2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Suan tek derdim esimle aramizdaki su sorunlarin hallldugunu görebilmek. Hala kendi kafasina gore kararlar alip beni de bu kararlara uyma konusunda zor durumda birakiyo. Ona ragmen sadece kizlarimla guzel vakit gecirerek günümü doldurmayi düşünüyorum. Takmamaya caliscam kaynanayida esimide. Tavsiyelerin icin tesekkur ederim canım. Burada yasismak beni gerçekten rahatlatiyo. Beni bi siz anlarsiniz

Gece uyandrmiuorum. Onlar 3 saatte bir uyaniyolar.dedigin gibi tek bakabilecegime bi inanabilsem keske. Derdim tasam daha az olur eminim.

Son düzenleme:

Tatlım bi kaç gün yalnız bakmayı denesen becerirsin belki.bakanlar var sonuçta.onlar yapıyosa sende yaparsın.

Kızlar bebişlerin bezini prematüremi aldınız ilk zamanlarda?ben bugün aldım prematüre bulamadım yenidoğan aldım 2-5 kilo

canım bildigim kadarıyla bebeklerinin şu anki kiloları maşallah 1500ün üstündeydi.prematüreye gerek yok haliyle,dogana kadar en az 2 kilo olur onlar.
ben de prima premium care almıştım 1 numara.3 paket kullandım sonra 2 numaraya geçtim.

kızlar oglumun uyku düzeni bozuluyor... dün akşam 9da uyuyan çocuk,bugün gece 1buçukta zor uyudu.3 saat sonra kalktı ve yatırana kadar 2 saat geçti.niye oldu nasıl oldu ne zaman düzelir düzelir mi bilmiyorum....
bir sıkıntısı da yok.öksürügü var öksürdükçe uyanıyor ve bir daha uyumuyor.gazı yok diş agrısı yok karnı tok popişi temiz ama uyumuyor kuş gibi yatıp kalkıyor...
kızım da çok uyandı bu gece.gazını çıkardım meger gazı varmış.6. ayda ne gazı bu orta yerden anlamadım.annem dişleri yapar diyor.çocuk ya ishal olur ya kabız olur diyor.bizimkiler gerçekten 2 3 haftadır kabız.

diş sizin bebişlere nasıl etki etti?

Ewet canım 10 gün önce 1500 lerdi..almayım o zMan prematüre.zaten bu bile minicik çok komik:)

kızlar mama sandalyesi almayı düşünüyorum.

sizler hangi marka aldınız? ne kadara aldınız? almasam olur mu mecburi mi yani?
ikeanın mama sandalyesini hareketli çocuklar deviriyor diye duymuştum.hani şu beyaz ayakları gri olan.
herşeyi üçer beşer alan eşim saçma bir şekilde bir mama sandalyesi yetmez mi dedi.yetmez dedim bir batında iki bebek çıktı benden
ne önerirsiniz? mama sandalyesi için erken mi?

Keşke bende senin sorularına cvp yazabilseydim:)

Ewet canım 10 gün önce 1500 lerdi..almayım o zMan prematüre.zaten bu bile minicik çok komik:)

gerek yok ki,maşallah kiloları fena degil. ben şu an 3 numara kullanıyorum.oglum 4 numaraya giriyor ama elimdeki 3 numaraları eritmeye çalışıyorum.
görümcemin 2buçuk yaşındaki oglunun altını degiştirmiştim bir kere,6 numara bez kullanıyor bana o kadar büyük gelmişti ki :) kaldır bacaklarını poponu diyorsun kaldırıyor :) bizimkiler ne zaman olacak böyle demiştim :)

canm en kısa zamanda gel buraya paylaş olup biteni,fırsatın olursa elbette.
allah yardımcın olsun.

canm en kısa zamanda gel buraya paylaş olup biteni,fırsatın olursa elbette.
allah yardımcın olsun.

En kisa zamanda gel dedin geldim. Suan yoldsyiz. Ben arkada kizlarimla. Kayinvalide de önde. Arabada bi sessizlik var. Kimse kimseyle ne konusacagini bilmiyo. Esimin yaptıklarını hatırlarsın. Konuya nerden girecegini bi türlü bulamadigindan sus pus gidiyoruz bakalim. Kayinvalide bence panik atak var ya. Kizlardan biri agliyo amsn hi telaş. Beni de yoktan yeregeriyo. Bu aarada gece sadece 2 saat uyuyabildim. uykusuzluktan geberiyorum ya. Kayinvalideye guvenebilsem sütü sagip sabaha kadar uyumwk istiyorum ama nerdeee

büyüdüklerini görmek çok güzel ama şu anda pilim bitmiş durumda
banyo yapacağım daha ve
süt de sağmam gerekiyor

hiç yerinde durmayan iki canavar var evimde
her yere tutunup kalkmaya çalışan iki canlı
buldukları her şeyi ağızlarına götüren iki meraklı
yemek yerken birbirlerini güldürmek için sürekli gülen ve tüküren iki kirli
altlarını değiştirirken oyun olsun diye çıplak popo ile emekleyen iki yaramaz
beni de kucağına al diye bakan iki göz
biraz da beni sev diyen iki bakış
akşam bu saatte pili biten mutlu ama çooook yorgun bir duygu var elimizde

canım senin yerinde olsam sütü sağar eşime bırakırdım, gece kalkmak, beslemek ve bunu tekrar tekrar yapmak nasılmış
inan bana hiç bir söz bunun kadar etkili olmaz

canım çocukların düzeni öyle hemen oturmuyor
benimkiler geçenlerde gecede bir kere kalkıp süt içip yatmaya başladılar
tamam rahatladım, buraya kadarmış dedim 4 gün sürdü
sonrasında oğlum gece 3 de uyandı sabaha kadar mızırdandı
dün kızım 5 te uyandı ve bir daha uyumadı
demem o ki
belli bir rutin için daha çok çok erken
en azından benim bebeklerim için

Merhaba güzel anneler
İkiz kızlarımdan birinin göğüsleri bana sanki büyümüş yani şişmiş gibi geldi. Kızım 6 aylık olmak üzere. Biraz toplu ama önceden böyle değildi. Yardımcım süt memesi diyorlar, masaj yapınca geçer dedi. Sizlerin bu konuda fikri veya tecrübesi olan var mı? Doktora götürmeli miyim?

canım ilk günler zor olacak maalesef.bir de gerginmişsiniz.ama papatyanın dedigi gibi bir dene bakalım eşin yapsın.kendini affettirmeye çalışsın böylece.anyayı konyayı anlasın.
annelerin yerini kimse tutamıyor işte...ben de şimdi istesem ikisini de anneme bırakıp uyuyabilirim.ama yapmıyorum çünkü annem de çok yoruluyor.madem kayınvaliden panik,ugraşsın biraz.sütümü sagıp bıraktım ben biraz dinleneyim de bakalım ne diyecek.
aralarında oturup konuşmuşlardır merak etme.enine boyuna konuyu kaldırıp indirmişlerdir.zor olacak ama bugünlerin de geçecek.

ben de eşimle bugün epey tartıştım gerildik baya... çocuga gece bir bak ben yatayım dedim diye çanağı devirip yatmış oldum.her gece ugraşan ben degilim annem degil sanki.annem sayesinde geceleri uyuyorsun dua et,olmasaydı zor uyurdun biraz dedim ben de.
çocukları bahane edip hiçbir iş yapmıyormuşum...bu söze ne denir. benim adam ne ara bu kadar sığ düşünceli oldu anlamadım. bizi anlamıyorlar işte canım.

bir de kendi ailesine laf söyletmiyor deliriyorum.onun ailesi de bakıyormuş çocuklarıma.ne ara baktılar,o sırada ben neredeydim bilmiyorum.ancak sevmeye getirin diyorlar taşın altına annem dışında elini kimse koymuyor.annem de bunaldı yoruldu...

sanırım yavaş yavaş yalnız bakma fikrine alışsam iyi olacak..

ya büyüme atağı mıdır ne nanedir ona yakalandı herhalde benim oğlan anlamadım ki.
bütün gün de uyudu durdu.zorla yedirdik resmen.
ya artık şu saatte uyuyorlar şu saatte kalkıyorlar demek istiyorum ben de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…