- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.401
Kızlar televizyon hakkında konuşmuşsunuz bildigim bi bilgiyi paylaşmak istedim..özellikle 6 ay ve 1 yasına kadar cocukların beyni televizyondaki görüntülerin hızlarını takip edecek kadar görsel hafızaya sahip olmadıkları için aslında bizler ne guzel televizyon izliyo diye bakıyoruz ama aslında cocuklar o anda sok durumunda oluyormuş..yani beyin sok yaşadığı için cocuk televizyona kitleniyormus..bu da aslında beyin gelişimi için kötü birseymis..mümkün oldugu kadar televizyondan uzak tutmak gerekir bebekleri hatta 3 yası bitene kadar televizyon izlemese daha iyiymiş..bunları biliyorken size aktarmadan geçemedim..
Çok geçmiş olsun canım pıtırcık korkutmuş epey sizi.sen anneni öyle anlatınca gözüme kendi annemi getirdim yazık nasıl mahçup olmultır kadın...bişey yokmuş allahtan.büyüklerin bi lafı varya çocuk bu düşe kalka büyür:)kızlar dün gece çok büyük bir korku yaşadık...
kızımı uyutup epey geniş olan kanepeye korumalı bir şekilde yatırdık.kızım çok hareketli ayak atıp yere inmeyer çalışıyor demiştim ya...
sabaha karşı 4te kzımdan hiç duymadıgım bir aglama biçimiyle uyandım.annem ayaktaymış.zannediyorum ki kızımın dişi çok agırıd diş jelini almış gidiyorum ben de annemin yanına.
salonda annem katıla katıla aglıyor kızım bir yandan çıglık çıglıga..meger kzum kanepeden düşmüş başının arkası öyle bir şişmiş ki..
annem bir yandan ben niye oraya yatırdım deyip aglıyor benim yüzxümden d,yor...inanın kanepe çok geniştiioglum olsa düşmezdi ama kızım çok çok hareketli aşagı atmış kendini.
koşa koşa acile gittik.oglanı da aldık evde erkek yok kadın başımıza gece gece gittik.ananem alzheimer hastası oglanı ona bırakamzdık.
doktor kapsamlı kontrol etti.birşeyi yok dedi.devamlı gözlem altında tutun şayet yedigini devamlı kusuyrsa,bir noktaya takılı kalıp bakıyorsa,dalıp gidiyıorsa hemen getirin tomografi çekilecek dedi.
garip bir şekilde hiç telaşlanmadım hiç paniklemedim.allahtan işte,birşey olmayacagını hissettim sanki.
anneme çok üzüldüm o kadar kötü oldu ki hiç yatmadı kızın başında devamlı..
ve papatya aklıma hemen sen geldin sen de benzeri birşey yaşamıştın ya. kk yi bu yüzden seviyorum,paylaşımlar çok güzel herşeyi çat pat biliyor insan buradan okuyunca.
rabbim dogmuş dogmamış hepimizin evlatlarını görünür görünmez kaza ve belalardan korusun.amin.
Çok geçmiş olsun canım pıtırcık korkutmuş epey sizi.sen anneni öyle anlatınca gözüme kendi annemi getirdim yazık nasıl mahçup olmultır kadın...bişey yokmuş allahtan.büyüklerin bi lafı varya çocuk bu düşe kalka büyür:)
Gecmis olsun canım ya hepimiz düşerek büyümüsüz ama insan telaş eder tabi..benim de bildigim tek şey cocuk kafasının üzerine özellikle arka kısmına düşerse hemen emzirmek ve bu sure uyutmamak gerekiyor birde kusma olursa tehlikeli olur derler yoksa allah onların bedenlerini oyle korunakli yaratmış ki kolay kolay düşünce bisi olmaz..ablam bebekken 2. Kattan düşmüş bisi olmamış:)kızlar dün gece çok büyük bir korku yaşadık...
kızımı uyutup epey geniş olan kanepeye korumalı bir şekilde yatırdık.kızım çok hareketli ayak atıp yere inmeyer çalışıyor demiştim ya...
sabaha karşı 4te kzımdan hiç duymadıgım bir aglama biçimiyle uyandım.annem ayaktaymış.zannediyorum ki kızımın dişi çok agırıd diş jelini almış gidiyorum ben de annemin yanına.
salonda annem katıla katıla aglıyor kızım bir yandan çıglık çıglıga..meger kzum kanepeden düşmüş başının arkası öyle bir şişmiş ki..
annem bir yandan ben niye oraya yatırdım deyip aglıyor benim yüzxümden d,yor...inanın kanepe çok geniştiioglum olsa düşmezdi ama kızım çok çok hareketli aşagı atmış kendini.
koşa koşa acile gittik.oglanı da aldık evde erkek yok kadın başımıza gece gece gittik.ananem alzheimer hastası oglanı ona bırakamzdık.
doktor kapsamlı kontrol etti.birşeyi yok dedi.devamlı gözlem altında tutun şayet yedigini devamlı kusuyrsa,bir noktaya takılı kalıp bakıyorsa,dalıp gidiyıorsa hemen getirin tomografi çekilecek dedi.
garip bir şekilde hiç telaşlanmadım hiç paniklemedim.allahtan işte,birşey olmayacagını hissettim sanki.
ve papatya aklıma hemen sen geldin sen de benzeri birşey yaşamıştın ya. kk yi bu yüzden seviyorum,paylaşımlar çok güzel herşeyi çat pat biliyor insan buradan okuyunca.
rabbim dogmuş dogmamış hepimizin evlatlarını görünür görünmez kaza ve belalardan korusun.amin.
Canım haklısın insan hele iki bebekle hepsine nası yetişsin dogru bildiklerimizin hepsini yapmamız mümkün degil ben sadece biliyorken söylemeden geçemedim..canım bunları ve benzer şeyleri hepimiz biliyoruz tabii ki.ama bazen elinde olmadan izletebiliyorsun.mecbur kalabiliyorsun.çcuyklarım benim nerdeyse bütün tabularımı yıktılar.aynı odada yatmıcam dedim,hiç ayrı yatmadım asla tv izletmicem şöyle zararlı böyle zararlı dedim,mecbur kalınca öyle bir açıyorsun ki... dogum yapınca daha iyi anlıcaksın.
benim okumadıgım pedagoji kitabı kalmadı inan.halamın kızı da pedagog,ondan da faydalandım.ama yapıyorsun bazen elinde olmadan.zararını bile bile.
Çok geçmiş olsun arkadaşım düşe kalka büyüyecekler tabi ama insan yine de onlara hiç bişey olmasın istiyokızlar dün gece çok büyük bir korku yaşadık...
Zuzu masallahÇok geçmiş olsun arkadaşım düşe kalka büyüyecekler tabi ama insan yine de onlara hiç bişey olmasın istiyo
tv izlemiyorlar. açık olsa da pek ilgilendikleri söylenemez. ben sabah haberlerine bakıyorum çocuklarla ilgilenirken bir yandan. onun dışında bütün gün tv de radyo açık.kızlar bebişlerinize tv izletiyor musunuz?
ben ikisi birden kudurup da baş edemeyince baby first ü açıyorum,sakinlediklerinde kapatıyorum.
zaten o kadar uyuşuk bir kanal ki,şekiller resimler...benim bile uykum geliyor :)
oto koltuğu olan ana kucaklarından bahsediyorsan bir kere arabada yasal zorunluluğu var. yasal zorunluluğu geç trafikte olası bir kazadan koruması için güvenlik için almalısın. insanlar malesef işin güvenlik yanını pek tınlamıyor. bir şey olmaz mantığıyla hareket ediyor. arabada kucaktayken ne kaar güvende çocuk. ani frende fırlar gider. oto koltuğu bunun için şart. bir de bebeğin knforu için şart. evden arabaya, arabadan eve bebek rahatça taşınıyor. uykusu bölünmüyor. kucakta eciş bücüş durmuyor. mesela hastanede sıra beklerken duruyor koltuğunda rahat rahat uyuyor. onun içinde rahatça besleyebilirsin hiç kımıldatmadann çocuğu. sallanabilme özelliği de var. evde zor durumda kaldığında sallarsın.kızlar bebişlerinize ana kucağı almış mıydınız kullanışlı mı kaç aya kadar yatabiliyor okuldaki arkadaşlarım almana gerek yok dedi kararsız kaldım
kızlar dün gece çok büyük bir korku yaşadık...
benim kızlar ne koltuk ne de kanepe biliyorlar. dönmeye başladıklarından beri hep yerdeler. hiç koltuğa almadım. böyle olunca da sürekli başlarında olmaya gerek yok. koltukta oldu mu sürekli başında durmak zorundasın. bence herşeyleri yerde olsun. gün boyu yerde dolanıp dönüp dursunlar. daha hiç kaza yaşamadım. hele yazın yerde dönüp dururken nerede uyuyakaldılarsa ellemedim. 2 saat uyuyup kaldıkları yerden devam ettiler :) hiç yataklarına alayım falan demedim. sınırsızca özgürce dönüp durdular. şimdi de özgürce emekleyip sürünüyorlar.
artık koltuk kanepe devrini bitirmen gerek. yere devamlı kolayca yıkayabileceğin bir örtü ser. dök oyuncakları bak nasıl keyifleniyorlar.
gerçi böyle yapıyorsundur belki. ama yine de aldanıp kanepeye koltuğa koymayın. en tehlikeli zamanları. birden yuvarlanmaya başlıyorlar şaşırıp kalıyorsun.
geçmiş olsun. allah daha beterinden korusun.
geçmiş olsun
GEcmis olsun tombikbebekler...artik hic koymayin kanepeye.bi anda donuyolar.basimi cevirdigimde iki kere donmus buluyorumkizlarimi.hersey cok cabuk gelisiyor.ntugbanin da yaptigi gibi biz de bayadir yerdeyiz.yere yorgan gibi kalin bisi serdik.ustunde oyun hslisi var.oyuncsklar falan.nerde uyursa uyusun hemem besige atiorum ben.bazen evde degilken aklim kaliyor o yuzden tembih ediyorum bolca..allah yavrularini kazadan beladan korusun insallah.tekrar gecmis olsun kuzuna
Gecmis olsun canım ya hepimiz düşerek büyümüsüz ama insan telaş eder tabi..benim de bildigim tek şey cocuk kafasının üzerine özellikle arka kısmına düşerse hemen emzirmek ve bu sure uyutmamak gerekiyor birde kusma olursa tehlikeli olur derler yoksa allah onların bedenlerini oyle korunakli yaratmış ki kolay kolay düşünce bisi olmaz..ablam bebekken 2. Kattan düşmüş bisi olmamış:)
canım kafasının arkasına düştü evet.hiçbirşey yedirmedim hemen hastaneye gittik,bir saat kadar uyumadı.doktor fışkırma şeklinde kusarsa hemen getirin dedi.çok şükür bir sıkıntı olmadı tüm cadılıklarına kaldıgı yerden devam ediyor >:)
teşekkür ederim rabbim herkesin evladını korusun.
Canım haklısın insan hele iki bebekle hepsine nası yetişsin dogru bildiklerimizin hepsini yapmamız mümkün degil ben sadece biliyorken söylemeden geçemedim..
Mrb anne adayları, ben 2013 ikiz anne adaylarından ilk doğum yapanım, tabi 2013 e niyetlendik ama paşalarım, sabırsız çıktı ve 28.11.2012 de doğum yaptım, yani grubun en tecrübesizi idim, ancak şu an en kıdemlisi olduk, çünkü abi olduk
Zorlu ve bi o kadar da güzel bir sene geçirdik, şu an günler geçmiyo olabilir, ama bu günlere gelince sizde inanamıycaksınız, ben hala inanamıyorum çünkü
allah hepinize sağlıklı doğumlar, bebişleri doğanlara da kolaylıklar diliyorum, inş hepiniz bu günleri görürsünüz....
Mrb anne adayları, ben 2013 ikiz anne adaylarından ilk doğum yapanım, tabi 2013 e niyetlendik ama paşalarım, sabırsız çıktı ve 28.11.2012 de doğum yaptım, yani grubun en tecrübesizi idim, ancak şu an en kıdemlisi olduk, çünkü abi olduk
Zorlu ve bi o kadar da güzel bir sene geçirdik, şu an günler geçmiyo olabilir, ama bu günlere gelince sizde inanamıycaksınız, ben hala inanamıyorum çünkü
allah hepinize sağlıklı doğumlar, bebişleri doğanlara da kolaylıklar diliyorum, inş hepiniz bu günleri görürsünüz....
Bizlerde iyiyiz şükür maşallah kolayladık artık bütün günümüz yedirme ve oyunla geçiyor şu iki gündür uykularımızdq daha iyi sanki. Dillendirmeyekorkuyorum valla aman nazar değmesin.bizimkilerin hiç gece uykusu yoktu bir kaç güne kadar. Bu arada bugün dışarı çıktık gezmeye arabada çok ağlıyorlar idi bugün hiç ağlamadan gezebildik büyüdüklerini farkettim daha bi ilgililerdi etrafa karşı küçük kızım kendi oyuncağı kendi seçti hatta:)valla sayfaları okumamıstım bıle.bızı mrk etmıssınız cok sevındık ve duygulandık kızlar :)bunu kızımla yazıyoruz.bı yandan klavyeye egılıp kemırmek ıstıyor tusları.bır yandanda benımle beraber basmk ıstıorıyıyız cok sukur sız neler yapıorsunuz
kızlar dün gece çok büyük bir korku yaşadık...
kaçak nerelerdesin sennn?
Haftaya bugün bu saatlerde ankaraya doğru gidiyor olacagiz. Sayılı gün ne de çabuk geçti yabana annemden anneme de kizlardan ayrılmak çok zor gelecek kayinvalidem evde beni bekliyo onunla nasıl vakit geciricem bilmiyorum. Su zamana kadar rahatım yerindeydi. Ancak kayinvalidem cocuk bakmaya geliyo. Sadece cocuklarla ilgilenir e iyide ben bunu zaten tek basima da yaparim ki allahin izniyle. Birilerinin bana esime ve eve bakmasi lazim. yani haliyle eve gittigimde Kayinvalide kayinpeder misafirimiz olacak. Bu yogunlukta nasıl ayakta kalicam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?