2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar herşeyden sıkılan hiçbirşeyle oyalanmayan ogluma yürüteç aldık
ondan da sıkıldı on dk sonra bastı bagırdı beni alın diye.
bir tane almıştık böyle olacagını tahmin ettigimiz için,o da yine kızıma kaldı :)

iyi de ben bu çocugu nasıl oyalıcam ya?

Çok şükür benimkiler yürütüçe pek bi sevdi ama şuan erken diye çok tutmuyorum on dk filan oda iyice huysuzluk yapanı atıyorum yürüteçe diğerinin karnını doyuruyorum. Ben bütün oyuncakları yere döküyorum sonra işime bakıyorum tabi ikide bir kapıdan gözetliyorum küçük kızım ablasına sürekli yanaşıyor sırnaşıyor ablası ona dokunsun kıyameti koparıyor çok fena çok. Büyük kızımda büyümüşte küçülmüş herşeyr müsamaha gösteriyor maşallah

Samsunlu canım seni çok iyi anlıyorum ama daha ilk gün kayınvaliden de şıp diye senin düzenine alışamaz bence sen onun bişeyler yapmasını beklemeden onu yönlendir anne şunu yapalım bu böyle olacak diye.şimdi onlarda ne kadr tecrübeli olsalarda unuttular bebek büyütmeyi. Dün yol yorgunuydun herşey üstüste iyice seni bunaltmış olabilir. Bebeklerini doyurduktan sonra gün içinde sütünü sağ anne ben yatmaya gidiyorum de bir iki saat uyu. Kendi düzenini kendin kur. Kendi annenle başından beri baktığın için annen çocukların dilinden daha iyi anlıyordu kayınvalidene de biraz zaman tanı eşinede daha çok sorumluluk ver. Geceleri eşini kaldır kayınvalideni kaldırma ki sana gündüz daha rahat ve sağlıklı nir şekilde yardımcı olsun. Ondan yemeklerini ve kahvaltını hazırlamasını istr sen diyemiyorsan eşin desin.sen bebklerine daha çok vakit ayır naçizane tavsiyemdir. Hepimiz geçtik bu yollardan inanki günü iki saat uykuyla geçirdiğim günler oldu. Az kaldı canım sabret

uff oglum yere serilen yıgınla oyuncakla da oynamıyor bagırıyor bir sorunu derdi sıkıntısı ola o da yok,kucak istiyor bunaltıyor beni.
bazen kucakta da durmuyor atıyor kendini geriye indir diyor.indiriyorsun o da olmuyor..

sevgili görümcem 'getirin sevelim'lere başladı.
ya facebooka resimlerini koymayacakmışız özlüyormuş kuduruyormuş,ya da getirecekmişiz sevecekmiş.
evim yok ya benim,gelinmiyor buraya.
'yardım edelim'leri hiç görmedik daha.

canım benim kızımın da göğüslerinde şişlik oldu
9. ay kontrolümüzde gösterdik
doğumdan belli bir süre sonra şişlik kalmamıştı, tekrar çıktı diyince
doktor da bu pek hoşuma gitmedi dedi
böyle bir geri dönüşün olmaması gerekiyor dedi
1 yaşına kadar bekleyeceğiz dedi
geçmezse ondan sonra bakacağız dedi
içini ferah tut, bir şeycikleri yoktur inşallah

Kızlar kaç haftadan sonra doğan bebekler küvöze girmiyo?bilginşz varmı

benimkiler 36+3 te doğdu ve küvöze girmediler

Benim doktorumda henüz bahsetmedi ciğer geliçtiriciden.şimdilik sadece proluton iğne vuruluyırum 10 güne bi...galiba o iğneyi erken doğumun en son aşamasında yapıyolar inş gerek kalmaz

ben ciğer geliştirici olmadım ve proluton depot u da 32. haftada bırakmıştım

mama sandalyesini muhakak sırtı yatabilen, yüksekik seviyesi ayarlanabilen, tepsis, hareket ettirilebilen ve tepsiyi gerekli olduğunda çıkarıp yıkanabilen ve tekerlekli bir mama sandalyesi al. ikesada satılanlar daha büyük bebekler içinn. tam otuması gerekiyo. çok dökmeden saçmadan oturması gerekiyor. bence bir yaş üstü bebekler için o. bebek dimdik oturduğunda ağzına verdiğin loka ağzından akıyor. ama bir konum sırtına arkaya yasladığında lokma dşrekt boğazına gdiyor, dökülmüyor. bu çok önemli. ben e-bebek mağazasında joie marka aldım. memnunum. muhakkak iki mama sandalyesi al.
çalışanlar için çok daha yprucu olduğu kesin. ne kadar yorulsakta bir gülücüklere her şeye yetiyor.
kesinlikle ovmamalısın. özellikle doktora götürme. kontrolde sorarsın.
Kızlar kaç haftadan sonra doğan bebekler küvöze girmiyo?bilginşz varmı

Peki kızlar son bi sorum daha var.bu ciğer geliştirici iğnelerde gerçekten etkilimi..yani onlarla tamamlandıysa bebeğin ciğer gelişimi yine küvöze gerek kalmıyomu
küveze girmenin haftayla pek alakası yok. genelde 32. haftadan önce doğanlar girer. 32. haftadan sonra doğan bebekler için ciğer gelişiminde, beslenmesinde problem yoksa küveze girmez. 40 haftalık doğan bebekler de küveze girer. solunumla ilgili sıkınıtıs varsa hiç haftasına bakmaz yani. kiloya da bağlı tabi ama kimi hastanelerde 2 kilo olunca küvezden çıkarıyorlar kimi hastanede ise 1,5 kilo olunca. doktorun görüşü önemli burada. kimi risk almıyor kilosu düşük diyor küveze koyuyor, kimisi de kilosunu iyi görüyor küveze koymuyor.
doktorun erken doğum riski görürse ciğer geliştirici iğneleri yapmaya başlar. kimi doktor her ihtimale karşı bu ğneleri yapar kimis risk gördüğünde. bu iğneler bebeklerin kafatası gelişimlerine etki ediyormuş. erken doğum elzem ise doktor bir geceden önce yapsak bile iğne etkili olur demişti. erken doğum bende 2 hafta önceden belirdi. sancılarım ve azıcıkda olsa açılma olmuştu 31. haftada. iğnlerei 31. haftada oldum.
bu iğneler illa ciğerleri geliştirecek diye birşey yok. sonuçta tedbiren yapılıyor. ciğerleri gelişse bile solunumda sıkıntı olabiliryor. mesela nefes alışverişleri normalinden daha sık oluyor. bunun için küveze koyuyuor doktor. bunun gibi bir çok neden yani.

merhaba.
eğer birileri bir anneye yardıma gelecekse annenin yardımcıolan kişiye değil, o kişinin anneye ayak uydurması geekli. muhakkak bir plan yapılmalı. kim hangi saatte ne yapacak, kim ne zaman uyuyacak vs. öbür türlü çok zor.
bende 40 gün annemle baktım. sonrasında yalnızdım. annem de rahatsızlandı yanımda. çocukları çok huzursuz değildi ama o lohusa psikolojisiyle ve bebeklerin prematüre olması sebebiyle insan daha hassas oluyor. ve her şeyi kafasına takabiliyor.
sonrasında ben baktım bebeklerime. 10 aylığız 3-5 güne. çok şükür tek başıma üstesinden geldim. ama bunu da bebeklerime borçluyum. gece uykus ve gündüz uykusuları var çok şükür. temzilik, yemek, ütü her şey bana bakıyor. çocuklar uyurken yapıyorum. ama hiç dinlenemiyorum. yıprandığım yanıma kar kalıyor.
tek başına bakınca daha düzenli olduğu kesin her şeyin. ama bazı annanaler kayınvaldeler varki helal olsun. ben bilirim edaıyla davranmayıp annenn düznine ayak uyduruyorlar. çocuklar annaneli babanneli dedeli evlerde mutlu mesut büyüyorlar. çok şanslı o anneler çook.

İkinizede çok teşekkürler kızlar vakit ayırıp cevaplamışsınız.sağ kasığım özellikle akşamları ağrıyo kızlar,bebeklerden biri orda harekt ediyo galiba.önemli bişeymi sizce kasık sancısı.doktor kontrolüm cuma günü

31. haftaya gelmişsin. çok evhamlı olmamak gerek ama yine de bazı şeyleri gözden kaçırmamak gerek. bu saatten sonra aklına takılan şeyler varsa doktorun ara derim. genelde kasık ağrısı kötüye işaret değild,r normaldir bu dönemde ama erken doğum ihtimalini düşünüp danışmak gerek yine de.
doktorunu her zaman arayabiliyor musun? bence sor.

tugba yanıtladıgın için teşekkür ederim öncelikle.
bahsettigin mama sandalyesine internetten baktım.140 tl şu an ve açıkçası benim bütçemi aşıyor biraz.ama ikeanın mama sandalyeleri için söyledigin de çok mantıklı.alırsam da kullanamıcam boşuna almış olucam. nasıl olacak bilmiyorum. bir yolunu bulup ayarlanabilenlerden almalı.

sağ kasığım özellikle akşamları ağrıyo kızlar,bebeklerden biri orda harekt ediyo galiba.önemli bişeymi sizce kasık sancısı.doktor kontrolüm cuma günü

canım tugbanın dedigi gibi haftan ileri.her an herşeyi beklemelisin.
ama o haftalarda hareketler artar bebek büyüyor daha da çok hareketlerini hissedeceksin bu çok normal.benim oglum çok hareket ederdi,agrım olurdu.ama senin iki paşaydı degil mi :) hareketli olmaları çok normal :) tabii ki arayabiliyorsan ara sor.
bundan sonra artık kontrollerin sıklaşacak sonlara dogru 3 4 günde bir gitmeye başlıcaksın.allah sag salim dogum yapmanı nasip etsin.

duyguuu benim oglan yürütecini sevmedi ya sen nasıl alıştırdın??

Allah razı olsun kızlar birinden bu ağrıların artık normal olduğunu duymaya ihtiyacım vardı:)diğer topikte 2 arkadaşımız ani doğum yaptılar biri 26 biri 33 haftada.26 haftada doğum yapan arkadaşa dualar ediyoruz bebekleri için. insan korkuyo ister istemez korkuyo..33 üde bi geceyim tamam diycem.allah herkes zamanında doğum nasip etsin.bu arada ewet nefisecim benimkiler iki erkek:)3 tane erkeğim olacak bundan böyle:)

canım bol bol dua et,tevekkül et hiçbirşey olmaz allahın izniyle.
sen kendine dikkat et,gerisi allaha kalmış. şu an bile haftan iyi maşallah kiloları iyi bebeklerinin.
amaaan 3 mızmız erkek babalar çocuklardan beter allah sabır versin sana

kızlar bugün 6. ay kontrolüne gittik.
-oglum maşallah 9670 gr 71.5 cm. kızım da maşallah 7070 gr 69 cm.
-oglumun kilosu 1 yaş kilosunu geçmiş doktor öyle diyor :)
-yürüteç aldık dedik,hemen geri verin hiç bir faydası yok bebege dedi.yürümye yardımcı oyuncaklar da almayın,bırakın kendi kendine emeklesin ayaga kalkmaya çalışsın dedi.
-oglum hiçbrşeyle oyalanmıyor dedim,girsin mutfaga çekmeceleri karıştırsın çok mutlu olur dedi.tabii siz toplamıcaksınız arkasını söylemesi kolay size dedim
-mama sandalyesi aldınız mı dedi,hayır deyince hemen alın dedi. tugba senin söyledigin gibi,arkası yatanlardan ve mama tepsisi büyük olanlardan al dedi.
-burada paylaşılınca ben de vajina yapışmasını sorayım dedim.kontrol etti,birşeyi yok dedi.
-bizim iki popiş de ek gıdaya geçişten dolayı kırmızı idi.onun için ilaçlar verdi. maflor yogurda katmak için,bir de bio gaia bagırsakları düzene girsin diye.
-bir de oglumun akan burnu için burun pudrası verdi.3 küçük şey 70 tl tuttu.
-bebe bisküvsini evde kendin yap dedi.ugraşabilir miyim bilmiyorum herşeyleriyle ilgileniyorum bir de o eksik kalsın ya.eger yapamıyorsan sadece hipp in bisküvisini kullan dedi.
-hecelemeler başladı mı dedi,oglum dede baba dyor ama kızımda yok dedi.kızlar genelde daha erken heceler ama onun da hecelemesi yakındır dedi.
-9. ay ile birlikte conformil 2yi bırakıp similac ımıza devam edicez inşallah.
-kahvaltıya başlıyoruz... yumurta pişirme teknigi varmış onu da ögrenmiş oldum,cezvedeki su buharlaşmaya başlayınca yumurtayı soguk suyun altına tutup öyle cezveye atacakmışım.sonra net 12 dk sonra alacakmışım.8 parçaya bölecekmişim bir parçasını verecekmişim. beyazı 1 yaşından sonraymış. pekmez ve bebe bisküvisi ile yedirecekmişim.
-bal kabagı çorbası ve brokoli çorbası bu ayda çok önemliymiş.

bizden haberler böyle kızlar.sizin bızdıklar nasıl :)

Aynen 3 adamla napıcaksam:))olsun evin tek kraliçesi ben olcam:))3 erkeğin gözdesi:))26 haftada doğum yapan arkadaşımız 2 kuzusunuda kaybetti canım.hiç böle bi haber beklemiyoduk.allahım kimseyi ewlatla sınamasın.şuan anne değilim o dıyguyu tam anlamıyla bilmşyorum nasıl bişi olduğunu.ama kaybetme korkusu bile erken doğum korkusu bile beter .rabbim sabır versin ona

ben 190 liraya almıştım sanırım. aslında uygunmuş eski fiyata göre. başka markalar da vardır elbet ama görüüpte incelemek gerek.

SIP diye düzene alismasini elbette beklemiyorum. Ama o kadar panik bir kadin ki beni de strese sokuyo bisey söylüyorum tamam diyo bakiyorum ki yine kendi bildiğini yapmış. Kendisi cok Üşüyo diye çocukların üstünü de sürekli örtüyo. Halbuki odada derece var ben havaya göre hareket ediyorum. Sürekli bana bu çocukların ayakları buz gibi elleri buz gibi. Vay vay vay donmus bunlar diyip duruyo ya. Cevap versem daha da cok sinirlencem vermesem ayrı bir dert. Zaten verdigim cevabi hic taktiği yok. Esim evde olduğunda sürekli uyarıyo "bi sakin ol"falan diye. Onu da ben tembihledigim icin yapıyo.ben daha fazla strese girmek istemiyorum dedigim için. Sütümu sagip uyuyum istiyorum ama malesef çocukları oyalayamiyolar. Ya.hoplatiyolar cocuk kusuyo yada bunaltiyolar. Sütü sagip koyuyorum onu bile yediremiyo. Kizimin birinde bu ara gaz sıkıntısı var. Yerken kivraniyo bunaliyo hala biberon sokuyolar ağzına. Diyorum ki arada nefes aldirin.gazini çıkarın. Bi de o kadar dik tutuyo ki beslerken. Cocuk iki buklum. Uyarıyorum uyarıyorum ama nafile. Iste bunları görünce dd sütü sagip uyumak istesem de aklım sürekli orda kalıyo

Biraz önce sağlık ocağından geldik. 2.ay aşılarıni oldular. Verem aşısı ile bi de karma aşıları. Bacaklar kollar gitti yani. Kuzularim yaaaa nasıl agladilar öyle üzüldüm ki. Hele minik kuşum nazlana nazlana agladi gelinceye kadar. Bu aşıların damla şeklinde olanı yok mu yaa :) kilo alımları iyi dediler . Buyuk kızım 5200 kucuk kizim 4400 olmuş. Bir ayda bir kilo almışlar yani. 24 saat ateslerini konyrol edicez inşallah sikintisiz geçer bu gece

Canım emin ol senin işittiğin sözlerin aynısını işittim üstelik sen cvp veriyorsunda takmıyor ben bişey demeye korkuyordum benden önce ağlayıveriyordu.yazın bile bunun yakası açık buraya çıtçıt lazım elleri sıcaktan terler soğur bu Üşüyor eller buz. Uyut diye çocuğu bırakıyorum bi bakıyorum hop hop ya minnacık çocuk ne anlasın onun uykuya ihtiyacı var diyordum bu severde bunlar sevmelik uyutmalık değil deyip durdu.oo daha neler neler annem ev işine koşar bebeğe bakar gece kalkar kayınvalide anca sevme zamanı ilgilenir bende ona git desem olmayacak annemede git dedim. Üstelik kırkım çıkana kadar annem bakacaktı çalışıyordu izin almıştı ama kaynanaya annemden sonra gel dememe rağmen o yine bildiğini yaptı. Çok zorlandım uykusuz aç kaldım emzirdiğim halde ama allaha şükür sütümde azalmadı hasta da olmadım rabbim yardım etti. Şimdilerde kayınvalide yardıma geliyim diyor bende zor zamanları atlattım gerek yok dedim ee artık sevmelik oldular iyice. Herkes otursun evinde keyfim yerinde valla.şimdi daralmıyorum ama çok yoruluyorum okadarda olsun iki çocuk birden büyütüyoruz gaz sancıları bitsin gülcükler başlasın oyuncak vs tanısınlar daha rahat edeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…