman canım senin
evet ya gerçekten herşeyi anlıyorlar anlamaz çocuk diyoruz ya öyle değilmiş aslında

çok tatlı ya dişleri en kısa sürede tamamlasalarda rahatlasak valla bu diş yedi bitirdi beni

Oyle diyosun ama benim oglum emekleyerek zaten her yere yetisiyo cooook hizli gormen lazim koltuklarin ustune cikiyo iniyo. Annemler gelmisti gorunce hak verdi cok harekteli diye:-) masaAllah surekli bir faaliyet pesinde inan yuruse pek degisen bisey olmaz bana neyse alistim bari:-)

Kızlar gece saat kaçta uyuyor sizin bızdıklar? Uyku düzenleri nasıl? Bizimki çok erken yatıp çok erken kalkıyordu.. Son iki haftadır zar zor uyutuyorum. Çok kafama takıyorum geç kalıyor diye.. Hep oyun.. Nerden buluyor bu kadar enerjiiyi bilmiyorum.. Hiç durmuyor.. Şu an 10-11 i buluyor. Değişiklik gösteriyor. 12 de bile yattı geçen gece..
Normalde her gece aynı saatte yatardı.. Geç yatmasını istemiyorum hiç :KK43: En geç 10 olsun istiyorum..
Beslenmesi kadar uykusu da önemli. Melatolin hormonunun gece 9 ile 3 arasında salgılandığını biliyorum..
Kitaplarımı yeniden devreye sokma vaktim geldi galiba :KK43:
diş falan mı çıkarıyor canım, bi yere falan mı gittiniz neden uyku düzeni aniden değişti ki, umarım en kısa sürede tekrardan eski halinize dönersiniz

Oyle diyosun ama benim oglum emekleyerek zaten her yere yetisiyo cooook hizli gormen lazim koltuklarin ustune cikiyo iniyo. Annemler gelmisti gorunce hak verdi cok harekteli diye:-) masaAllah surekli bir faaliyet pesinde inan yuruse pek degisen bisey olmaz bana neyse alistim bari:-)
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:oyyy oyy yaramaza bak neler yapıyormuş, saglıgı, akli melekeleri yerlerinde olsunlarda varsın yaramaz olsunlar nazlıcım ne yapalım:cool:

diş falan mı çıkarıyor canım, bi yere falan mı gittiniz neden uyku düzeni aniden değişti ki, umarım en kısa sürede tekrardan eski halinize dönersiniz

:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:oyyy oyy yaramaza bak neler yapıyormuş, saglıgı, akli melekeleri yerlerinde olsunlarda varsın yaramaz olsunlar nazlıcım ne yapalım:cool:

Aynen canım onlar bize bu hayatta hediye edilmis en guzel hediye, oglum yokken cok sıkılırdım ev de artik sıkılmaya vakit yok:-) hiperaktif cocuklar zeki oluyomus oyle duymustum. Enes nasil neler yapiyo bu aralar?

Aynen canım onlar bize bu hayatta hediye edilmis en guzel hediye, oglum yokken cok sıkılırdım ev de artik sıkılmaya vakit yok:-) hiperaktif cocuklar zeki oluyomus oyle duymustum. Enes nasil neler yapiyo bu aralar?
yatırdım şimdi canım, inşalah öyle olurlar canım bu aralar kelimlaer çıkarıyor konuşmaya çalışıyor gibi, sürekli banyo yapmak istiyor çok seviyor erken yatıp erken kalkıyoruz 20,20.30 arası muhakkak yatakta sabahta 6,6.30 gibi uyanıyoruz
yemekle aramız hiç yok, meme düşkünü meme olmadan kesinlikle yatmıyor, bebek arabasına binmiyor, mama sandalyesi hakeza, sürekli ilgi istiyor, tv izlemiyor vs... saymakla bitmiyor yaptıkları...sizde son durumlar ne alemde

yatırdım şimdi canım, inşalah öyle olurlar canım bu aralar kelimlaer çıkarıyor konuşmaya çalışıyor gibi, sürekli banyo yapmak istiyor çok seviyor erken yatıp erken kalkıyoruz 20,20.30 arası muhakkak yatakta sabahta 6,6.30 gibi uyanıyoruz
yemekle aramız hiç yok, meme düşkünü meme olmadan kesinlikle yatmıyor, bebek arabasına binmiyor, mama sandalyesi hakeza, sürekli ilgi istiyor, tv izlemiyor vs... saymakla bitmiyor yaptıkları...sizde son durumlar ne alemde

Paşaya bak sen demek bebek arabasina binmiyor e nasil disari cikiyosunuz zor olmuyo mu oyle? MasaAllah uyku duzeninize bizimki de cok sukur duzene girdi aksam 9 gibi uyuyor sabah 7-8 gibi uyaniyo gece cok kalkmissa 9 u buluyo uyanmasi. Emme konusunda benim oglum da oyle canim illa emerek uyuyacak yoksa acaip sinirleniyo ve hic bi sekilde tatmin olmuyo. Sabah uyanir uyanmaz emecek illa yoksa agiti hic durmuyo. Disinden dolayi cok miz miz bu ara kucagimda olmak istiyo hep is guc yaptirmiyo. Acaba yavas yavas kendi baslarina yedirmeyi ogretmeli miyiz yoksa erken mi karar veremedim bazi sitelerde artik baslanmasi gerek diyor ama daha cok kucukler bilmiyorum kararsizim.

esas sıkıntı Doktorların bugün doğru dediğine yarın yanlış demesi.biraz kendi mantığımızı kullanmamız gerekli yaparken tabii ki.ben annemlere hatta anneannem yaşındakilere soruyorum öyle harmanlıyorum bilgileri.eskiler sağlıklıyıdı herşey doğaldı.ve şuanki moda diyeceğim ama olması gereken bence o yıllara dönülüyor beslenmede.taş devri diyeti ,beslenmesi vs .modayı bilmem ama mantıklı gelen yerleri var.katkı maddeleri,sentetik ilaçlar ve buna bağlı doğal olmayan hastalıklar başladı maalesef.
azı karar çoğu zarar bu bir gerçek unutmamak gerek.şekerde yiyecek çocuk yağda kuruyemişde azar azar kontrollü olmak gerek.hepimiz mükemmel anne olup çocuğumuzu öyle yetiştirmek istiyoruz.
zaten burada gördüğüm kadarı ile hiç bir gıdanın yapamadığı en doğal şey veriliyor bebişlere "sevgi"
bu olduktan sonra o kadar sağlıklı olurlar ki :) bir iki ufak fikir ayrılığı olan konuyu boşverin.güzel paylaşımlar oluyor birşeyler öğreniyorum her bir paylaşımda.
benim ikinci bebeğim ve büyük olan 13 yaşında ama hiç birşey bilmiyormuşum gibi geliyor.
haklısın ama ben arkadasa kötü birşey söylemedim.bir tek şeker konusunda
yanlış biliyorsun dedim çünkü bilimsel
bir arastirmaydi hiç kimseye karsida çok
bilmislik taslamadim.siz nasıl bildiklerinizi söylediyseniz bende soyledim.ama yanlış anlanmisim
kimseyide yanlış yonetmedim

Paşaya bak sen demek bebek arabasina binmiyor e nasil disari cikiyosunuz zor olmuyo mu oyle? MasaAllah uyku duzeninize bizimki de cok sukur duzene girdi aksam 9 gibi uyuyor sabah 7-8 gibi uyaniyo gece cok kalkmissa 9 u buluyo uyanmasi. Emme konusunda benim oglum da oyle canim illa emerek uyuyacak yoksa acaip sinirleniyo ve hic bi sekilde tatmin olmuyo. Sabah uyanir uyanmaz emecek illa yoksa agiti hic durmuyo. Disinden dolayi cok miz miz bu ara kucagimda olmak istiyo hep is guc yaptirmiyo. Acaba yavas yavas kendi baslarina yedirmeyi ogretmeli miyiz yoksa erken mi karar veremedim bazi sitelerde artik baslanmasi gerek diyor ama daha cok kucukler bilmiyorum kararsizim.
canım bende arada koyuyorum önüne ama talan ediyor herşeyi kaşıgı tutup koyuyor agzına ama rezil oluyor heryer, am meyvelerini falan çok ufak ufak doğraşıp onune kokuyorum yumuşak olanları
kendi başlarına yemek için küçükler bence ben mama sandalyesine üzüm fanal koyuyoyum kendi yiyor ama. Tabakla önüne koyunca hemen döküyor sonra yerden alıp yemeye çalışıyor. :KK52:Benim oğlumda bebek arabasını hiç sevmiyo 5 dk duruyo sonra çıkmak istiyor. :63:
biraz daha büyüyene kadar idare edecez artık evin pis haline:oops:

Back
X