- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.541
kızlar herşeyden sıkılan hiçbirşeyle oyalanmayan ogluma yürüteç aldık
ondan da sıkıldı on dk sonra bastı bagırdı beni alın diye.
bir tane almıştık böyle olacagını tahmin ettigimiz için,o da yine kızıma kaldı :)
iyi de ben bu çocugu nasıl oyalıcam ya?
Çok şükür benimkiler yürütüçe pek bi sevdi ama şuan erken diye çok tutmuyorum on dk filan oda iyice huysuzluk yapanı atıyorum yürüteçe diğerinin karnını doyuruyorum. Ben bütün oyuncakları yere döküyorum sonra işime bakıyorum tabi ikide bir kapıdan gözetliyorum küçük kızım ablasına sürekli yanaşıyor sırnaşıyor ablası ona dokunsun kıyameti koparıyor çok fena çok. Büyük kızımda büyümüşte küçülmüş herşeyr müsamaha gösteriyor maşallah
Merhaba güzel anneler
İkiz kızlarımdan birinin göğüsleri bana sanki büyümüş yani şişmiş gibi geldi. Kızım 6 aylık olmak üzere. Biraz toplu ama önceden böyle değildi. Yardımcım süt memesi diyorlar, masaj yapınca geçer dedi. Sizlerin bu konuda fikri veya tecrübesi olan var mı? Doktora götürmeli miyim?
Kızlar kaç haftadan sonra doğan bebekler küvöze girmiyo?bilginşz varmı
Benim doktorumda henüz bahsetmedi ciğer geliçtiriciden.şimdilik sadece proluton iğne vuruluyırum 10 güne bi...galiba o iğneyi erken doğumun en son aşamasında yapıyolar inş gerek kalmaz
mama sandalyesini muhakak sırtı yatabilen, yüksekik seviyesi ayarlanabilen, tepsis, hareket ettirilebilen ve tepsiyi gerekli olduğunda çıkarıp yıkanabilen ve tekerlekli bir mama sandalyesi al. ikesada satılanlar daha büyük bebekler içinn. tam otuması gerekiyo. çok dökmeden saçmadan oturması gerekiyor. bence bir yaş üstü bebekler için o. bebek dimdik oturduğunda ağzına verdiğin loka ağzından akıyor. ama bir konum sırtına arkaya yasladığında lokma dşrekt boğazına gdiyor, dökülmüyor. bu çok önemli. ben e-bebek mağazasında joie marka aldım. memnunum. muhakkak iki mama sandalyesi al.kızlar mama sandalyesi almayı düşünüyorum.
sizler hangi marka aldınız? ne kadara aldınız? almasam olur mu mecburi mi yani?
ikeanın mama sandalyesini hareketli çocuklar deviriyor diye duymuştum.hani şu beyaz ayakları gri olan.
herşeyi üçer beşer alan eşim saçma bir şekilde bir mama sandalyesi yetmez mi dedi.yetmez dedim bir batında iki bebek çıktı benden
ne önerirsiniz? mama sandalyesi için erken mi?
çalışanlar için çok daha yprucu olduğu kesin. ne kadar yorulsakta bir gülücüklere her şeye yetiyor.büyüdüklerini görmek çok güzel ama şu anda pilim bitmiş durumda
banyo yapacağım daha ve
süt de sağmam gerekiyor
hiç yerinde durmayan iki canavar var evimde
her yere tutunup kalkmaya çalışan iki canlı
buldukları her şeyi ağızlarına götüren iki meraklı
yemek yerken birbirlerini güldürmek için sürekli gülen ve tüküren iki kirli
altlarını değiştirirken oyun olsun diye çıplak popo ile emekleyen iki yaramaz
beni de kucağına al diye bakan iki göz
biraz da beni sev diyen iki bakış
akşam bu saatte pili biten mutluama çooook yorgun bir duygu var elimizde
kesinlikle ovmamalısın. özellikle doktora götürme. kontrolde sorarsın.Merhaba güzel anneler
İkiz kızlarımdan birinin göğüsleri bana sanki büyümüş yani şişmiş gibi geldi. Kızım 6 aylık olmak üzere. Biraz toplu ama önceden böyle değildi. Yardımcım süt memesi diyorlar, masaj yapınca geçer dedi. Sizlerin bu konuda fikri veya tecrübesi olan var mı? Doktora götürmeli miyim?
Kızlar kaç haftadan sonra doğan bebekler küvöze girmiyo?bilginşz varmı
küveze girmenin haftayla pek alakası yok. genelde 32. haftadan önce doğanlar girer. 32. haftadan sonra doğan bebekler için ciğer gelişiminde, beslenmesinde problem yoksa küveze girmez. 40 haftalık doğan bebekler de küveze girer. solunumla ilgili sıkınıtıs varsa hiç haftasına bakmaz yani. kiloya da bağlı tabi ama kimi hastanelerde 2 kilo olunca küvezden çıkarıyorlar kimi hastanede ise 1,5 kilo olunca. doktorun görüşü önemli burada. kimi risk almıyor kilosu düşük diyor küveze koyuyor, kimisi de kilosunu iyi görüyor küveze koymuyor.Peki kızlar son bi sorum daha var.bu ciğer geliştirici iğnelerde gerçekten etkilimi..yani onlarla tamamlandıysa bebeğin ciğer gelişimi yine küvöze gerek kalmıyomu
Meraba canlar 2012 ikiz annesiyim 16 bubuk aylik iki olusum var.bizim topikte kimse yoktu buraya baktim sizde dertlimissiniz.
40 gunlukten beri bebeklerime yalniz bakiyorum emzirmek ututmak sut sagmak tam bi iskence idi kac kez annem ve kayinvalidemden yardim istedim geldiler guya gdlmez olydilar.
Cocuklarin duzeni bozuldu sanki isler daha da sarpa sardi.ikisinide yanlis tanimisim ikiside sadece cocuklari sevmek istiyor bakmak istemiyor anladim.uykuyu cok seven kayinvalide. artik hayatimi yasamak istiyor diyen bi anne.kendim tek basina baktim.ikisini birden kucaklayip oda oda gezdirdim. Birini siftima yuklenfim biri kuvagimda corba yapgim.boyle olunca mecburdm beraber uyudular beraber uyandilar beraber yediler cok siki bi duzen llusturdum.simdi cok memnunum.cok rahatiz ucumuz bir yemdk yapiyoruz oynuyoruz karisan yok. iyiki tek bakmisim simarik degiller sofraya beraber oturuyolar birbirlerini cok seviyorlar.diyecegim kimseye iki dakika cocuk bakacak diye katlanmak zorundda degilsiniz.
mama sandalyesini muhakak sırtı yatabilen, yüksekik seviyesi ayarlanabilen, tepsis, hareket ettirilebilen ve tepsiyi gerekli olduğunda çıkarıp yıkanabilen ve tekerlekli bir mama sandalyesi al. ikesada satılanlar daha büyük bebekler içinn. tam otuması gerekiyo. çok dökmeden saçmadan oturması gerekiyor. bence bir yaş üstü bebekler için o. bebek dimdik oturduğunda ağzına verdiğin loka ağzından akıyor. ama bir konum sırtına arkaya yasladığında lokma dşrekt boğazına gdiyor, dökülmüyor. bu çok önemli. ben e-bebek mağazasında joie marka aldım. memnunum. muhakkak iki mama sandalyesi al.
çalışanlar için çok daha yprucu olduğu kesin. ne kadar yorulsakta bir gülücüklere her şeye yetiyor.
kesinlikle ovmamalısın. özellikle doktora götürme. kontrolde sorarsın.
küveze girmenin haftayla pek alakası yok. genelde 32. haftadan önce doğanlar girer. 32. haftadan sonra doğan bebekler için ciğer gelişiminde, beslenmesinde problem yoksa küveze girmez. 40 haftalık doğan bebekler de küveze girer. solunumla ilgili sıkınıtıs varsa hiç haftasına bakmaz yani. kiloya da bağlı tabi ama kimi hastanelerde 2 kilo olunca küvezden çıkarıyorlar kimi hastanede ise 1,5 kilo olunca. doktorun görüşü önemli burada. kimi risk almıyor kilosu düşük diyor küveze koyuyor, kimisi de kilosunu iyi görüyor küveze koymuyor.
doktorun erken doğum riski görürse ciğer geliştirici iğneleri yapmaya başlar. kimi doktor her ihtimale karşı bu ğneleri yapar kimis risk gördüğünde. bu iğneler bebeklerin kafatası gelişimlerine etki ediyormuş. erken doğum elzem ise doktor bir geceden önce yapsak bile iğne etkili olur demişti. erken doğum bende 2 hafta önceden belirdi. sancılarım ve azıcıkda olsa açılma olmuştu 31. haftada. iğnlerei 31. haftada oldum.
bu iğneler illa ciğerleri geliştirecek diye birşey yok. sonuçta tedbiren yapılıyor. ciğerleri gelişse bile solunumda sıkıntı olabiliryor. mesela nefes alışverişleri normalinden daha sık oluyor. bunun için küveze koyuyuor doktor. bunun gibi bir çok neden yani.
merhaba.
eğer birileri bir anneye yardıma gelecekse annenin yardımcıolan kişiye değil, o kişinin anneye ayak uydurması geekli. muhakkak bir plan yapılmalı. kim hangi saatte ne yapacak, kim ne zaman uyuyacak vs. öbür türlü çok zor.
bende 40 gün annemle baktım. sonrasında yalnızdım. annem de rahatsızlandı yanımda. çocukları çok huzursuz değildi ama o lohusa psikolojisiyle ve bebeklerin prematüre olması sebebiyle insan daha hassas oluyor. ve her şeyi kafasına takabiliyor.
sonrasında ben baktım bebeklerime. 10 aylığız 3-5 güne. çok şükür tek başıma üstesinden geldim. ama bunu da bebeklerime borçluyum. gece uykus ve gündüz uykusuları var çok şükür. temzilik, yemek, ütü her şey bana bakıyor. çocuklar uyurken yapıyorum. ama hiç dinlenemiyorum. yıprandığım yanıma kar kalıyor.
tek başına bakınca daha düzenli olduğu kesin her şeyin. ama bazı annanaler kayınvaldeler varki helal olsun. ben bilirim edaıyla davranmayıp annenn düznine ayak uyduruyorlar. çocuklar annaneli babanneli dedeli evlerde mutlu mesut büyüyorlar. çok şanslı o anneler çook.
İkinizede çok teşekkürler kızlar vakit ayırıp cevaplamışsınız.sağ kasığım özellikle akşamları ağrıyo kızlar,bebeklerden biri orda harekt ediyo galiba.önemli bişeymi sizce kasık sancısı.doktor kontrolüm cuma günü
canım benim kızımın da göğüslerinde şişlik oldu
9. ay kontrolümüzde gösterdik
doğumdan belli bir süre sonra şişlik kalmamıştı, tekrar çıktı diyince
doktor da bu pek hoşuma gitmedi dedi
böyle bir geri dönüşün olmaması gerekiyor dedi
1 yaşına kadar bekleyeceğiz dedi
geçmezse ondan sonra bakacağız dedi
içini ferah tut, bir şeycikleri yoktur inşallah
benimkiler 36+3 te doğdu ve küvöze girmediler
ben ciğer geliştirici olmadım ve proluton depot u da 32. haftada bırakmıştım
İkinizede çok teşekkürler kızlar vakit ayırıp cevaplamışsınız.sağ kasığım özellikle akşamları ağrıyo kızlar,bebeklerden biri orda harekt ediyo galiba.önemli bişeymi sizce kasık sancısı.doktor kontrolüm cuma günü
mama sandalyesini muhakak sırtı yatabilen, yüksekik seviyesi ayarlanabilen, tepsis, hareket ettirilebilen ve tepsiyi gerekli olduğunda çıkarıp yıkanabilen ve tekerlekli bir mama sandalyesi al. ikesada satılanlar daha büyük bebekler içinn. tam otuması gerekiyo. çok dökmeden saçmadan oturması gerekiyor. bence bir yaş üstü bebekler için o. bebek dimdik oturduğunda ağzına verdiğin loka ağzından akıyor. ama bir konum sırtına arkaya yasladığında lokma dşrekt boğazına gdiyor, dökülmüyor. bu çok önemli. ben e-bebek mağazasında joie marka aldım. memnunum. muhakkak iki mama sandalyesi al.
sağ kasığım özellikle akşamları ağrıyo kızlar,bebeklerden biri orda harekt ediyo galiba.önemli bişeymi sizce kasık sancısı.doktor kontrolüm cuma günü
canım benim kızımın da göğüslerinde şişlik oldu
9. ay kontrolümüzde gösterdik
doğumdan belli bir süre sonra şişlik kalmamıştı, tekrar çıktı diyince
doktor da bu pek hoşuma gitmedi dedi
böyle bir geri dönüşün olmaması gerekiyor dedi
1 yaşına kadar bekleyeceğiz dedi
geçmezse ondan sonra bakacağız dedi
içini ferah tut, bir şeycikleri yoktur inşallah
benimkiler 36+3 te doğdu ve küvöze girmediler
ben ciğer geliştirici olmadım ve proluton depot u da 32. haftada bırakmıştım
Allah razı olsun kızlar birinden bu ağrıların artık normal olduğunu duymaya ihtiyacım vardı:)diğer topikte 2 arkadaşımız ani doğum yaptılar biri 26 biri 33 haftada.26 haftada doğum yapan arkadaşa dualar ediyoruz bebekleri için. insan korkuyo ister istemez korkuyo..33 üde bi geceyim tamam diycem.allah herkes zamanında doğum nasip etsin.bu arada ewet nefisecim benimkiler iki erkek:)3 tane erkeğim olacak bundan böyle:)
canım bol bol dua et,tevekkül et hiçbirşey olmaz allahın izniyle.
sen kendine dikkat et,gerisi allaha kalmış. şu an bile haftan iyi maşallah kiloları iyi bebeklerinin.
amaaan 3 mızmız erkekbabalar çocuklardan beter allah sabır versin sana
tugba yanıtladıgın için teşekkür ederim öncelikle.
bahsettigin mama sandalyesine internetten baktım.140 tl şu an ve açıkçası benim bütçemi aşıyor biraz.ama ikeanın mama sandalyeleri için söyledigin de çok mantıklı.alırsam da kullanamıcam boşuna almış olucam. nasıl olacak bilmiyorum. bir yolunu bulup ayarlanabilenlerden almalı.
Samsunlu canım seni çok iyi anlıyorum ama daha ilk gün kayınvaliden de şıp diye senin düzenine alışamaz bence sen onun bişeyler yapmasını beklemeden onu yönlendir anne şunu yapalım bu böyle olacak diye.şimdi onlarda ne kadr tecrübeli olsalarda unuttular bebek büyütmeyi. Dün yol yorgunuydun herşey üstüste iyice seni bunaltmış olabilir. Bebeklerini doyurduktan sonra gün içinde sütünü sağ anne ben yatmaya gidiyorum de bir iki saat uyu. Kendi düzenini kendin kur. Kendi annenle başından beri baktığın için annen çocukların dilinden daha iyi anlıyordu kayınvalidene de biraz zaman tanı eşinede daha çok sorumluluk ver. Geceleri eşini kaldır kayınvalideni kaldırma ki sana gündüz daha rahat ve sağlıklı nir şekilde yardımcı olsun. Ondan yemeklerini ve kahvaltını hazırlamasını istr sen diyemiyorsan eşin desin.sen bebklerine daha çok vakit ayır naçizane tavsiyemdir. Hepimiz geçtik bu yollardan inanki günü iki saat uykuyla geçirdiğim günler oldu. Az kaldı canım sabret
SIP diye düzene alismasini elbette beklemiyorum. Ama o kadar panik bir kadin ki beni de strese sokuyobisey söylüyorum tamam diyo bakiyorum ki yine kendi bildiğini yapmış. Kendisi cok Üşüyo diye çocukların üstünü de sürekli örtüyo. Halbuki odada derece var ben havaya göre hareket ediyorum. Sürekli bana bu çocukların ayakları buz gibi elleri buz gibi. Vay vay vay donmus bunlar diyip duruyo ya. Cevap versem daha da cok sinirlencem vermesem ayrı bir dert. Zaten verdigim cevabi hic taktiği yok. Esim evde olduğunda sürekli uyarıyo "bi sakin ol"falan diye. Onu da ben tembihledigim icin yapıyo.ben daha fazla strese girmek istemiyorum dedigim için. Sütümu sagip uyuyum istiyorum ama malesef çocukları oyalayamiyolar. Ya.hoplatiyolar cocuk kusuyo yada bunaltiyolar. Sütü sagip koyuyorum onu bile yediremiyo. Kizimin birinde bu ara gaz sıkıntısı var. Yerken kivraniyo bunaliyo hala biberon sokuyolar ağzına. Diyorum ki arada nefes aldirin.gazini çıkarın. Bi de o kadar dik tutuyo ki beslerken. Cocuk iki buklum. Uyarıyorum uyarıyorum ama nafile. Iste bunları görünce dd sütü sagip uyumak istesem de aklım sürekli orda kalıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?