- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.501
Tam ısırmalık oldu seninkiler:)
ısırınca kıyamet kopuyor ama
büyüdüklerini görmek çok güzel allah isteyen herkese nasip etsin :)
baby first te harry var tavşan,oglum onu görünce başlıyor gülmeye :) tombul bacakları ısırıyorum o zaman kıyamet kopuyor işte :)
canım aşı sonrası bir çay kaşıgı calpol ver tedbir amaçlı istersen.ama biraz huzursuz olabilirler gece.uzun sürmüyor telaşlanma,geçiyor sabahtan sonra.
kamu spotlarında çıkıyor ya 2 çay bardagı kadar ek gıda en az 500 ml anne sütü falan diye.ek gıdayla birlikte 500 ml süte ulaşmak biraz güç oluyor.
artık yavaş yavaş uykuları oturmaya başlayacak annesi :) gündüz az uyuyup etrafı algılamaya başlyacaklar artık :) zevkli günler seni bekliyor artık 3. aydan sonra :) sana ilk bilinçli güldükleri gün uçacaksın sevinçten,herşeyi unutacaksın :)
inşallah kendi evinde de anne evinde oldugu gbi rahat olursun.önceligin her zaman kendin ve bebeklerin olsun. herşeye yetişmeye kalkma.süt sagmayı hiç ihmal etme ev işine yemege yetişicem diye.kayınvaliden yanında kalıyorsa işe yarasın sen kendini çok yorma sakın.hiçbirşey yapmıyorsa da kendini hırpalamadan yap,herşey mükemmel olmak zorunda degil unutma sen ikiz annesisin herşeye yetemeyebilirsin bunun için de kendini sakın suçlama.
bunlar benim iyi niyetli önerilerim arkadaşım,mevlam kolaylık ve sabır versin tüm ikiz annelerine :)
Canım biraz büyüdüler bebişlerin bence artık gece sen uyandırma hoş uyandırmasanda otomatik gibi onlar yine aynı saatte kalkıyor. İlk beş saatlik uykusu geldi de aklıma büyük kızımın çok korkmuştum bu çocuk niye uyanmadı bişimi oldu bukadar uyudu diye dr normal artık uyandırma dedi.gündüz üç saati geçirmezsin.
Nefisebrk nengüzel demiş bırak işi gücü bebeklerine odaklan yemeğede girişme kaynanana yaptır yaptırabilirsen. Canım gözün keserse de tek bak inanki kafan daha rahat olurr ama şimdi sana tek bakmak imkansız gelecek. Ama o günlerde gelecek inşallah
Canım büyük kızım maşallah onbirde yatınca sekize kadar uyuyor şu bir kaç gündür daha sonra emiyor on gibi kalkıyoruz. Bizimkiler geç uyuduğu içingeç kakalkıyoruz biraz. Diğeri de uyuyor ama mızırdanıyor yanımda yatıyor hemen emziriyorum iki dk emiyor yine uykuya devam yerine yatırsam anlıyor beni istiyor.o biraz uğraştırıyor artık gece sallamıyorum çok nadir. Mamalarını yedirip altlarını alıp emzirirken uyuyorlar gece sarmasını bıraktım.gündüz hala sarıp kundaklayıp uyutuyorum yoksa uyumuyorlar küçüğü çok fena battaniyeyle oynıyor kendine ninni söylüyor ben söyleyince susuyor uykuya dalıyor
Suan tek derdim esimle aramizdaki su sorunlarin hallldugunu görebilmek. Hala kendi kafasina gore kararlar alip beni de bu kararlara uyma konusunda zor durumda birakiyo. Ona ragmen sadece kizlarimla guzel vakit gecirerek günümü doldurmayi düşünüyorum. Takmamaya caliscam kaynanayida esimide. Tavsiyelerin icin tesekkur ederim canım. Burada yasismak beni gerçekten rahatlatiyo. Beni bi siz anlarsiniz
Gece uyandrmiuorum. Onlar 3 saatte bir uyaniyolar.dedigin gibi tek bakabilecegime bi inanabilsem keske. Derdim tasam daha az olur eminim.
Tatlım bi kaç gün yalnız bakmayı denesen becerirsin belki.bakanlar var sonuçta.onlar yapıyosa sende yaparsın.
Kızlar bebişlerin bezini prematüremi aldınız ilk zamanlarda?ben bugün aldım prematüre bulamadım yenidoğan aldım 2-5 kilo
canım bildigim kadarıyla bebeklerinin şu anki kiloları maşallah 1500ün üstündeydi.prematüreye gerek yok haliyle,dogana kadar en az 2 kilo olur onlar.
ben de prima premium care almıştım 1 numara.3 paket kullandım sonra 2 numaraya geçtim.
kızlar oglumun uyku düzeni bozuluyor... dün akşam 9da uyuyan çocuk,bugün gece 1buçukta zor uyudu.3 saat sonra kalktı ve yatırana kadar 2 saat geçti.niye oldu nasıl oldu ne zaman düzelir düzelir mi bilmiyorum....
bir sıkıntısı da yok.öksürügü var öksürdükçe uyanıyor ve bir daha uyumuyor.gazı yok diş agrısı yok karnı tok popişi temiz ama uyumuyor kuş gibi yatıp kalkıyor...
kızım da çok uyandı bu gece.gazını çıkardım meger gazı varmış.6. ayda ne gazı bu orta yerden anlamadım.annem dişleri yapar diyor.çocuk ya ishal olur ya kabız olur diyor.bizimkiler gerçekten 2 3 haftadır kabız.
diş sizin bebişlere nasıl etki etti?
Ewet canım 10 gün önce 1500 lerdi..almayım o zMan prematüre.zaten bu bile minicik çok komik:)
Suan tek derdim esimle aramizdaki su sorunlarin hallldugunu görebilmek. Hala kendi kafasina gore kararlar alip beni de bu kararlara uyma konusunda zor durumda birakiyo. Ona ragmen sadece kizlarimla guzel vakit gecirerek günümü doldurmayi düşünüyorum. Takmamaya caliscam kaynanayida esimide. Tavsiyelerin icin tesekkur ederim canım. Burada yasismak beni gerçekten rahatlatiyo. Beni bi siz anlarsiniz
Gece uyandrmiuorum. Onlar 3 saatte bir uyaniyolar.dedigin gibi tek bakabilecegime bi inanabilsem keske. Derdim tasam daha az olur eminim.
canm en kısa zamanda gel buraya paylaş olup biteni,fırsatın olursa elbette.
allah yardımcın olsun.
En kisa zamanda gel dedin geldim. Suan yoldsyiz. Ben arkada kizlarimla. Kayinvalide de önde. Arabada bi sessizlik var. Kimse kimseyle ne konusacagini bilmiyo. Esimin yaptıklarını hatırlarsın. Konuya nerden girecegini bi türlü bulamadigindan sus pus gidiyoruz bakalim. Kayinvalide bence panik atak var ya. Kizlardan biri agliyo amsn hi telaş. Beni de yoktan yeregeriyo. Bu aarada gece sadece 2 saat uyuyabildim. uykusuzluktan geberiyorum ya. Kayinvalideye guvenebilsem sütü sagip sabaha kadar uyumwk istiyorum ama nerdeee
En kisa zamanda gel dedin geldim. Suan yoldsyiz. Ben arkada kizlarimla. Kayinvalide de önde. Arabada bi sessizlik var. Kimse kimseyle ne konusacagini bilmiyo. Esimin yaptıklarını hatırlarsın. Konuya nerden girecegini bi türlü bulamadigindan sus pus gidiyoruz bakalim. Kayinvalide bence panik atak var ya. Kizlardan biri agliyo amsn hi telaş. Beni de yoktan yeregeriyo. Bu aarada gece sadece 2 saat uyuyabildim. uykusuzluktan geberiyorum ya. Kayinvalideye guvenebilsem sütü sagip sabaha kadar uyumwk istiyorum ama nerdeee
canım çocukların düzeni öyle hemen oturmuyor
benimkiler geçenlerde gecede bir kere kalkıp süt içip yatmaya başladılar
tamam rahatladım, buraya kadarmış dedim 4 gün sürdü
sonrasında oğlum gece 3 de uyandı sabaha kadar mızırdandı
dün kızım 5 te uyandı ve bir daha uyumadı
demem o ki
belli bir rutin için daha çok çok erken
en azından benim bebeklerim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?