2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
benim de iri bebeğim en son kontrolünde hangi haftada kaç kiloydu yazabilirmisin canım? benimde 17 ekim tam bayrama denk geliyo hep bayramdan önce gelse diyorum,gerçi belki de benimki de sezeryan olucak... benimki 32. haftada 2200 kg dı,doktor iri dedi seninkiyle bi karşılaştırsak?

Merhaba, 32+1'deyken 2579 gr. gorunuyordu. Oldukca iri, gerci ultrasonda biraz yanilma payi olabiliyor...kacinci haftadasin sen?

Haftalar ilerledikce arayi acti, 32+1'de kilosu 2579 gr.cikti, boyu da ileride gorunuyor...hayirlisi olsun, iyi olsun da bebeklerimiz

oo iriymiş hakkaten bence seninkini bayramdan önce bile alabilriler sezeryana karar verdiysen:nazar::nazar:
aynen canım sağlıklı olsunlarda gerisi hikaye

Ne guzel :) nerde olacak kismetse dogum? Isim dusundunuz mu? Biz Poyraz dedik, bakalim...ben devlette kontrollerimi oldum hep hamileligin basindan beri ama sanirim ozelde dogum yapacagim

başta medicanaya gidiyordum ama 27.haftadan sonra dr değiştrdik.şimdi sevgi ateş hanıma gidiyorum.özel muayenehanesi var.onun da medicanayla anlaşması varmış.bizim oğlumuzun adı da mustafa alp olacak inşallah. sen ne yedin ne içtin de böyle tombiş bir bebek oldu seninki :)

Haftalar ilerledikce arayi acti, 32+1'de kilosu 2579 gr.cikti, boyu da ileride gorunuyor...hayirlisi olsun, iyi olsun da bebeklerimiz

canım benimde 32+0 da kiloso 2440 gr dedi 2 hafta ileriden gidiyor normal doğum 25 ekim falan ama önce alırmı bayramamı kalır bilmiyorum benimde sezaryan bende bayramdan önce alsın starjerlere kalmıyalım diyorum kendi kendime bakalım hayırlısı...

bugün topik topik dolaşıyorum, sanal misafircilik oynuyorum :)Eki Görüntüle 799569
keyfiniz neşeniz sohpetiniz bol olsun, bişey sormak istiyorum yaşamış olan vardır belki 12 haftada cinsiyet söyledi doktor yüzde /90 erkek dedi ama ne varki halen içime kız doğuyor sizlerde böyle yanlma oldumu buda bebeşimin resmi anlayan vardır aranızda belki

doktorun mutlaka sezeryan yapman gerektiğinimi söyledi?benmki de mi öle dicek acaba ? aman geçmez şimdi 7 gün yaaaaa

Benim baska sebepler de var ama bebegin iri olusu da bir etmen gibi gorunuyor sezaryen olayinda. Sen icini ferah tut onemli olan kendi doktorunun kapsamli bir sekilde her ihtimali gozden gecirip senin ve bebegin icin bir karar vermesi...sizin icin en iyisi olsun

başta medicanaya gidiyordum ama 27.haftadan sonra dr değiştrdik.şimdi sevgi ateş hanıma gidiyorum.özel muayenehanesi var.onun da medicanayla anlaşması varmış.bizim oğlumuzun adı da mustafa alp olacak inşallah. sen ne yedin ne içtin de böyle tombiş bir bebek oldu seninki :)

:) aslinda oldukca dikkat ettim inanir misiniz? Normal ekmek dahi yemiyorum tam bugday ekmegi yiyorum, tuz tuketmiyorum...ama protein agirlikli beslendim ve kalsiyumlu gidalara agirlik verdim. Yumurtlama da once olduysa o da bebegin iri olusunda rol oynamis olabilir.

Bana da oyle geliyor bakalim ne olacak afacanlar ne zaman keyifleri gelip cikacaklar:) hangi sehirdesin? Ben Ankara'dayim

canım hoşgeldin.benm de oğlum olacak inşallah. ben de ankaradayım

ankara dedikçe gözlerim açılıyooo, memleket bi başka oluyo iştee :16:
Ankarayı çok seviyorum ama Isparta da çok daha rahatım nedense, karmakarışıklaşmaktayım :9:

hangi durumlarda doktorlar sezeryana karar veriyor? mutlaka sezeryan olmalı demesi için ne olmalı?

Benim bildigim kadariyla anneyle ilgili endikasyonlar (mesela kalp damar rahatsizliklari, anatomik bozukluklar vs.), bebegin anne karnindaki pozisyonuyla ilgili sorunlar, bebegin cok iri olmasi, plasentanin kireclenmesi, amniyon sivisinin azalmasi gibi durumlarda mecburen sezaryen olunabiliyor.

hangi durumlarda doktorlar sezeryana karar veriyor? mutlaka sezeryan olmalı demesi için ne olmalı?
çatının normal doğuma uygun olmaması, bebeğin çok kilolu olmasından dolayı anne vücudunun bunu kaldırabilcek kapasitede olmaması, bebeğin ters pozisyonda olması, kordonla alakalı sorunlar... genellikle bu gibi durumlarda doktorlar sezeryana karar veriyolar..

Bir gun bu forumlarda dogum hikayelerimizi paylastigimizi dusunmek ne guzel :) o gunler de gelecek degil mi? Insallah hepimizin guzel dogum anilari olur, onlari anlatiriz burada...

:) her zaman bekleriz Ankara'ya o zaman
şu doğum işleri bi yoluna girsin, Allah'ın izniyle seneye gelmeyi planlıyoruz. en azından çalıştığım zaman bebişe annemler bakar içim rahat eder :) ama geçen sene burada halk eğitim öğretmeni olarak çalıştım, hamilelikten dolayı ara verdim.. eğer iş durumu ıspartayı gerektirirse ona da razıyız ne yapalım hayırlısı :) Sen neresindesin Ankara'nın?

Back
X