2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım onlar senden geçen kadınlık hormonları sakın ovma.
onlar kendiliginden geçecek.benim kızda da var ellemiyorum ben.
doktorun bana söyledigini söyleyeyim,'masaj yap ov geçer diyen kocakarılardan aman ha uzak dur'.

yardımcım dedigin bakıcı sanırım degil mi? ne kadar veriyorsun canım aylık?

Dun gece dediğin gibi sütümu sagip yattım. Zaten öyle yapmasam bayilir kalirdim heralde uykusuzluktan. Kayinvalide sabaha kadar bi biriyle bi biriyle ugrasip durdu.seslerini duydum ama kalkip bakmadim. Sadece 3 te kızımın aglamasi uzun surunce kalkip baktım. Gazi var diye uğraşıyorlar. Nw kadar sut verdiniz dedim. Minnacik süt vermişler kiza. O da açlıktan agliyo yavrum doyurdum karnini kucagimda uyuyuverdi ; ( sonrada 7 bucuga kadar uyumusum.esime gelince bi ilgi bi alaka. Onlugu takmış dun aksam bişeyler hazirliyo mutfakta. Her tarafi silip supurmus. Madem bu kadar is biliyorsun anneme mi garezin vardı dedim. Annem buradayken hic bi is yapmadı. Kadincagiza yaptıkları da cabası

Esinle alakali yazdıklarını okuyunca eslerimizin akraba olma ihtimalini dusunmedim desem yalan olur. Bana da sürekli" sen annene güvenip hic sorumluluk almiyosun diyordu. Evdeki işten güçten haberi olmayinca tabi. Zannediyorlar ki kendileri ise gidince biz sadece çocuklarla ilgilenip onlar.uyudukcada vurup kafayı yatiyoruz. Ama su süreçte gorecek bakalim evde işler nasıl dönüyo. Bi de bazen bana.arkadaslarinin.eslerini.falann.ornek veriyodu. Bende ni başlarsam benim arkadaşlarımın eşlerinin. Yaptıklarını anlatmaya altindan kalkamazsin o yüzden. Agzini sakin acma dedim. Bi daha da duymadik arkadaslarinin eşlerini.
Aslında dediğin gibi yalnız. Bakabilsek ooooh kafa rahat olur ya

bu erkekler neden böyleler bilmiyorum.hemen hemen hepsi böyle canım inan akrabalıga gerek yok.tek tük iyi anlayışlı olanlar da bize denk gelmedi.
tadını çıkar dinlen bol bol.madem kayınvaliden yapıyor.bence eşin anlatmıştır annesi şöyle yapıyordu böyle yapıyordu sen de öyle yap diye.umarım iki üç gün sonra pes etmez,yanında kaldıgı sürece hep yardımı olur sana.ikiz bakmak hiç kolay degil.benim kayınvalidem de ne var ben de 6 çocuk baktım deyip dururdu.üstüne kendi kızını örnek verip dururdu. peşpeşe dogan çocukları bakmakla ikiz bakmayı bir zannediyor.benim de abimle aramda 1 sene var,hatta tam 1 sene bile degil daha az.annem ikiz çok daha zor diyor. anneme sen sakın abimin eşine böyle yapma iyi kayınvalide ol yardım et kendi annesi gibi diyorum. benmki karışan eden zırt pırt gidip gelen bir kayınvalide degil,ama iki kelam edemezsin kendinden başka birşey anlatmaz ve çok cahil maalesef.kısacası ondan bana hiçbir fayda yok,açık açık da söylüyor zaten bakamam diye.neyse...

canım sen kendini çok yormamaya bak sütün için.allah kolaylık versin.bir süre sonra bu tempoya da alışacaksın,inşallah güzel anlaşırsınız bebeklerin de sen de mutlu olursun.

Ciger gelişimleri tamamlandiysa girmiyolar diye biliyorum bende. Benim kızlardan biri 1870 gr doğdu ama çok şükür girmedi kuveze

Peki kızlar son bi sorum daha var.bu ciğer geliştirici iğnelerde gerçekten etkilimi..yani onlarla tamamlandıysa bebeğin ciğer gelişimi yine küvöze gerek kalmıyomu

Peki kızlar son bi sorum daha var.bu ciğer geliştirici iğnelerde gerçekten etkilimi..yani onlarla tamamlandıysa bebeğin ciğer gelişimi yine küvöze gerek kalmıyomu

ben de o ignelerden hiç olmadım açıkçası ciger geliştirici diye birşeyi ben bu sitede duydum.doktorum da birşey demedi.ama zırt pırt testler yaptırıyordum herhalde iyiydim birşey demedi çünkü.
benim kansızlık sorunum vardı.damardan serum gibi kan ilacı alıyordum hergün.ilaçlar yeterli gelmiyordu.ama dogumdan sonra kansızlık da bitti.

Son düzenleme:

Benim doktorumda henüz bahsetmedi ciğer geliçtiriciden.şimdilik sadece proluton iğne vuruluyırum 10 güne bi...galiba o iğneyi erken doğumun en son aşamasında yapıyolar inş gerek kalmaz

Benim doktorumda henüz bahsetmedi ciğer geliçtiriciden.şimdilik sadece proluton iğne vuruluyırum 10 güne bi...galiba o iğneyi erken doğumun en son aşamasında yapıyolar inş gerek kalmaz

Canım ben 26.haftada iki doz vurundum o iğneden. 34+1de doğum yaptım ve iğne sayesinde hiç oksijen almadılar ciğer gelişimleri iyiydi şükür ama yutkunma problemi vardı 8gün küvezde kaldılar 2,5kg doğdu ikiside. Yani bi önceki drum dört doz önermişti daha sonra hastane değiştirdim küvezleri yok diye yeni drum iki doz yeter deyip diğerlerini yaptırmadı.ayrıca erken ve plansız olunca ciğer geliştirici vurunmamış olsaydım vuracaklardı. Dr dan dr a göre değişiyor bu görüş sanırım.ben hastanedede kaldım bebekleri emmeye alıştırmak için normal gününde doğum yapan annelerin bile bebeklerinde solunum sıkıntısı vardı küveze girmişti bebek. En iyisi tevekkül edip dua etmek bunları şimdiden düşünüp kendini üzme druna güven

Anladım canım sağolasın.düşünmemek elde değilkirabbim herşeyin hayırlısını versin.benimkilerde inş 2,5 kiloya ulaşır:)29. haftada 1500 kilolardı

Gece saat 3 de kızımın aglama nedenini öğrenmek için gittiğimde gazı var zannettikleri kızımın aslında bi türlü doyurmadiklarindan dolayı agladigini ogrenince sinirlerim tepeme çıktı. Sabah 8 gibi Kayinvalide ilacini içti(uyku yapan bi ilacmis) 8 de bi yatti kesintisiz 12; ye kadar. Belki daha fazla da uyurdu ancak eşim ne yapıyorsun doye msj attiginda hala kızların uyumadığıni suan ikisinin birden agladigini ve hala kahvaltı yapmadigimi söyledim. Annesini sordu tabi. Git uyandır diyo. Ya bi zahmet alarm kursun bişey yapsın. Bilmiyo mu çocukların farkli saatlerde uyuduunu. O kadar da söyledim. Esim tel. Acti annesine ve 12 de kalktı cok şükür. Ancak cocuklari doyur altlarıni degistir bi de kahvaltı hazirlansin diyene kadar saat oldu 1:00..bir de bugun benim minik kızım da gaz sancısı tavan yaptı daha bes dakka önce uyudu. Bende o sinirle "biz senle bu işin hakkından gelemiycez baktım olmuyoannemi cagiricam ddedim. Sen bilirsin dedi.yemek yok as yok evde. Çocuklarinda dilinden anlamıyo hangi saatlerde doyurdugumuza dikkat etmiyo. Sürekli alt değiştirme dersinse.bi de diyo ki sen yat. Yaaaa evet gel sen yat. Suan moralim o kadar bozuk ki. Esime mi kizayim kayinvalideye mi kendime mi bilmiyorum. Bi de diyo ki çocuk bakmak cok zor bana 10 tane evin işini versinler ama cocuk bak demesinler. Fee subhanallah ne demeye geldin o zaman

Eşinemi söyledin anneni tekrar cağıracağını yoksa kv canım.sen resmen ewde misafir ağırlıyosun kendi yükün yetmez gibi.kv hayret valla.bilerekmi yapıyo nedir.

Eşinemi söyledin anneni tekrar cağıracağını yoksa kv canım.sen resmen ewde misafir ağırlıyosun kendi yükün yetmez gibi.kv hayret valla.bilerekmi yapıyo nedir.

Kayinvalideye. Hatta artık arsizligi ele alip siz ne kadar buradasınız dedim. Biraz kalacam ben yani kalacam deyip durdu. Bakacam çocuklara diyo. Iyi de cocuklarada bakamiyo bana da. Bugun böyle oldu bundan sonra düzen kurarız diyo bakalım ne düzeni kuracaksa. Bende ısrarla " valla baktım olmuyo ben annemi cagiricam" dedim. Diyo ki"annende gelse çocuklar durmayinca durmuyo. Ya iyi de annem pratik kadin. Kasla goz arasında hemen yemegi falan hazirlar. Utuydu camasirdi hic dert etmez. Ama işte annem de sevmediği için kayinvalideyi o varken gelmez büyük ihtimalle bu da ne zaman gider bilmiyorum ya

Meraba canlar 2012 ikiz annesiyim 16 bubuk aylik iki olusum var.bizim topikte kimse yoktu buraya baktim sizde dertlimissiniz.
40 gunlukten beri bebeklerime yalniz bakiyorum emzirmek ututmak sut sagmak tam bi iskence idi kac kez annem ve kayinvalidemden yardim istedim geldiler guya gdlmez olydilar.
Cocuklarin duzeni bozuldu sanki isler daha da sarpa sardi.ikisinide yanlis tanimisim ikiside sadece cocuklari sevmek istiyor bakmak istemiyor anladim.uykuyu cok seven kayinvalide. artik hayatimi yasamak istiyor diyen bi anne.kendim tek basina baktim.ikisini birden kucaklayip oda oda gezdirdim. Birini siftima yuklenfim biri kuvagimda corba yapgim.boyle olunca mecburdm beraber uyudular beraber uyandilar beraber yediler cok siki bi duzen llusturdum.simdi cok memnunum.cok rahatiz ucumuz bir yemdk yapiyoruz oynuyoruz karisan yok. iyiki tek bakmisim simarik degiller sofraya beraber oturuyolar birbirlerini cok seviyorlar.diyecegim kimseye iki dakika cocuk bakacak diye katlanmak zorundda degilsiniz.

canım açık açık anlat bebeklerinin düzenini.şu saatte altı degşiyior şu saatte uyuyor şu saate sütünü içiyor diye.olmaz tabii ki böyle.
sana destek degil köstek oluyor anladıgım kadarıyla.
kayınvalideler niye böyle...
papatya sana o kadar imreniyorum ki...maşallah allah nazardan korusun..

ben hep burada kayınvalidemin çocuklarıma bakmadıgından yakınıyorum ama annem de artık benzer şeyleri söylemeye başladı...
bir cesaret edebilsem,bir girişsem tek bakıcam gidin diye..babam bırakmıyor,hayır 1 yaşlarına kadar annen yarıdm edecek sana diyor,annemi de baglıyor..annem de kocanın ailesi niye hiçbirşey yapmıyor diye beni yiyor...ne yapayım yapmıyorlar işte.olan bana oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…