- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.441
doktordan doktora o kadar fark varki. Pişik çok kötü durumdaysa doktorlar kortionlu kremler veriyor. Kullndığın en iyi krem sonuç vermzse son çare bu kremler.
Normalde benim egzama sorunum vardı. Emzirme döneminde felaket bir görünüm oldu. Aile hekimi ilaç yazamam kortizonlu ilaçlar, kremler bunlar dedi. Süt yoluyla bebeğe geçer dedi. Krem vermedi. Aylar sonra şikayetim iyice artınca bir gün cildiyeye gittim. Dedim kortizonsuz alternatif bir krem varsa kullanayım. Cildiyeci de bana kızdı. Aile hekimine de. Bu kortizonlu kremleri neden kullanmayasın. Bebeklere bile veriyoruz dedi. çok çok kötü ilaçlar değil bunlar. Ihtiyacın varsa kullancaksın. Bir şey olmaz dedi.
Yani diyeceğim o ki her doktor farklı telden çalıyor. O kadar takılma derim. Ihtiyacın varsa çok şnce bir tabaka halinde sür sen yine de. Ben 4 farklı çocuk doktoruna gittim. şimdiye kadar hiç biri bana kullanma demedi.
Geçmiş olsun. Alerjik olabilir egzaması. Hala sabun tozu kullanıyorsun değil mi? Deterjanlar genelde alerji yapıyor.
Merhaba ikiz anneleri
Ben de ikiz kız annesiyim, doğal yolla ikiz gebelik oldu. Kızlarım tek yumurta ikiziAralık 11'de 6 aylık olacağız. 34+1 günlükken dünyaya geldiler. Hiç hazırlıksız yakalandık. Aşağıda kalan kızımı üstteki bebek sıkıştırınca, baskıyla alttaki kızımın kalp atışları zayıflamış. Apar topar beni ameliyata aldılar. Bebekler tersti zaten, doğal olarak sezeryenle aldılar, uyanıktım ve ilk ağlayışlarını seslerini duydum. Çok duygulanıp ağlamıştım o an
İkiz bebek büyütmek çok zor. Özellikle tek yumurta ikizi daha zor kızlar. İkisi aynı anda uyanır, aynı anda acıkır(farklı saatlerde mamalarını versek de), aynı anda ağlarlar..Her şeyimiz aynı anda oluyor. İlk 3 ay çok zorlandık. Kendi annemle 3 ay baktım, kayın valide yan çizdi bakmadı. Baba evde ben annemin yanındaydım. Yardımcı olmadan tek bakmak imkansız gibi bir şey. Bakanlara helal olsun diyorum. Şimdi ücretsiz izin aldım ve yanıma yardımcı aldım, ikimiz bakıyoruz. Maddi olarak bayağı sıkıntıya giriyoruz ama yanıma yine de kayın valide istemiyorum. Sağ olsun en zor zamanda küstü bahaneler bularak(onun yüzünden sütüm kesildi, üç ay emdiler kızlarım), şimdi zoru geçmiş kızlarıma hanımefendinin canı sıkılıyor diye baktıramam. Herkes otursun yerindeYardımcım sadece gündüz yardımcı oluyor gece yine babamızla baş başa kalıyoruz. Babamız hem çalışıyor hem de uykusuz yorgun kalınca hastalandı. Rapor verdi doktor. Biz de kızlarla yine anneanneye geldik, babamız dinlensin kendine gelsin diye. İki ay ebemizin yanındayız Allah'tan aksilik olmazsa. Çok şükür zor zamanlarımız geride kalıyor. Gün geçtikçe rahatlıyoruz. Eskiden gece uyku nedir bilmiyordum, şimdi yavaş yavaş anlamaya başladım.
Milletin şu sözlerine acayip sinir oluyorum(tek ben miyim acaba sinir olan?) :
'' Bir çocuk bazen ikize bedel oluyor.'' (Tek çocukla baş edemeyecek kadar beceriksizsin demekki, diyesim geliyor.)
'' Ben art arda doğurdum o daha zor be kızım.''(Vah vah çok üzüldüm.)
''Boş ver bak ikisi aynı anda büyüyecek bir daha doğurmana gerek kalmayacak.''( Bayan Doğum kontrol uzmanı.)
İkiz anneleri kızlar doğunca belli süre internete takılamıyordum, yavaş yavaş takılmaya başladım. Buradan eminim öğreneceğim çok bilgi alış verişi olacaktır.
Kızlar vucudunuzda çatlaklar oluştu mu? Krem kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız adı nedir veya bildiğiniz krem var mı?
Hepinize ikizlerinizle deliksiz uykular diliyorum.
öncelikle hoşgeldin aramıza :) günlerimiz çok yakın benimkiler de ayın 5inde tam 6 aylık olacaklar.
ben de annemle bakıyorum.yalnız bakabilenlerden degilim henüz..1 yaşlarına kadar da yalnız bakmayacagım.
benim de kayınvalidem bir işime yaramıyor maalesef.ne çok benzer noktamız var :)
evet o laflara ben de sinir oluyorum.bir de tek çocukla kıyaslıyor eşimin ailesi.görümcem de benden 25 gün önce dogum yaptı,kayınvalidem devamlı onunla kıyaslıyor.yok kiloları şöyleymiş yok boyları gelişimleri şöyleymiş..yahu bunlar ikiz.kaldı ki görümcemin oglu dönemezken bizimkiler yuvarlana yuvarlana odayı turluyordu.ama gel de anlat işte.
benim karnım maalesef çok çatladı hem de hamileyken önlem almama ragmen.henüz solmadılar da çünkü hala fazla kilolarım var.
haziran anneleri topiginde de aktif misin? orada da güzel paylaşımlar oluyor.
Deneyimli anneler.lansinoh göğüs pompasının çok sert olduğunu söylüyo bazıları...emiş gücü canı çok acıtıyomuş?sizin düşünceniz ne?medela ve nuby kullanan varmı?
canım onun kademeleri var. kendine göre ayarlayacaksın. 6 farklı kademesi var. en iyi 5. kademelerde sağıyor o da bana göre tabi. herkesin ağrı - acı eşiği farklıdır. ilk zamanlar emzirsen de sağsan da göğüsler mafoluyor. onun acısa katlanacaksın bir şekilde. ama alışınca hiç bir sorun kalmıyor.
bence marka farketmez. ama bir çoğmuz lansinoh kullanıyoruz ve memnunuz. lansinohu tavsiye edebiliriz. alırken dikkat edeceği şey dikkat edeceğin çift başlıklı olsun zaman kazanman açısından.
Deneyimli anneler.lansinoh göğüs pompasının çok sert olduğunu söylüyo bazıları...emiş gücü canı çok acıtıyomuş?sizin düşünceniz ne?medela ve nuby kullanan varmı?
Canım çift pompa lansinoh..sen almadın mı geçenlerde sipariş vercektin sanki. Kademeli canım istediğin kuvvette çekiyor 5-6 iyidir ayrıca başlamadan önce iki dk masaj yapıyor göğüs uçları için de iyi.hemde aynı anda iki göğüsünüde sağman çok pratik. Okadar uykusuz geceler olacakki o on beş dk bile zor gelecek. Bence lansinoh al.ayrıca ben hastanede medela kullanmıştım göğüsuçlarımı acaip şişirmişti etrafınıda ççekiyordu memnun olanlarda vardır onlarında görüşünü almak lazım ama ben lansinohtan çok memnun kaldım. Birde lansinohun göğüs haznesinin etrafı da mor plastik le kaplı göğüslerini sıkıştırmıyor iz yapmıyor kesmiyor nasıl anlatsam bilemedim pompa çektikçe göğsü o mor halka koruyor umarım anlatabilmişimdir:)
öncelikle hoşgeldin aramıza :) günlerimiz çok yakın benimkiler de ayın 5inde tam 6 aylık olacaklar.
ben de annemle bakıyorum.yalnız bakabilenlerden degilim henüz..1 yaşlarına kadar da yalnız bakmayacagım.
benim de kayınvalidem bir işime yaramıyor maalesef.ne çok benzer noktamız var :)
evet o laflara ben de sinir oluyorum.bir de tek çocukla kıyaslıyor eşimin ailesi.görümcem de benden 25 gün önce dogum yaptı,kayınvalidem devamlı onunla kıyaslıyor.yok kiloları şöyleymiş yok boyları gelişimleri şöyleymiş..yahu bunlar ikiz.kaldı ki görümcemin oglu dönemezken bizimkiler yuvarlana yuvarlana odayı turluyordu.ama gel de anlat işte.
benim karnım maalesef çok çatladı hem de hamileyken önlem almama ragmen.henüz solmadılar da çünkü hala fazla kilolarım var.
haziran anneleri topiginde de aktif misin? orada da güzel paylaşımlar oluyor.
Anladım canım:)gecenlerdede araştırma halindeydim anca karar verebildim:)bugün alıyımda kurtuluyum o derttende:)bide sütünüz be zaman geldi kızlar?yani doğuma yakın zamanda geliyomu göğüsten.yoksa bebkler emmeye başlayıncamı geliyo ilk süt?allah korusun şuan doğum olsa sütüm gelirmi yani?
Kızlar bebekleri sallayıp uyutmaya alıştırmak sizin elinde olan bişeymi?yani baştan alıştırmazsanız o şekilde devam ediyomu?kendi kendine uyurmu bebekler:)
Bende memnunum lansinohtan. Sonucta kademesi var arkadaslarin dedigi gibi. Benim sutum doğum yaptığım gun geldi az da olsa. Çünkü ben Sancim başladığı için gitmistim hastaneye. Bu da sütün erken gelmesinde etkiliymis.oncesinde gelmedi yani benim. Süt konusunu kesinlikle kafana takma. "Benim sütüm yetecek allahin izniyle"diye düşün. Çünkü rabbim oiki melegin de rizkini gonderiyo emin ol. İş sende bitiyo. Moral motivasyon cok onemli.sonrasinda zaten sut artiran yiyecekleri arastirmaya başlarsın. (Bu arada sabah akswm bir salkim beyaz üzüm sütü acayip artiriyo) o gunler gelsin msjlasiriz :)
Zaman ne gosterir bilinmez. Keske hep kendi kendilerine uyusalar :)
Ben bir yönden senden şanslıyım, yakınımda kıyaslayabilecekleri bebek yok. Olsaydı herhalde dayanamaz lafları söylerdim.Hak ediyorlar ama değil mi?
Haziran annelerinde aktif değilim, doğumdan önce temmuz annelerine yazıyordum; çünkü doktor amcamız belki temmuzda doğabilirler demişti. Ben de oraya yazmaya başlamıştım. Haziran linkini verirsen orada takılırım.
Kızlar bebekleri sallayıp uyutmaya alıştırmak sizin elinde olan bişeymi?yani baştan alıştırmazsanız o şekilde devam ediyomu?kendi kendine uyurmu bebekler:)
Kızlar sezeryandan önce lavman yapıldımı hepinizeyapıldıysa ne şekilde yapılıyo?
Benimde son kararım lansinoh canım.inş bol bol sütüm olur.baktım başedemiyorum sallarım napıyım:)ben e-bebek in kendi markasını kullandım hiç memnun kalmadım.sütüm olsaydı verebilseydim lansinoh alacaktım.hala kampanyada e-bebekte bu arada,kremi saklama poşetleri vs. güzel bir paket yapmışlar.
tabii ki uyur.ama öyle durumlar oluyor ki sallanınca sakinliyorlar.öyle öyle alışıyorlar işte.
benimkiler kuduruyorlar uykuları gelince salla beni diye.kırılıyorlar uykudan yine de sallamadan uyuyamıyorlar. o da biz annelerin bebeklere en kötü armaganı olsa gerek.
hiç öyle birşey duymamıştım.
bana yapılmadı.yapılıyor mu ki sezeryan dogumlarda.
arkadaşlar ben bugün Poyrazımı dermatoloğa götürdüm cildinde kuruluk vardı egzama olmuş aslında 4 aylıkken olmuştu biliyordum uzun süredir geçmişti tekrar eti neyse asıl başka bişey dicem pişik için ne kullanıyım dedim bizimkiler çok pişik oldu buara dedim travazol kullandım dedim doktor bana kızdı sakın dedi onda kortizon var dedi sakın bebeklere kullanma dedi şok oldum yıllarca herkes kullandı ve hala kullanıyor başka bir ilaç verdi bende sizlerle paylaşmak istedim eğer kullanan varsa kullanmasın...
bize egzama içi yeni çıkan ve kortizonlu ilaç kadar etkili bir krem verdi onu çok pişik olduğundada sürebilirsin dedi.kortizon az az kullana kullana çocuğun gelişimini yavaşlatıyormuş...bebeğimin vucudunun bazı yerleri çok kötü oluyor aman zaman zaman oluyor anlamadım yediklerini takip ediyorum en kötü tahin verdiğimde oldu artık vermiyorum bebek deterjanı kullanıyorum çamaşırlarına mutlaka pamuklu giydir dedi kurularken de dikkat et dedi...bakalım umarım kalıcı olmaz kuzuma üzülüyorum benimde doğumdan sonra çıktı egzama kötü kaşınır bilirim kuzum nasıl dayansın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?