2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
merhaba arkadaşlar, iki gündür nete giremedim. birikmiş yazılar, okuması ne kadar sürecek bakalım :18:
cevaplarınız için çok teşekkürler.

bebek şekerlerine gelınce kızlar ben cikolta yaptırıcam kalplı uzerınde pembe bebeklı olanlardan hastanede onu ıkram edıcem

mıknatıslı dolap suslerınde de yaptırıcam ama onuda mevludumde dagıtıcam sepetiyle takım yaptırıcam

lohusa şerbetinide guzel bır tepsi ve bardaklarla eve dondugumde zıyaretıme gelenlere sunmayı düşünüyorum

başka ne vardı aklıma gelenler

Canım vallah bende pek bilmiyorum. Ama hastanede çikolata ve magnetleri veren de var. Lohusa şerbeti de hastanede veren duydum. Ama galiba Mevlüt yapacak olanlar mevlitte de veriyor bunları yada sadece mevlitte yapıyor sadece. Ama ikisinde de mı yapılıyor bilemiyorum.

lohusa şerbeti nasıl oluyor kızlar, biz mi yapıyoruz, hazır mı alıyoruz? birkaç kere bebek ziyaretine gittik ama burada(İstanbul'da) mı yapılmıyor bilmiyorum, hiç içmedim.
tüm cevapları okuyup bir karar vereceğim artık.

merhaba kızlarr bugün şeker yüklemesi yaptırdım moralim çok bozuldu..50 gr şeker yüklemesi yapıldı tokluk 90 ml çıktı 1,saat sonra 164 çıktı doktorum sonucu beğenmedi diyet verdi ..karbonhidratlı şekerli herşey yasak:(..15 gün sonra tekrardan şeker yüklemesi yapılacak bu sefer 3 saat sürecek eğerki iki değer kötü çıkarsa insülün iğnesine başlarız dedi umarımki gerek kalmaz böyle bir şeye:( oysa o kadar dikkat ettim ki kızlar ne çikolata ne bir tatlı yedim hiç birşeyi abartmadım şekerli meyveleri bile ..doktorumun dediğine göre ben ne kadarda dikkat etsem bunu bünye yaparmış..ne olur bana dua edin. aranızda şekeri yüksek çıkanlar varmı kızlar?

canım ben birkaç kere yazmıştım detaylı. aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum. bende de şeker çıktı, özetle;
diyetisyene yönlendirdiler, diyetle yeterince düşmedi ve insülin+diyetle devam ediyorum artık. sıkıntı veriyor ama çok da takma kafana, dr önerilerine çok dikkat et, bence diyetisyene gitmen önemli.
yazdığın gibi, çok dikkat ettiğim halde şeker çıktı, olacağı varmış. stres yapma.

sizin bebişler döndü mü kızlar rahim yoluna benim hala başı yukarda.

canım, dr bana hiç döndü/dönmedi gibi bir şey demedi, nasıl durduğunu anlamıyorum ben de. daha zamanı var ama, dönecektir.

inşallah canım, hayırlısıyla alırsın sende, benim eylül sonu gözüktüğü için ekim hız verdim hazırlıklara, Allah kısmet ederse Eylül başında herşeyi hazır olsun istiyorum odası vs. birde alışveriş çok sürmüyo yani hırs yaparsan 2 günde bitiyo öyle diyim sana, bizim bi dönence, bebefon falan kaldı onlarıda sora bebiş doğunca alırım gerek olursa, bide şu hastanede verilen ikramlıklar vs. lohusa şerbeti için miniş bardaklarını bile aldık, hastanede servis yapçaz gelenlere sora bide mevlütte:ssz:

lohusa şerbeti bardağı da mı varmış, pofff, hiçbir şey bilmiyorum bu konuda :18:

gunaydınnn annısler bebıslerr ıyı haftalar hepınıze:1:

canım bunlar senın tercıhıne kalmıs ben hastanaye cok bısı yapmayacam cıkolata veya tatlı ıkram ederım serbet sekerler evde ıkram edıcem hamur ısı felan evde mevllutten sonra ıkram edılebılır servıs yaparsın kalabalıkmı olucak kımlerı cagırıcan ona gore yapasın hazırlıklarını

canım, aile- akraba dışında, iş arkadaşlarımızdan da bebek görmeye gelecek çok kişi olacak diye tahmin ediyorum. kalabalık olur yani.

şuan yok kanamam ama çok kaşınıyor acıyor:2: kendim zten elime geçince korktum eşim uyuyordu hemen ona başladım bağırmaya kalk bana bişi olmuş bişi var diye adamda korktu bi telaş noldu dedi dedim bi bak bişi var baktı bide bumu çıktı şimdi nolcak dedi üzüldü.ben 9 haftalık hamileyken apandistten hastande yattım ameliyata alcaklardı bebek var diye istemedim 2 gece beni gözetim altında tuttular o yüzden eşim bide bumu çıktı dedi üzüldü

canım, önemli bir şey değil bu, sıkıntı yapmayın. marul, domates, acı biber, turşu gibi şeylerin tüketimini azalt.
en en kötü ihtimalle(düşük bir ihtimal) hemoroid kalıcı olur ki onu da küçük bir operasyonla aldırırsın.
kabız olmamaya çalış. ayaklarını da üşütme. geçmiş olsun.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar, iki gündür nete giremedim. birikmiş yazılar, okuması ne kadar sürecek bakalım :18:

lohusa şerbeti nasıl oluyor kızlar, biz mi yapıyoruz, hazır mı alıyoruz? birkaç kere bebek ziyaretine gittik ama burada(İstanbul'da) mı yapılmıyor bilmiyorum, hiç içmedim.

canım ben birkaç kere yazmıştım detaylı. aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum. bende de şeker çıktı, özetle;
diyetisyene yönlendirdiler, diyetle yeterince düşmedi ve insülin+diyetle devam ediyorum artık. sıkıntı veriyor ama çok da takma kafana, dr önerilerine çok dikkat et, bence diyetisyene gitmen önemli.
yazdığın gibi, çok dikkat ettiğim halde şeker çıktı, olacağı varmış. stres yapma.

canım, dr bana hiç döndü/dönmedi gibi bir şey demedi, nasıl durduğunu anlamıyorum ben de. daha zamanı var ama, dönecektir.

lohusa şerbeti bardağı da mı varmış, pofff, hiçbir şey bilmiyorum bu konuda :18:

canım, aile- akraba dışında, iş arkadaşlarımızdan da bebek görmeye gelecek çok kişi olacak diye tahmin ediyorum. kalabalık olur yani.

çok tşk ederim canımm evet dikkat edicemm inşş dahada çıkmaz şekerimizz önerilerini dinleyeceğim canım tekrar saol!

Selam kızlar :16: Bir kaç gündür midem çok yanıyor bir kaç arkadaşta daha vardı galıba nasıl baş ediyorsunuz?

yediklerime dikkat ederek + gaviscon şurup :34:

kızlar bi şey sorcam size 4 gündür benim kızın tekmeleri değişti böle nasıl anlatsam kasıklarıma doğru vuruyo sanki bacakları dışarı çıkacak gibi değişik hissettiriyo ve sürekli sanki tuvaletim var gibi geliyo garip bi tekmeleme tarzı bu bi de her gören karnın aşağıda senin diyo canım sıkılıyo bu duruma ya neden olabilir sizin nasıl aksam bi resim cekip de koyatım siz de bakıp yorum yaparsınız belki...

canım rahim büyüdükçe, mesaneye baskısı da artıyor. bende de oluyor. bazen kasıkta, bazen göbek çevresinde hissediyorum tekmelerini. normal hepsi.

kızlar baktım ben baby tech beşiklerine. çok değişik boyları var. 70*110 , 60*120 , 50*90 falan dio. siz hangi boyunu aldınız? neye göre aldınız? ben gerçeğini göremediğimden ebatlarını canlandıramadım gözümde. ben istiyorum ki biraz büyüyüncede yatabilsin....

büyüdüğünde de kullansın istiyorsan büyük boylarını tavsiye ediyorlar. ben en büyüğünden alacağım canım.

slm arkadaşlar.
size bişey danışcam
ben 26 haftamdayım
ama ne şeker yüklemesi ne detaylı ultrasyon çağırdı doktorum
geçmi kaldım
dokto deiştimeyi düşünüyorum
şeker yüklemesi sağlık ocağında yapılıo mu
bi de doyma duygum firarlarda sizdede oluyomu

canım, dr un kendisi ayrıntılı ultrason yapmıyor genelde, başka yere/dr a yönlendiriyorlar. radyoloji dr ları yapıyor genelde.
26. haftada ayrıntılı ultrason olur mu bilmiyorum ama çevrendeki hastaneleri arayıp sor, zamanı geçmediyse yaptır.

gebelik şekerine de bana sağlık ocağında bakılmadığını, dışarıda yaptırmam gerektiğini söylediler. her yerde bakarlar buna, hastane, tıp merkezi vs...
iştah konusuna gelince, bu ayda bende arttı ama canın çekip de yiyememek kötü. o yüzden kendimi kandırıyorum bol bol :5: reklamları hemen kapatıyorum. normal bir durum ama sağlıklı şeyler ye, gereksiz tatlı-hamur işi ile doldurma mideni.

Kizlar sekeri cikan kimse olmadi mı icinizde.bir tek ben mi varim

canım, moralini bozma, eğer çok yüksek çıktıysa hemen dahiliye+ diyetisyene git. yediklerine dikkat et. genelde diyetle düzene girermiş.

kızlar nabzınız kaç? ben bugün sağlık ocağına gittim. 119 çıktı. ebe çok yüksek bi kalp doktoruna görün dedi... normalde 106-110 arası çıkıyordu. yürüdüm diye yüksek çıktı sanırım...

canım, yürüdüğün için yüksek çıkmıştır. hep yüksek olsa, seni rahatsız ederdi. kadın doğumcuna sor, gerekirse o seni dr a yönlendirir.

tıksensemde içicem canım napalım. gulu seven dıkenıne katlanır :)

canım, ben şerbet-hoşaf türü çok tatlı şeyleri sevmem, buna rağmen yadırgamadım tadını. zorlanırsan, nefesini tutarak iç. şerbete benzetmiştim tadını.

Kızlar tekrar günaydın. Bi şey sorucam. Hani mevlüt okutucak bazı arkadaşlarımız evinde ya. Acaba camiide bebeğimiz adına okutsak mevlüdü nasıl olur? :26: Benim evim çok büyük olmadığı için evde yapmayı düşünmüyorum.

:3::3:Kocaman bir ilk günaydın benden olsun paşalara ,kızçelere ve bunların annişlerine...:3::3:
Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Allahımmmm ben bi saat daha uyumayı çok isterdim bu sabah ama sen cin gibi kalkmışsın sabahın köründe :1:
bütün göce uyuyamadım göbeğimden, bel ağrımdan, sıcaktan :50:
oğluşun ve sen nasılsınız canım_?

günaydın serocuğummm erkencisin kız gidip yatsana ne işin var burda:1::1:
canımm günaydın ne var ne yok? :16:

Kızlar tekrar günaydın. Bi şey sorucam. Hani mevlüt okutucak bazı arkadaşlarımız evinde ya. Acaba camiide bebeğimiz adına okutsak mevlüdü nasıl olur? :26: Benim evim çok büyük olmadığı için evde yapmayı düşünmüyorum.
günaydın canım bence olur güzel düşünmüşsün neden olmasın, sonuçta bebeğin için yapacağın bi hayır.
biliyosun ki kim ne yaparsa o oluyo :31:

eğer cami müsaitse olabilir sonrasında yemek vericekmisin yani pilav filan onu nerde vermeyi düşünüyosun ben mevlüdü evde sadece kadınlara yapıcam kadınları da camiye götürmek pek olmaz heralde

bilmiyorum ama ben evde okutma taraftarıyım ne olursa olsun hem evede okunmus olur. Ay insallah vakit çabuk geçer de o gunlerin telasına gırerız

Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Allahımmmm ben bi saat daha uyumayı çok isterdim bu sabah ama sen cin gibi kalkmışsın sabahın köründe :1:
bütün göce uyuyamadım göbeğimden, bel ağrımdan, sıcaktan :50:
oğluşun ve sen nasılsınız canım_?

canımm günaydın ne var ne yok? :16:

günaydın dünürümm ne olsun bugün biraz daha iyiyim gece rahat uyumuşuzz bugün aşım vardı ama gitmedim haftaya gidicem sende ne var ne yok kuzucummm

günaydın dünürümm ne olsun bugün biraz daha iyiyim gece rahat uyumuşuzz bugün aşım vardı ama gitmedim haftaya gidicem sende ne var ne yok kuzucummm
uykususuz canım yaa gece uyuyamadım, eşim biraz rahatsızdı o yüzden cam kapı kapalı yattık ama eridim resmen gece, baktım ben uyuyamayınca açmış camı benimki :9: belim de ağrıdı bütün gece, bi de meyve yeme işini abarttım sanırım biraz gece karnım çok gergindi, vs... şikayetler bitmezzz :27: benim kızın keyfi yerindeydi ama kıpır kıpır içerde :16:
napıyo damatcım :16:

bilmiyorum ama ben evde okutma taraftarıyım ne olursa olsun hem evede okunmus olur. Ay insallah vakit çabuk geçer de o gunlerin telasına gırerız
günaydın ezine, aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :16:şaka maka az kaldı :16:

öyle düşünme canım sence eböyle bir şey olabılırmı yanı annenın dokundugu bırsey nasıl bebekte olsun bunun ben pek mantıklı yanını göremıyorum doğum lekesı adı duzerınde doğum lekesı anneın dokunduğu lekesi değil Allahım bize evlat verecek inş. daha ne olsun ultrasonda bellı olsa ne olacak canım takma kafana bu gibi şeyleri
yok canım o öyle değil, anne birinden gizli sıklı yada çalarak bişi yerse onun izi çıkar derler, ne kadar doğru bilemem ama batıl inanç işte:1: takmayın kafanıza böyle şeyleri bence:31:

lohusa şerbeti kızılcık şekeri ( bu aktarlarda satılır kırmızı kare şeklinde kütle halinde ), tarçın ve karanfilden yapılır, amacı anneye süt yapması içindir ve gelen misafirlerede güzel bir sunumla ikram edilir o nedenle minik bardaklarda verirler onu ve şuanda piyasada acayip bir pazar var onun için süslemeler, tepsiler vs. baya bir büyütmüşler olayı ama okadara gerek yok bunların hepsi milletin abartması, minik bardaklarda tadımlık verilmesi yeterlidir, birde bunu içen misafirler içtikten sonra anneye bol süt olsun diye dua ederler, tüm amaç bu aslında:49:

tarifini netten kopyaladım, başka türlü yapanlarda var tabi bunu herkesin farklı bir tarifi olabiliyor, en iyisini ailedeki büyükler bilir:23:
Yarım kilo lohusa şekeri
5 su bardağı toz şeker
20 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
7-8 adet kuru karanfil
Yapılışı:

1. Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın.
  2. Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar kaynatın, şeker eridikten sonra yaklaşık 20 dk daha kısık ateşte şerbeti kaynatın.
  3. Bir parça tülbentin içine çubuk tarçın ve karanfilleri koyarak ağzını bağlayın.
  4. Kaynamakta olan şerbetin içine bu küçük paketi atın ve şerbeti 15 dakika daha kaynatın.
  5. Kaynaya şerbetin altını kapatın ve soğuduğunda sürahilere doldurarak buzdolabına alın.
  6. Eğer tatlı gelirse biraz soğuk su ile sulandırabilirsiniz.

:3::3:Kocaman bir ilk günaydın benden olsun paşalara ,kızçelere ve bunların annişlerine...:3::3:

günaydın canımmmm oğlumla bütün anneleri selamlıyoruz

günaydın kızlar:3:

neden olmasın sonuç olarak önemli olan dua okunmasıdır, mevlüt camidede okunuyor bunu yapan çok insan var bu tercihe bağlı, sadece biraz daha meşakatli bir iş evde yapılana göre o kadar, içinden nasıl geliyorsa öyle yapabilirsin, mekan önemli değil böyle şeylerde
:42:

Back
X